Pdf downloaden
Pdf downloaden
Deze wikiHow laat je zien hoe je de HTML-code van een website kunt gebruiken om inloggegevens te vinden. Met de meeste browsers kun je de broncode van de meeste websites bekijken, maar bij vrijwel geen enkele website staan het beheerderswachtwoord en andere inloggegevens in de broncode. Als dat wel zo is, dan is de website waarschijnlijk nog in een vroeg stadium van ontwikkeling.
Stappen
-
Begrijp dat deze methode bij de meeste websites niet werkt. Wachtwoorden en inloggegevens worden versleuteld opgeslagen en je kunt er niet bij komen door naar de HTML van een website te kijken, tenzij de website beveiligd wordt door erg eenvoudige HTML.
-
Ga naar de website. Ga met een webbrowser als Chrome, Firefox of Safari naar de website die je wilt proberen te hacken.
-
Ga naar het inloggedeelte. Als de website een apart gedeelte heeft om in te loggen, klik dan op de link met de tekst Inloggen of Aanmelden om er naartoe te gaan.
- Als je direct een inlogscherm te zien krijgt wanneer je naar de website gaat (of het inloggedeelte zich op de beginpagina bevindt), dan kun je deze stap overslaan.
-
Open de broncode van de website. Bij iedere browser werkt dit weer anders als je het menu gebruikt, maar de gemakkelijkste manier om de HTML-code van een website te bekijken is door op Ctrl + U (Windows) of ⌘ Command + U (Mac) te drukken. Er wordt dan een nieuw tabblad geopend met de broncode van de website erin.
- Als je Microsoft Edge gebruikt, dan moet je op het tabblad Elementen in het pop-upmenu klikken dat verschijnt om de HTML van de pagina te kunnen bekijken.
-
Open de zoekfunctie. Druk terwijl je het tabblad met de broncode voor je hebt op Ctrl + F (Windows) of ⌘ Command + F (Mac), zodat er een zoekbalk verschijnt in de rechterbovenhoek van het venster.
-
Zoek naar de inloggegevens. Tik password in het zoekvak en scrol naar beneden om alle resultaten te bekijken. Als je zoekopdracht geen resultaten oplevert, verkort de zoekterm dan tot pass en zoek nog eens. Doe vervolgens hetzelfde met user , username , login en andere zoektermen waarmee je wellicht de inloggegevens kunt vinden.
- Als je de website probeert te hacken door in te loggen met de inloggegevens van de websitebeheerder, dan is de gebruikersnaam waarschijnlijk iets als 'admin' of 'root'.
-
Probeer een verkeerde gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Als je de HTML doorzocht hebt en geen bruikbare gegevens gevonden hebt, doe dan het volgende:
- Sluit het tabblad met de broncode.
- Tik een reeks willekeurige letters in de vakken voor de gebruikersnaam (of e-mailadres) en het wachtwoord.
- Klik op de knop met de tekst Inloggen .
- Open de broncode weer door op Ctrl + U of ⌘ Command + U te drukken.
-
Zoek opnieuw naar inloggegevens. Wanneer je de broncode vernieuwd hebt zodat je de HTML-code van de pagina met je inlogpoging ziet, kun je de zoekbalk weer gebruiken om te zoeken op zoektermen die te maken hebben met inloggegevens.
-
Voer de gevonden inloggegevens in op de website. Als je een gebruikersnaam en wachtwoord gevonden hebt in de broncode van de website, probeer deze gegevens dan in te vullen in het inloggedeelte van de website. Als ze werken, dan heb je de juiste inloggegevens gevonden.
- De kans is erg klein dat je werkende inloggegevens in de HTML-code van een website vindt.
Tips
- Als je graag wilt oefenen met het hacken van websites door middel van HTML, dan kun je naar deze website gaan die praktische voorbeelden heeft van eenvoudige en echte hackingproblemen. Je zult een account moeten aanmaken op de site voordat je mee kunt doen aan opdrachten en uitdagingen.
- HTML leren geeft je een klein voordeel bij het bekijken van de broncode van de website van je keuze.
- Een inlogformulier is maar een van de dingen die je kunt gebruiken. Zoek naar andere formulieren, reacties en andere vakken waar je tekst in in kunt voeren. Je kunt dan HTML, CSS of JavaScript invoeren. Hack de website echter niet; dit is gewoon een voorbeeld.
Waarschuwingen
- Je kunt de HTML-code van een website niet bewerken in je browser, tenzij je directe toegang hebt tot de server waar het HTML-bestand van de website opgeslagen is.