Pdf downloaden
Pdf downloaden
HTML (Hypertext Markup Language) is een op het internet gerichte scripttaal. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het structureren van de vormgeving en functie van websites. Elk bestand dat HTML-code bevat wordt opgeslagen met de extensie ".HTML". Alle moderne browsers, zoals Google Chrome, Safari en Mozilla Firefox herkennen dit type bestand en kunnen het openen.
Stappen
-
HTML begrijpen. HTML is een afkorting voor Hypertext Markup Language. HTML-bestanden zijn tekstbestanden die de inhoud en de indeling van een webpagina bepalen. Om een HTML-bestand te kunnen lezen heb je een teksteditor nodig (zoals Kladblok, Notepad++, of een speciale HTML-editor). Als je wilt zien hoe de programmacode weergegeven wordt, zul je die in een webbrowser moeten draaien, gemaakt voor het lezen en verwerken van HTML-bestanden.
-
Schrijf of kopieer HTML in een eenvoudige teksteditor. Heb je wat meer ervaring als programmeur, dan kun je HTML-editors zoals Adobe Dreamweaver, Microsoft Expression Web en Coffee Cup HTML Editor gaan gebruiken, maar een simpele editor is in wezen alles wat je nodig hebt om te kunnen beginnen. Kladblok (Windows) of TextEdit (Mac) zou moeten volstaan.
-
Bewaar het bestand als jouw-bestand.html. Als je een HTML-bestand maakt in Kladblok, TextEdit of een andere teksteditor, zorg dan dat je het met de juiste extensie opslaat. Zorg ervoor dat je het via "Opslaan als type" het bestandstype hebt veranderd in "Alle bestanden" (indien nodig) en klik op "Opslaan".Advertentie
-
Zorg dat je een browser op je computer hebt geïnstalleerd. Om een HTML-bestand op je computer te kunnen weergeven heb je wel een browser nodig.
-
Zoek het opgeslagen bestand. Als je vermoedt dat het bestand in een bepaalde map zit, maar je kunt het niet vinden, probeer het dan middels een zoekactie op je computer te vinden. Typ jouw-bestand.html in het zoekvenster het menu Start (in Windows) of het zoekvenster in Finder (op de Mac).
- HTML-bestanden staan meestal in een map met dezelfde naam als het .html-bestand, maar zonder de .html-extensie. De map kan diverse bestanden bevatten, zoals .js .css, afbeeldingen en andere bestanden. Maak je over die bestanden niet druk. Het zijn bestanden die noodzakelijk zijn voor de opmaak en functionaliteit van de pagina. Het is belangrijk dat die bestanden niet gewist worden. Laat ze in dezelfde directory (map) staan als het HTML-bestand, anders zal de pagina niet goed worden weergegeven. Als je graag een HTML-bestand wilt aanpassen, dan zal je moeten leren coderen in html en andere scripttalen.
-
Klik met rechts (Windows) of dubbelklik (Mac) op het bestand en selecteer "Openen met" uit het menu. Je kunt nu kiezen uit één van de verschillende browsers die op je computer zijn geïnstalleerd, maar de standaardbrowser zal bovenaan de lijst staan. Open het bestand met een browser: Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, etc.
- De meeste computers zullen de standaardbrowser associëren met de .html-extensie. Dat houdt in dat je normaliter geen browser op hoeft te zoeken om het bestand te openen—je kunt er gewoon op dubbelklikken, waarna de computer het zal openen in je standaardbrowser.
- Als je computer het bestand niet herkent, dan zal Windows vragen of het bestand met een al geïnstalleerd programma moet worden geopend of dat er een voor die extensie geschikt programma van internet moet worden gehaald. Selecteer de optie "Een programma in een lijst met geïnstalleerde programma's selecteren". Je kunt vervolgens kiezen uit een lijst met browsers die op je systeem geïnstalleerd staan.
-
Bekijk het HTML-bestand in de gekozen browser. De browser zal automatisch je code interpreteren en weergeven. De locatie van het bestand zie je in de adresbalk staan—op die manier weet je zeker dat het juiste HTML-bestand is geopend, en niet een ander bestand.
-
Alternatieve methode: Start je browser, en druk op Ctrl-O. Hiermee wordt als het goed is het venster "Openen" getoond. Zoek je bestand, dubbelklik erop en je bestand zal worden geopend in een nieuw tabblad in je browservenster. Verschillende browsers kunnen gebruikmaken van verschillende sneltoetsen om een bestand te openen, dus kijk eerst even bij de instelling van je browser.Advertentie
-
Open de FTP-omgeving van je voorkeur. Heeft je host een ingebouwde FTP-functie, gebruik die dan—dat maakt het allemaal een stuk gemakkelijker. Zo niet, gebruik dan een apart FTP-programma, zoals FileZilla.
-
Maak vervolgens een verbinding met je remote server (de server van je website). Gebruik je de ingebouwde omgeving, dan hoef je je hier niet druk over te maken. Je krijgt twee vakken te zien, zowel links als rechts. Richt je eerst alleen op het vak rechtsonder, niet op de andere vakken.
-
Zoek je HTML-bestand en versleep het naar het vak. Het zal meteen worden geüpload. Maak je gebruik van de ingebouwde omgeving, zoek dan de map "htdocs" (of de standaard HTML-map) en klik op "Upload"; vervolgens zul je meer opties te zien krijgen.
- Gebruik de snelkoppeling niet! Daarmee upload je het LNK Mirror-bestand en dat is niet de bedoeling.
-
Wacht tot het bestand is geüpload. Vervolgens, als je de standaardpagina hebt verwijderd, kun je naar je website gaan om het HTML-bestand te bekijken! Zie je een lijst met bestanden, klik dan op het .html-bestand om het te bekijken.Advertentie
Tips
- Gebruik een andere browser dan Internet Explorer 7 voor betere prestaties.
Advertentie
Advertentie