Pdf downloaden
Pdf downloaden
Met het pingcommando kun je de verbindingssnelheid tussen jouw computer en een andere computer in een netwerk testen. Je kunt het gebruiken om iets te kunnen zeggen over de sterkte van de verbinding, de afstand en de vertragingstijd. Volg de stappen in dit artikel als je het pingcommando wilt gebruiken.
Stappen
-
Open een commandovenster. Elk besturingssysteem heeft zijn eigen versie van een zogeheten 'command line'-programma waarmee je onder meer het pingcommando kunt uitvoeren. Het pingcommando werkt op alle besturingssystemen nagenoeg hetzelfde.
- Bij Windows heet dit programma 'Opdrachtprompt'. Klik op Start en vul "cmd" in in het tekstvak. Gebruikers van Windows 8 kunnen volstaan met het typen van "cmd" als ze in het startscherm zijn. Druk op enter om een venster van Opdrachtprompt te openen.
- Op Mac OSX heet het programma 'Terminal'. Ga naar Programma's > Hulpprogramma's > Terminal. Selecteer Terminal.
- Op Linux open je een Telnet/Terminal-venster. Je vindt het doorgaans in de map Accessoires binnen de map Programma's
- In Ubuntu gebruik je de shortcut Ctrl + Alt + T om een Terminalvenster te openen.
- Bij Windows heet dit programma 'Opdrachtprompt'. Klik op Start en vul "cmd" in in het tekstvak. Gebruikers van Windows 8 kunnen volstaan met het typen van "cmd" als ze in het startscherm zijn. Druk op enter om een venster van Opdrachtprompt te openen.
-
Typ het pingcommando. Typ ping <hostnaam> of ping <IP-adres> .
- Een hostnaam is meestal een website-adres. Vervang <hostnaam> door de website of server die je wilt pingen. Als je bijvoorbeeld de webserver van WikiHow wilt pingen typ je ping www.wikihow.com
.
- Een IP-adres is de locatie van een computer op een netwerk, lokaal of op het internet. Als je het IP-adres kent, vervang dan <IP-adres> door het IP-adres. Als je bijvoorbeeld het IP-adres 192.168.1.1 wilt pingen typ je ping 192.168.1.1
.
- Als je je computer zichzelf wilt laten pingen typ je ping 127.0.0.1
.
- Een hostnaam is meestal een website-adres. Vervang <hostnaam> door de website of server die je wilt pingen. Als je bijvoorbeeld de webserver van WikiHow wilt pingen typ je ping www.wikihow.com
.
-
Druk op Enter om het pingresultaat te zien. De resultaten worden weergegeven onder het huidige commando. Verderop vertellen we je hoe je de uitkomst kunt interpreteren.Advertentie
-
Open het Netwerkhulpprogramma. Ga naar Programma's > Hulpprogramma's > Netwerkhulpprogramma.
-
Klik op het tabmenu Ping. Geef het netwerkadres op dat je wilt pingen.
- Een hostnaam is meestal een website-adres. Als je bijvoorbeeld de webserver van WikiHow wilt pingen typ je www.wikihow.com
.
- Een IP-adres is de locatie van een computer op een netwerk, lokaal of op het internet. Als je bijvoorbeeld het IP-adres 192.168.1.1 wilt pingen typ je 192.168.1.1
.
- Een hostnaam is meestal een website-adres. Als je bijvoorbeeld de webserver van WikiHow wilt pingen typ je www.wikihow.com
.
-
Geef aan hoeveel pings je wilt versturen. Je kunt meestal een goede meting doen met 4-6 pings. Klik op de knop 'Ping' als je klaar bent, de uitkomst wordt getoond in het onderste venster. [1] X BronAdvertentie
-
Lees de eerste regel. Op de eerste regel lees je wat het commando doet. Het herhaalt het ingevulde adres en vertelt je hoeveel gegevens verstuurd worden. Bijvoorbeeld:
Pinging www.wikihow.com [173.203.142.5] with 32 bites of data:
-
Lees de 'body' van de resultaten. Een succesvol pingcommando zal regels opleveren waarin staat hoe lang het duurde voordat het adres antwoordde. TTL geeft het aantal 'hops' weer die voorkwamen tijdens het versturen van de packets. Hoe lager het getal, hoe meer routers de packets zijn gepasseerd. [2] X Bron 'Time' geeft weer hoeveel milliseconden het duurde voordat er verbinding was:
Reply from 173.203.142.5: bytes=32 time=102ms TTL=48
Reply from 173.203.142.5: bytes=32 time=105ms TTL=48
Reply from 173.203.142.5: bytes=32 time=105ms TTL=48
Reply from 173.203.142.5: bytes=32 time=108ms TTL=48- Als het pingen niet automatisch stopt druk je op CTRL + C .
