Het is al te makkelijk om een leuke en romantische verliefdheidsperiode mee te maken, maar misschien ben je bang dat je huwelijk geen stand houdt als die verliefdheidsfase eenmaal voorbij is. Als je immers gelukkig getrouwd wil zijn dan moet je er voor zorgen dat de relatie romantisch blijft en dat jullie blijven groeien – zowel samen als individueel. Hoewel het niet altijd makkelijk is kun je je huwelijk zeker laten floreren, zolang je partner en jij maar bereid zijn om er moeite voor te doen.
Stappen
-
Respecteer je partner. Als je wilt dat je huwelijk gezond is, zorg dan dat je je partner het gevoel geeft dat hij gelijkwaardig aan jou is. Houdt ook rekening met zijn gevoelens als je een beslissing neemt, ook in je dagelijkse leven. Als jij doet alsof de mening van je partner er niet toe doet, of alsof jij het uiteindelijk altijd voor het zeggen hebt, dan krijg je gegarandeerd een scheefgroei in je huwelijk. Zorg ervoor dat je de mening van je echtgenoot even serieus neemt als je eigen mening, en dat je de tijd neemt om naar je partner te luisteren, en hem het gevoel te geven dat je om hem geeft. [1] X Bron
- Werk eraan om vriendelijk, liefdevol en begripvol naar je partner toe te zijn. Als je een slechte dag hebt en tegen hem uitvalt, zorg dan dat je je excuses daarvoor aanbiedt; geef hem het basisrespect dat hij verdient, in plaats van dat je denkt dat je kan doen wat je maar wil omdat je getrouwd bent.
- Respecteer de privacy van je echtgenoot ook. Ga niet in zijn telefoon neuzen of op zijn computer, als je tenminste wilt dat hij zich gerespecteerd voelt.
-
Werk eraan om de relatie in het heden te houden. Als je om je echtgenoot geeft, en een gezonde en productieve relatie wilt hebben, blijf dan niet hangen in dingen die in het verleden gebeurd zijn en waar jullie beiden debet aan zijn. Verwijt je echtgenoot ook niet steeds dingen die hij niet goed gedaan zou hebben; werk in plaats daarvan aan het versterken van positief gedrag, geniet van je tijd samen, en denk na over alles waar je samen naar uit kan kijken. Als je echt om je echtgenoot geeft, dan houd je rekening met zijn gevoelens en dan begin je niet steeds weer over het verleden, alleen maar om een reactie van hem te krijgen.
- Hoewel het niet altijd makkelijk is om het verleden los te laten, zou je er toch niet uit wrok over moeten beginnen. Herinner jezelf eraan dat je echtgenoot ook een levend, ademend mens is. Je moet het verleden niet aanhalen als je hem er alleen maar pijn mee wil doen.
-
Neem de tijd om te luisteren. Luisteren is een van de beste manieren om attent voor je man te zijn. Dwaal in gedachten niet af als je man over zijn dag praat, en probeer niet slechts te wachten totdat hij uitgesproken is zodat jij aan het woord kan komen; doe moeite om door te vragen en laat zien dat je het belangrijk vindt wat hij je vertelt. Als je een echt gesprek met hem voert, doe dan je telefoon weg, maak oogcontact, en wees attent genoeg om echt naar hem te luisteren.
- Natuurlijk dwalen we allemaal wel eens af als we naar iemand luisteren. Als dat tijdens een gesprek gebeurt, doe dan niet alsof je hem nog aan het volgen was; bied je excuses aan en probeer erachter te komen wat je man werkelijk aan het zeggen was.
- Stel je man vragen waarmee je laat zien dat je echt om hem geeft; je wilt namelijk niet dat hij denkt dat hij je verveelt.
- Soms is voor hem iemand die naar hem luistert na een lange dag alles wat hij nodig heeft. Je hoeft je niet verplicht te voelen om hem de hele tijd van adviezen te voorzien.
-
Laat je man de prioriteit in je leven zijn. Hoewel je leven niet geheel om je man hoeft te draaien, is het wel belangrijk dat je eraan denkt dat toen jullie met elkaar wilden trouwen, jullie graag voor elkaar de hoogste prioriteit wilden zijn. Zorg dat je die beslissing eert en dat je alle grote beslissingen met je man in gedachten maakt, zodat je zeker weet dat je het beste doet voor zowel jezelf als voor degene met wie je getrouwd bent.
- Als je familie en vrienden niet goed met je partner op kunnen schieten, schiet dan niet meteen in de verdediging ten opzichte van je partner, tenzij je partner echt onredelijk is; zorg dat je zijn gevoelens serieus neemt en dat je hem de liefde en de steun geeft die hij nodig heeft.
-
Zorg dat de communicatie tussen jullie goed is. Als je een goed huwelijk wilt, weet dan dat communicatie daar een cruciale rol in speelt. Je partner en jij zouden in staat moeten zijn om op een beschaafde manier gedachten met elkaar uit te wisselen – vooral over de dingen waar jullie het over eens zijn of die jullie graag samen ondernemen. Als je dit dagelijks doet dan bevorder je de communicatie tussen jullie en dan houd je je huwelijk gezond en sterk.
- Zeg nooit dingen uit woede die bedoeld zijn om je partner opzettelijk te kwetsen. Want wrede woorden die je uitte maar niet meende zijn misschien moeilijk voor je partner om te vergeten – ze kunnen een blijvende schade in je relatie veroorzaken. Als je toch iets zegt wat je niet meende, zorg dan dat je je excuses hiervoor aanbiedt.
- Als je ruzie maakt, houd het dan bij een onderwerp, en probeer om je partner niet persoonlijk aan te vallen.
- Om goed te communiceren is het nodig dat je je bewust bent van de gedachten en stemmingen van je partner, nog voor je het gesprek begint. Je zou in staat moeten zijn om je partners lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen te lezen, zodat je het kan zien als er iets is en of de situatie ontspannen genoeg is om erover te beginnen.
TIP VAN EEN DESKUNDIGEHuwelijks- en gezinstherapeutAllen Wagner is erkend huwelijks- en gezinstherapeut in Los Angeles, Californië. In 2004 behaalde hij zijn masterdiploma psychologie aan de Pepperdine-universiteit. Hij is gespecialiseerd in het helpen van individuen en stellen om manieren te vinden om hun relaties te verbeteren. Samen met zijn vrouw Talia Wagner schreef hij het boek Married Roommates.Reserveer elke week een tijdstip om logistieke zaken te bespreken om zo tijd vrij te maken voor het maken van een emotionele verbinding. Kom wekelijks bij elkaar om boodschappen en klusjes die gedaan moeten worden te bespreken. Als je dat uit de weg hebt, kun je de rest van de tijd die je samen doorbrengt gebruiken om het over meer diepgaande dingen te hebben.
-
Beschaam het vertrouwen van je partner niet door dingen te noemen die je aan elkaar in vertrouwen verteld hebt, en gebruik ze tijdens een ruzie niet als wapen. Als jouw partner je in vertrouwen genomen heeft over iets wat heel privé en belangrijk is, ondermijn dan dat vertrouwen niet door het aan iemand anders te gaan doorvertellen, alleen maar omdat je er niet echt over na had gedacht. Als het iets pijnlijks en persoonlijks was, gebruik dat dan niet als wapen in een ruzie, want dan zal je partner zich verraden voelen. Houd rekening met het feit dat je partner belangrijke informatie in vertrouwen met jou gedeeld heeft, en zorg ervoor dat je dat vertrouwen niet beschaamt.
- Jij zou degene moeten zijn die jouw partner meer dan wie dan ook vertrouwt. Doe niets wat dat vertrouwen aan het wankelen brengt. Als je toch een fout maakt, zorg dan dat je daarvoor je excuses aanbiedt.
-
Wees afgestemd op de stemmingen van je partner. Als je voelt dat er iets met je partner aan de hand is, neem dan de tijd om hem te omhelzen en hem te vragen wat er is – dat zijn misschien wel de momenten waarop hij jouw aandacht het meeste nodig heeft. Negeer die kans niet. Als je partner er niet over wil praten, dring dan niet aan en maak dingen daarmee niet nog erger, maar laat zien dat je er bent als hij er klaar voor is en bereid is om er wel met je over te praten.
- Als je partner en jij ergens met andere mensen zijn en je merkt dat er iets is, vraag er dan niet naar waar iedereen bij is; neem je partner even apart om te laten zien dat je echt aandacht voor hem hebt.
Advertentie
-
Vergeet niet om Ik hou van jou te zeggen. Denk nooit dat je niet “Ik hou van jou” hoeft te zeggen omdat je partner al weet wat je voor hem voelt. Doe minstens een of twee keer per dag moeite om je partner te zeggen hoeveel je van hem houdt, en zorg ervoor dat je er even bij stil staat, je partner erbij in de ogen kijkt, en het zegt alsof je het echt meent. Zeg niet slechts “Hou van jou!” terwijl je naar buiten stapt of “Hou van je” in een sms-bericht – neem de tijd om je partner persoonlijk te laten weten hoeveel hij werkelijk voor je betekent.
- Als je de moeite neemt om deze vier heilige woorden uit te spreken dan kan dat je relatie enorm verbeteren.
- Zeg deze woorden echter niet omdat je iets van hem gedaan wilt krijgen of omdat je het goed wilt maken na een ruzie; zeg ze alleen maar als je het werkelijk zo voelt. Dat is het moment waarop ze het meest betekenen.
-
Begin je dag met een lange kus of knuffel. Als je de kleine moeite voor elkaar neemt om aan het begin van de dag lief voor elkaar te zijn, dan kan dit het effect hebben dat je de rest van de dag ook lief tegen elkaar bent. Hoewel je de dag misschien de dag met je kopje koffie wilt beginnen en je klaar wilt maken, kan een paar minuten knuffelen, kussen of omhelzen van je echtgenoot je helpen om de juiste toon voor de dag te zetten. Als je elkaar de rest van de dag niet ziet dan kunnen deze uitingen van liefde een blijvende indruk achterlaten die aanhoudt tot je elkaar weer ziet.
- De tijd nemen om je partner 's ochtends slechts zes seconden te kussen kan ervoor zorgen dat de vonk weer opnieuw in je relatie overslaat. Geef hem niet slechts een routinematige “Dag schat”-kus op zijn wang; zorg dat je het meent, ook al heb je haast.
-
Maak tijd voor elkaar. Naarmate de relatie verder gaat zal je merken dat er steeds meer verplichtingen bij komen waardoor je steeds minder tijd samen hebt. Toch zou je ervoor moeten zorgen dat je elke week tijd samen hebt, ook al moet je daarvoor tijd opofferen die je normaal gesproken zou doorbrengen met je vrienden of familie. Weet dat samen naar het verjaardagsfeest van een vriend gaan of naar een barbecue bij je ouders thuis niet hetzelfde is als samen tijd doorbrengen. [2] X Bron
- Als je merkt dat jullie het zo druk gehad hebben dat jullie amper tijd gehad hebben om samen te zijn, probeer dan om toch een paar minuten van zijn tijd in beslag te nemen, zoals even een wandeling samen tijdens een familie-uitje maken, of even wat tijd samen doorbrengen op een feestje waar jullie samen zijn.
- Probeer afspraken ruim van te voren te maken zodat je echtgenoot en jij die dagen vrij kunnen houden in jullie agenda.
-
Onderschat de kracht van aanraking niet. Zorg ervoor dat je omhelst, aanraakt, geruststelt, kust, vasthoudt, of gewoon dichtbij je partner bent, zo veel als je kan. Die fysieke verbinding met je partner helpt jullie om de relatie goed te houden en je voelt je daardoor hecht en intiem met elkaar, ook al zit je niet altijd met elkaar op dezelfde golflengte. Als je afstandelijk of kil wordt naar je partner toe, en je zit nog niet eens dichtbij je partner als je met elkaar op de bank zit, dan zal je relatie ook uitmonden in een afstandelijke relatie.
- Niet iedereen vindt het prettig om veel aangeraakt te worden, vooral niet in het openbaar. Als je niet prettig vindt om veel in het openbaar te omhelzen of aanraken, zorg er dan voor dat je je partner op de juiste momenten zo veel mogelijk geruststellende aanrakingen geeft.
- Het ligt voor de hand dat het hebben van een goed seksleven ook helpt om je relatie te laten bloeien. Wees open en eerlijk naar je partner toe over het ontdekken van je wel en niet prettig vindt.
-
Vergeet niet om die kleine dingetjes voor elkaar te doen waar jullie allebei blij van worden en waardoor jullie je geliefd voelen. Of het nu je partner een handkus geven is, of klusjes voor hem doen als hij een drukke week heeft, of het achterlaten van een lief briefje op de spiegel voordat je naar je werk gaat; je zou nooit moeten ophouden met die kleine dingetjes voor hem te doen, hoe moe je ook bent, of hoe prettig je je ook voelt in je relatie. Zorg ervoor dat je nooit lui wordt als het om je huwelijk gaat, en zorg ervoor dat je partner zich altijd speciaal en geliefd voelt.
- Als je het te druk hebt om dingen voor je partner te doen die je gewoonlijk wel voor hem doet, probeer dat dan goed te maken als je wat meer tijd hebt. Laat je partner weten dat je je ervan bewust bent dat je niet zo attent als anders geweest bent en dat je dat goed wilt maken.
-
Laat je partner weten hoezeer je hem waardeert. Zorg dat je partner weet hoezeer je de kleine alledaagse dingetjes waardeert die hij voor je doet, zoals afwassen of het bed opmaken. Zie die dingen niet als vanzelfsprekend en laat je partner weten dat je echt van hem houdt en hem waardeert, en dankbaar bent voor alle hulp die hij je biedt. Natuurlijk kan jij op jouw beurt dingen voor hem doen waardoor je partner jou op zijn beurt waardeert.
- Je kan je partner zelfs een liefdesbriefje schrijven waarin je hem bedankt voor alle dingen die hij voor je gedaan heeft, van het zorgen voor de hond toen je ziek was, tot het organiseren van het meest fantastische verjaardagsfeest dat je ooit gehad hebt.
-
Verras elkaar met kleine cadeautjes, of andere tekens van waardering. Hierdoor wordt het moment dat je met elkaar deelt heel speciaal. De cadeautjes hoeven niet extravagant te zijn of heel erg duur te zijn. Het gaat immers om de gedachte erachter. Een kleinigheid waarmee je warmte en mooie herinneringen oproept is veel waard. Besteed aandacht aan je partner, zodat je weet wat hij graag wil en zodat je dat ene rake cadeautje precies op het goede moment voor hem kan kopen.
- Hoewel speciale gelegenheden, zoals verjaardagen of jubilea, hele goede momenten zijn om een cadeau te geven, zijn het vaak juist de kleine cadeautjes die “zomaar” gegeven worden waardoor je heel attent voor je partner kunt zijn. Ook zal je partner dan niet het gevoel hebben dat je een cadeautje aan hem geeft omdat dat nu eenmaal van je verwacht wordt.
-
Help je echtgenoot als hij het nodig heeft. Als je man een drukke week gehad heeft dan zou je dat moeten begrijpen en meer tijd besteden aan koken of huishoudelijk werk, zodat hij dat niet hoeft te doen. Als jij een hectische week gehad hebt zou hij hetzelfde voor jou moeten doen. Hoewel jullie een goede verdeling van huishoudelijke taken zouden moeten maken die voor jullie beiden goed voelt, kan je toch extra moeite doen als je man dat nodig heeft, omdat je om hem geeft.
- Hoewel je man misschien zelf zal ontkennen dat hij extra hulp nodig heeft, kan jij wat extra moeite doen om te koken, de hond uitlaten en te verzorgen, of die week wat andere alledaagse klusjes doen, als je ziet dat hij gestrest is en rust nodig heeft.
Advertentie
-
Maak tijd vrij om je eigen dingen te doen – en laat je man dingen doen die hij graag wil doen. Misschien denk je dat je partner en jij absoluut alles samen moeten doen als je een gelukkig huwelijk wilt hebben. Maar als je echt wilt dat de band die jullie met elkaar hebben gesmeed goed blijft, dan is het ook nodig dat je ieder een bepaalde mate van onafhankelijkheid hebt. Als je partner en jij echt alles samen doen en geen tijd vrij maken om je eigen interesses te ontplooien worden jullie misschien te afhankelijk van elkaar en verliezen jullie in de loop der tijd misschien je eigen identiteit. [3] X Bron
- Als jullie beiden echter ieder apart tijd besteden aan het uitoefenen van hobby's en interesses, dan kun je allebei als mens groeien. Je wilt immers niet dat je na twintig jaar nog steeds dezelfde bent, wel?
- Naarmate je echtgenoot en jij meer tijd apart doorbrengen, zal je merken dat je dan de tijd die je samen doorbrengt meer gaat waarderen. Het is maar al te makkelijk om elkaar als vanzelfsprekend te zien als je altijd samen bent.
- Je hoeft echt niet altijd je echtgenoot mee te nemen als je met vrienden af hebt gesproken omdat je getrouwd bent. Hoewel het wel belangrijk is dat bij elkaars sociale leven betrokken bent, is het ook belangrijk om tijd vrij te maken met je vriendinnen, en dat hij tijd met zijn vrienden kan doorbrengen, zodat je allebei je vriendschappen en je netwerk verder opbouwt en versterkt.
-
Zorg dat er romantiek in je huwelijk blijft. Als je wilt dat je huwelijk goed blijft, doe dan steeds weer moeite om de romantiek erin te houden. Hoewel je leven en dus je relatie verandert als je lang samen bent met je echtgenoot, of als je samen kinderen hebt, is het toch belangrijk dat je probeert om elkaar het gevoel te geven dat de ander speciaal is, om zo nu en dan een avondje samen uit te gaan, en om elkaar het hof te blijven maken, ook lange tijd nadat je het jawoord tegen elkaar gezegd hebt. Hiermee zorg je dat je huwelijk opwindend, sexy en leuk blijft. Hier zijn wat dingen die je kan ondernemen:
- Zorg dat je avondjes uit hebt samen. Of je nu elke week of om de week samen een avondje uit gaat, probeer echt vast te houden aan deze afspraakjes, en vermijd dat je niet steeds weer hetzelfde doet samen.
- Breng romantiek in je relatie, ook als je thuis bent. Of je nu samen een romantische comedy kijkt of samen een diner bereidt met sfeervolle kaarsen die branden, het is belangrijk om het gevoel te hebben dat je relatie spannend is, ook als je samen thuis bent.
- Probeer om oprechte en betekenisvolle kaarten voor elkaar te schrijven op jullie huwelijksdag. Neem de tijd om echt alle redenen waarom je van je echtgenoot houdt op te schrijven.
- Je kan ook spontaan romantisch zijn, zodat je de relatie fris en opwindend houdt. Samen een last-minute weekend trip maken, samen in een opvlieging danslessen gaan volgen, of die ene dure fles wijn openen die je al tijden klaar hebt staan voor die ene speciale gelegenheid – door dit soort dingen kan je relatie heel romantisch en spontaan voelen.
-
Wees bereid om compromissen te sluiten. Als je echt wilt dat je relatie de tand des tijds doorstaat, dan moet je leren hoe je compromissen sluit en opofferingen maakt voor elkaar als dat nodig is. Je relatie zal niet altijd leuk en makkelijk zijn, en er zullen momenten zijn waarop je samen moet gaan zitten en heel goed moet gaan praten over hoe het nu verder moet. Of je nu moet beslissen waar je gaat wonen, wanneer je kinderen wilt hebben, of carrièrebeslissingen moet maken die een effect hebben op jullie als familie, het is belangrijk dat je man en jij goed met elkaar kunnen communiceren en dat jullie weten wat jullie behoeften zijn, voordat er beslissingen gemaakt worden.
- Of je nu een grote of kleine beslissing maakt, zorg ervoor dat jullie beiden de kans hebben gehad om je mening te geven alvorens er iets besloten wordt.
- Luisteren is belangrijk. Geef je man de ruimte om zijn gevoelens te uiten, zonder dat je hem in de rede valt of het oneens met hem bent. Zorg ervoor dat je doorvraagt voordat je zegt wat je zelf in gedachten had.
- Als het om compromissen gaat is het belangrijk om jezelf eraan te herinneren dat het vaak beter is om gelukkig te zijn dan om gelijk te hebben. Vraag jezelf af of hetgeen waar je voor vecht echt zo belangrijk voor je is, of dat je gewoon koppig bent; dat gezegd hebbende is het natuurlijk belangrijk dat jullie beiden compromissen sluiten.
-
Zorg dat jullie vrienden en familie een rol spelen in jullie gezamenlijke leven. Naarmate je echtgenoot en jij steeds langer bij elkaar zijn, wordt het steeds belangrijker dat jullie je familie en vrienden in je huwelijk en leven van alledag integreren. Hoewel je niet beste vrienden hoeft te zijn met elkaars familie, of van elke vriend van je echtgenoot hoeft te houden, zou je wel je best moeten doen, zodat het voelt alsof jullie afzonderlijke families een familie vormen, en alsof jullie afzonderlijke vrienden ook vrienden van elkaar worden. Hierdoor kan je huwelijk veiliger aanvoelen en weet je allebei dat jullie een sterk netwerk hebben als je het nodig hebt.
- Als je van je echtgenoot houdt, doe er dan moeite voor om gesteld te raken op zijn familie en vrienden. Als hij familie of een groep vrienden heeft bij wie het een uitdaging is om er goed mee om te gaan, doe dan je best om te begrijpen waarom ze zich zo gedragen, en praat met je man over hoe je een sterkere band met ze kan opbouwen, zonder dat je ze daarbij afkraakt.
-
Wees er voor je man in goede en slechte tijden. Als je wilt dat je huwelijk stand houdt, dan moet je er voor je man zijn als je man door een moeilijke tijd heen gaat, in plaats van gewoon maar te wachten tot het weer over waait. Of hij nu te maken heeft met een sterfgeval in de familie, of twijfelt aan keuzes in zijn carrière, het is belangrijk dat je hem steunt, dat je hem begrijpt in die moeilijke tijd, en dat je weet dat je man hetzelfde voor jou doet als jij het moeilijk hebt. Je kan niet verwachten dat je man altijd een goed humeur heeft, maar probeer er in ieder geval voor te zorgen dat je er bent als hij je nodig heeft.
- Natuurlijk, als je in een patroon verwikkeld raakt waarbij een partner de andere altijd steunt, dan kan dat op den duur wat frustrerend en uitputtend worden. Als je het gevoel hebt dat jij altijd de gevende rol op je neemt, praat dan met je man over wat hij kan doen om jou meer het gevoel te geven dat je er ook toe doet.
-
Zorg dat je realistische verwachtingen hebt. Als je een gelukkig huwelijk wilt hebben, weet dan dat niet iedere dag een pretje is. Dit betekent natuurlijk niet dat je moet verwachten dat het huwelijk een sleur zal zijn, of iets wat donker en teleurstellend is, maar het betekent wel dat je erop voorbereid moet zijn dat er ruzies en vervelende dagen bij zullen zitten. Ook zullen er zelfs dagen bij zijn waarop je nog niet eens in dezelfde kamer als je echtgenoot wilt zijn. Het is heel normaal om het niet 100% van de tijd leuk te hebben samen. Wat telt is dat je man en jij je best doen voor de relatie.
- Als je verwacht dat je huwelijk elke dag fantastisch zal zijn dan kan je je maar beter voorbereiden op een teleurstelling.
- Probeer voor ogen te houden dat je echtgenoot ook tekortkomingen heeft, net als jijzelf. Als je verwacht dat de ander perfect is, dan zal je alleen maar verdrietig of bitter worden. Als je echtgenoot tekortkomingen heeft waarvan je wilt dat hij eraan werkt, zoals altijd te laat komen, zorg dan dat je er een eerlijk, open gesprek over hebt, en wees bereid om de slechte gewoontes die jij zelf hebt ook te veranderen.
-
Leer om samen te groeien. Naarmate de jaren verstrijken, zal degene met wie je getrouwd bent waarschijnlijk niet precies dezelfde zijn als de persoon tegen wie je Ja ik wil hebt gezegd, al die jaren geleden. Mensen veranderen, worden wijzer, en leren van hun ervaringen naarmate de jaren verstrijken; ze veranderen daarbij vaak zelf van perspectief over diverse onderwerpen, van hun gedachten over het krijgen van kinderen tot hun politieke voorkeuren. Als je een gezond huwelijk nastreeft, dan moet je accepteren dat zowel je partner als jijzelf op natuurlijke wijze zullen veranderen in de loop der jaren; het belangrijkste is dat je samen groeit, niet apart.
- Wees begripvol over de manieren waarop je man aan het veranderen is. Als je het gevoel hebt dat er problemen spelen en dat hij iemand aan het worden is die jij amper nog kent, zorg dan dat je er met hem over praat.
- Naarmate je ouder wordt kan het ook goed voor je relatie zijn om samen interesses te ontwikkelen, hoewel het ook belangrijk is om je eigen reis in het leven te blijven maken. Of je nu samen van koken houdt, samen bezig zijn met jullie favoriete sport, of jarenlang samen dezelfde series kijken, het is belangrijk dat je een routine hebt waar je als stel samen naar uitkijkt.
- Het belangrijkst is dat je partner en jij van elkaar blijven houden en begrip hebben voor het feit dat jullie beiden door jullie ups en downs in het leven gaan; als jullie echte partners zijn dan zullen jullie allebei uitgroeien tot sterkere en liefdevollere mensen die tot veel in staat zijn.
Advertentie
Tips
- Liefde, respect en hoffelijkheid zijn de basisingrediënten voor een gelukkig getrouwd leven.
- Wees eerlijk en laat oprechte waardering voor je partner zien.
- Probeer elkaar te begrijpen.
- Waardeer elkaar en vergeet niet wat voor mooie dagen je samen al doorgebracht hebt.
- Verras elkaar.
- Zorg dat je quality time met elkaar hebt.
- Verberg nooit iets voor hem. Je wilt immers ook niet dat hij iets voor jou verbergt!
- Zorg voor een goede balans wat betreft de andere relaties in jullie leven.
Waarschuwingen
- Wees beleefd en hoffelijk voor elkaar. Zeg “Dank je wel” en “Het spijt me”.
- Wees altijd eerlijk tegen je partner. Met liegen kom je nergens.
- Als je je partner bedriegt dan kan dit je leven verwoesten, dus zorg dat je altijd eerlijk tegen je man bent!
- Probeer altijd goed te luisteren. Sommige ruzies brengen een enorme schade toe aan beide partijen, zonder dat de twee partijen eigenlijk weten hoe de ruzie ontstaan is.
- Boven alles: wees dankbaar en uit dat! Ga op zoek naar iets wat je waardeert in je partner en bedankt je partner daarvoor.
- Als je ooit op het punt komt waarop je je niet gemotiveerd meer voelt om je best voor je huwelijk te doen en het gevel hebt dat de vlam uitgeblust is, probeer jezelf en je leven dan voor te stellen zonder je man. Praat met mensen die hun soulmate verloren hebben, en ze zullen allemaal zeggen dat ze er alles voor over hebben om die ene speciale persoon weer terug in hun leven te krijgen.
- Onthoud dat het jouw leven is en besef hoe ver je al gekomen bent. Maak er het beste van. Spreek met jezelf af dat je er het beste van zal maken en doe er echt je best voor.
- Communicatie is de sleutel van een relatie. Je zou je vrij moeten voelen om alles te berde te brengen, zonder angst voor de onaangename gevolgen daarvan.
- Kijk NIET naar andere huwelijken om te vergelijken. Weet dat het gras niet altijd groener aan de overkant is. Je zal aan de overkant ook altijd moeten onderhouden, maaien en wieden.
- Begrijp en leer de manier waarop jullie je liefde uiten. Dit kan in de vorm van woorden zijn, cadeautjes, aanrakingen, daden, etc. Als het woorden zijn, vertel je partner dan regelmatig dat je van hem houdt en hem waardeert. Als het daden zijn: doe dan regelmatig dingen die hij waardeert: zet het vuilnis buiten, was af, was de auto, etc.
- Probeer elkaar zo goed mogelijk te leren kennen. Begrijp dat jullie niet hetzelfde zijn en dat waarschijnlijk ook nooit zullen worden – respecteer dat jullie allebei individuen zijn.
- Alle problemen moeten opgelost worden, bij voorkeur tijdens het gesprek erover. Maak af waar je aan begonnen bent, anders blijven dingen hangen en die kunnen in de toekomst voor problemen zorgen.