Pdf downloaden
Pdf downloaden
Misschien moet je je eerste e-mailaccount aanmaken en wil je dat de naam zo cool mogelijk is. Misschien ben je uitgekeken op je huidige e-mailadres en wil je iets spannenders. Iedereen heeft een andere definitie van ‘cool’, dus je moet bepalen wat je je e-mailadres over jou wilt laten zeggen.
Stappen
-
Denk na over de verschillende typen coole e-mailadressen. Sommige e-mailadressen zijn cool omdat ze er gek en uniek uitzien. Andere zijn cool omdat ze simpel, stijlvol en professioneel zijn. En dan zijn er ook nog die op een aantrekkelijke en originele manier je interesses weergeven. Je moet bepalen wat je je e-mailadres over je wilt laten zeggen.
- Een gek e-mailadres kan bestaan uit betekenisloze woorden of uit iets waar je geïnteresseerd in bent. Dat kan ‘kattenmeisje@voorbeeld.nl’ zijn of ‘caffeine.verslaafd.17@voorbeeld.nl’ of ‘groene_eieren_en_bacon@voorbeeld.nl’.
- Een persoonlijk adres kan gebaseerd zijn op je diepste passies of waarden. Bijvoorbeeld: ‘mellow.cello@voorbeeld.nl’ of ‘omdat.het.er.is.@voorbeeld.nl’. Het doel is om mensen te laten lachen en ze te laten zien wat jou uniek maakt.
- Een professioneler adres gebruikt jouw naam of bedrijf op een interessante manier. Als je naam Jan de Jager is, kun je ‘jjager@voorbeeld.nl’ gebruiken. Als je naam Katherine is, kun je ‘kath.arsis@voorbeeld.nl’ gebruiken. Houd in gedachten dat een professioneel e-mailadres je naam en de naam van je bedrijf moet bevatten en dat het niet zo wild moet zijn als je persoonlijke e-mail.
-
Baseer de naam van je e-mailadres op je interesses. Denk na over wat je interesses zijn (en wat je wilt dat andere mensen van je weten) en probeer die dingen in je e-mailadres te zetten. Als je gitaar speelt bijvoorbeeld, kun je het woord ‘gitaar’ gebruiken in je adres. Als je van aardbeien houdt, kun je ‘aardbeien.meisje’ zijn.
- Bedenk een woord dat interessant klinkt als je het voor of na je interesse zet, en combineer die twee dan om je e-mailadres te maken. Je kunt bijvoorbeeld je liefde voor gitaar in je e-mailadres verwerken door ‘gitaardude97’ te gebruiken of ‘gitaarjams’.
- Let erop dat je van interesses kunt veranderen. Kies iets waarvan je denkt lang in geïnteresseerd te zijn - niet alleen maar voor een weekje.
-
Bedenk of je je naam wilt gebruiken. Dat kunnen je initialen zijn, je achternaam, je voornaam, je tweede voornaam, zelfs je volledige naam. Aangezien je cool wilt zijn, probeer het dan te combineren met iets wat jou beschrijft - zoals je interesses.Advertentie
-
Combineer twee woorden tot één woord. ‘Krokodil’ en ‘raket’ kunnen bijvoorbeeld samengevoegd worden tot ‘MirnaKroket’. Match woorden die dezelfde beginlettergrepen hebben met woorden die dezelfde eindlettergrepen hebben. Een andere goede methode is om een woord te nemen die je leuk vindt, zoals ‘laser’ of ‘turbo’ en er dan een ander woord van te maken, zoals ‘laserrots’ of ‘turbosnoepje’. Het woord dat je maakt hoeft geen betekenis te hebben.
- Je kunt in plaats van een underscore een hoofdletter gebruiken voor de eerste letter van elk woord om de twee woorden te scheiden. ‘LaserRots’ of ‘TurboSnoepje’.
-
Maak geen generiek of betekenisloos adres aan. Vermijd abstracte cijfers of geboortejaren, aangezien deze erg gewoon zijn en je adres minder origineel maken. Nogmaals, je kunt echter overwegen om juist wel generieke stijl elementen te gebruiken als je van plan bent om dit e-mailadres uiteindelijk voor zakelijke doeleinden te gebruiken.
- ’jan.de.vries.98@voorbeeld.nl’ of ‘petersmit@voorbeeld.nl’ zijn voorbeelden van generieke e-mailadressen. Aan de andere kant zijn ze wel simpel en direct. Het komt allemaal neer op wat jij denkt dat ‘cool’ is.
- ’AKDJFIADJF@voorbeeld.nl’ of ‘shabalaba810@voorbeeld.nl’ zijn voorbeelden van betekenisloze e-mailadressen. Ze kunnen misschien cool lijken, maar ze zeggen niets over jou.
-
Voeg punten of cijfers toe om je naam pittiger te maken. Als je iets vindt waar je waarde aan hecht, maar het is al in gebruik, voeg er dan een punt of cijfer aan toe. Deze kunnen wel of geen betekenis hebben, dat is aan jou. Bijvoorbeeld:
- draken.doder.held@voorbeeld.nl
- rodeboeken2015@voorbeeld.nl
- chocolade.avonturen9@voorbeeld.nl
-
Spel woorden expres verkeerd. Dit is een goede manier om je e-mailadres nog unieker te maken en hiermee kun je nog steeds je idee gebruiken in het geval iemand anders het adres al heeft. Zorg dat de verkeerd gespelde woorden nog wel lijken op of klinken als het correcte woord; anders kan het onherkenbaar zijn, zelfs wanneer het niet klopt. Vervang de S door een Z of een ‘ks’ door een ‘x’.
- ’lovinpandaz@voorbeeld.nl en ‘pizzas.en.pizzazz@voorbeeld.nl hebben de S vervangen door de Z.
- ’rixja.in.nederland@voorbeeld.nl vervangt de ‘ks’ door een ‘x’.
Advertentie
-
Vraag iemand om je te helpen. Vraag iemand die je goed kent of iemand waarvan je denkt goed te zijn in het benoemen van dingen. Dit kan een vriend/in zijn of een familielid. Als je hun antwoorden niet leuk vindt, maak je er niet druk over en probeer zelf iets te verzinnen.
- Overweeg om een username generator te gebruiken als je niemand kent die je kan helpen. Zoek online naar ‘username generator’ en misschien vind je iets goeds.
-
Kies een domeinhost. Het domein van een e-mailadres is het @voorbeeld.nl gedeelte. Elk standaard e-maildomein is prima, al lijken sommige domeinen (zoals AOL of Hotmail) een beetje ouderwets. Sommige websites laten je ook een eigen domein kiezen; als je daarvoor kiest, vermijd dan een lang domein, aangezien mensen niet een lang adres willen intypen. Domeinen zoals ‘@gmail.com’ of ‘@yahoo.com’ zijn kort, populair en makkelijk te onthouden.
-
Meld je aan voor een e-mailaccount . Wanneer je zover bent, ga dan naar een e-mailprovider, klik op ‘maak een account aan’ en creëer je eigen coole e-mailadres. Voer het e-mailadres in dat je hebt verzonnen in het veld voor ‘gebruikersnaam’ of ‘login naam’.Advertentie
Tips
- Voeg een cijfer toe aan het eind van de naam. Als iemand jouw e-mailadres al gebruikt, voeg dan je favoriete cijfer toe om het uniek te maken. Dit cijfer kan je verjaardag zijn, je leeftijd, het huidige jaar of gewoon een cijfer dat je leuk vindt.
- Zorg dat je al je vrienden verteld over je nieuwe e-mailadres. Je wilt niet dat ze je oude adres nog blijven gebruiken.
- Maak een e-mailadres aan dat makkelijk te onthouden is. Je wilt het niet vergeten en je wilt ook niet dat iemand anders het vergeet!
Advertentie
Waarschuwingen
- Maak je e-mailadres niet te persoonlijk. Je moet misschien uiteindelijk je e-mail aan een website of persoon die je niet goed kent geven, dus gebruik niet je adres, een wachtwoord dat je vaak online gebruikt, je Burgerservicenummer of iets anders waarvan je niet wilt dat het in de verkeerde handen valt.
- Potentiële werkgevers kijken neer op sollicitanten die een gek e-mailadres hebben. Overweeg om een standaard e-mailadres te maken voor zakelijke communicatie.
- Vermijd het gebruik van te veel onzin in je e-mailadres. Hier wordt om twee redenen op neergekeken: mensen vergeten je adres snel en als je iemand e-mailt die je e-mailadres niet al kent, weten ze niet wie je bent.
Advertentie
Benodigdheden
- Creativiteit
- Computer met internet
Advertentie