Pdf downloaden
Pdf downloaden
Kwartels zijn een van de meest dociele en eenvoudige huisdieren. Het houden kwartels kan dus al snel een verslavende hobby worden, vooral als je denkt aan de vele gunstige eigenschappen en karakteristieken. Ze zijn vriendelijk, goedkoop, zachtaardig en leggen zelfs eetbare eieren die in veel landen een delicatesse zijn. Voordat je kwartels mee naar huis neemt, moet je ervoor zorgen dat ze een rustige leefomgeving hebben. Ook moet je ze dagelijks proteïnerijk voedsel, gezelschap en vers water bieden.
Stappen
-
Koop een geschikte kooi voor je kwartels. Vanwege hun kleine maat kunnen kwartels in de meeste soorten kooien leven, waaronder caviahokken, knaagdierkooien, kippenhokken en volières. [1] X Bron Er zijn twee manier om een kooi te verkrijgen, je kunt er een kopen of een bouwen.
- Het is belangrijk om kwartels niet minder dan 0.09 m2 vloerruimte te geven. Een langere kooi biedt de kwartels ruimte om te struinen, terwijl een kleinere kooi ze stress kan bezorgen door beperkte ruimte.
- Zorg ervoor dat de ruimte tussen de tralies maximaal 1 cm is, aangezien kwartels hun kop door alles dat breder is kunnen steken. Vanwege hun kleine poten, is een bodem van draadstaal geen goede optie. Ze kunnen er namelijk doorheen vallen of glijden, watongemak en mogelijk ook verwonding veroorzaakt.
-
Zorg ervoor dat het hok zo goed mogelijk is afgestemd op je kwartels. Kwartels kunnen in elk soort hok gehouden worden, maar het heeft wel een aantal dingen nodig om het veilig en geschikt te maken voor je kwartels. Deze dingen zijn onder andere:
- Het hok moet makkelijk toegankelijk zijn, zodat je de vogels kunt vastpakken wanneer dat nodig is, ze dagelijks kan voorzien van voedsel en water en de kooi elke week gemakkelijk kunt schoonmaken.
- Het hok moet de kwartels beschutting bieden tegen regen, wind, hagel, sneeuw en de zon. Onthoud dat hoewel de kooi bescherming moet bieden tegen de wind en zon, er wel voldoende frisse lucht en wat zonlicht in moet kunnen komen. Als je geen hok met geschikte beschutting kunt vinden, kun je proberen om een waterbestendig zeil over het hok te plaatsen om het te beschermen.
- Het hok moet veilig zijn en bestand zijn tegen roofdieren. Honden, wilde katten, slangen, wasberen en vossen zullen je kwartels doden als het hok niet goed genoeg beveiligd is. Verder kunnen kleine honden tot onder het hok graven om zo binnen te komen, vogels kunnen de kwartels door de tralies heen pikken en wasberen kunnen door de tralies heen reiken om de kwartels vast te grijpen.
-
Wees je ervan bewust dat je kwartels samen met vinken, kanaries en grasparkieten kunt onderbrengen. Houd wel in gedachte dat als je dit doet, je de kwartels en kleine vogels het beste in een vrij grote volière kunt onderbrengen. [2] X Bron Ze in een eenvoudige vogelkooi stoppen kan zowel de kwartels als de kleine vogels stress bezorgen.
- Je hebt voordelen en nadelen met deze optie. De voordelen zijn dat je niet veel geld hoeft uit te geven aan onderdak voor de kwartels en dat de kwartels de zaden die de vogels op de grond laten vallen zullen opruimen. De nadelen zijn dat de kwartels de andere vogels kunnen aanvallen of zelf aangevallen kunnen worden, dat de volière vuiler wordt en dat als de kwartels zich voortplanten de kuiken door de andere vogels in de volière aangevallen kunnen worden.
