PDF download Pdf downloaden PDF download Pdf downloaden

Op de foto gaan kan een beangstigende aangelegenheid zijn, vooral wanneer het lijkt alsof je er nooit zo goed uitziet op foto's als in het echt. Heel veel mensen hebben dit probleem, maar er is een eenvoudige oplossing voor. Fotogeniek zijn is geen aangeboren talent, maar een vaardigheid die je kunt leren als je oefent. Probeer deze methodes om te leren poseren en lees de tips zodat je fotogeniek wordt en een goed model kunt zijn op alle foto's van je vrienden.

Methode 1
Methode 1 van 3:

Concentreer je op je gezicht

PDF download Pdf downloaden
  1. De focus van de meeste portretten ligt op het gezicht, dus zorg dat je huid in topconditie is. Moderne camera's leggen zelfs de kleinste vlekjes en bobbeltjes op je huid vast, wat aan de ene kant een zegen is, maar aan de andere kant een vloek. Hou je huid schoon en glad door te wassen, tonic op te doen en een moisturizer op te smeren voordat je op de foto gaat. Dit zou je elke ochtend/avond moeten doen, maar vooral voordat je een fotoshoot hebt.
    • Als je make-up draagt, zorg dan dat je concealer en foundation goed zijn uitgesmeerd en dat ze goed bij jouw huidtint passen. Laat het in je nek en bij je oorlellen vervagen zodat het er natuurlijk uitziet.
    • Een vette huid kan een foto verpesten omdat het te veel licht reflecteert. Gebruik blotting paper of vloeipapier om te veel aan vet op de T-zone van je gezicht op te deppen.
    • Scrub je gezicht om dode huidcellen waardoor je huid er dof uit kan zien op foto's te verwijderen.
  2. Een van de karakteristieken van fotogenieke mensen is hun zelfvertrouwen in hoe ze eruit zien. Vaak zijn we te veel bezig met wat er mis is aan ons gezicht; sproeten, een spleetje tussen je tanden, hoe klein je ogen worden als je glimlacht. In plaats van je daar zorgen om te maken, moet je er juist blij mee zijn! Dan zul je veel fotogenieker worden.
  3. Het is makkelijk om te zien wie er fotogeniek is en wie er poseert; de eerste hoeft zijn/haar emoties niet te spelen. Hoewel op de foto gaan een zenuwslopende toestand kan zijn, moet het je echte emoties niet in de weg staan. Zet geen glimlach omdat je denkt dat je dat moet doen, maar gebruik je echte glimlach. Hetzelfde geldt voor de vorm van je ogen en de lijnen van je wangen. Hoe meer je je echte emoties toont met je gezicht, hoe beter de foto zal worden.
    • Lach altijd met je tanden, want om een grap zou je ook niet lachen met je lippen op elkaar. Bij een echte glimlach zie je altijd de tanden, en niet op elkaar geperste lippen. Hou je gezicht natuurlijk door een oprechte glimlach toe te staan. [1]
    • Als je je emoties laat zien doet je hele gezicht mee. Hoewel veel mensen denken dat je geluk alleen kunt zien aan een glimlach, horen je wenkbrauwen, ogen, kaken en voorhoofd ook net zo goed mee te doen. Zorg dat je gezicht vrijelijk mag meebewegen.
  4. Men zegt wel dat je op een foto vijf kilo zwaarder lijkt. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Omdat een camera een 3D-object verandert in een 2D-object, worden de vormen platter en samengedrukt. Als je recht in de camera kijkt zie je de hele omtrek van je gezicht en verminder je natuurlijk schaduwen. Draai je hoofd een klein beetje naar opzij zodat je natuurlijke highlights en schaduwen krijgt, dan lijkt je gezicht dunner.
  5. De hoek van je gezicht is afhankelijk van de richting waarop je naar de camera kijkt. Net zoals je niet recht in de camera moet kijken, zou je ook je gezicht niet naar boven moeten kantelen. Dan lijkt je gezicht groter en laat je je neusgaten aan de camera zien. Kantel je hoofd iets naar beneden en naar opzij, dan zie je er op je fotogeniekst uit.
    Advertentie
Methode 2
Methode 2 van 3:

Een houding aannemen

PDF download Pdf downloaden
  1. Fotogenieke mensen weten precies wat hun sterke kanten zijn en wat het beste werkt. Dit gaat hand in hand met het kennen van je zwakkere punten. Welke delen van je lichaam vind je het aantrekkelijkst, en welke kunnen misschien iets minder flatterend zijn op de foto? Doe wat je kunt om je goede kanten te tonen en de minder goede kanten te verbergen voor de camera.
  2. Recht voor een camera gaan staan doet hetzelfde met je lichaam als met je gezicht. Je lichaam wordt platter op een foto, dus als je recht voor de camera staat laat je je op je breedst zien en lijk je dikker. Draai je driekwart om je lichaam vanuit een andere hoek te laten zien, dan creëer je meer schaduw en diepte.
    • Om je armen dunner te doen lijken, zet je er een op je heup en draai je je elleboog naar achteren en weg van je lichaam. Het voelt misschien gek om te doen, maar er is een reden dat beroemdheden vaak zo op de foto staan -- het is namelijk heel flatterend!
    • Als je zittend op de foto gaat, draai je dan zo dat de camera eerder naast je dan voor je is. Buig je knieën en doe je benen iets uit elkaar. Als je je benen over elkaar doet, leg het been dat het dichtst bij de camera is dan over het andere been.
  3. Hoe vaak sta of zit jij helemaal recht met al je gewrichten op een lijn? Waarschijnlijk nooit. Zorg voor wat beweging en een natuurlijke pose op de foto door je gewrichten iets te buigen. Dat betekent dat je ellebogen, polsen, knieën en enkels allemaal op een comfortabele manier gebogen moeten zijn.
  4. Dingen die dichtbij zijn zien we groter, en dingen die veraf zijn zien we kleiner. Om de illusie te wekken van een dun lichaam, leun je iets naar de camera toe met je hoofd. [2]
  5. Alle adviezen wat betreft poses maken je niet fotogeniek als jij je er niet bij op je gemak voelt. Uiteindelijk is het wel nuttig om wat trucjes te onthouden, maar het is het beste om gewoon te doen wat voor jou natuurlijk voelt. Fotogeniek zijn is een combinatie van je zo natuurlijk mogelijk gedragen alsof de camera er niet is, en iedere centimeter van je lichaam perfect poseren. De beste manier om dit te bereiken is door je lichaam in de meest comfortabele houding te houden.
    Advertentie
Methode 3
Methode 3 van 3:

De foto's maken

PDF download Pdf downloaden
  1. Je kunt moeilijk fotogeniek zijn als je een vieze trainingsbroek en afgetrapte gympen draagt. Als je weet dat je op de foto gaat, kies dan een outfit die mooi staat op een foto. Neutrale tinten en zachte kleuren werken het best, omdat ze je natuurlijke kenmerken benadrukken en niet de aandacht afleiden van je gezicht.
    • Draag niets dat te veel hangt of te los om je lichaam is gedrapeerd, want dat ziet er vaak te groot en volumineus uit op een foto. Aan de andere kant moet je ook niets dragen dat te strak zit, want de flits van de camera benadrukt alle bobbels die je onder je kleding probeert te verbergen.
    • Draag niet iets dat je normaal ook niet zou dragen. Het doel is dat je er als je beste zelf uitziet; je kunt er niet uitzien als jezelf wanneer je iets draagt wat niet jouw stijl is of waarin je je niet op je gemak voelt. [3]
  2. De lichtbron van de foto bepaalt in grote mate hoe jij er opstaat. Een lichtbron van boven geeft je donkere schaduwen onder je ogen, terwijl een lichtbron van opzij zware achtergrondlijnen zal geven. Zorg dat het licht van voren en iets van boven komt. Neem je foto's het liefst in natuurlijk licht bij een raam of buiten.
    • Het beste licht om bij te fotograferen is in het uur na zonsopkomst en voor zonsondergang. Probeer de foto's op deze tijdstippen te nemen als het kan.
    • Hoewel sommige fotografen met lichtmeting licht aan een donkere voorgrond kunnen toevoegen, is het beter om geen foto's te nemen met tegenlicht. Een lichtbron van achteren maakt je hele lichaam donker en kan een mooie foto verpesten.
  3. Hoewel je misschien in de auto of voor de spiegel het makkelijkst kunt poseren en goed licht hebt, zijn dat niet de meest schilderachtige achtergronden. Fotogeniek zijn is ook afhankelijk met je omgeving. Neem foto's op een plek waar het mooi is, maar waar jij het middelpunt bent.
    • In een druk restaurant of café is er veel afleiding op de achtergrond van de foto, waardoor de aandacht van jou als onderwerp wordt afgeleid. Als je op een drukke plek moet poseren, maak de achtergrond dan vager zodat jij het meeste opvalt.
    • Als je een groepsfoto neemt, probeer zelf dan in het midden te gaan staan. De twee mensen aan de zijkanten lijken altijd het dikst en zijn vaak niet het middelpunt van de foto.
  4. Je hoeft niet altijd met je tennisracket rond te lopen, of bestek vast te houden, maar soms kunnen wat rekwisieten een foto interessanter maken en jouw persoonlijkheid benadrukken. Hou iets in je handen, leun ergens tegenaan of breng iets in beeld dat te maken heeft met jouw hobby.
    • Als jij dol bent op lezen, hou dan een boek losjes in je handen. Je lichaam neemt dan vanzelf een natuurlijkere pose aan en je brengt wat detail aan in je portret.
    • Gebruik niet te grote rekwisieten, dat leidt te veel af. Het doel is om jou fotogenieker te maken met iets kleins en relevants. Te grote of felgekleurde dingen op de foto te zetten werkt juist averechts. [4]
  5. Zelfverzekerdheid is te zien op een foto, en het is het geheim van fotogeniek zijn. Zelfs al voel je je niet zelfverzekerd, moet je voor de camera doen alsof. De kwaliteit van je foto's zal sterk verbeteren als je er van overtuigd bent dat je er goed uitziet en dat de foto mooi zal worden.
    Advertentie

Tips

  • Neem meer dan één foto voor je de camera weglegt. Zelfs al ben je tevreden met de eerste, moet je het nog een paar keer proberen. Beweeg een beetje tussen de verschillende foto's in. Soms maakt een kleine verandering een heel groot verschil.
  • Als je foto's van jezelf maakt met een webcam, telefoon of digitale camera moet je oefenen. Je moet leren om de juiste hoek te vinden zodat je weet waar je je hand moet houden.
  • Doe alsof je lacht. Vaak heb je dan zonder moeite een natuurlijke glimlach. Doe, vlak voordat de camera flitst, alsof je net iets grappigs zag, of alsof iemand je een mop vertelde!
  • Draai je naar de zon tijdens het uur voor zonsondergang en na zonsopgang. Ontspan je gezichtsspieren, dan kun je wat prachtige foto's maken omdat het zonlicht de kleur van je ogen mooi naar voren brengt.
  • Oefen glimlachen voor de spiegel. Je zult snel weten welke glimlach er nep uitziet en welke het meest flatterend is. Leren hoe je gezicht beweegt zal helpen wanneer iemand naar de camera grijpt. Glimlach met je boventanden: het kan onnatuurlijk aanvoelen, maar een glimlach met beide rijen tanden kan nep lijken.
  • Laat goede vrienden kijken naar de foto's die je hebt genomen om te helpen bepalen wanneer je er het best uitziet. Soms is een kritisch tweede paar ogen een grote hulp.
  • Zeg geen "cheese" als je naar de camera kijkt. Dan krijg je een geforceerde glimlach.
  • Bestudeer foto's van modellen en andere fotogenieke mensen. Als het past bij je persoonlijkheid, experimenteer dan met het nadoen van hun houdingen en gezichtsuitdrukkingen.


Advertentie

Over dit artikel

Deze pagina is 22.641 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie