Pdf downloaden
Pdf downloaden
Wiskunde wordt geregeerd door een vaste set regels. Als je dezelfde procedures volgt, dan krijg je steeds hetzelfde antwoord. Wiskunde gebruiken bij goocheltrucs is echter meer een kunst dan wetenschap. Natuurlijk zal je iemands gedachten niet daadwerkelijk kunnen lezen met deze trucs, maar als je het op de juiste manier doet, zullen je vrienden versteld staan omdat je hun antwoorden kunt raden zonder dat ze er iets over hebben gezegd!
Stappen
-
Zoek een bereidwillige partner. Vind iemand waar je indruk op wilt maken en die een paar minuten over heeft voor je truc. Probeer even een rustige plek te vinden om dit te doen, omdat een onderbreking het kan verprutsen.
-
Vraag hem om een geheel getal te kiezen tussen 1 en 10. In theorie kunnen de ander elk geheel getal kiezen, maar het is beter om het maar tussen 1 en 10 te houden voor alle eenvoud. Grotere getallen maken de toe te passen wiskunde lastiger; dat geldt ook voor kommagetallen of breuken. [1] X Bron
-
Maak indruk met de 'Een 3 aan het eind'-truc. Deze truc is een goede om mee te beginnen, omdat het een van de simpelste is. Maar het heeft toch net voldoende inhoud om indruk te maken, dus neem de volgende stappen en laat mensen zich verbaasd afvragen hoe je dit wist:
- Vraag hem het getal te vermenigvuldigen met 2.
- Vraag hem het nieuwe getal te vermenigvuldigen met 5.
- Vraag hem het huidige getal te delen door het originele getal.
- Vraag hem 7 af te trekken van het huidige getal.
- 'Raad' het antwoord! Als je de vorige stappen goed hebt gedaan, dan is het antwoord altijd 3.
- Kijk en geniet terwijl de fundamenten van het bestaan onder zijn grondvesten wankelen.
- Als je vriend bijvoorbeeld 3 kiest, dan wordt het: 3 x 2=6. 6 x 5=30. 30 / 3=10. 10 - 7=3.
-
Doe de 'Delen door twee'-truc. Deze is wat gecompliceerder, maar een perfecte manier om je vriend nog meer onder de indruk te laten raken. Dit keer zal jij ook een getal moeten kiezen, dus zorg dat je een even getal in gedachten hebt voor je begint. Heeft je vriend een getal gekozen, volg dan de onderstaande stappen:
- Vraag hem het gekozen getal te vermenigvuldigen met 2.
- Kies zelf een even getal. Vraag je vriend om dit getal op te tellen bij het getal in zijn hoofd.
- Vraag hem het nieuwe getal door 2 te delen.
- Vraag hem het oorspronkelijke getal af te trekken van deze vergelijking.
- 'Raad' het getal. Deze keer is het juiste antwoord de helft van het even getal dat je hebt gekozen.
- Bijvoorbeeld: als je 10 hebt gekozen en je vriend kiest een 3, dan gaat de vergelijking als volgt: 3 x 2=6. 6 + 10=16. 16 / 2=8. 8 - 3=5. 5 is de helft van 10!
-
Laat je vriend versteld staan met de 'Lucky Number 13'-truc. Dit is een geweldige truc die mogelijk is door de unieke eigenschappen van de veelvouden van 9. Het is erg belangrijk dat het getal dat je vriend uitkiest tussen 1 en 10 in ligt. Heeft je vriend een getal uitgekozen, dan gaat het verder als volgt:
- Vraag je vriend om zijn getal met 9 te vermenigvuldigen.
- Vraag hem het eerste en tweede cijfer van het getal bij elkaar op te tellen. Is het een getal van maar één cijfer (zoals 9), tel er dan 0 bij op.
- Vraag je vriend om bij het nieuwe getal 4 op te tellen.
- 'Raad' het antwoord. Het antwoord zal elke keer 13 zijn.
- Kijk en geniet ervan dat de ander aan alles gaat twijfelen wat hem zo na aan het hart lag.
- Kiest je vriend een 3, dan zal de vergelijking zich als volgt ontvouwen: 3 x 9=27. 2 + 7=9. 9 + 4=13.
-
Voeg wat zwier toe aan je voorstelling. [2] X Bron Hoewel het het belangrijkst is dat je de stappen goed volgt, ben je uiteindelijk toch een goocheltruc aan het opvoeren voor je publiek en magie vereist een zekere mate van stijl. Door aan je trucs wat theater toe te voegen zal het leuker worden voor iedereen.
- Een goochelaarskostuum is niet noodzakelijk maar kan handig zijn als je de indruk wil wekken dat je vervuld bent met magische krachten.
Advertentie
-
Begrijp dat bepaalde onderdelen van elke truc te maken hebben met afleiding. [3] X Bron Een groot deel van het doen van goocheltrucs is het afleiden van het publiek door nutteloze stappen en informatie. De kern van de werking van deze trucs is ervoor zorgen dat je vriend het gekozen getal uit de vergelijking haalt. Is die variabele uit de weg, dan heb je volledige controle over waar de vergelijking naartoe gaat. [4] X Bron
-
Zoek naar unieke patronen en eigenschappen binnen de wiskunde. De reden waarom de truc 'Lucky Number 13' werkt, is omdat veelvouden van 9 tussen 1-10 zich op een unieke, herkenbare manier gedragen. In dit geval zal elk antwoord (zoals 9, 18, 27, etc.) gelijk zijn aan 9 als je elk cijfer bij elkaar optelt. Hoewel deze eigenschap uniek is voor de veelvouden van 9, is het een geweldige truc, zeker als je vriend bij de andere trucs snel doorhad dat het oorspronkelijke getal al snel werd weggewerkt.
-
Begrijp goed dat elk antwoord draait rond de constante gegevens in de vergelijking. [5] X Bron Je kunt zo vaak als je wilt overbodige optellingen en aftrekkingen toevoegen als je wilt, zolang je maar in staat bent om de door je vriend gekozen variabele te kunnen neutraliseren. Bijvoorbeeld: de 'Een 3 aan het eind'-truc kan gemakkelijk worden aangepast zodat het op elk getal kan eindigen.
-
Probeer zelf een truc uit te vinden. Heb je wat tijd besteed aan het vertrouwd raken met wiskundige gedachtetrucjes, dan kun je proberen om je eigen trucs te maken. Hoewel ze zo complex kunnen worden als je wilt is het verstandig om eenvoudig te beginnen en langzaam het moeilijker te maken. Om te beginnen kun je de 'Een 3 aan het eind' als een sjabloon gebruiken en de waarden van de constanten wijzigen voor het creëren van een nieuwe vergelijking. Vanaf dat punt ben je in staat om nieuwe en inventieve manieren te verzinnen waarmee je uiteindelijk de variabele kunt verwijderen. [6] X Bron
- Vergeet niet om voortdurend te blijven werken aan je presentatie. Mensen willen graag worden beziggehouden en de manier waarop je hen versteld doet staan is even belangrijk als de truc zelf!
Advertentie
Tips
- Als je deze truc doet voor een groep jonge kinderen, dan kan het verstandig zijn om een rekenmachine bij de hand te hebben. Het kan moeilijk zijn om alle berekeningen uit het hoofd te doen en krijg je ergens een verkeerd antwoord, dan kan dit de truc jammerlijk laten mislukken.
- Een echte magiër onthult nooit zijn geheimen, maar als je vrienden blijven zeuren over hoe die truc gaat, dan kun je ze altijd verwijzen naar dit wikiHow artikel!
Advertentie
Waarschuwingen
- Het is geen goed idee om trucs met gedachtelezen te doen met meer dan één persoon tegelijkertijd. Niet alleen wordt dat verwarrend, het verprutst ook de fantasie van het gedachtelezen.
Advertentie
Bronnen
Advertentie