-
Plaats het hok in een geschikte omgeving. Kwartels hebben een kalme, warme en koele, stille en ongestoorde plek nodig om gelukkig te zijn. Ze moeten uit de buurt van roofdieren, waaronder huisdieren, worden ondergebracht. Geschikte plekken om kwartels onder te brengen zijn in de zomer onder een boom, of in een schuur/garage in de winter.
-
Voeg bodembedekking toe aan het hok. Als bodembedekking in de habitat kun je zaagsel van dennenbomen, houtsnippers van sparren, zand, krantenpellets, graspellets, timothyhooi of anti-slippads voor keukenlades gebruiken. Het wordt sterk aanbevolen om de kwartels wat hooit/stro te geven om hun nest mee te bouwen. Dit stimuleert ze om eieren te leggen en leidt mogelijk tot het grootbrengen van kuikens. [3] X Bron
-
Plaats wattering aan de bovenkant van de kooi (optioneel). Je denkt misschien dat kwartels niet kunnen vliegen, maar wanneer ze bang zijn kunnen ze recht omhoog naar het dak vliegen. [4] X Bron Zorg er dus voor dat je de bovenkant van de kooi watteert, om te voorkomen dat de kwartels hun kop verwonden als ze snel omhoog vliegen.
-
Voeg een aantal andere dingen toe voor je kwartels. Kwartels hebben meer dan bodembedekking nodig om ze gelukkig te houden. Enkele benodigdheden zijn:
- Een waterbak. Deze mag niet te groot of diep zijn, aangezien de kwartels er makkelijk bij moeten kunnen zonder het risico op verdrinking.
- Voerbak. De kwartels moeten net zo makkelijk bij de voerbak als bij de waterbak kunnen komen.
- Schuilplekken. Je kunt een paar grote hamsterhuisjes kopen en die in de kwartelkooi zetten. Kwartels vinden het fijn om zich terug te trekken als ze bang zijn of zich bedreigd voelen.
- Zandbak. Kwartels houden van een dagelijks stofbad, het zand voorkomt ook vervelende parasieten, zoals mijten. Aangezien kwartels een zooi maken tijdens hun stofbad, kun je het zandbak het beste uit de buurt houden van de waterbak.
- Kleine planten. Als je kwartels op grond of gras leven, zullen een paar planten in de leefomgeving de kwartels erg blij maken! Onthoud dat kwartels nieuwsgierig zijn en het prettig vinden om verschillende soorten planten te hebben in hun leefomgeving. Verzeker alleen wel dat de planten niet giftig zijn voor ze.
Advertentie
-
Besluit welke kwartelsoort je wilt hebben. Kwartelsoorten zijn allemaal anders en worden doorgaans gekozen op basis van het doel (voor vlees, eieren of fokken). Doe goed onderzoek naar welk ras het best geschikt is voor jou en je levensstijl. [5] X Bron Enkele populaire soorten zijn:
- De coturnix kwartel. Dit zijn de meest populaire kwartels om te houden en worden gekozen omdat gedacht wordt dat ze de beste soort zijn voor beginners. Ze zijn eenvoudig te verzorgen, leggen goede eieren en zijn goed om voor het vlees te houden.
- De boomkwartel. Ook dit ras wordt aanbevolen, voor het fokken en het vlees. De kop van mannetjes is doorgaans wit gekleurd, terwijl de kop van vrouwtjes gemberkleurig is. Hierdoor is het geslacht van boomkwartels makkelijk te bepalen.
- De vechtkwartel. Deze kwartels worden doorgaans niet voor het vlees of de eieren gehouden, vanwege hun kleine maat. De voordelen van vechtkwartels liggen in het fokken, sommige soorten hebben felle, prachtige kleuren en anderen zijn leuk om als huisdier te houden. Vechtkwartels wordt ook vaak op de bodem van volières gehouden om de zaden die andere vogels laten vallen op te ruimen.
-
Weet hoe je de kwartels moet onderbrengen. Voordat je kwartels koopt, moet je basiskennis hebben over het onderbrengen ervan:
- Mannetjes kunnen niet samen ondergebracht worden; anders beginnen ze te vechten. Het is wel mogelijk om ze samen onder te brengen als er veel ruimte is en voldoende schuilplekken zijn, zodat ze zich kunnen terugtrekken wanneer ze aangevallen worden. Als je dit de kwartels niet kunt bieden, is het beter om mannetjes niet samen onder te brengen.
- Breng mannetjes niet zonder vrouwtjes onder. Dit kan de mannetjes soms stress bezorgen en zal voor meer roepen dan normaal zorgen.
- Je moet ten minste twee kwartels samen onderbrengen. Dit omdat het sociale vogels zijn die eenzaam worden, zelfs als jij ze dagelijks bezoekt en met ze speelt.
- Als je kwartels fokt, moet je ten minste één mannetje hebben voor elke twee tot vijf vrouwtjes om te verzekeren dat de eieren bevrucht worden.
-
Koop een gezond kwartelpaar. Je kunt kwartels kopen bij lokale fokkers, op het internet en mogelijk ook in een dierenwinkel. Voordat je de kwartels koopt, moet je ook verzekeren dat de fokker goed voor ze zorgt. De kwartels moeten hoogwaardig voer krijgen, hun water en kooi moeten schoon zijn en ze moeten voldoende ruimte hebben in hun habitat.
-
Verzeker dat de kwartels gezond zijn. Het laatste dat je wilt is veel geld uitgeven aan een stel zieke kwartels, zelfs als je denkt dat je ze `redt`. Enkele tips voor het herkennen van gezonde en ongezonde kwartels zie je hieronder:
- Ze mogen niet samen in een hoekje zitten. De kwartels hebben het dan te koud of zijn ernstig ziek.
- Ze mogen niet hijgen. Dit betekent dat de kwartels het te warm hebben of erg dorstig zijn, wat waarschijnlijk betekent dat ze niet goed verzorgd worden.
- Hun ogen moeten helder zijn. Slechte ogen zijn druiperig en troebel.
- Ze mogen geen veerloos lichaam of veerloze rug hebben. Als er veel verlies van veren is, kan dat duiden op stress.
- De kooi mag niet vies zijn. Dit is inclusief het water. De enige reden waarom de kooi vies mag zijn is als vandaag de dag is dat de kooi wordt schoongemaakt, maar dat nog niet is gebeurd.
- De kwartels mogen niet gewond zijn en mogen nergens op hun lichaam bloed hebben. Kies nooit een kwartel met verwondingen en ook geen kwartels die samen met een gewonde kwartel in een kooi zitten. Een fokker mag alleen een gewonde kwartel hebben als hij deze heeft gekregen en hem weer gezond probeert te krijgen.
- Ze mogen geen mijten hebben. Als de kwartels wel mijten hebben, betekent dat dat hun kooi niet goed wordt schoongemaakt. Mijten zijn te herkennen als kleine zwarte wezens op het lichaam en de kop van de kwartel.
- Ze mogen niet slapen of slaperig lijken. De kwartels moeten wakker en levendig zijn, tenzij het nacht is of erg donker is in de kooi.
- Ze moeten alert en voorzichtig zijn. Kwartels moeten bang zijn voor plotselinge bewegingen, maar toch vrij nieuwsgierig zijn. Als de kwartel al tam is, is hij waarschijnlijk niet bang.
-
Wees je ervan bewust dat sommige uiterlijkheden en reacties natuurlijk kunnen zijn. Soms denken mensen dat een kwartel er ziek of onverzorgd uitziet terwijl hij helemaal gezond is. Voorbeelden hiervan zijn:
- Kale koppen. Dit is anders dan een kale rug of veerloos lichaam, omdat een kale kop niet duidt op stress, maar op paring. Kale kopen komen het meeste voor bij vrouwtjes tijdens het paarseizoen, in de lente en zomer.
- Kwartels die achter elkaar aan rennen. Deze kwartels zouden mannetjes moeten zijn. Het is normaal dat zij elkaar achterna rennen om dominantie te tonen. Denk niet dat dit door een gebrek aan ruimte komt. Als ze echter een wond hebben, koop de kwartel dan niet, aangezien dit doorgaans een slecht teken is tenzij ze al helende zijn.
- De kwartels eten zo veel! De meeste fokkers geven kwartels op een bepaalde tijd voedsel en het is normaal dat kwartels in de voercontainer gaan zitten en vies worden van het voer. Kwartels eten nooit meer dan nodig.
-
Laat je kwartels een week met rust. Voordat je interactie hebt met de kwartels, moet je ze laten wennen aan hun nieuwe omgeving. Je kunt de kwartels gedurende de eerste mogelijk op en neer zien rennen in de kooi. Ook leggen de vrouwtjes geen eieren totdat ze gewend zijn, wat een paar weken of langer kan duren. [6] X BronAdvertentie
-
Bereid het voedsel voor . Je hebt veel verschillende voedselopties om uit te kiezen. Geschikt voedsel is onder andere: korrels voor wilde vogels, voermengsel voor vinken/kanaries, kalkoenvoer met wat grind of grit. Je kunt ze ook veel verschillende lekkernijen geven, deze vind je in de stappen hieronder.
- Een veel voorkomende keuze om het voer in een voerbak te doen, maar als je kwartels op grond of gras leven, kun je het voer ook over de grond verspreiden zodat de kwartels kunnen foerageren. Dit vinden ze heerlijk.
-
Geef je vrouwelijke kwartels gemalen oesterschelpen of gemalen eierschalen als je wilt dat ze harde en gezonde eieren leggen. [7] X Bron Je kunt ze ook een dieet van pellets voor leghennen geven om ze verzekeren dat je de beste eieren krijgt.
-
Geef je kwartels een beperkte hoeveelheid lekkers. Je kunt je kwartel veel verschillende soorten voedsel geven, waaronder fruit, groenten, zaden, kleine kevers, groenvoer en tafelresten. Kwartels kunnen zelfs vlees eten als je wilt dat ze dat eten.
- Kwartels zijn vrij kieskeurig als het aankomt op lekkernijen. Maak je echter geen zorgen, ze eten wat ze lekker vinden en laten liggen wat ze niet willen, dus je zilt gauw weten wat ze graag eten.
- Onthoud om voedsel dat de kwartels niet opeten weg te gooien in plaats het in de habitat te laten wegrotten.
-
Bied je kwartels een constante watervoorziening. Zorg ervoor dat de waterbak niet te diep of te groot is voor de kwartels en dat ze de bak makkelijk kunnen bereiken. Je moet de bak ten minste één keer per week schoon maken om de opbouw van bacteriën te voorkomen.
-
Weet welke soorten voedsel je niet aan de kwartels moet geven. Kwartels mogen geen avocado, cafeïne, alcohol, chocolade, zoute of zoete snacks, rauwe aardappel, tomatenbladeren en stelen, peterselie, citrusvruchten en druivenpitten eten, aangezien deze dingen giftig zijn voor kwartels.
- Sommige soorten planten zijn ook giftig voor kwartels, wees je bewust van welke planten je in de habitat plaats.
- Maak je niet al te veel zorgen over wat je de kwartels niet moet voeren, aangezien ze giftig voedsel zullen vermijden tenzij ze op het punt staan om te verhongeren.
Advertentie
-
Overweeg om de kwartels ten minste één keer per week in een buitenren te plaatsen. Kwartels houden ervan om nieuwe dingen te ontdekken en zijn erg nieuwsgierig! Ze zullen aan het gras knabbelen, een stofbad nemen in het zand, alle kleine kevers die ze kunnen vinden opeten en in de grond pikken. De zon is ook goed voor leghennen! Als je merkt dat een hen geen eieren legt, kan dat aan het dieet of een gebrek aan zonlicht liggen, het is dus een goed idee om de kooi af en toe buiten te zetten. Als je buiten een kooi hebt, moet je uitkijken naar bepaalde vogels, zoals raven en kraaien. Deze vogels kunnen de kwartels als prooi zien en in hun kop pikken. Als deze vogels in het gebied voorkomen, wordt het aanbevolen om de kooi wanneer jij niet in de buurt bent af te dekken met een zeil of iets vergelijkbaars.
