Pdf downloaden
Pdf downloaden
Het vinden van de auteur van een website is erg belangrijk als je een paper schrijft met bronvermelding. Deze informatie kan echter moeilijk zijn om te achterhalen, vooral als de website die je wilt gebruiken niet echt voor wetenschappelijk gebruik is bedoeld. Er zijn verschillende plaatsen die je kunt proberen om de auteur te achterhalen. Als je die niet kunt vinden, dan kun je altijd nog de webpagina aanhalen.
Stappen
-
Kijk aan de boven- en onderkant van een artikel. Veel websites met bijdragen van tijdelijke en vaste schrijvers, vermelden vaak de naam van de auteur aan de boven- of onderkant van een artikel. Dit is de eerste plaats waar je moet kijken als je de auteur ervan zoekt.
-
Zoek de copyrightinformatie van de website. Sommige websites vermelden de auteur naast de copyrightgegevens aan de onderkant van de pagina. Dit kunnen de gegevens zijn van de onderneming die de website beheert, in tegenstelling tot de daadwerkelijke auteur.
-
Zoek naar een 'Contact' of 'About'-pagina. Als de specifieke pagina die je bekijkt geen auteur vermeldt en op een gerenommeerde website staat, dan is het waarschijnlijk geschreven voor de onderneming of instantie die de site beheert. Dit kan dienen als de auteur, als er geen specifieke auteur wordt vermeld.
-
Vraag het aan de eigenaars. Als je contactgegevens kunt vinden op de website, dan kun je een e-mail te sturen en vragen naar de auteur van een bepaalde pagina of artikel. Het is niet gegarandeerd dat je een antwoord zult krijgen, maar het kan de moeite waard zijn om een poging te wagen.
-
Gebruik een gedeelte van de tekst als zoekopdracht om online op zoek te gaan naar de oorspronkelijke auteur. Als je een website bekijkt die niet ethisch te werk gaat, dan is de geboden informatie wellicht gekopieerd uit een andere bron. Kopieer en plak een alinea met tekst in een zoekmachine zoals Startpage of Google, om na te gaan wie de oorspronkelijke auteur is.
-
Gebruik WHOIS om de website-eigenaar te vinden. WHOIS is een database van websiteregistraties en je kunt proberen om via die weg de eigenaar van een website te vinden. Dit zal niet altijd werken, omdat de eigenaar vaak niet de auteur is, en veel eigenaren en bedrijven privacyservices gebruiken om informatie te verbergen. [1] X Bron
- Ga naar whois.icann.org en typ het adres van de website in het zoekveld.
- Zoek de 'Registrant Contact' -informatie die het domein heeft geregistreerd. Je kunt nog steeds contact opnemen met de eigenaar via hun e-mailproxy, als de inschrijvingsgegevens geblokkeerd zijn.
Advertentie
-
Zoek de titel van de pagina of het artikel. Je hebt de titel van het artikel of de pagina die je leest nodig, als onderdeel voor je citatie. Zelfs als het een blogpost is, heb je nog steeds de titel nodig.
-
Zoek de naam van de website. Naast de titel van het artikel moet je de naam van de website weergeven. Bijvoorbeeld: de titel van dit artikel is 'De auteur van een website vinden' en de naam van de website is 'wikiHow'.
-
Probeer de uitgever te vinden. Dit is het bedrijf, de organisatie of persoon die de website produceert of sponsort. Dit is mogelijk gelijk aan de titel van de website, maar zorg dat je dit controleert. Een gezondheidsorganisatie kan bijvoorbeeld een aparte website hebben, gewijd aan hartklachten.
-
Zoek de datum waarop de pagina of het artikel is gepubliceerd. Dit is niet altijd mogelijk, maar je moet altijd proberen om de datum van publicatie te vinden, als je kunt.
-
Probeer altijd een versienummer te achterhalen indien mogelijk (MLA). Als het artikel of de publicatie een volume- of versienummer heeft, noteer dit dan voor MLA-publicaties.
-
Vermeld de URL van het artikel of de webpagina (APA en oudere MLA). Afhankelijk van welke methode van bronvermelding je gebruikt en de richtlijnen van je docent, moet je mogelijk de URL van de pagina of het artikel vermelden.
- MLA7 vereist niet langer dat de URL van websites wordt vermeld. De paginatitel en de titel van de site zijn voldoende. Neem contact op met je instructeur als je MLA gebruikt als citatiestijl. [2] X Bron
-
Vermeld de DOI (digital object identifier) voor wetenschappelijke tijdschriften (APA). Als je een online wetenschappelijke tijdschrift aanhaalt, vermeld dan de DOI in plaats van de URL. Dit zorgt ervoor dat de lezer het artikel zal kunnen vinden, zelfs als de URL verandert: [3] X Bron
- Voor de meeste publicaties kun je de DOI bovenaan het artikel vinden. Je moet wellicht op een 'Artikel'-knop of een knop met de naam van de uitgever klikken. Dit zal het volledige artikel met de DOI bovenaan openen.
- Je kunt een DOI opzoeken met behulp van de CrossRef-search ( crossref.org ). Voer de titel of de auteur in van het artikel om de DOI te vinden.
-
Construeer een citaat uit je beschikbare informatie. Nu je alles hebt wat je nodig hebt, zelfs als je niet over een auteur beschikt, ben je klaar om je citatie te maken. Gebruik de volgende indelingen en sla de auteursvermelding over, als je die niet kunt vinden: [4] X Betrouwbare bron APA Style Ga naar de bron
- MLA
: Auteur (Achternaam, Voornaam). 'Artikeltitel.' Websitetitel
. Versienummer. Website-uitgever, publicatiedatum. Datum van raadpleging website. [5]
X
Bron
- Gebruik 'Geen uitgever' als er geen uitgever, en 'Z.d.' als er geen publicatiedatum te vinden is.
- APA : Auteur (Achternaam, voornaam). Artikeltitel. (Publicatiedatum). Websitetitel, uitgave/volumenummer, Aangehaalde pagina's. Verkregen van <Volledige URL of DOI> [6] X Bron
Advertentie - MLA
: Auteur (Achternaam, Voornaam). 'Artikeltitel.' Websitetitel
. Versienummer. Website-uitgever, publicatiedatum. Datum van raadpleging website. [5]
X
Bron
Bronnen
- ↑ https://techwalla.com/content/author
- ↑ http://content.easybib.com/guides/citation-guides/mla-format/how-to-cite-a-website-mla/
- ↑ http://blog.apastyle.org/apastyle/2009/09/a-doi-primer.html
- ↑ http://www.apastyle.org/learn/faqs/web-page-no-author.aspx
- ↑ https://owl.english.purdue.edu/owl/resource/747/08/
- ↑ http://blog.apastyle.org/apastyle/2010/11/how-to-cite-something-you-found-on-a-website-in-apa-style.html
Advertentie