Pdf downloaden
Pdf downloaden
Google mag dan synoniem zijn met zoeken op internet, de diensten die ze bieden zijn veel breder dan simpel zoeken. Van e-mail tot documenten aanmaken, kalenders tot muziek, Google-producten kunnen worden gebruikt voor bijna ieder aspect van het online leven. Volg deze gids om niet alleen de meest relevante zoekresultaten te krijgen, maar ook om alle andere producten die Google aanbiedt, optimaal te gebruiken.
Stappen
-
Log in met je Google-account. Je kunt de Gmail-homepagina bereiken via de menubalk bovenaan de Google zoekmachine. Je moet inloggen op je Google-account om toegang te krijgen tot je Gmail-inbox.
-
Blader door je e-mails. Je Postvak IN is automatisch gesorteerd in tabbladen. De standaard tabbladen zijn Primair, Sociaal en Reclame. Je kunt de tabbladen Updates en Forums toevoegen om je e-mail verder te sorteren.
- Primair zijn je persoonlijke e-mails tussen mensen.
- Sociaal zijn e-mails van sociale netwerkdiensten zoals Facebook en Twitter.
- Reclame zijn e-mails die je ontvangt van marketing waarvoor je je hebt aangemeld.
-
Bekijk e-mailconversaties. Antwoorden op een e-mail worden gegroepeerd in een enkele conversatie. Het meest recente antwoord wordt eerst getoond, en eerdere e-mails in de conversatie kunnen worden uitgeklapt met het icoon Uitvouwen.
-
Archiveer oude berichten. Je kunt oudere berichten naar het Archief sturen om ze te bewaren, maar te zorgen dat ze niet in je Postvak IN blijven zitten. Gearchiveerde mail kun je vinden in het label "Alle berichten" in het menu links.
- Als iemand een gearchiveerde mail beantwoordt, wordt de conversatie terug verplaatst naar je Postvak IN.
-
Verwijder e-mail die je niet nodig hebt. Hoewel Google veel gratis opslagruimte biedt, wil je misschien berichten verwijderen om wat ruimte te maken. Selecteer de berichten die je wilt verwijderen en klik op het icoon Verwijderen. Deze e-mails zullen permanent worden verwijderd na 30 dagen.
-
Geef belangrijke e-mails een ster. Je kunt een Ster toevoegen aan e-mails die je wilt onthouden voor later. Dit zal de e-mail markeren met een Stericoon, en je kunt het menu links gebruiken om door enkel je e-mails met Ster te bladeren. Gebruik dit om e-mails te markeren die je later moet beantwoorden, of e-mails die je later snel wilt kunnen vinden.
- Je kunt meer iconen toevoegen door de klikken op Instellingen in het menu Instellingen. Zoek in het tabblad Algemeen de sectie Sterren. Sleep de iconen die je wilt toevoegen naar "In gebruik". Als ze zijn toegevoegd, klik dan meerdere keren op het Ster-icoon bij een e-mail om te bladeren door de beschikbare iconen.
-
Gebruik labels om je e-mail te sorteren. Klik in het menu Instellingen op het tabblad Labels. Hier kun je bladeren door de bestaande labels, die worden weergegeven in het linkermenu van Gmail. Klik op de knop "Nieuw label maken" om een nieuw label te maken.
- Klik op de knop Filters om een regel te maken die binnenkomende mail zal sorteren in de labels die je hebt gemaakt. Klik op de link "Nieuw filter maken" om een nieuwe regel in te stellen.
- Je kunt een filter instellen op basis van de afzender van de e-mail, de geadresseerde, woorden in het onderwerp, en woorden in de tekst. Als je je filter hebt ingesteld, klik dan op "Filter maken met deze zoekopdracht".
- Pas een regel toe op de filter. Als je de filter hebt ingesteld, vink dan het vakje "Het label toepassen:" aan en selecteer het label dat je wilt. Als je wilt dat het meteen naar het label gaat en niet in je Postvak IN verschijnt, vink dan het vakje "Postvak IN overslaan (Archiveren)" aan.
- Klik op de knop Filters om een regel te maken die binnenkomende mail zal sorteren in de labels die je hebt gemaakt. Klik op de link "Nieuw filter maken" om een nieuwe regel in te stellen.
-
Stel een e-mail op. Om een e-mail te schrijven, klik je op de knop Opstellen bovenaan het menu links. Het venster "Nieuw bericht" wordt geopend. Voer het adres in in het veld "Aan". Als je de persoon hebt opgeslagen als contact, kun je hun naam intypen en selecteren uit het menu dat verschijnt.
- "Cc" zal een kopie sturen aan een andere ontvanger. "Bcc" zal een kopie sturen aan een andere ontvanger zonder dat de andere ontvangers dat weten.
- Als je meerdere accounts aan je Gmail-account hebt gekoppeld, kun je kiezen vanaf welke je het bericht wilt sturen door op het pijltje te klikken naast je adres in het veld "Van".
- Je kunt de opmaak van je tekst veranderen door te klikken op de knop "A" naast de verzendknop. Een klein menu zal verschijnen waarin je het lettertype, grootte en kleur kunt wijzigen, en lijsten en inspringingen kunt maken.
- Je kunt een bestand bijvoegen door op het paperclipicoon te klikken. Er wordt een venster geopend waar je op je computer kunt zoeken naar een bij te voegen bestand. Er geldt een limiet van 25MB voor de grootte van bij te voegen bestanden.
- Je kunt geld verzenden met Google Wallet door over het '+'-teken te bewegen en op het pictogram $ te klikken. Google zal je vragen je identiteit te verifiëren als je dat nog niet heeft gedaan.
- Je kunt afbeeldingen en Google Drive documenten invoegen in je e-mail door je muis over het + teken te bewegen.
Advertentie
-
Open Google Drive. Je krijgt er toegang toe via de menubalk bovenin, boven Google sites. Google Drive is de vervanger van Google Docs, maar heeft er veel functionaliteit mee gemeen. Je kunt documenten maken, bewerken en delen, en bestanden opslaan van je computer, zodat je er overal bij kunt.
- Je moet inloggen met je Google-account. Google Drive is gratis bij alle Google-accounts.
-
Maak een nieuw document. Klik op de rode knop Maken om een nieuw document te beginnen. Er verschijnt een lijst, waar je kunt kiezen tussen een document, presentatie, spreadsheet, of tekening.
- Je kunt meer functionaliteit toevoegen door op de knop "Meer apps koppelen" te klikken onderaan de lijst. Je kunt door addons bladeren van Google en van andere ontwikkelaars.
-
Bewerk je nieuw document. Als je eenmaal je bestandsformaat hebt gekozen, kun je je document gaan bewerken. Klik op de titel bovenaan om deze te wijzigen. Gebruik de werkbalk om de opmaak aan te passen.
- De werkbalkopties zullen veranderen afhankelijk van het type bestand dat je maakt.
- Alle wijzigingen worden automatisch opgeslagen terwijl je werkt.
-
Download het document. Als je je document wilt downloaden naar je computer, klik dan op Bestand en selecteer "Downloaden als". Je krijgt een optie van bestandsformaten. Kies degene die overeenkomt met de programma's die je gebruikt.
-
Deel het document. Je kunt het document delen met andere gebruikers van Google Drive door te klikken op Bestand en "Delen..." te selecteren. De "Instellingen voor delen" zullen worden geopend. Hier kun je mensen toevoegen aan de lijst van bewerkers, en een link maken naar het document met populaire diensten als Facebook en Twitter.
-
Upload bestanden vanaf je computer. Je kunt bestanden uploaden vanaf je computer naar Google Drive uploaden als backup. Klik op de rode knop Uploaden naast de knop Maken. Je kunt individuele bestanden of hele mappen uploaden.
- Alle bestandstypen kunnen worden geüpload naar Google Drive. Bepaalde bestanden, zoals Worddocumenten, kunnen worden omgezet in Google-documenten door te klikken op het Instellingenmenu in het Uploadvenster. Je geüploade documenten zullen worden toegevoegd aan je Google Drive-lijst.
- Je kunt het Google Drive-programma voor je computer downloaden, waarmee je een gedeelde map kunt maken die automatisch met Drive wordt gesynchroniseerd. Klik op de knop "Drive aan uw desktopcomputer koppelen" om het te downloaden.
- Alle gratis Google Drive-accounts hebben 15 GB opslagruimte (gedeeld over al je Google-diensten). Als je geen ruimte meer hebt, verwijder dan ongewenste bestanden en e-mails, of koop meer opslagruimte van Google voor een bedrag per maand.
-
Maak mappen om je bestanden te sorteren. Klik op de knop "Nieuwe map" bovenaan Google Drive om een eigen map te maken. Je kunt vervolgens bestanden naar de map slepen, zodat je Drive-interface er netter uitziet.Advertentie
-
Ga naar de Google-homepagina en typ je zoekopdracht in. Je zoekopdracht op verschillende manieren opmaken zal invloed hebben op de resultaten die je krijgt. Probeer je zoektermen simpel te houden voor de beste resultaten. Zoek met gebruik van de belangrijke woorden, en laat de vraag weg. De knop "I'm Feeling Lucky" stuurt je direct naar het eerste zoekresultaat.
- Probeer woorden te gebruiken die de websites die je zoekt, zullen gebruiken. Bijvoorbeeld, als je kies pijn doet, zoek dan op "kiespijn" in plaats van "mijn kies doet pijn". Dit zal leiden tot meer informatieve websites.
- Als je een exact resultaat nodig hebt voor je zoekopdracht, zet er dan aanhalingstekens omheen. Zo zal Google alleen zoeken naar het exacte woord of de zin tussen aanhalingstekens.
- Bijvoorbeeld, als je koekjes bakken intypt, zonder aanhalingstekens, zal Google alle pagina's vinden met het woord "koekjes" of het woord "bakken" (maar pagina's met beide woorden komen wel hoger in de resultaten). Als je "koekjes bakken" invoert, zoekt Google alleen naar pagina's die die exacte zinsnede bevatten.
- Laat een woord weg van een zoekopdracht middels een streepje. Zet het streepje voor het woord dat je wilt weglaten. Zo kun je ongewenste zoekresultaten verwijderen.
- Voer rekensommen in om de uitkomst als eerste resultaat te zien. Dit zal de rekenmachine van Google openen, die je kunt gebruiken om nieuwe sommen in te voeren.
- Voer eenheden in die je wilt converteren, om die door Google te laten doen. Voer bijvoorbeeld 1 ons in gram in, dan zal de conversie worden weergegeven voor de zoekresultaten.
- De meeste leestekens worden genegeerd tijdens een Google-zoekopdracht.
-
Sorteer je zoekresultaten. Als je je zoekopdracht hebt ingevoerd, kun je de resultaten filteren door te klikken op de tabbladen bovenaan de lijst met resultaten.
- Web toont websites. Dit is het standaardtabblad.
- Afbeeldingen toont een lijst met afbeeldingen die overeenkomen met je zoekopdracht. Als je zoekresultaat overeenkomt met veel afbeeldingen, zullen de populairste worden getoond als zoekresultaat in het tabblad Web.
- Maps toont je zoekresultaat op een kaart. Meestal als je een locatie invoert als zoekopdracht, zal er een kaart verschijnen in het tabblad Web.
- Het tabblad Shopping toont producten die in je omgeving of online verkrijgbaar zijn en te maken hebben met je zoekopdracht.
- Blogs toont blogberichten die te maken hebben met je zoekopdracht.
- Je kunt klikken op het tabblad Meer om andere Googlediensten te doorzoeken, zoals Video's, Nieuws, en meer.
-
Verfijn je zoekopdracht. Je kunt specifieke parameters toevoegen aan je zoekopdracht door te klikken op "Geavanceerd zoeken" in het menu Opties, rechts bovenin.
- In de sectie "Pagina's vinden met...", kun je precies specificeren hoe je wilt dat Google naar je termen zoekt. Dit kan ook via het reguliere zoekvak, de instructies staan er naast.
- In de sectie "Verfijn vervolgens uw zoekresultaten op...", kun je filters toevoegen die resultaten verbergen die voor jou niet relevant zijn. Je kunt de gewenste taal, regio, updatedatum, specifieke site en meer instellen. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar enkel Franse YouTube-video's die die jaar zijn geüpload.
-
Log in op je Google-account. Klik op de rode knop Inloggen rechtsboven om in te loggen met je Google-account. Dit zal zoekresultaten op maat geven, en je toestaan je zoekinstellingen op te slaan. Als je je naam en foto rechtsboven ziet, ben je succesvol ingelogd.
- Je Google-account is hetzelfde voor alle Google-producten, waaronder Gmail, Drive, Maps, YouTube, en meer.
-
Stel je zoekinstellingen in. Na het uitvoeren van een zoekopdracht, klik je op het icoon Opties rechtsboven op de resultatenpagina. Selecteer Zoekinstellingen in het menu.
- Je kunt ervoor kiezen expliciete resultaten te filteren, resultaten weer te geven tijdens het typen, het aantal zoekresultaten per pagina aan te passen, en meer.
- Deze instellingen zullen niet worden opgeslagen als je Google verlaat, tenzij je bent ingelogd met je Google-account.
Advertentie
-
Open Google Maps. Je krijgt toegang tot Maps via de menubalk bovenaan op elke Google-site. Standaard zou Maps moeten openen met je huidige locatie, of daar in de buurt.
-
Voer een zoekopdracht in. Je kunt zoeken naar bedrijven, bezienswaardigheden, steden, adressen, coördinaten en meer. Google zal proberen de meest relevante resultaten te geven, die allemaal links worden weergegeven.
-
Navigeer op de kaart. Gebruik je muis en toetsenbord om op de kaart te bewegen.
- Je kunt in- en uitzoomen door de schuifbalk te verslepen, of door je muiswiel naar boven en beneden te draaien. Met de knoppen + en - op het toetsenbord kun je ook zoomen.
- Klik en versleep de kaart om te bewegen, of gebruik de pijltjestoetsen. Je kunt ook klikken op de pijltjes bovenin om te bewegen op de kaart.
-
Zoek uit wat in de buurt zit. Klik met de rechtermuisknop op een plek op de kaart en selecteer "Wat is hier?" in het menu. Er zal een pijltje verschijnen op de kaart, en bedrijven en locaties in de buurt worden links getoond.
- Klik op de link "In de buurt zoeken" om te zoeken naar andere locaties bij het pijltje dat je hebt neergezet.
-
Krijg een routebeschrijving. Klik op een plek op de kaart om de informatie erover weer te geven. In het Informatievenster klik je op de link Routebeschrijving om de navigatie-interface te openen. In het linkermenu kun je je startpunt invoeren, en je manier van reizen. Als je klikt op de knop "Routebeschrijving" krijg je stap-voor-stap aanwijzingen, en de route zal op de kaart worden weergegeven.
- Geschatte reistijd, aangepast voor het huidige verkeer, zal worden weergegeven naast elke gesuggereerde route.
- Je kunt je route aanpassen door delen ervan aan te klikken en te verslepen. De route wordt opnieuw berekend, zo dicht bij het nieuwe punt als mogelijk.
- Je kunt ook met de rechtermuisknop ergens op de kaart klikken en "Routebeschrijving naar dit punt" selecteren om de navigatie-interface te openen.
Advertentie
-
Luister naar muziek met Google Play Music. Met Google Play Music kun je muziekbestanden uploaden vanaf je computer en bladeren in de uitgebreide digitale muziekbibliotheek van Google.
-
Maak je Google+ profiel aan. Google+ is de sociale netwerkdienst van Google. Gebruik het om een online aanwezigheid te creëren, volg trends en mensen, en maak contact met je vrienden.
-
Organiseer je leven met Google Agenda. Gebruik de Agenda om al je belangrijke datums te synchroniseren tussen Googles diensten. Je kunt je agenda's en gebeurtenissen delen met anderen, en meerdere agenda's creëren voor verschillende aspecten van je leven.
-
Gebruik Google Scholar om informatie te zoeken voor papers voor school. Google Scholar geeft zoekresultaten uit peer-reviewed tijdschriften en artikelen. Je kunt deze gebruiken voor onderzoekspapers en presentaties.
-
Word lid van een paar Google Discussiegroepen. Google Discussiegroepen zijn verzamelingen van mensen die dezelfde interesses delen. Gebruik de Groepen om informatie te plaatsen en lezen die voor jou relevant is.
-
Lees het laatste nieuws met Google Nieuws. Google Nieuws laat je een gepersonaliseerde nieuwsfeed maken met de laatste berichten van elke grote en kleine nieuwsbron.Advertentie
Tips
- Google Scholar geeft meer nauwkeurige, op onderzoek gebaseerde resultaten.
- Als je McAfee Site Advisor hebt geïnstalleerd op je computer, verschijnt er een groen vinkje, een gele "!" of een rode X naast het zoekresultaat. Zorg dat je klikt op een zoekresultaat met een groen vinkje ernaast.
- Probeer de meest eenvoudig mogelijke vorm van het woord te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld schip in plaats van schepen . Gebruik Piet café in plaats van Piet's café .
- Voor sneller zoeken met Google kun je de Google Toolbar installeren, die beschikbaar is voor Internet Explorer. Je kunt hem hier vinden.
- Klikken op Geavanceerd zoeken zal soms betere resultaten opleveren.
- Met Google kun je ook zoeken naar afbeeldingen en audio/video resultaten, via hetzelfde vak. In plaats van de Google zoekmachine opnieuw te gebruiken, klik je op het tabblad voor het type media dat je wilt.
Advertentie
Waarschuwingen
- Om afbeeldingen te filteren, klik je op de knop SafeSearch bovenaan bij de resultaten.
- Zorg dat je de informatie bekijkt voordat je op een zoekresultaat klikt. Gebruik je gezond verstand bij het gebruiken van bepaalde bronnen.
Advertentie
Over dit artikel
Deze pagina is 5.532 keer bekeken.
Advertentie