-
Zorg voor een stofbad. Kwartels houden ervan om dagelijks een stofbad te nemen! Een stofbad voorkomt ook parasieten. Om de vogels een stofbad te laten nemen, hoef je alleen maar een ondiepe, maar brede bak met droog zand te geven. Ze zullen dan al gauw uit zichzelf stofbaden nemen. [8] X Bron
-
Maak de kooi van de kwartels elke één tot twee weken schoon. Het schoonmaken van de kwartelkooi voorkomt ziekte, bacteriën en mijten, en het is geen zware taak. Gooi alle bodembedekking weg, spoel de kooi uit met een tuinslang, spoel de voer- en waterbakken om, doe vers zand in de zandbak en vul de voer- en waterbakken met vers voedsel en water. [9] X Bron
- Aangezien de uitwerpselen van kwartels voor ammoniak bevatten moet je de bodembedekking ten minste één keer in de week verschonen om ziekte te voorkomen. Gooi de oude bodembedekking gewoon in de vuilnisbak of bij de compost.
-
Zorg ervoor dat de kooi (of kamer) van de kwartels 's nachts donker is. Kwartels hebben veel slaap nodig om gezonde, blije en over het algemeen leuke vogels te blijven. Laat geen enkele lamp aan of verplaats de kwartels naar een donkere kamer zodat ze goed kunnen slapen. Kwartels kunnen maximaal 15 uur zonlicht per dag aan, anders kunnen ze niet slapen.
-
Houd lawaaierige of gevaarlijke huisdieren uit de kamer van de kwartels. De kans bestaat dan een hond of kat zal proberen om de kwartels te doden en een lawaaierig huisdier zal de kwartels verstoren en voor stress zorgen.
-
Verzamel eieren dagelijks. Je moet één keer per dag de eieren verzamelen om te verzekeren dat ze vers zijn, vooral op hete dagen. Je kunt de eieren in een eierdoos leggen en opzij zetten, of ze in de koelkast bewaren zodat ze langer vers blijven. Je vrouwelijke kwartels zullen ongeveer elke dag een ei leggen, je zou dus vijf of zes eieren per week moeten hebben.Advertentie
-
Houd de gezondheid van je kwartels in de gaten. Als een kwartel zich ongewoon gedraagt of niet eet, dan is dat waarschijnlijk omdat hij zich niet lekker voelt. Hoewel je de kwartel naar een dierenarts kunt brengen, kun je sommige kleine problemen ook zelf oplossen. [10] X Bron Enkele problemen die zich voor kunnen doen zijn:
- Je kwartel kruipt in een hoekje van de kooi. Dat komt omdat de kwartel het koud heeft of omdat hij ziek is. Als de kwartel ziek is, moet je hem naar een dierenarts brengen. Als de kwartel het koud heeft, haal je hem uit de kooi en zet je hem in een warme doos of iets vergelijkbaars. Zet de doos in een ruimte binnenshuis en zorg ervoor dat die ruimte erg warm is. Geef de kwartel een beetje voedsel en water in de doos en wacht totdat hij zich levendig gedraagt voordat je hem weer in de kooi zet. Houd de kwartel een paar dagen in de gaten nadat je hem terug in de kooi hebt gezet.
- Je kwartel heeft mijten. Alle kwartels die in de kooi leven moeten eruit worden gehaald en samen in een geschikte doos worden gezet. Nadat alle kwartels uit de kooi zijn gehaald, moet je de kooi grondig schoon maken. Behandel de kwartels door ze een goed stofbad te geven, mijtenpoeder te kopen of door een andere veilige manier te gebruiken om van mijten bij kwartels af te komen.
- Je kwartel is gewond. Dit is geen ziekte, maar het is net zo ernstig. Haal de gewonde kwartel zo snel mogelijk uit de kooi en zet hem apart in zijn eigen kooi totdat hij helemaal hersteld is. Als je de kwartel nadat hij is hersteld weer bij de rest plaatst, moet je hem een paar dagen in de gaten houden om te verzekeren dat hij overweg kan met de rest.
- Je kwartel heeft het te warm. Dit kan eenvoudig behandeld worden door je kwartel naar een koelere ruimte te verplaatsen, hem schaduw te bieden of de warmtebron te verwijderen.
-
Overweeg om je kwartels te temmen. Hoewel het moeilijk is om volgroeide kwartels te temmen, is het niet onmogelijk. Het is handig om tamme kwartels te hebben als je ze moet oppakken wanneer dat nodig is, als ze naar de dierenarts moeten of om met ze te spelen.
- Om je kwartels te temmen moet je voedsel uit je hand bieden, ze vaak bezoeken, zeer lief tegen ze zijn, enz.
-
Overweeg om de vleugels van je kwartels te knippen. Kwartel kunnen vliegen als ze erg bang zijn, dus als je kwartel het voor elkaar krijgt om te ontsnappen, is het handig als zijn vleugels geknipt zijn zodat hij niet weg kan vliegen.
-
Bepaal het geslacht van de kwartels. Als je het geslacht nog niet weet, zijn hier een aantal handige manieren om erachter te komen:
- De cloaca bekijken is de meest accurate manier om het geslacht van je kwartels te bepalen. Het mannetje moet een bobbel hebben en scheiden wat wit schuim af, terwijl dat bij vrouwtjes niet zo is.
- Mannelijke kwartels hebben doorgaans fellere veren rond de nek, de kop en de rug en zijn agressiever dan vrouwtjes. Je kunt het geslacht ook bepalen door de borst te bekijken.
- Vrouwtjes verliezen soms veren door het paren en zijn niet zo kleurrijk als de mannetjes.
- Mannetjes kunnen af en toe kraaien. Bij coturnix kwartels is dit een duidelijk onderscheid, maar de vrouwtjes van de vechtkwartel kunnen ook roepen, voornamelijk naar hun kuikens.
-
Fok met je kwartels indien gewenst. Als je gaat fokken, moet je de kwartels niet storen en geen eieren uit de kooi halen. Ze moeten een nest vol eieren maken voordat het mannetje of vrouwtje erop gaat zitten, waarna het ongeveer 21 dagen duurt voordat de eieren uitkomen.Advertentie
Tips
- Zorg ervoor dat je de kwartels oesterschelpen voert, het is een goede bron van calcium voor leghennen.
- Koop kwartels online, bij een fokker, een boerderijwinkel of een dierenwinkel.
- Als je ziet dat kwartels elkaar achterna zitten; dit is normaal. Dit is een manier om dominantie te tonen. Zolang de kwartels een plek hebben om zich in terug te trekken, is het veilig.
- Probeer om coturnix kwartels te kopen, deze worden aanbevolen als een goede soort voor beginners.
- Als je de kwartels ooit ergens mee naartoe moet nemen, transporteer ze dan in een huisdieren reismand of een kleine doos met luchtgaten erin.
- Breng kwartels onder uit de buurt van roofdieren, als je dat niet doet worden ze gestrest en bang en zullen ze geen eieren leggen.
- Als je lampen in de habitat van de kwartels plaatst, laat die dan slechts 13-15 uur per dag aan. Langer kan je kwartels stress bezorgen omdat ze dan niet kunnen slapen.
- In tegenstelling tot sommige andere vogels, hebben kwartels geen water nodig om in te baden; alleen om te drinken. Ze nemen in plaats daarvan een stofbad in zand of aarde.
- Aangezien kwartels loopvogels zijn, hebben ze breedte nodig in plaats van hoogte. Verspil dus geen geld aan een kooi voor kleine vinken of kanaries tenzij die voldoende grondruimte heeft voor je kwartels.
- Vergeet niet om de eigenaar van een dierenwinkel te vragen hoe je voor kwartels moet zorgen, aangezien die er veel over zal weten.
- Doe onderzoek naar of vraag om advies over kwartels. Je kunt veel handige informatie vinden op websites, blogs en forums. Het is goed om wat onderzoek te doen naar de vogels voordat je ze gaat houden.
- De kwartelhennen zullen een ei per dag leggen als ze blij en stressvrij zijn. Afhankelijk van de soort zullen ze een nest bouwen en gaan broeden als je ze stro geeft en de eieren niet verwijdert. Echter, sommige soorten beginnen niet zo makkelijk met broeden.
Advertentie
Waarschuwingen
- Voer je kwartels nooit avocado, cafeïne, alcohol, zoute of zoete snacks, rauwe aardappel, tomatenbladeren en stelen, peterselie, citrusvruchten of druivenpitten, aangezien deze giftig zijn voor kwartels.
- Houd je kwartels uit de buurt van huisdieren en de meeste grote vogels. Katten, honden en vleesetende vogels vormen allemaal een ernstig gevaar voor kwartels en moeten uit de buurt gehouden worden om verwondingen en mogelijk overlijden te voorkomen.
- Kwartels hebben veel vijanden, zoals vogels, wasberen, ratten, slangen, honden, katten, vossen, enz. Deze dieren zullen koste wat kost proberen in de kwartelkooi te komen, zorg er dus voor dat de kooi roofdierbestendig is.
- Mannelijke kwartels zullen met elkaar vechten als ze samen worden ondergebracht, daarom moet je ze van elkaar scheiden. Als hun habitat genoeg ruimte en veel schuilplekken heeft, is er een kans dat ze niet zullen vechten.
- Kwartels vliegen recht omhoog en kunnen hun kop stoten wanneer ze bang zijn. Dit leidt tot schade, verwonding en kale koppen. Zorg er dus voor dat er geen onrust en roofdieren in de buurt zijn waar ze van kunnen schrikken.
- Als je nieuwe kwartels onderbrengt met onbekende kwartels, kunnen ze elkaar steeds achterna blijven rennen en elkaar verwonden. Dit is doorgaans normaal, maar houd ze in de gaten om te verzekeren dat ze aan elkaar wennen.
- Hoewel je volièrevogels, zoals kanaries en vinken, samen met kwartels kunt onderbrengen, bestaat de kans dat ze niet met elkaar overweg kunnen en elkaar aanvallen of laten schrikken. Er moet ook altijd veel ruimte beschikbaar zijn als ze samen worden ondergebracht, een volière is hier het beste voor.
Advertentie
Benodigdheden
- Kwartels
- Geschikte kooi
- Zeil
- Schuilplekken
- Bodebedekking
- Hooi/stro
- Waterbak
- Voerbak
- Hamsterhuisje
- Zandbak
- Kleine planten
- Vogelmix/voer
- Gemalen oesterschelpen/eierschalen
- Grind/grit
- Lekkernijen
- Vers water
- Buitenkooi
- Schoonmaakuitrusting
- Dieren reismand
Bronnen
- ↑ https://poultrykeeper.com/general-quail/beginners-guide-to-keeping-quail/
- ↑ https://www.betterpetsandgardens.com.au/pet-care/birds-and-poultry/quails-in-the-aviary/
- ↑ https://www.roysfarm.com/caring-for-quail/
- ↑ https://poultrykeeper.com/general-quail/beginners-guide-to-keeping-quail/
- ↑ https://www.backyardchickens.com/articles/quail-breeds-and-how-to-pick-the-right-bird-for-you.67350/
- ↑ https://www.roysfarm.com/how-to-get-quails-to-lay-eggs/
- ↑ https://www.roysfarm.com/how-to-get-quails-to-lay-eggs/
- ↑ https://www.roysfarm.com/caring-for-quail/
- ↑ https://www.roysfarm.com/caring-for-quail/
Advertentie