PDF download Pdf downloaden PDF download Pdf downloaden

Deze wikiHow laat je zien hoe je een MacBook Air aansluit op een externe monitor. Je kunt je computer aansluiten met een HDMI-kabel, of met behulp van AirPlay. Zodra je de apparaten hebt aangesloten, kun je de weergave-instellingen aanpassen en de monitor instellen als een uitgebreid of primair beeldscherm.

Methode 1
Methode 1 van 6:

AirPlay gebruiken om een verbinding te maken met een beeldscherm

PDF download Pdf downloaden
  1. Als je AirPlay wilt gebruiken om verbinding te maken met je beeldscherm, moeten zowel het beeldscherm als de MacBook zijn aangesloten op hetzelfde draadloze netwerk. Raadpleeg de gebruikershandleiding of de website van de fabrikant van je monitor om te zien hoe je deze op een wifi-netwerk aansluit.
    • Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat zowel de monitor als je MacBook zijn ingeschakeld.
    • Je kunt verbinding maken met elk draadloos beeldscherm, Apple TV, smart TV of streaming-apparaat dat AirPlay 2 ondersteunt. [1]
  2. Deze bevindt zich in het Apple-menu op je Mac.
  3. Deze bevindt zich onder een pictogram dat op een monitor lijkt in het menu Systeemvoorkeuren.
  4. Het is het selectievakje naast 'Toon beschikbare opties voor synchrone weergave in menubalk'. Hierdoor verschijnt het AirPlay icoon in het menu bovenaan het scherm.
  5. Het is het icoontje dat lijkt op een monitor met een driehoek onderaan. Het staat in de rechterbovenhoek van de menubalk. Dit toont beschikbare apparaten waarmee je verbinding kunt maken met AirPlay.
  6. Dit toont twee weergaveopties in een pop-upvenster.
    • Niet alle monitoren ondersteunen AirPlay. Als je monitor AirPlay niet ondersteunt, kun je een streaming box van Apple TV om via AirPlay verbinding te maken met je tv.
  7. Als je wilt dat de monitor weergeeft wat er op je MacBook scherm staat, selecteer dan 'Geef ingebouwd beeldscherm synchroon weer'. Als je het als een tweede beeldscherm wilt gebruiken, selecteer dan 'Gebruik als apart beeldscherm'. Hiermee maakt je verbinding met de monitor via AirPlay.
  8. Sommige tv's en monitoren kunnen een wachtwoordinvoer op het scherm weergeven.
    • Om de verbinding met de monitor te verbreken: klik op het AirPlay-pictogram in de menubalk en klik vervolgens op AirPlay uitschakelen . [2]
    Advertentie
Methode 2
Methode 2 van 6:

Je MacBook aansluiten op een monitor met een HDMI-kabel

PDF download Pdf downloaden
  1. Om een monitor aan te sluiten, heeft je MacBook een HDMI-poort of een MiniDisplay-poort nodig.
    • Sommige nieuwere MacBook Airs hebben geen HDMI- of MiniDisplay-poort. Als dit het geval is, moet je een USB-C-naar-HDMI-adapter kopen om je MacBook Air op een monitor aan te sluiten.
    • Een HDMI-kabel is ongeveer 1,8 cm breed met een iets kleinere onderkant dan bovenkant.
    • Een Mini Display-poort is vierkant van vorm met de onderste hoeken afgesneden. Het heeft precies dezelfde vorm als een Thunderbolt-poort.
    • Een Thunderbolt-poort en Mini Display-poort hebben dezelfde vorm, maar zijn niet hetzelfde. Controleer de labels op de poort. Een Mini Display-poort heeft een pictogram dat lijkt op een scherm. Een Thunderbolt-poort heeft een pictogram dat lijkt op een bliksemschicht. [3]
  2. Als je eenmaal hebt bepaald welk type video-uitgang je MacBook gebruikt, moet je een HDMI-kabel of Mini Displaypoort-kabel kopen, afhankelijk van de poort op je MacBook.
    • Zorg dat je een kabel krijgt die lang genoeg is om je MacBook en je monitor op elkaar aan te sluiten. Meet zo nodig de afstand tussen de apparaten.
    • Mini Display-kabels hebben een Mini Display-stekker aan het ene uiteinde, en een HDMI-poort aan het andere uiteinde van de kabel. Je kunt ook een Mini Display-poortadapter kopen om een HDMI kabel direct op een Mini Display-poort aan te sluiten.
    • Als het beeldscherm dat je gebruikt geen HDMI- of Mini Display-poort heeft, kun je een adapter kopen bij Apple of een andere elektronicawinkel. Deze omvatten een MiniDisplay-naar-DVI en MiniDisplay-naar-VGA-adapters, evenals HDMI-naar-DVI-adapters.
  3. Zorg dat de vorm aan het uiteinde van de kabel overeenkomt met de HDMI of Mini Display-poort op je MacBook en sluit hem aan.
  4. Gebruik het andere uiteinde van de kabel om een verbinding te maken met een vrije HDMI-poort op het beeldscherm.
    • Als er meer dan één HDMI-poort op je monitor zit, noteer dan op welke poort je aansluit. HDMI-poorten zijn meestal genummerd.
  5. Druk op de aan/uit-knop van zowel je MacBook als het beeldscherm.
  6. Als de video meer dan één HDMI- of video-ingangspoort heeft, druk je op de knop op de afstandsbediening of monitor waarop staat Source , Input , Video In of iets dergelijks. Selecteer het nummer van de poort waarop je de MacBook hebt aangesloten. Misschien zie je de MacBook automatisch op de monitor verschijnen. Als het apparaat niet automatisch verschijnt, ga dan verder met de volgende stap.
  7. Dit staat in het Apple-menu op je Mac.
  8. Deze optie bevindt zich onder een pictogram in het menu Systeemvoorkeuren dat lijkt op een monitor.
  9. Het is het eerste tabblad bovenaan het venster Beeldschermen.
  10. Dit toont een knop met de tekst 'Beeldschermen detecteren' in de rechterbenedenhoek van het venster.
  11. Deze bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het venster Beeldscherm. Je MacBook zal gaan zoeken naar aangesloten beeldschermen.
    Advertentie
Methode 3
Methode 3 van 6:

De resolutie van je beeldscherm instellen

PDF download Pdf downloaden
  1. Dit staat in het Apple-menu op je Mac.
  2. Deze staat in het menu Systeemvoorkeuren onder een pictogram dat op een monitor lijkt.
  3. Het is het eerste tabblad bovenaan het scherm.
  4. Hiermee kun je een schermresolutie voor je monitor selecteren. Standaard zal je MacBook proberen de beste resolutie voor de beide beeldschermen te bepalen. [4]
    • Om de resolutie van je MacBook-beeldscherm te wijzigen, selecteer je 'Geschaald' zonder de toets 'Opties' ingedrukt te houden.
  5. Een hogere resolutie kan kleinere pictogrammen weergeven en meer ruimte op het scherm bieden. Een lagere resolutie kan grotere pictogrammen weergeven, maar minder ruimte op het scherm bieden. Sommige programma's en vensters passen mogelijk niet op het scherm met een lagere resolutie.
    • Als het een HD-monitor is, selecteer dan tot 1900 x 1080. Als het een 4k of hoger beeldscherm is, selecteer dan tot 3840 x 2160.
    Advertentie
Methode 4
Methode 4 van 6:

De monitor als een uitgebreid beeldscherm gebruiken

PDF download Pdf downloaden
  1. Dit staat in het Apple-menu op je Mac.
  2. Deze bevindt in het menu Systeemvoorkeuren onder een pictogram dat lijkt op een monitor.
  3. Het is het tweede tabblad bovenaan het venster Beeldscherm.
  4. Het staat in de linker benedenhoek van het Beeldscherm-venster. Hiermee kun je de monitor gebruiken als een uitgebreid beeldscherm. Hierdoor kunt je objecten en programma's van het ene beeldscherm naar het andere verplaatsen.
    • Als je 'Schakel synchrone weergave in' aanvinkt, wordt het beeldscherm van je MacBook op de monitor precies zo weergegeven als op je MacBook.
    Advertentie
Methode 5
Methode 5 van 6:

Het primaire beeldscherm wijzigen

PDF download Pdf downloaden
  1. Dit staat in het Apple-menu op je Mac.
  2. Deze bevindt zich onder een pictogram dat op een monitor lijkt in het menu Systeemvoorkeuren.
  3. Het is het tweede tabblad bovenaan het venster Beeldscherm.
  4. Er zijn twee rechthoekige pictogrammen onder het tabblad 'Arrangement' in Systeemvoorkeuren. Deze vertegenwoordigen beide beeldschermen die zijn aangesloten op je MacBook. Het beeldscherm met de witte balk erboven is het huidige primaire beeldscherm.
  5. Om je primaire beeldscherm te wijzigen, sleep je de witte balk bovenaan het ene rechthoekige beeldschermpictogram naar het andere beeldschermpictogram in het tabblad Rangschikking. Beide beeldschermen zullen een seconde lang aan en uit flikkeren om zich aan de nieuwe voorkeuren aan te passen. Het beeldscherm dat is ingesteld als het primaire beeldscherm, is het standaardbeeldscherm waarop programma's worden gestart.
    Advertentie
Methode 6
Methode 6 van 6:

Probleemoplossing

PDF download Pdf downloaden
  1. Als het AirPlay-pictogram niet in de menubalk van je MacBook verschijnt, kun je proberen je MacBook dichter bij je draadloze monitor te plaatsen.
  2. Als je met een oudere versie van macOS werkt, kun je AirPlay mogelijk niet gebruiken. Sommige oudere Macs kunnen mogelijk niet worden bijgewerkt naar de nieuwste versie van macOS. Volg deze stappen om macOS bij te werken naar de nieuwste versie: [5]
    • Klik op het Apple-pictogram in de menubalk.
    • Klik op Systeemvoorkeuren (Klik op Over deze Mac in eerdere versies van macOS).
    • Klik op Software bijwerken .
    • Klik op Nu bijwerken als er updates beschikbaar zijn.
  3. In sommige gevallen blokkeren de firewall-instellingen van je Mac de AirPlay-verbinding met je monitor. Je kunt ook de firewallinstellingen van je router controleren, of die van andere firewallprogramma's die je hebt geïnstalleerd. Gebruik de volgende stappen om je firewall-instellingen te controleren: [6]
    • Klik op het Apple-icoontje in de menubalk.
    • Klik op Systeemvoorkeuren .
    • Klik op Beveiliging en privacy .
    • Klik op het tabblad Firewall .
    • Klik op het sloticoontje in de rechter benedenhoek.
    • Voer je administratorwachtwoord in.
    • Klik op Firewall-opties .
    • Zorg ervoor dat het vakje naast 'Automatisch toestaan dat ondertekende software inkomende verbindingen ontvangt' is aangevinkt.
    • Klik op Ok
  4. Als het AirPlay-pictogram helemaal niet wordt weergegeven in de menubalk, kun je de volgende stappen gebruiken om het AirPlayUIAgent-programma te controleren in Systeeminformatie: [7]
    • Klik op het vergrootglaspictogram in de rechterbovenhoek in de menubalk.
    • Typ 'Systeeminformatie' in de balk en druk op Enter .
    • Klik Programma's in de menubalk aan de linkerkant.
    • Dubbelklik op AirPlayUIAgent .
  5. In sommige gevallen kan een storing in je wifi-router ervoor zorgen dat je MacBook geen verbinding kan maken met AirPlay-apparaten. De eerste stap om dit probleem op te lossen is het herstarten van je router. Om je router opnieuw op te starten, haal je de stekker uit het stopcontact, wacht je ongeveer 30 seconden, steek je de stekker er weer in en wacht je tot de router opnieuw opstart.
  6. Als je nog steeds geen verbinding kunt maken met je AirPlay-apparaten, kan het zijn dat er andere apparaten op je netwerk zijn aangesloten die interferentie veroorzaken. Probeer andere apparaten een voor een los te koppelen van je draadloze netwerk en kijk of dit het probleem verhelpt.
    Advertentie

Over dit artikel

Deze pagina is 4.770 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie