Pdf downloaden
Pdf downloaden
Wil je graag in een bikini naar het zwembad of het strand? Het aantrekken van een bikini kan nog best lastig zijn. Je hebt immers niet zo veel stof om je lichaam te bedekken, waardoor hij precies goed moet zitten. In dit artikel leer je hoe je een bikini aantrekt zodat hij niet verschuift en je er goed uitziet. Zo loop je binnen de kortste keren vol zelfvertrouwen over het strand.
Stappen
-
Kleed je uit. Een bikini bedekt maar een heel klein deel van je lichaam en dus is de eerste stap om hem aan te trekken jezelf uitkleden. Trek je kleren, maar ook je beha en onderbroek uit. Probeer een bikini niet over je ondergoed heen te dragen; daar is simpelweg te weinig stof voor en hoogstwaarschijnlijk zal je ondergoed onder je bikini uitkomen. Als je je vrij wilt kunnen bewegen en comfortabel in je vel wilt zitten, is dat natuurlijk geen ideale situatie!
-
Trek het bikinibroekje aan. Een bikinibroekje bedekt meestal ongeveer net zo veel als normaal ondergoed. De bovenste rand van het broekje moet goed om je heupen zitten en loopt net iets boven je heupbotten, waardoor je navel te zien is. De achterkant van het broekje moet strak om je billen zitten. Afhankelijk van de stijl van het bikinibroekje zijn je billen deels of volledig bedekt. [1] X Bron
- Zorg dat je bikinibroekje niet te los zit. Mocht dat wel zo zijn, dan heb je een kleinere maat nodig.
- Je bikinibroekje moet ook niet zo strak zitten dat het elastiek in je huid snijdt. Als dat wel zo is, kun je beter een iets groter broekje nemen.
-
Maak het bikinitopje onder je borsten vast. Trek het topje op dezelfde manier aan als je dit bij een beha zou doen en maak de band om je borst als eerste vast. Het kan helpen om het topje eerst achterstevoren aan te trekken zodat je hem op je borst in plaats van op je rug vast kunt maken. Draai het topje vervolgens met de goede kant naar voren.
- Als je een bikini met dunne bandjes hebt, kun je het beste eerst een knoop lessen en vervolgens een strik maken. Maak de bikini zo vast dat hij goed blijft zitten, maar dat hij niet zo strak is dat de bandjes in je huid snijden.
- Als je makkelijk een hand onder het bandje van je bikini kunt stoppen, kun je hem het beste iets strakker vastmaken of een kleinere maat bikini aanschaffen. Als hij zo strak is dat het zeer doet, zul je misschien een maat groter nodig hebben.
-
Stel de cups bij. Leg je borsten in het midden van de cups om ze zo goed mogelijk te bedekken. Zorg dat de stof van de cups je borsten volledig bedekt. Als het voelt alsof ze worden platgedrukt of je borsten er aan de zijkant van de cups uit piepen, kun je misschien beter een maatje groter nemen. Als de stof te los om je borsten hangt, kun je een maat kleiner nemen of voor een bikini met voorgevormde cups gaan. Er zijn allerlei soorten bikinitopjes, die allemaal op een andere manier worden vastgemaakt [2] X Bron :
- Triangel-topje: Deze stijl biedt de minste steun en bedekking en is dus het meest geschikt voor kleine borsten. Zorg dat je borsten in het midden van de driehoekige cups liggen. Mochten de cups los aan de borstband zitten, dan kun je ze voor een optimale bedekking eventueel iets verschuiven.
- Halter-topje: Deze stijl biedt iets meer steun en is dus een goede keus voor iets grotere borsten. Leg je borsten in het midden van de cups en trek de stof over je borsten om voor optimale bedekking te zorgen.
- Bandeau-topje: Dit topje heeft geen schouderbandjes en dus is het van groot belang dat je de goede maat kiest. Draag het topje zo dat je borsten in het midden van de cups liggen. Het topje moet goed strak zitten; als je merkt dat het afzakt, kun je beter een kleinere maat nemen of voor een top met schouderbandjes gaan.
- Topje met beugels: Dit bikinitopje lijkt op een beha en heeft ongeveer dezelfde pasvorm. Zorg dat de beugels je borsten goed ondersteunen en leg ze vervolgens in de cups.
-
Stel de bandjes bij. Het is belangrijk om de bandjes bij te stellen om te zorgen dat je bikinitopje goed blijft zitten en je borsten voldoende ondersteunt. Zorg dat de bandjes strak genoeg zitten om je bikini op zijn plaats te houden, maar niet zo strak dat de bandjes in je schouders snijden. Je bikinitopje moet net zo comfortabel zitten als je beha. [3] X Bron
- Pas je bikinibandjes op dezelfde manier aan als je behabandjes. Gebruik de plastic schuifsluiting om de bandjes losser of strakker te maken.
- Als de bandjes geen schuifsluiting hebben, zul je ze bij moeten stellen door de knoop iets strakker of losser te maken. Zorg dat de bandjes strak genoeg zitten om je borsten te ondersteunen, maar niet zo strak dat ze in de huid snijden. Maak met de uiteinden van de bandjes een strik.
- Sommige bikinitopjes hebben een haltersluiting, waarbij de schouderbandjes in je nek samenkomen. Zorg er ook bij dit soort topjes voor dat je de bandjes strak genoeg vastmaakt om je borsten te ondersteunen, maar niet zo strak dat het topje niet lekker meer zit.
- Als je de bandjes van je topje niet zo bij kunt stellen dat je borsten goed ondersteund worden of als ze pijn in je schouders of rug veroorzaken, kun je misschien beter voor een ander soort topje gaan. Probeer bijvoorbeeld eens een bikinitopje met normale schouderbandjes of voorgevormde cups.
-
Loop een rondje door de kamer om te kijken of je bikini niet verschuift. Probeer ook een stukje te huppelen of te springen. Om je optimaal op je gemak te kunnen voelen, moet je je immers wel vrij kunnen bewegen.
-
Overweeg je bikinilijn te ontharen. Als je zeker weet dat er geen haren onder je bikinibroekje uit zullen piepen, zit je tijdens lange stranddagen een stuk beter in je vel. Je kunt je haar wegscheren of bijknippen, wat goedkope manieren zijn om je zelfvertrouwen een boost te geven. Wil je zorgen dat het haar iets langer wegblijft, dan kun je overwegen je te laten waxen.
- Om te zien hoeveel haar je zult moeten verwijderen, kun je je bikinibroekje aantrekken en bekijken welk haar onder het broekje uitkomt. Verwijder vervolgens genoeg haar om dit probleem te verhelpen.
- Sommige mensen scheren ook hun benen en hun oksels om zich bikiniklaar te maken.
-
Verwijder dode huidcellen. In een bikini is een groot deel van je huid te zien en dus kun je een paar dagen voordat je naar het strand gaat de dode huidcellen verwijderen om je huid extra te laten stralen. Gebruik in bad of onder de douche een scrubhandschoen of scrubproduct om je armen, benen en andere delen van je huid eens goed te reinigen. Hiermee verwijder je dode huidcellen en krijgt je huid een prachtige gloed.
- Maak je huid voorzichtig en met ronde bewegingen schoon. Schrob niet te hard om te voorkomen dat je de huid beschadigt.
- Vergeet je rug niet. Gebruik een scrubborstel om ook minder makkelijk bereikbare delen van je lichaam te reinigen.
-
Gebruik een rijke vochtinbrengende crème. Na het reinigen van je huid kun je je favoriete crème gebruiken om te zorgen dat je huid niet uitdroogt. Op die manier is je huid optimaal op je stranddag voorbereid. Je kunt in plaats van een crème ook kokosolie gebruiken om je huid soepeler te maken. [4] X Bron
-
Vergeet je zonnebrandcrème niet. Als je een dag in de zon doorbrengt, heb je flink wat zonnebrand nodig om je huid te beschermen. Breng vijf tot tien minuten voordat je de zon ingaat een zonnebrandcrème met SPF 16 aan en volg voor de rest van de dag de instructies op de fles. Zo voorkom je dat je aan het einde van de dag pijnlijke rode schouders hebt en verklein je het risico op huidkanker. [5] X Bron
- Gebruik als je gaat zwemmen waterbestendige zonnebrandcrème. Ook deze crème zul je gedurende de dag meerdere keren moeten aanbrengen.
- Ook als je bruin wilt worden, heb je zonnebrand nodig. De crème voorkomt namelijk dat je verbrandt, maar houdt de stralen van de zon niet compleet tegen. Het is beter om langzaam een bruin kleurtje op te doen dan wanneer je geen crème gebruikt en je huid laat verbranden.
-
Neem iets mee om je te bedekken. Als je niet de hele dag aan de zon blootgesteld wilt worden, kun je bijvoorbeeld een jurkje of een vestje meenemen om gedurende de dag te dragen. Zo bescherm je je lichaam tegen de zon, maar heb je daar geen halve fles zonnebrand voor nodig!
Bronnen
- ↑ http://www.popsugar.com/fashion/Best-Swimsuits-Body-Type-30725555# photo-30725555
- ↑ http://www.swimoutlet.com/swimsuit-styles-101/
- ↑ http://www.gurl.com/2013/05/15/things-i-wish-i-knew-buying-first-bikini/# 3
- ↑ http://www.glamour.com/lipstick/2009/05/how-to-prepare-for-swimsuit-season/13
- ↑ http://www.skincancer.org/news/sunscreen/the-verdict-is-in-sunscreen-helps-prevent-melanoma-and-other-skin-cancers
Over dit artikel
Deze pagina is 6.336 keer bekeken.