Pdf downloaden
Pdf downloaden
Vergeet cupcakes. Cakepops zijn net zo lekker en zijn bovendien een stuk leuker om te maken. Cakepops zijn zoete lolly’s gemaakt van cake. Ze zijn bedacht door blogster Bakerella [1] X Bron en je kunt ze inmiddels ook bij Starbucks en bij de bakker kopen. Je kunt ze tevens gemakkelijk zelf thuis maken, wat erg leuk is om te doen. Cakepops zijn ideaal voor op feestjes en zowel kinderen als volwassenen zullen blij zijn om in cake in plaats van hard snoep te happen.
Ingrediënten
- Cakemix van je keuze (of bak je eigen cake)
- Glazuur
- Chocolade om te smelten (maak een keuze tussen melkchocolade en pure chocolade en smelt eventueel wat witte chocolade om de cakepops te versieren)
- Tabletten witte chocolade (optioneel)
Stappen
-
Bak een cake . Het maakt niet uit wat voor soort cake je maakt. Kies voor de smaak die je het lekkerst vindt.
-
Laat de cake helemaal afkoelen. Nadat je de cake uit de oven gehaald hebt laat je hem helemaal afkoelen voordat je er cakepops van maakt.
-
Haal met je handen of een lepel de afgekoelde cake uit de bakvorm en doe hem in een grote kom. Verkruimel de cake zodat je kleine kruimels krijgt. Je kunt daarvoor een elektrische mixer of je handen gebruiken. Zorg ervoor dat je alleen kruimels overhoudt.
- Dit is leuk om te doen, maar je krijgt er wel vieze handen van. Als je kinderen hebt vinden ze het waarschijnlijk erg leuk om dit voor je te doen. Zorg er echter wel voor dat hun handen schoon zijn. Je wilt natuurlijk geen cakepops eten waar vieze vingers aan gezeten hebben.
-
Kies een smaak glazuur die je lekker vindt. Doe ongeveer de helft ervan bij de kruimels. Zorg ervoor dat je weer een deegachtige textuur krijgt. Voeg indien nodig meer glazuur toe. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en dat alle kruimels met glazuur bedekt zijn.
-
Gebruik een koekjeslepel om kleine balletjes uit het mengsel te scheppen. Maak ze rond met je handen. Op deze manier zullen ze minder kleverig worden. Zorg ervoor dat je allemaal perfecte kleine balletjes maakt. De balletjes moeten allemaal dezelfde vorm hebben en even groot zijn wanneer je ze in de chocolade dompelt.
-
Leg alle cakeballetjes op een bakplaat voor koekjes met bakpapier erop. Als je geen bakpapier hebt kun je ook ingevet aluminiumfolie gebruiken. Zet de bakplaat ongeveer 10 minuten in de vriezer zodat de balletjes steviger worden.
-
Smelt een beetje chocolade in een au bain-mariepan. Het wordt aangeraden om dezelfde chocolade te gebruiken als waar je aardbeien mee bedekt.
- Je kunt als je dat wilt ook verpulverde tabletten witte chocolade gebruiken als buitenste laag.
-
Dompel een lollystokje in de gesmolten chocolade en steek het stokje vervolgens in een balletje cake. Steek het stokje net niet tot de helft in het kleine ronde balletje, en net ver genoeg om het balletje stevig op het stokje te laten zitten.
-
Dompel de balletjes cake in de gesmolten chocolade.
-
Zet de cakepops apart om de chocolade hard te laten worden.
-
Dompel de afgekoelde cakepops nog een keer onder in de gesmolten chocola. Zo weet je zeker dat ze volledig met chocolade bedekt zijn. Ga nu erg voorzichtig te werk. De balletjes mogen niet uit elkaar vallen of van het stokje in de chocolade vallen. Tik er voorzichtig mee op de rand boven de chocolade om alle overtollige chocolade te verwijderen.
-
Voeg naar wens strooisel, glazuur of andere versieringen toe.
-
Steek de cakepops in een blok piepschuim om ze te laten zien.
-
Ga hiermee door totdat je helemaal klaar bent. Je kunt dan een beetje witte chocolade smelten, als je dat wilt. Doe de chocolade in een plastic zakje en knip er in de hoek een gat in. Versier alle cakepops naar wens met gesmolten witte chocolade. Deze stap is niet verplicht, maar je kunt op deze manier heel goed iemands naam of de naam van een sportclub schrijven, of afbeeldingen, patronen en symbolen tekenen.
-
Koel de cakepops in de koelkast. Zo blijven ze stevig en vers totdat je ze opeet.
-
Eet smakelijk!Advertentie
-
Maak romige cakepops met kokos. Dit zijn eenvoudige, unieke, romige en lekkere cakepops. Omdat ze zo lekker naar kokos smaken zul je er nog meer van willen eten.
-
Maak cakepops met s’mores. Deze hemelse cakepops zijn erg geschikt als dessert om samen met je familie op te eten, evenals voor wanneer je gaat kamperen. Familieleden die van chocolade houden zullen deze cakepops erg lekker vinden.
-
Make cakepops in de vorm van bosbessenmuffins. Deze erg lekkere cakepops bevatten de juiste hoeveelheid bosbessen om ze een heerlijke smaak te geven.
-
Maak cakepops met chocolademelkpoeder. Soms hoef je slechts een klein beetje chocolade aan cakepops toe te voegen om het water in je mond te laten lopen. Serveer deze cakepops op een koude dag, samen met wat warme chocolademelk.
-
Maak cakepops met chocolade en pindakaas. Met deze cakepops of -balletjes kun je je cake op een unieke manier gebruiken zonder het recept aan te hoeven passen en ingrediënten te hoeven vervangen door iets anders.
-
Maak cakepops met appel- en kaneelsmaak. We kennen allemaal de appel-kaneelcake, maar je kunt er ook kleine balletjes van maken voor je cakepops. Deze zoete lekkernijen zijn erg geschikt voor in de herfst en om aan gasten te geven.
-
Maak cakepops van wentelteefjes. Wie had ooit gedacht dat je eenvoudige en speciale cakepops kon maken met de smaak van wentelteefjes. Bereid je voor op een heerlijke combinatie van smaken.Advertentie
Problemen met je cakepops proberen op te lossen
- De cakepops blijven niet op de stokjes zitten. Vergeet niet om de cakepops in te vriezen voordat je ze op de stokjes prikt, want anders zullen ze er gewoon afvallen en uit elkaar vallen. Verse cake is te zacht om op een stokje te blijven zitten. Een andere tip is om glazuur op het uiteinde van de stokjes te smeren. Het glazuur is een soort van lijm, waardoor de balletjes blijven zitten als je de stokjes erin prikt. De balletjes zouden beter moeten blijven zitten en niet meer van de stokjes moeten vallen.
- Er komen barsten in de cakepops. Het is niet erg als er barsten in je cakepops komen. Je kunt de barsten gemakkelijk verhullen met glazuur of gesmolten chocolade. Wanneer je glazuur op je cakepops doet (of ze zonder glazuur opeet) zul je de barsten echter zien, en ze zien er niet altijd mooi uit. Zorg ervoor dat je cakepops niet te groot zijn. Hoe groter je cakepops zijn, hoe moeilijker het is om ze echt rond te maken als een bal. Cakepops zouden ongeveer zo groot als munchkins moeten zijn. Als je nog steeds barsten ziet, dan heb je wellicht niet genoeg glazuur bij de cakekruimels gedaan voordat je de balletjes gerold hebt. Voeg 125 ml glazuur toe en probeer het nog eens.
- De cakepops zijn te zoet. Dit ligt aan de cake zelf, of aan het glazuur. Als je de cake en het glazuur zelf gemaakt hebt, controleer dan of je de juiste hoeveelheid suiker en vanille toegevoegd hebt. Als je kant-en-klare cake en glazuur gebruikt hebt, dan kun je het beste proberen om zelf een cake en glazuur te maken of een nieuwe cake en glazuur in de winkel te kopen. Soms wordt er in de fabriek per ongeluk te veel suiker aan iets toegevoegd. Door te veel fondant of strooisel op je cakepops te doen kunnen ze ook te zoet worden.
- Er komen barsten in het laagje gesmolten chocolade. Soms kunnen er door de warmte barsten in de chocolade ontstaan als je de chocolade te warm maakt voordat je de cakepops erin dompelt. Door je cakepops te lang in de vriezer te laten liggen zal de chocolade barsten vanwege de kou. Wanneer de chocolade op de cakepops hard geworden is in de vriezer haal je ze er onmiddellijk uit. Laat de chocolade ook niet te lang smelten. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat de chocolade vloeibaar wordt.
- Het strooisel valt van de cakepops. Vergeet niet om direct strooisel of andere versieringen aan te brengen wanneer het laagje nog nat is. Zorg dat je het strooisel klaar hebt staan op je werkplek voordat je de cakepops bedekt met chocolade.
- Er komen luchtbelletjes in de net aangebrachte chocolade. Het gebeurt vaak dat er luchtbelletjes ontstaan. De olie of boter die je gebruikt hebt probeert uit de cakepops te lopen en daardoor ontstaan er luchtbelletjes. Luchtbelletjes kun je niet voorkomen tenzij je helemaal geen boter of olie gebruikt. Ze zorgen er echter wel voor dat het vet uit de cakepops loopt, zodat ze minder goed smaken. Gebruik een tandenstoker om de luchtbelletjes door te prikken terwijl het laagje chocolade nog nat is. Het vet blijft dan in de cakepops zitten en ze zullen nog steeds lekker smaken.
Tips
- Experimenteer nog meer nadat je deze cakepops gemaakt hebt. Probeer cakepops in de vorm van dieren te maken, met oren, snavels en snorharen. Je kunt ook cakepops met gezichten van mensen maken.
- Je kunt tevens een rietje doormidden knippen om als stokje te gebruiken.
- Om het nog leuker te maken probeer je verschillende soorten chocolade, hazelnoot en pepermunt te gebruiken.
- Je kunt cakepops met veel verschillende ingrediënten bedekken, waaronder verschillende soorten glazuur. Deze versie met een laagje chocolade is slechts één van de vele heerlijke soorten cakepops.
- Je kunt als je dat wilt twee soorten cakemix door elkaar gebruiken, zoals chocolade en vanille.
- Het is een goed idee om je cakepops door een eerlijke vriend of familielid te laten proeven, zodat je eerlijk te horen krijgt hoe ze smaken.
- Probeer een marmercake te maken, zodat je een spiraal en mooie patronen aan de binnenkant van je cakepops hebt.
- Met culinaire verf en andere cakeversieringen kun je luxere cakepops maken.
- Laat de cakepops niet te lang in de vriezer liggen.
- Bij veel winkels kun je een cakepopmaker kopen, zoals Blokker, Mediamarkt, Expert en andere grote zaken in huishoudelijke artikelen. Op het internet kun je ze kopen bij onder andere Bol.com en andere webshops in kookbenodigdheden. De meeste apparaten zijn relatief goedkoop en kosten tussen de 20 en 40 euro.
Advertentie
Benodigdheden
- Lollystokjes
- Bakvorm
- Bakvorm voor koekjes
- Bakplaat voor koekjes
- Elektrische mixer
- Blok piepschuim (zorg ervoor dat het geschikt is om voor een feestje te gebruiken)
Bronnen
Over dit artikel
Deze pagina is 5.022 keer bekeken.
Advertentie