PDF download Pdf downloaden PDF download Pdf downloaden

Met het opdrachtensysteem van Google Classroom kunnen docenten en leerlingen snel en makkelijk opdrachten geven, inleveren en nakijken. Leerlingen kunnen een opdracht inleveren door in te loggen bij Google Classroom via hun Google Chrome-account en de opdrachtenlijst te bekijken op de juiste lesgroeppagina. Docenten kunnen opdrachten in de lesgroep zetten en uitdelen aan hun leerlingen, door ook weer via Chrome in te loggen bij Google Classroom en daarna naar de juiste lesgroep te gaan en daar de opdracht neer te zetten.

Methode 1
Methode 1 van 3:

Inloggen bij Google Classroom

PDF download Pdf downloaden
  1. Google Classroom werkt alleen optimaal in Chrome. Gebruik dus deze officiële browser van Google.
  2. Dit doe je door op de naam of het icoontje rechtsboven in het Chrome-venster te klikken. Gebruik hiervoor de gegevens die je van je school hebt gekregen, bijvoorbeeld 'mijnnaam@mijnschool.nl'. Hierna klik je op 'Inloggen'. [1]
  3. Navigeer naar de Google Classroom-app . Klik op deze link. Installeer desgewenst de Google Classroom-app eventueel op je apparaat vanaf de web store .
  4. Klik onderaan de pagina op de knop die op jou van toepassing is. Google Classroom brengt je nu naar de juiste pagina.
    • Leerlingen komen op een lesgroeppagina met de optie om nog een extra lesgroep te volgen door op het '+'-icoontje te klikken bovenaan het scherm.
    • Docenten komen terecht op een pagina met een lijst van al hun lesgroepen.
    • Leerlingen kunnen niet inloggen op de pagina's van de docenten.
    Advertentie
Methode 2
Methode 2 van 3:

Een opdracht maken

PDF download Pdf downloaden
  1. Je komt nu op een pagina met al je klassen (lesgroepen). Kies hier naar welke klas je wilt gaan.
  2. Je komt nu terecht op de pagina van deze klas.
  3. Hierdoor open je de detailpagina van het huiswerk. Je ziet de titel, een korte beschrijving en misschien een bijlage. Hoe dit er precies uitziet, hangt van je docent af.
  4. Je kunt verschillende soorten opdrachten op Google Classroom verwachten, bijvoorbeeld met Google Formulieren of met andere bijlagen. [2]
    • Als het een Google Formulier-opdracht is, kan je het formulier simpelweg invullen in je browser. Als je klaar bent, klik je op 'Inleveren' en klaar is Kees!
    • Als de opdracht er ingewikkelder uitziet, klik je op 'Opdracht openen' om de details te zien. Hier zie je alle Google Drive-bijlagen, die je opent door erop te klikken. Je kunt ook een bijlage toevoegen door op 'Toevoegen' te klikken of vanuit hier een nieuwe bijlage creëren door op 'Nieuw' te klikken en de juiste bestandsvorm te selecteren.
  5. Doe dit pas wanneer je klaar bent met de opdracht. Dit geldt niet voor de opdrachten die met Google Formulieren zijn gemaakt, omdat die hun eigen inleverknop hebben. Nadat je de opdracht hebt ingeleverd, is de status van je opdracht veranderd in 'Klaar'.
    Advertentie
Methode 3
Methode 3 van 3:

Een opdracht klaarzetten

PDF download Pdf downloaden
  1. Alleen docenten kunnen opdrachten maken en uitdelen.
  2. Dit brengt je op de klassenpagina.
  3. Dit vind je linksboven in Chrome. Door hierop te klikken, kan je een nieuwe opdracht in de lesgroep zetten. [3]
  4. Hiermee kom je op een nieuwe opdrachtpagina.
  5. In deze titel vat je de inhoud en de vorm van de opdracht samen, bijvoorbeeld of het om een schrijf- of luisteropdracht gaat. Je kan eventueel de titel overslaan en direct naar de uiterste inleverdatum gaan.
  6. Dit geeft leerlingen houvast en een idee wat er van ze verwacht wordt. Voeg ook vooral details toe waar de opdracht aan gerelateerd is: de les van vandaag bijvoorbeeld, of een bericht in het nieuws.
    • Hier kan je ook neerzetten hoe je de opdracht precies gaat beoordelen, zodat de leerlingen weten waar ze op moeten letten.
  7. Dit doe je door het pijltje naast 'Geen inleverdatum' te klikken en een datum te selecteren uit de kalender. Dit is een geheugensteuntje voor de leerlingen, ook als je de inleverdatum al besproken hebt in de klas. [4]
    • Je kan ook een tijdstip specificeren.
  8. Dit doe je door op het pijltje naast 'Geen onderwerp' te klikken en het onderwerp in te typen. Probeer de opdrachten zo goed mogelijk te ordenen, zodat ze later makkelijk terug te vinden zijn voor jou en voor je leerlingen.
    • Je kunt ook een bestaand onderwerp selecteren.
  9. Deze knop ziet eruit als een paperclip. Je kunt kiezen uit verschillende bestandstypen om toe te voegen aan je opdracht:
    • Selecteer een bestand van je computer en klik 'Uploaden' om het document toe te voegen.
    • Klik de 'Drive'-knop als je een bestand uit je Google Drive-map toe wilt voegen.
  10. Hiermee zet je de opdracht klaar bij het klassenwerk in je lesgroep. Leerlingen krijgen dan een boodschap dat er een opdracht voor ze klaarstaat.
    • Je kunt ook opdrachten inplannen door in plaats van 'Toewijzen' te klikken op 'Inplannen'. Selecteer hier vandaan een datum en een tijd waarop de opdracht zichtbaar wordt. Vervolgens klik je op 'Inplannen'.
    Advertentie

Tips

  • Docenten kunnen ook YouTube-video's toevoegen door de YouTube-optie te kiezen in het bijlagemenu. Volg vanuit hier de aanwijzingen op het scherm.
Advertentie

Waarschuwingen

  • Geef je inloggegevens nooit aan andere leerlingen of docenten.
Advertentie

Over dit artikel

Deze pagina is 1.319 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie