Pdf downloaden Pdf downloaden

Niets windt een jongen of meisje meer op dan fysiek contact. Als je echt van iemands gezelschap geniet en al begonnen bent met flirten, moet je er zeker aan denken wat fysieker te worden en hem of haar echt op te winden! Hier zijn wat stappen om je te helpen bij het proces.

  1. Raak zijn/haar schouder of hand aan als je een punt maakt ("Het is echt geweldig" of "Dat moet je echt eens proberen" etc.). Hiermee bekrachtig je niet alleen wat je zegt, je geeft ook een excuus om door hem/haar aangeraakt te worden!
  2. Als je al een beetje fysiek geflirt hebt, moedig hem/haar dan aan om jou ook aan te raken. Speel spelletjes als armpje drukken, sla een arm om zijn/haar schouder. Wees creatief. Als hij/zij lacht vindt hij/zij het waarschijnlijk leuk en kun je het nog eens doen. Als hij/zij je ook aanraakt, ben je binnen!
    • Als je een jongen bent, laat het meisje dan "paardjerijden" op je rug. Dat is een leuke manier om haar dichtbij te krijgen en te laten zien hoe sterk je bent. Ga niet te snel anders kun je vallen, dat is niet echt een goede aanmoediging.
    • Als de andere persoon je plaagt, sla dan zachtjes op zijn/haar schouder. Meisjes doen dit vaak als jongens plagen. Wees voorzichtig als je dit als jongen doet.
  3. Sla je arm om de ander heen, of leg een hand op zijn/haar schouder, als je een grapje maakt of moet lachen.
    • Meisjes kunnen dit waarschijnlijk altijd doen, om wat voor reden dan ook. Als je hem een gunst vraagt, of over je weekend praat. Het lijkt misschien moeilijk in het begin, maar de jongen zal vast blij zijn.
    • Jongens kunnen dit vooral doen als ze in een grappige bui zijn, of als je het meisje al goed kent. Of, je kunt na een omhelzing een arm wat langer om haar heen laten dan normaal en zien hoe ze reageert.
  4. Leg je hoofd op zijn/haar schouder en zeg "Ik ben moe" als het laat, of 's morgens vroeg in de bus bijvoorbeeld.
    • Dit kun je ook doen als je je verveelt. Als je naast iemand zit bij een saaie toespraak of les, kun je zuchten en zachtjes tegen de ander aan gaan leunen.
  5. Knuffel, raak hem/haar aan op de schouder, of kus hem/haar op de wang als afscheid.
    • Knuffel de persoon als je hem 's morgens ziet, of als je 's middags weggaat; als je hem/haar ergens mee feliciteert; of als je denkt dat je hem/haar een tijdje niet zult zien.
    • Kus de persoon op de wang als je een meisje bent en hem een signaal wilt sturen dat hij je terug moet zoenen. Kus hem op de wang als je weggaat en hij zal er nog dagen aan terug denken.
      • Voor jongens is het moeilijker om terloops een meisje te kussen omdat 1) de meeste meisjes niet zomaar gekust willen worden; en 2) de meeste meisjes verwachten dat de eerste kus wat meer is dan zomaar een smakkerd op de wang.
  6. Spiegel zijn of haar houding als je tegenover elkaar staat. Dat zendt subtiele signalen uit; het geeft het gevoel alsof je sterker met elkaar verbonden bent.
    • Doe dit niet de hele tijd, want dan denkt diegene dat je hem/haar nadoet. Wees er zeker van dat het er natuurlijk uit ziet.
  7. Kietelen is een geweldige manier om fysiek te flirten. Kietelen wordt geaccepteerd onder vrienden, maar niet zo zeer bij onbekenden, dus zorg dat je de persoon goed genoeg kent voordat je gaat kietelen. Een paar tips als je gaat kietelen:
    • Het is normaler voor meisjes om jongens te kietelen. Dat betekent niet dat je niet kunt kietelen als je een jongen bent, het betekent alleen dat jongens meestal de genen zijn die gekieteld door meisjes willen worden. Onthou dat.
    • Kietel allen op veilige gebieden. Het laatste wat je wilt doen is de ander ongemakkelijk laten voelen. Om zeker te zijn dat je niet over iemands grenzen heen gaat, richt je je vooral op de armen , knieën en voeten .
    • Let goed op de lichaamstaal van degene die je leuk vindt, en wat hij/zij zegt. Als hij/zij lacht en voor de grap zegt dat je moet stoppen, is het waarschijnlijk in orde om nog wat langer door te gaan voor je stopt. Als hij/zij niet lacht of ongemakkelijk lijkt, en je vraagt te stoppen, stop dan meteen.
  8. Raak de persoon aan als je een compliment geeft over een ring, armband, nieuw shirt of kapsel. Of zeg iets als "wat heb je een kleine handjes", en hou je handen tegen elkaar. Kijk hoe lang het duurt voor hij/zij de handen terugtrekt. Als het een tijdje duurt, vond hij/zij het waarschijnlijk leuk.
  9. Als je bang bent voor afwijzing, begin dan voorzichtig met een zachte aanraking. Doet het op zo'n manier dat hij/zij het wel merkt, maar dat het er niet te dik bovenop ligt. Ga dan verder met het vasthouden als je denkt dat hij/zij het contact prettig vindt.
    • Als je bijvoorbeeld naast elkaar loopt, kun je zachtjes haar hand aanraken. Als dit gemerkt wordt zal hij/zij naar je kijken en als hij/zij lacht kun je proberen zijn/haar hand te pakken. Als hij/zij het niet leuk vindt, weet je dat het nog te vroeg is.
    • Je kunt op verschillende manieren excuses bedenken om handen vast te houden. Als je bijvoorbeeld in een spookhuis bent, of in een achtbaan, of als je iets wilt laten zien, pak dan gewoon zelfverzekerd zijn/haar hand en wacht de reactie niet af. Als hij/zij het niet leuk vindt of er nog niet klaar voor is, zul je dat wel weten.
    • Je vingers in elkaar haken is de eerste keren lastiger dan de handen losjes in elkaar te houden. Om ongemakkelijke situaties te voorkomen, hou je het eerst bij losjes vasthouden waarbij je je vingers tegen elkaar houdt en de palm van de ander pakt.
  10. Dansen is een geweldige, sociale manier om dichter bij de persoon die je leuk vindt te komen, en een beetje flirterig kunt doen. Of het nou een schoolfeest is, of je verjaardag, of gewoon terwijl je wacht bij de bushalte (als je in een gekke bui bent of gevoel voor humor hebt), dansen kan altijd een goed opstapje zijn.
    • Ga "schuifelen". Als dat ene liedje wordt gedraaid, ga dan meteen op je liefje af en vraag hem/haar ten dans. Als je een jongen bent, sla dan je armen om haar middel, als je een meisje bent, sla dan je armen om zijn schouders. Ga zo dichtbij staan dat je mond dichtbij zijn/haar oor is.
  11. Als je je ongemakkelijk voelt, raak dan gewoon zachtjes zijn/haar neus aan met je wijsvinger en lach. Buig je dan naar hem/haar toe alsof je een knuffel wilt geven en begin hem/haar een kleine kus te geven.
    • Als je ziet dat de ander een beetje onzeker is, na een kus, moedig hem/haar dan een beetje aan. Zeg iets als "Dat was fijn, je kunt lekker zoenen". Als hij/zij dan wat zelfverzekerder is, doe je het goed.
    • Een eerste kus kan ongemakkelijk zijn. Zo is het leven nu eenmaal. Eén ding is zeker: het heeft tijd en oefening nodig om beter te worden. Maak je geen zorgen over ongemak, en richt je op wat je leuk vindt aan die ander.

Tips

  • Als je de deur voor haar openhoudt, raak dan zachtjes haar schouder aan. Maar zorg dat het niet lijkt alsof je haar er door heen wilt duwen.
  • Verzorg je altijd goed en ruik lekker.
  • Glimlach! Een lieve of mooie glimlach doet wonderen.
  • Complimentjes doen het altijd goed, ook al zijn ze klein. Probeer een complimentje te maken over een accessoire of kleding, vervolgens over fysieke kenmerken en als je je heel erg op je gemak voelt over zijn/haar persoonlijkheid.
  • Leun tegen hem/haar aan als je zeker weet dat hij/zij dat goed vindt.
  • Als je een jongen bent helpt het om grappig te doen, maar doe het ook niet te veel.
  • Oogcontact en glimlachen zijn goede manieren om te flirten maar zorg dat je niet gaat staren naar de ander, want dat is eng.

Waarschuwingen

  • Als hij/zij vraagt om te stoppen, weet je dat je moet stoppen.
  • Zorg dat hij/zij single is. Zo niet, dan kan dat een drama veroorzaken, wat niet goed is als je indruk op hem/haar wilt maken. Meestal zegt iemand niet meteen of hij/zij wel of geen vriend(in) heeft.
  • Het kan even duren voordat hij/zij het doorheeft, dus wees niet ontmoedigd als hij/zij niet meteen reageert.
  • Doe rustig aan, overhaast het niet. Daardoor voelt hij/zij zich misschien ongemakkelijk en dat kan leiden tot een afwijzing.
  • Als je ziet dat hij/zij zich ongemakkelijk voelt, stop dan. Dat kan je relatie echt verpesten als je die al hebt.
  • Overdrijf het niet!

Over dit artikel

Deze pagina is 29.940 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?