PDF download Pdf downloaden PDF download Pdf downloaden

Je gebruikersnaam is je online identiteit. Of je nu berichten plaatst op forums, een wiki bewerkt, aan het gamen bent of bezig bent met willekeurig welke online activiteit waarbij je contact maakt met andere internetters; je gebruikersnaam is het eerste wat ze zullen zien. Mensen zullen zich een bepaald beeld van je vormen op grond van de door jou gekozen naam, dus denk daar goed over na! Volg deze gids voor een paar tips bij het kiezen van een eigen gebruikersnaam.

  1. Dit is het eerste dat andere gebruikers zullen zien. Wees er zeker van dat je tevreden bent met je eigen gebruikersnaam, want je zult er vaak tegenaan moeten kijken.
  2. Afhankelijk van de service waar je gebruik van maakt heb je misschien een andere stijl voor je gebruikersnaam nodig. Als je een account aanmaakt bij een website voor professionals in je vakgebied zal je een andere naam willen gebruiken dan voor het gamersforum waar je regelmatig berichten op achterlaat.
    • Misschien wil je het gebruik van internet in twee verschillende categorieën indelen: werk en vrije tijd. Vervolgens kun je dan één gebruikersnaam inzetten voor al je werk gerelateerde websites, en een andere voor privégebruik. Hierdoor wordt het veel gemakkelijker om je gebruikersnamen te onthouden.
  3. Vermijd het gebruiken van naar jou herleidbare gegevens bij het verzinnen van een naam. Dit betekent bijvoorbeeld dat je niet je voor- of achternaam of je geboortedatum gaat gebruiken.
    • Maak een variatie op je naam die voor jou gemakkelijk is om te onthouden maar niet direct aansluit op je eigen naam. Gebruik bijvoorbeeld een tweede voornaam die je nooit gebruikt en draai de volgorde van de letters om.
  4. Meestal zijn de standaardnamen al in gebruik. Wil je een account aanmaken voor een website die al veel langer bestaat dan is de kans groot dat alle gewone namen al bezet zijn. In plaats van dan maar de voorgestelde naam (vaak met een volgnummer) te gebruiken is het beter en leuker om je creativiteit aan te boren!
  5. Als je bijvoorbeeld een passie hebt voor Brazilië zoek dan op internet naar namen van bloemen, beroemde krijgers of mythologische wezens uit de Amazone. Houd je ervan om oude auto’s op te knappen, baseer je gebruikersnaam dan op je favoriete motor of automerk.
  6. Gebruik een combinatie van interesses om een unieke gebruikersnaam te creëren. Voeg twee of meer woorden samen om één naam te vormen. Hierdoor is het gemakkelijker om je naam uniek te maken waardoor de kans dat je deze kunt gebruiken veel groter wordt.
  7. Zoek woorden op in andere talen. Misschien was de gebruikersnaam "Schrijver" niet beschikbaar, maar het Franse equivalent "Ecrivain" wel. Je kunt natuurlijk ook een woord gebruiken uit een fantasietaal zoals Elfs of Klingon.
  8. Als je veel gebruik gaat maken van je internetnaam dan zal je een korte naam zeker waarderen! Kort woorden in (bijv. Mississippi naar Miss of Missi) en houd de gebruikersnaam eenvoudig om te typen.
  9. De meeste websites laten spaties niet toe als onderdeel van een loginnaam, maar het “_” karakter wel. Ook is het een goed idee om bepaalde cijfers als herkenbare vervanger voor een letter te gebruiken zoals de “7” in plaats van de “T” of een “3” als vervanger voor de “E”. Dit heet in het Engels “leet speak”, en wordt veel gebruikt in kringen van online gamers.
    • De punt wordt ook vaak gebruikt om woorden van elkaar de scheiden (denk maar aan e-mail), of als vervanger voor een spatie.
    • Gebruik nooit je geboortejaar aan het eind van je gebruikersnaam, zeker als je nog niet volwassen bent, omdat het daardoor erg makkelijk te achterhalen is hoe oud je bent.
  10. Er zijn diverse programma's online beschikbaar die willekeurige namen kunnen genereren. Deze vragen om een bepaalde invoer en geven daarna een lijst met namen waar je uit kunt kiezen. Hoewel dit minder persoonlijk is dan het kiezen van je eigen naam, is het een prima alternatief. Zeker als je uit frustratie met je hoofd op het toetsenbord aan het timmeren bent, omdat je niets origineels weet te verzinnen.
    Advertentie

Tips

  • Maak je gebruikersnaam niet te complex of moeilijk om te onthouden, vooral niet als je deze wilt delen met andere mensen (bijv. Om aan een vriendenlijst te worden toegevoegd).
  • In de meeste gevallen mag een naam niet korter zijn dan 6 of langer dan 14 karakters.
  • Je kunt een internetnaam ook gebruiken voor je e-mail, maar als het voor je werk is, wees er dan zeker van dat je gebruikersnaam niet al te vreemd is of lachwekkend overkomt.
  • Verzin een lijst met steekwoorden die jou het best omschrijven en probeer dit op te nemen in je gebruikersnaam.
  • Over het algemeen, hoe unieker de naam, hoe zekerder je er van kunt zijn dat deze bruikbaar is voor verschillende websites, en hoe minder namen je hoeft te onthouden. Aan de andere kant, als je de naam teveel vol stopt met persoonlijke informatie, dan kan je privacy in het geding raken.
  • Sommige websites (bijv. AIM) hebben een functie waarmee je, als je een paar woorden invult, 3-5 suggesties krijgt voor gebruikersnamen. Deze zorgen vaak voor meer originele resultaten. Maak geen gebruik van een naam als je denkt dat je deze niet zult kunnen onthouden.
  • Zorg dat je de naam bij de hand hebt zodat je die niet vergeet. Maak een notitie voor welke website de naam bedoeld is, zeker als je meerdere accounts hebt bij diverse websites.
Advertentie

Waarschuwingen

  • Lees de regels die websites hanteren voor het gebruiken van een naam. Neem bijvoorbeeld het beleid voor gebruikersnamen bij wikiHow maar eens door. Dit is alleen maar een voorbeeld, want voor elke website en internetdienst is dit natuurlijk anders.
  • Let op de vereisten van de website. "Het gebruiken van suggestieve of onbehoorlijke taal is niet toegestaan bij een gebruikersnaam", of iets van die strekking, zal je meestal wel ergens in de voorwaarden tegenkomen.
Advertentie

Over dit artikel

Deze pagina is 36.587 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie