Pdf downloaden
Pdf downloaden
Het maken van een anime is geen eenvoudige taak. Het is een heel proces van het bouwen en illustreren van een wereld, het vinden van motivaties, het weven van verhalen -- een grote onderneming! Maar het is ook een uitstekende oefening in creativiteit. Als je anime geweldig vindt, zal je het waarschijnlijk erg leuk vinden om je eigen anime te maken.
Stappen
-
Bepaal waar het verhaal zich afspeelt – misschien op een andere planeet? Is het een plek die relatief veel lijkt op plekken op Aarde? Je hoeft niet alles over de hele wereld te bepalen, maar je moet wel uitzoeken waar je het verhaal wilt laten plaatsvinden.
- Bijvoorbeeld: misschien wil je dat het merendeel van de actie van je verhaal zich afspeelt in een wereld waar de meeste mensen in grotten leven, omdat er buiten de grotten ladingen gevaarlijke slijmputten zijn waar je in zou kunnen vallen.
-
Bepaal interessante dingen over je wereld. Zoals slijmputten! Delen van Anime-werelden zijn vaak op een of andere manier een beetje magisch of vreemd. Misschien praten piano's en geven ze mensen veel advies. Misschien gebruiken mensen vliegende beesten als vervoermiddel. Het hoeft niet iets ongelooflijk fantastisch te zijn of iets uit een science fiction-roman - kies gewoon iets dat past binnen jouw wereld en jouw verhaal.
- Bijvoorbeeld: De magie van de wereld zou een eenvoudig volksverhaal kunnen zijn dat al dan niet waar is. Misschien is er in de slijmputwereld een verhaal dat als je in een slijmput valt en het overleeft, je speciale krachten krijgt -- niemand weet echter of dit waar is of niet.
-
Beslis de technologische vooruitgang van deze wereld. Wonen de bewoners van jouw wereld in appartementencomplexen of in houten hutten? Zijn ze op jacht naar voedsel, of kunnen ze uit eten gaan in restaurants? Het is duidelijk dat er een heleboel andere mogelijkheden zijn tussen en buiten deze voorbeelden. De technologische status van je wereld zal veel informatie geven over de manier waarop je personages omgaan met de problemen waar ze mee te maken hebben.
- Als iemand bijvoorbeeld in een slijmput valt in een technologisch geavanceerde wereld, is het misschien niet zo erg, omdat iedereen anti-slijmpakken draagt.
Advertentie
-
Beslis hoe ze er uitzien en wat hun persoonlijkheid is. Je moet proberen te beslissen hoe ze eruit zien op hetzelfde moment dat je beslist over hun persoonlijkheid. Probeer de karakters te tekenen en noteer er dan naast wat hun persoonlijkheidskenmerken zouden kunnen zijn. Misschien heb je een karakter dat echt intelligent en scherpzinnig is, maar snel geërgerd is. Misschien heb je een ander karakter dat erg loyaal is, maar nogal onaardig tegen vreemden. Schets ontwerpen van je personages.
- Het uiterlijk van de personages is belangrijk omdat het in kan spelen op hun persoonlijkheid. Bijvoorbeeld: misschien is het zeer gespierde karakter de held. Omgekeerd kan het zeer gespierde karakter een vreselijke lafaard zijn. Hoe dan ook, het lichaam van het personage kan de persoonlijkheid op een interessante manier karakteristieker maken.
-
Beslis over een hoofdpersoon. Je hoeft niet maar één hoofdpersonage te hebben, maar het is leuk om de lezer iemand te geven om zich in te kunnen verplaatsen. De meeste anime hebben een hoofdpersoon. [1] X Bron
-
Overweeg om karakters speciale vaardigheden te geven. Anime bevat vaak personages met speciale vaardigheden die buitengewone dingen bereiken. Het is misschien een goed idee om je hoofdpersonage een soort kracht te geven die hem of haar zal helpen om te gaan met wat het probleem in je anime ook zal zijn. Je personage hoeft niet te kunnen vliegen of superkrachten te hebben – zoek iets kleins en interessants dat het personage helpt om te gaan met unieke uitdagingen. [2] X Bron
- Bijvoorbeeld: misschien is je karakter ongelooflijk dapper! Dat is een speciale vaardigheid, maar het is geen magie...
-
Creëer relaties tussen de karakters. Familieleden, liefdes en vrienden van je hoofdpersoon horen allemaal een grote rol te spelen in je verhaal. Dit zijn de sterkste banden die mensen met anderen hebben en ze helpen motiveren, inspireren en conflict te creëren. Dit zijn allemaal positieve eigenschappen in een leuk verhaal.
-
Bepaal wat elk karakter motiveert. De andere personages kunnen inspelen op de motivatie van je personages, maar zoek een uniek ding dat elk karakter drijft. Het kan een opleiding zijn of het krijgen van het meisje -- het moet gewoon iets zijn waar de hoofdpersoon zich helemaal voor wil inzetten.Advertentie
-
Teken je wereld in een animatieprogramma. Je kunt diverse gratis web-animatieprogramma's online vinden waarmee je gemakkelijk een wereld en karakter kunt creëren. Je hebt al besloten hoe je wilt dat de wereld eruit gaat zien, dus nu moet je hem gewoon tot leven brengen. Neem de tijd en maak je geen zorgen als het verandert ten opzichte van je oorspronkelijke plan. [3] X Bron
-
Teken je karakters. Maak je karakters in hetzelfde animatieprogramma. Gebruik de tekeningen en schetsen die je al hebt gemaakt om je eindproduct vorm te geven.
-
Teken je personages in interactie met de wereld. Nu hoef je alleen nog maar de karakters en de wereld te combineren. Dit zal je meteen ideeën geven voor verhalen en mogelijke plotlijnen die je kunt volgen. Misschien willen je personages die enorme kliffen verkennen in de verte waar ze nog nooit eerder zijn geweest. Misschien wordt de zon elke dag wel steeds schemeriger en moeten ze uitzoeken wat er aan de hand is. De omgeving kan een enorme impuls geven aan elk verhaal, en anime is niet anders.
- Bijvoorbeeld: misschien zijn er wel overal gigantische slijmputten in jouw wereld. Misschien valt het kleine broertje van je hoofdpersonage in een van deze slijmputten en moeten de andere personages een manier vinden om hem te redden. Nu heb je het begin van een plot!
Advertentie
-
Creëer dialoog die past bij de motivatie en persoonlijkheden van de karakters. Als je eenmaal personages en een wereld hebt, kun je beginnen met de interactie tussen de personages en de wereld om te zetten in een verhaal. Dit houdt in dat je dialogen creëert. Gebruik dialogen die passen bij de situatie en het personage. Probeer de dialoog zo realistisch mogelijk te maken. Denk na over de manier waarop je praat en maak dat soort gesprekken. Conversaties zijn zelden volledig gericht. Ze variëren en veranderen voortdurend van onderwerp. Zoek een manier om authenticiteit en humor toe te voegen aan je dialogen. [4] X Bron
-
Zorg ervoor dat je een begin, een midden en een einde hebt. Het begin, midden en het einde hoeven niet ongelooflijk onderscheidend te zijn, maar als je deze volgorde in gedachten houdt, zal het je helpen om je plot te plannen. Kijk eens naar andere klassieke boeken en probeer uit te vinden wat het begin, het midden en het einde van die verhalen zijn.
- Bijvoorbeeld: misschien begint je anime met dat het kleine broertje van de hoofdpersoon in een slijmput is gevallen. Het midden zou kunnen zijn dat je hoofdpersoon besluit om alleen in de slijmput te reizen in een anti-slijmpak, om te proberen zijn kleine broertje te vinden. Het einde zou de spannende conclusie zijn, waarbij de slijmdemonen die in de slijmput leven slechts één van de broers laten vertrekken, en dat je hoofdpersoon achterblijft zodat zijn kleine broertje naar huis kan gaan. [5] X Bron
-
Creëer een karakterboog. Karakterbogen hoeven niet echt simplistisch en saai te zijn. Niet elk verhaal hoeft te beginnen met een triest karakter en te eindigen met een vrolijk karakter. In plaats daarvan moet een personageboog het hoofdpersonage de mogelijkheid bieden om een soort kleine transformatie te ondergaan of tot een realisatie te komen. Zelfs als dat besef is dat er niets veranderd is ten opzichte van het begin van het verhaal, dan nog voegt dat een dimensie toe aan het verhaal. Wat je niet wilt is dat je personage gewoon rondloopt en allerlei handelingen verricht zonder enige vorm van logica. [6] X Bron
- Bijvoorbeeld: misschien is je hoofdpersoon aan het begin van het verhaal egoïstisch, maar na het helpen redden van zijn broer begint hij te beseffen dat hij echt om andere mensen geeft, maar zich altijd heeft afgesloten voor de wereld. Nu kun je in de volgende aflevering vertellen waarom hij zichzelf voor de wereld afsloot.
Advertentie
-
Verzin een goede titel. De titel is wat de aandacht van de mensen trekt. Zorg ervoor dat de titel iets te maken heeft met de plot.
-
Beslis of je wilt dat je anime één verhaal of een serie wordt. Dit kan bepalen hoe je verhaal eindigt, of dat het überhaupt eindigt. Als je wilt dat je verhalen een serie worden, dan moet je een manier vinden om mensen geïnteresseerd te houden. Als iedereen tevreden is met de manier waarop het eerste verhaal eindigde, dan is er geen reden om naar je volgende aflevering te kijken. Maak cliffhangers. [7] X Bron
-
Zorg voor een opwindende climax en slot. Dit is een belangrijk onderdeel van het creëren van een cliffhanger. Als je meerdere afleveringen maakt, moet je de overgang tussen het afsluiten van de vorige aflevering en het inluiden van de volgende aflevering in evenwicht brengen. De kijker mag niet het gevoel krijgen dat ze de eerste aflevering voor niets hebben bekeken, maar de kijker moet ook verwachtingsvol zijn over wat er daarna gebeurt. Zoek deze balans.
-
Verbind de knooppunten in je verhaal. Als er een liefde was aan het begin van het verhaal, dan zou daar aan het eind van het verhaal wel een soort ontknoping moeten zijn. Niet alles hoeft perfect te kloppen, maar je anime moet er wel goed gepland en professioneel uitzien. Als je een stel loshangende verhaallijnen hebt, voelt dat rommelig aan. [8] X BronAdvertentie
-
Deel je anime met familie en vrienden. Dit is de makkelijkste manier om fans te krijgen. Familie en vrienden zullen je zeker steunen en je werk waarschijnlijk aan anderen laten zien. Dit kan je helpen om een kleine kring van fans op te bouwen.
-
Creëer een blog of website. Het publiceren van je werk op het internet is een geweldige manier om te beginnen met het opbouwen van een publiek. Je kunt niet verwachten dat je meteen betaald krijgt voor de dingen die je maakt, maar als het populair wordt dan lukt dat misschien wel! Probeer je blog op de markt te brengen via sociale media, bijvoorbeeld door een Twitter en Facebook-pagina te maken voor je anime.
-
Neem contact op met een uitgever. Probeer iemand te vinden die enthousiast genoeg is over je verhaal en anime om te overwegen het te publiceren. Je kunt online een uitgever vinden bij je in de buurt. Zoek iemand die gespecialiseerd is in anime en die een geschiedenis heeft als springplank voor beginnende kunstenaars. Wie weet vinden ze je werk wel geweldig.
-
Stuur je anime naar wedstrijden. Als je niet het hele verhaal wilt sturen, kun je gewoon hoofdstukken van je anime naar kortere wedstrijden sturen. Er zijn genoeg film- en schrijfwedstrijden die anime accepteren, maar ook voor anime bedoelde wedstrijden die je online kunt vinden.Advertentie
Bronnen
- ↑ http://www.animenewsnetwork.com/feature/2012-03-05
- ↑ http://marshnaylor.kinja.com/5-easy-steps-to-making-your-own-hit-anime-1583626070
- ↑ http://marshnaylor.kinja.com/5-easy-steps-to-making-your-own-hit-anime-1583626070
- ↑ http://marshnaylor.kinja.com/5-easy-steps-to-making-your-own-hit-anime-1583626070
- ↑ http://www.animenewsnetwork.com/feature/2012-03-05
- ↑ http://marshnaylor.kinja.com/5-easy-steps-to-making-your-own-hit-anime-1583626070
- ↑ http://marshnaylor.kinja.com/5-easy-steps-to-making-your-own-hit-anime-1583626070
- ↑ http://marshnaylor.kinja.com/5-easy-steps-to-making-your-own-hit-anime-1583626070
Over dit artikel
Deze pagina is 3.812 keer bekeken.
Advertentie