Pdf downloaden Pdf downloaden

Wil je wat ruimte vrijmaken op je telefoon? Foto’s overzetten van je telefoon naar een SD-kaart is een uitstekende manier om wat extra ruimte vrij te maken. Niet alle telefoons hebben echter een kaartsleuf voor een SD-kaart. Op de telefoons die dat wel hebben kun je de bestandsbeheerder of een externe app gebruiken om bestanden naar een SD-kaart te verplaatsen. Als je telefoon geen kaartsleuf voor een SD-kaart heeft, dan zijn er enkele andere methoden die je kunt gebruiken om ruimte vrij te maken op je telefoon. Dit wikiHow-artikel laat je zien hoe je bestanden over kunt zetten van de interne opslag van je telefoon naar een SD-kaart.

Wat je moet weten

  • Alle modellen iPhones hebben geen kaartsleuf voor een SD-kaart.
  • Op een Androidtelefoon kun je foto’s naar een SD-kaart verplaatsen met de Galerie-app of de Bestanden-app.
  • Als je telefoon geen kaartsleuf voor een SD-kaart heeft, dan kun je een adapter kopen of je foto’s opslaan in de cloud.
Methode 1
Methode 1 van 6:

De Galerie-app gebruiken op een Androidtelefoon

Pdf downloaden
  1. De Galerie heeft een icoon dat lijkt op een foto of een stapel foto’s. Tik op het icoon van de Galerie op je startscherm om de app te openen.
  2. Foto’s die je met de camera van je telefoon hebt genomen worden doorgaans opgeslagen in de map ‘Camera’. Foto’s die je downloadt van het internet kun je vinden in de map ‘Downloads’. Foto’s die bij een bepaalde app horen kun je waarschijnlijk vinden in een map met de naam van die app. Tik op de map met de foto’s die je wilt verplaatsen.
  3. Houd je vinger gewoon op de foto in plaats van erop te tikken. De selectiemodus wordt nu ingeschakeld. Je zult een vinkje zien in de linkerbovenhoek van de geselecteerde foto.
  4. Tik om dat te doen gewoon op de foto’s die je naar je SD-kaart wilt verplaatsen. Er verschijnt een vinkje in de linkerbovenhoek van de foto’s die je selecteert.
  5. Dit is de knop met de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek. Als je erop tikt, verschijnt er een dropdownmenu.
  6. Dit kun je vinden in het dropdownmenu dat verschijnt wanneer je op het icoon met de drie verticale stippen tikt.
  7. Albums op je SD-kaart hebben een icoon van een SD-kaart in de linkeronderhoek van de miniatuurafbeelding voor het album. Tik op het album waar je de foto’s naar wilt verplaatsen. Alle geselecteerde foto’s worden nu direct naar het album verplaatst.
    • Je kunt tevens een nieuwe map maken op je SD-kaart. Tik om dat te doen op Maken in de rechterbovenhoek wanneer je een map selecteert om de bestanden naar te verplaatsen. Tik een naam voor de map. Gebruik vervolgens het dropdownmenu onder ‘Locatie’ om te kiezen voor SD-kaart .
    Advertentie
Methode 2
Methode 2 van 6:

Mijn bestanden gebruiken op een Samsung Galaxy

Pdf downloaden
  1. Bij nieuwere modellen kun je het Apps-menu openen door omhoog te vegen vanaf de onderkant van het Startscherm. Bij oudere modellen tik je op het icoon met een raster van negen kleine vierkantjes op het Startscherm.
  2. De Mijn bestanden-app is standaard geïnstalleerd op alle Samsung Galaxy-telefoons. Meestal kun je deze app vinden in de Samsung-map in het Apps-menu.
  3. De app heeft een geel icoon met een afbeelding die lijkt op een map. Tik op het icoon om Mijn Bestanden te openen.
    • Als je de Mijn bestanden-app niet kunt vinden, gebruik dan de zoekbalk bovenaan het Apps-menu om ernaar te zoeken. Als je de app niet op je telefoon hebt, dan kun je de Bestanden-app van Google downloaden in de Google Play Store. Dit is de standaard bestandsbeheerder die voorgeïnstalleerd wordt op alle Androidtelefoons. Je kunt de app hier downloaden.
  4. Als je je foto’s gewoon wilt beheren zonder door de rest van de interne opslag te hoeven bladeren, tik dan op Afbeeldingen op de beginpagina. Als je de hele interne opslag van je telefoon wilt doorzoeken, tik dan op Interne opslag onderaan de app.
  5. Foto’s die je met de camera van je telefoon hebt genomen worden doorgaans opgeslagen in de map ‘Camera’ in de map ‘DCIM’. Foto’s die je downloadt van het internet kun je vinden in de map ‘Downloads’. Foto’s die bij een bepaalde app horen kun je waarschijnlijk vinden in een map met de naam van die app. Tik op de map met de foto’s die je wilt verplaatsen.
  6. Houd je vinger gewoon op de foto in plaats van erop te tikken. De selectiemodus wordt nu ingeschakeld. Je zult een vinkje zien in de linkerbovenhoek van de geselecteerde foto.
    • Je kunt tevens een hele map selecteren door je vinger erop te houden.
  7. Tik om dat te doen gewoon op de foto’s die je naar je SD-kaart wilt verplaatsen. Er verschijnt een vinkje in de linkerbovenhoek van de foto’s die je selecteert.
  8. Dit kun je vinden in de linkeronderhoek van de app. De optie heeft een icoon van een map met een pijl die naar rechts wijst. Tik op dit icoon om je foto’s te verplaatsen.
  9. Dit icoon ziet eruit als een naar links wijzende pijl en bevindt zich in de linkerbovenhoek. Met deze optie kun je teruggaan naar de vorige map. Als je er vaak genoeg op tikt, kom je weer op de beginpagina van de Mijn bestanden-app.
  10. Albums op je SD-kaart hebben een icoon van een SD-kaart in de rechterbovenhoek. Tik op het album op je SD-kaart waar je de foto’s naar wilt verplaatsen.
    • Je kunt tevens een nieuwe map maken op je SD-kaart. Ga om dat te doen weer helemaal terug naar de beginpagina van de Mijn bestanden-app. Tik dan op SD-kaart onderaan het menu. Tik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek en kies voor Map maken . Tik een naam voor de nieuwe map en tik op Maken . Tik vervolgens op de nieuwe map om hem te openen.
  11. Dit kun je vinden in de rechteronderhoek. Alle geselecteerde foto’s worden nu verplaatst naar de map die je nu geopend hebt.
    Advertentie
Methode 3
Methode 3 van 6:

De Bestanden-app gebruiken op een Androidtelefoon

Pdf downloaden
  1. Bij nieuwere modellen kun je het Apps-menu openen door omhoog te vegen vanaf de onderkant van het Startscherm. Bij oudere modellen tik je op het icoon met een raster van negen kleine vierkantjes op het Startscherm.
  2. De Bestanden-app is de standaard bestandsbeheerder die al voorgeïnstalleerd is op alle Androidtelefoons. De Bestanden-app heeft een icoon van een blauw map met daarin rode, gele en groene vellen papier. Tik op het icoon om de Bestanden-app te openen.
    • Als je de Mijn bestanden-app niet kunt vinden, gebruik dan de zoekbalk bovenaan het Apps-menu om ernaar te zoeken. Als je de app niet op je telefoon hebt, dan kun je hem hier downloaden in de Google Play Store .
  3. Als je je foto’s gewoon wilt beheren zonder door de rest van de interne opslag te hoeven bladeren, tik dan op Afbeeldingen op de beginpagina. Als je de hele interne opslag van je telefoon wilt doorzoeken, tik dan op Interne opslag onderaan de app.
    • Als je een hele map wilt verplaatsen in plaats van losse foto’s, open dan de Interne opslag .
  4. Foto’s die je met de camera van je telefoon hebt genomen worden doorgaans opgeslagen in de map ‘Camera’ in de map ‘DCIM’. Foto’s die je downloadt van het internet kun je vinden in de map ‘Downloads’. Foto’s die bij een bepaalde app horen kun je waarschijnlijk vinden in een map met de naam van die app. Tik op de map met de foto’s die je wilt verplaatsen.
    • In het menu ‘Afbeeldingen’ zie je de verschillende mappen in een balk bovenaan de pagina. Veeg naar links of rechts over de balk om door de mappen te bladeren. Tik op de naam van de map die je wilt openen.
  5. Houd je vinger gewoon op de foto in plaats van erop te tikken. De selectiemodus wordt nu ingeschakeld. Je zult een vinkje zien in de linkerbovenhoek van de geselecteerde foto.
    • Je kunt tevens een hele map selecteren in de map ‘Interne opslag’ door je vinger erop te houden.
  6. Tik om dat te doen gewoon op de foto’s die je naar je SD-kaart wilt verplaatsen. Er verschijnt een vinkje in de linkerbovenhoek van de foto’s die je selecteert.
  7. Dit is de knop met de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek. Als je erop tikt, verschijnt er een dropdownmenu.
  8. Dit kun je vinden in het dropdownmenu dat verschijnt wanneer je op het icoon met de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek tikt.
  9. Dit kun je vinden in het pop-upmenu onderaan het scherm. Alle mappen op je SD-kaart worden nu weergegeven.
  10. De map wordt nu geopend.
  11. Dit is de blauwe knop onderaan het scherm. Alle geselecteerd foto’s worden nu verplaatst naar de map op je SD-kaart..
    • Tik om een nieuwe map te maken op Nieuwe map toevoegen bovenaan de map waar je je foto’s naar wilt verplaatsen. Tik een naam voor de nieuwe map en tik op Verplaatsen naar map in de pop-up. Er wordt nu een nieuwe map gemaakt en alle geselecteerde foto’s worden naar deze nieuwe map verplaatst.
    Advertentie
Methode 4
Methode 4 van 6:

Cx File Explorer gebruiken

Pdf downloaden
  1. Cx File Explorer is een externe app waarmee je de bestanden op je Androidtelefoon kunt beheren. Je kunt de app gratis downloaden in de Google Play Store. Voer de volgende stappen uit om Cx File Explorer te downloaden en te installeren:
    • Open de Google Play Store .
    • Tik Cx File Explorer in de zoekbalk bovenaan.
    • Tik op Cx File Explorer .
    • Tik op Installeren onder de banner van Cx File Explorer.
  2. De app heeft een icoon met een blauwe map. Tik op het icoon van Cx File Explorer in je Apps-menu om de app te openen.
    • De eerste keer dat je Cx File Explorer opent kun je gevraagd worden of je de app toegang wilt geven tot je interne opslag. Tik op Toestaan in de pop-ups om de app toegang te geven tot je interne opslag en SD-kaart.
  3. Dit is het oranje icoon met een afbeelding van een smartphone. Tik op dit icoon om de interne opslag van je telefoon te openen.
  4. Foto’s die je met de camera van je telefoon hebt genomen worden doorgaans opgeslagen in de map ‘Camera’ in de map ‘DCIM’. Foto’s die je downloadt van het internet kun je vinden in de map ‘Downloads’. Foto’s die bij een bepaalde app horen kun je waarschijnlijk vinden in een map met de naam van die app. Tik op de map met de foto’s die je wilt verplaatsen.
  5. Houd je vinger gewoon op de foto in plaats van erop te tikken. De selectiemodus wordt nu ingeschakeld. Je zult een vinkje zien in het vakje rechts van de naam van de foto.
    • Je kunt tevens een hele map selecteren in de map ‘Interne opslag’ door je vinger erop te houden.
  6. Tik om dat te doen gewoon op de foto’s die je naar je SD-kaart wilt verplaatsen. Er verschijnt een vinkje rechts van de naam van de foto’s die je selecteert.
  7. Dit is de tweede optie in het menu onderaan het scherm. Het icoon ziet eruit als een schaar. Met deze optie knip je alle geselecteerde mappen.
  8. Dit icoon ziet eruit als een naar links wijzende pijl en bevindt zich in de linkerbovenhoek. Met deze optie kun je teruggaan naar de vorige pagina. Als je er vaak genoeg op tikt, kom je weer op de beginpagina van Cx File Explorer.
  9. Dit is het paarse icoon met een afbeelding van een SD-kaart. Tik op dit icoon op de beginpagina om je SD-kaart te openen.
  10. Tik om dit te doen gewoon op de naam van de map in kwestie.
    • Tik om een nieuwe map te maken op je SD-kaart op het icoon met drie verticale stippen ( ) in de rechterbovenhoek. Tik dan op Nieuw . Tik een naam voor de map en tik op Ok .
  11. Dit is de tweede optie onderaan de pagina. Alle geselecteerde foto’s worden nu verplaatst naar de map die je geopend hebt.
    Advertentie
Methode 5
Methode 5 van 6:

Hebben iPhones en iPads een kaartsleuf voor een SD-kaart?

Pdf downloaden
  1. 1
    Helaas niet. Alle modellen iPhones en iPad hebben geen kaartsleuf voor een SD-kaart. Apple heeft momenteel geen plannen om zo’n kaartsleuf toe te voegen aan haar telefoons. [1]
Methode 6
Methode 6 van 6:

Wat doe ik als mijn telefoon geen kaartsleuf voor een SD-kaart heeft?

Pdf downloaden
  1. Als je graag een SD-kaart wilt gebruiken om je foto’s op op te slaan, dan kun je een SD-kaart-adapter of kaartlezer gebruiken. De meeste adapters kun je met een USB-C- of Lightningkabel aansluiten op je telefoon. Er zijn kaartlezers van Apple en Google en van andere merken te koop voor zowel iPhones als Androidtelefoons.
    • SD-kaart-adapters voor de iPhone: als je een adapter voor je iPhone koopt, controleer dan of je hem kunt aansluiten met een Lightningkabel. Met de officiële SD-kaart-adapter van Apple kun je alle foto’s en video’s overzetten. Als je muziekbestanden of documenten wilt overzetten, dan moet je een adapter van een ander merk kopen.
  2. Met een cloudopslagdienst kun je je bestanden online opslaan in plaats van op je apparaat. Dit is een andere manier om ruimte vrij te maken op je telefoon zonder een SD-kaart te hoeven gebruiken. Apple heeft iCloud voor de iPhone, iPad en Mac. Je kunt Google Drive gebruiken op een Androidtelefoon , iPhone of iPad. Je kunt tevens een externe dienst gebruiken als Dropbox .
    • Bij de meeste cloudopslagdiensten kun je een gratis account aanmaken met beperkte opslagruimte. Als je meer ruimte wilt, dan kun je voor een klein bedrag er meer opslagruimte bijkopen.
  3. Als je ruimte vrij wilt maken op je telefoon zonder bestanden te verwijderen, dan kun je een deel van je foto’s op je computer zetten. Sluit je telefoon met de oplaadkabel die je erbij hebt gekregen aan op je telefoon. Je kunt bestanden overzetten van je Androidtelefoon of iOS-apparaat naar een Windowscomputer, Linuxcomputer of Mac.
    • Je kunt tevens bestanden overzetten naar een computer met behulp van bluetooth als je aan Androidtelefoon hebt. Als je een iPhone of iPad hebt, dan kun je met AirDrop bestanden versturen naar je Mac.
    Advertentie

Over dit artikel

Deze pagina is 955 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie