Pdf downloaden
Pdf downloaden
Zoekwoorden of sleutelwoorden worden in online marketing gebruikt om pay-per-click (PPC) advertenties in te stellen, om meta-omschrijvingen te maken, en om zoekmachineoptimalisatie te verbeteren. Door de populairste zoekwoorden te vinden kun je je online marketing effectiever inzetten. Dit artikel helpt je met het vinden van de meest gezochte sleutelwoorden, met behulp van verschillende gratis websites en programma's.
Stappen
-
Kies onderwerpen uit waarvoor je de beste zoekwoorden wilt vinden. Je kunt je onderzoek beginnen bij de populairste zoekmachine, Google.
-
Ga naar Google.com. Typ je onderwerp in in de zoekbalk.
-
Bekijk de sectie onder de zoekbalk die de populairste zoektermen laat zien. Afhankelijk van het onderwerp kunnen er een paar zoektermen staan, of meer dan tien.
- Vind de hoofd-zoekwoorden. Dit zijn de zoektermen die het meest worden gezocht. Ze zijn vrij algemeen, en doorgaans ook het duurste om in te kopen voor PPC-advertenties.
- Vind ook langere zoektermen. Dit zijn langere termen van drie tot vijf woorden. Het zijn de zoektermen die mensen gebruiken om naar iets heel specifieks te zoeken. Ze zijn minder duur in PPC-advertenties, en leveren minder zoekacties op, maar ze zorgen vaak wel voor de meest doelgerichte marketing.
-
Vul alle termen in in Google die met jouw website of producten te maken kunnen hebben.
-
Wis je eerdere zoekterm en probeer het proces opnieuw met een nieuw onderwerp.Advertentie
-
Ga naar Google.com/trends. Google Trends verzamelt informatie over de populairste zoekacties via Google. Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar om populaire zoekwoorden te vinden.
-
Vind algemeen populaire zoekwoorden met 'Trending zoekopdrachten'. Vind de secties 'Verkennen' en 'Trending zoekopdrachten'. Deze vind je linksboven op de pagina.
- Je moet eerst inloggen met je Google-account voor volledige toegang tot deze functies.
-
Klik eerst op 'Trending zoekopdrachten'.
-
Kies jouw land aan de linkerkant van de pagina, als je de zoekresultaten wilt beperken tot één bepaald land.
-
Bekijk de lijst met populairste zoekonderwerpen in jouw land. Dit zijn de populairste zoektermen van Google, en meestal zijn ze een goede indicatie van popcultuur, politiek nieuws en andere populaire onderwerpen.
-
Gebruik de gevonden zoektermen als je online content hebt die erop aansluit. Door op de hoogte te blijven van populaire zoektermen kun je je website relevant houden.
- Bedenk wel dat het lastig is om trending zoekwoorden te gebruiken met PPC-advertenties. Het beste kun je dan ook goede content uitbrengen die verwant is aan populaire onderwerpen. Gebruik vervolgens de sleutelwoorden in je titel, ondertitel, URL, afbeeldingsnamen en artikelen. Je maakt zo doorverwijzingen aan die Google verzamelt en gebruikt om je website in zoekopdrachten tevoorschijn te laten komen.
-
Ga weer naar Google.com/trends. Klik deze keer op 'Verkennen'.
-
Typ een zoekterm in die je via Google of een andere website hebt gevonden. De zoekbalk vind je bovenaan de pagina 'Verkennen'.
-
Druk op ↵ Enter en vul maximaal vier andere zoekwoorden in. Klik op '+ Vergelijken' om een nieuwe zoekterm toe te voegen.
-
Vergelijk je zoektermen met de grafieken en andere gegevens van Google. Op deze manier kun je je populaire zoekwoorden rangschikken.
- Ook voor andere zoekmachines kun je dergelijke hulpmiddelen gebruiken, zoals search.aol.com/aol/trends, clues.yahoo.com en bing.com/toolbox/keywords. Als je gebruikmaakt van de sectie 'Verkennen' in Google Trends, kun je ook aangeven dat je specifiek informatie wilt over YouTube of een ander Google-product.
Advertentie
-
Vind langere zoektermen met de gratis zoekwoorden-software van WordStream. WordStream kan je helpen met het vinden van de effectiefste zoekwoorden en -zinnen.
-
Ga naar wordstream.com/keywords.
-
Vul een zoekterm in waarvan je de populariteit wilt controleren. Druk op ↵ Enter .
-
Bestudeer de lijst met zoektermen die vergelijkbaar zijn met de term die je hebt ingevoerd. Op deze manier kun je populaire lange zoektermen vinden, en dus je marketing doelgerichter inzetten.
-
Zoek maximaal 30 keer gratis. Schrijf je nieuwe zoektermen op om te gebruiken voor PPC-advertenties en zoekmachineoptimalisatie.
- Dit hulpmiddel is vooral handig voor PPC-advertenties, omdat je hiermee zoektermen kunt opkopen die ook daadwerkelijk door mensen gebruikt worden om producten te vinden en te kopen. Als je populaire sleutelwoorden en -zinnen weet te vinden, kun je je PPC-marketing veel nuttiger maken.
Advertentie
-
Praat met je programmeur om erachter te komen welk analytics-programma wordt gebruikt voor je website.
- Als je WordPress gebruikt, heb je automatisch al analytics via het programma 'Jetpack'. Op het dashboard kun je het programma openen.
- Als je nog geen analytics-software hebt om webverkeer te analyseren, stel het dan nu in. Je kunt bij Google Analytics een gratis account aanmaken, code op je website plaatsen en binnen 24 uur beginnen met het bijhouden van het verkeer naar je website.
-
Vind de sectie van je analytics-software die gaat over zoekwoorden. De meeste programma's hebben een lijst met populaire termen die zijn gebruikt om bij jouw website te komen.
-
Maak een lijst van deze populaire zoekwoorden, zodat je ze kunt (blijven) toepassen in je zoekmachineoptimalisatie en PPC-advertenties. Naarmate je je zoekmachineoptimalisatie verbetert met deze zoekwoorden, zul je ook zien hoe bepaalde zoekwoorden in populariteit veranderen.
- Door je onderzoek naar populaire zoekwoorden kan deze lijst met termen per week anders zijn. Naarmate je populaire zoekwoorden gebruikt, marketingcampagnes lanceert en langere zoektermen in je PPC-advertenties toepast, zal je lijst met zoektermen veranderen.
- Als deze zoektermen heel algemeen zijn, kun je daaruit afleiden dat je meer concurrentie voor klikken hebt met die zoekterm. Door te focussen op andere zoekwoorden of door betere content te maken kun je je positie in zoekmachines verbeteren.
Advertentie
Benodigdheden
- Een Google-account
- Webanalytics-software
- Een webprogrammeur
- Google Trends
- WordStream
Bronnen
Over dit artikel
Deze pagina is 1.959 keer bekeken.
Advertentie