-
Lees de samenvatting. Als het pingen is afgerond wordt een samenvatting van de resultaten getoond. 'Lost packets' betekent dat de verbinding met het adres niet betrouwbaar is en dat gegevens verloren zijn gegaan tijdens het pingen. De samenvatting geeft ook de gemiddelde tijd weer van de verbinding:
Ping statistics for 173.203.142.5:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 102ms, Maximum = 108ms, Average = 105msAdvertentie
-
Controleer je commando. Een veel voorkomende foutmelding is:
Ping request could not find host www.wkkihow.com. Please check the name and try again.
Het komt er op neer dat je de hostnaam verkeerd gespeld hebt.- Typ alles nogmaals in en let goed op de spelling. Als dat het probleem niet oplost is het een goed idee om een andere bekende hostnaam te proberen, zoals www.google.com. Als dat de uitkomst "Unknown Host" geeft zit het probleem hoogstwaarschijnlijk in het adres van de DNS-server.
- Ping het IP-adres in plaats van de hostnaam (bv. 172.203.142.5). Als dat wel werkt betekent dat dat het adres dat je gebruikt voor de DNS-server niet goed is of dat de host niet bereikbaar is.
- Typ alles nogmaals in en let goed op de spelling. Als dat het probleem niet oplost is het een goed idee om een andere bekende hostnaam te proberen, zoals www.google.com. Als dat de uitkomst "Unknown Host" geeft zit het probleem hoogstwaarschijnlijk in het adres van de DNS-server.
-
Controleer de verbinding. Een andere foutmelding ziet er ongeveer zo uit:
sendto: No route to host
Dit kan betekenen dat het adres van de 'gateway' niet goed is of dat de verbinding van jouw computer niet in orde is.- Ping 127.0.0.1: dat is het adres van je eigen computer. Als dat ook niet werkt zijn de TCP/IP-instellingen van je netwerkadapter niet goed geconfigureerd. [3]
X
Bron
- Controleer de draadloze verbinding of de verbinding van je computer met je router, zeker als het eerder wel goed werkte.
- Meestal zitten er lampjes bij de netwerkpoorten op je computer om aan te geven of de verbinding in orde is en om aan te geven dat er gegevens worden overgezet. Het pingcommando verstuurt elke seconde een packet, dus als het goed is moet je het lampje zien knipperen tijdens het pingen.
- Kijk naar de controlelampjes op je router en dan vooral naar het lampje waaraan je kunt zien dat de verbinding met je computer is zoals het hoort. Als je een errorlampje ziet branden moet je even de kabel volgen van je computer naar de router. Controleer of alles in orde is. Bel je internetprovider als je er niet uitkomt.
Advertentie - Ping 127.0.0.1: dat is het adres van je eigen computer. Als dat ook niet werkt zijn de TCP/IP-instellingen van je netwerkadapter niet goed geconfigureerd. [3]
X
Bron
Tips
- Waarom gebruiken we eigenlijk het pingcommando? Ping (genoemd naar de echolocatiesystemen in onderzeeërs) gebruikt het simpelste type packet. Het antwoord wordt gegeven door het communicatiegedeelte van het besturingssysteem (TCP/IP). Er hoeven helemaal geen programma's voor actief te zijn, je hebt geen toegang nodig tot bestanden en het heeft nagenoeg geen impact op andere activiteiten. Alle hardware, gateways, routes, firewalls, DNS-servers en hosts moeten daarentegen wel goed werken. Als je de host niet kunt bereiken via een browser of ander programma, maar je kunt de host wel succesvol pingen, ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk niet bij jou.
- Je kunt eventueel de ping-instellingen aanpassen. Dit zijn een paar opties:
- -t : Ping totdat het pingen handmatig wordt gestopt (CTRL + C).
- -w : Timeout. Hiermee kun je de time-out aanpassen (in milliseconden). De standaardwaarde is 1.000 (een time-out van 1 seconde).
- -n : Aantal. Hiermee bepaal je het aantal echoaanvragen dat moet worden verzonden. Standaard is dit aantal 4.
- -a : Adressen tot hostnamen omzetten.
- -l : Grootte. Grootte van de verzendbuffer.
- -f : Niet fragmenteren-vlag instellen.
- -i : TTL. Time to live (tijd).
- -v : TOS. Servicetype.
- -r : aantal. Route opslaan voor aantal hops.
- -s : aantal. Tijd weergeven voor aantal hops.
- -j : hostlijst. Niet-strikte bronroute langs lijst met hosts.
- -k : hostlijst. Strikte bronroute langs lijst met hosts.
- -? : Help. Gebruik deze optie voor een volledige lijst met pingopties.
Bronnen
Advertentie
Advertentie