Pdf downloaden Pdf downloaden

Een begroeting is een manier om de aanwezigheid van iemand anders te erkennen of om iemand welkom te heten. Begroetingen worden vaak voor een gesprek geuit of als een vriendelijke manier om een verbale interactie tussen twee personen te beginnen. Pakistan is een islamitisch land en ongeveer 98% van de bevolking maakt deel uit van de moslimgemeenschap. Om iemand in de nationale taal van Pakistan, het Urdu, te begroeten, zijn er specifieke regels om op een respectvolle manier hallo te zeggen.

Methode 1
Methode 1 van 2:

'Hallo' zeggen als je geen moslim bent

Pdf downloaden
  1. In moslimlanden is het respecteren van de grenzen tussen de geslachten bijzonder belangrijk. Als Pakistan en de cultuur nieuw voor je zijn, dan is het beter om voorzichtig te zijn wanneer je iemand van het andere geslacht aanspreekt. Vergeet niet dat er strikte regels bestaan voor mannen die vrouwen aanspreken en voor vrouwen die mannen aanspreken. De meeste moslimvrouwen zullen niet reageren op begroetingen van mannen die geen deel uitmaken van hun familie en veel mannen beschouwen begroetingen van vrouwen, en dan vooral van vrouwen die geen moslim zijn, als heel ongepast en onbeleefd. [1]
  2. De complexe Perzische en Arabische dialecten zorgen ervoor dat Urdu een moeilijke taal is voor mensen die dit niet als moedertaal hebben. [2] Het accent kan tussen de regio's verschillen, maar de meest geschikte begroeting wanneer je met een moslim praat is de Salam-begroeting.
    • Gebruik de zin 'As-Salam-u-Alaikum'. Dit betekent 'Vrede zij u.' [3]
    • Deze zin wordt uitgesproken als 'us-saa-laam-muu-alie-kum.'
  3. Net zoals bij andere talen zullen de voornaamwoorden bij de Salam-begroeting veranderen afhankelijk van wie je precies begroet. De Salam-begroeting zal bijvoorbeeld anders zijn wanneer je een mannelijke zakenpartner ontmoet dan wanneer je een collega of je vriendin begroet. Om de Salam-begroeting te wijzigen moet je de 'jij' in de zin veranderen. Dit wordt weergegeven door het '-kum'-gedeelte van As-Salam-u-Alaikum: [4]
    • As-Salāmu `alayk(a): wanneer je één man begroet
    • As-Salāmu `alayk(i): wanneer je één vrouw begroet
    • As-Salāmu `alayk(umā): wanneer je twee mensen ongeacht het geslacht begroet
    • As-Salāmu `alayk(unna): wanneer je meerdere vrouwen begroet
    • As-Salāmu `alayk(umu): wanneer je een groep van drie of meer mensen met minstens één man begroet, of wanneer je een staatshoofd ontmoet zoals een eerste minister, president, koning, enz.
  4. Hiërarchie is zeer belangrijk in Pakistan. Daarom moeten begroetingen een bepaalde volgorde aanhouden. Dit geldt vooral wanneer je mensen ontmoet voor zaken. Toon respect door op tijd op te dagen en eerst de oudste persoon of de persoon met de hoogste positie in het bedrijf te begroeten. Begroet daarna mensen in aflopende volgorde van leeftijd of functie. Als je niet iedereen in de groep kent, vraag dan aan een gezamenlijke kennis om je voor te stellen. Stel jezelf niet voor want dit wordt als zeer onbeleefd beschouwd. Nog enkele andere tips:
    • In Pakistan is het de gewoonte dat men minder persoonlijke ruimte nodig heeft dan in de meeste westerse culturen, dus wees niet verrast en stap niet achteruit wanneer mensen tijdens een vergadering zeer dicht bij jou staan.
    • Wissel uitsluitend visitekaartjes uit met je rechterhand of met beide handen. Gebruik 'nooit' je linkerhand, want dit wordt als extreem onbeschoft beschouwd.
    • Zorg ervoor dat op je visitekaartje zeker je functie en hogere diploma's vermeld staan zodat je status wordt weergegeven. Als je een visitekaartje ontvangt dan moet je zeker respect betonen door het kaartje te bestuderen en de functie en diploma's te bewonderen voordat je het kaartje wegstopt.
  5. Omdat de gebruiken wat betreft fatsoen in moslimlanden veel strenger zijn, moet je lichamelijke begroetingen, zoals handen schudden of omhelzen, afstellen op de moslim die je begroet. Als je die persoon goed kent of als die deel uitmaakt van de middenklasse, dan komt handen schudden en omhelzen veel vaker voor, zelfs tussen de geslachten. [5]
    • Mannen schudden elkaar gewoonlijk de hand en knuffels zijn courant tussen moslim- en niet-moslim mannen als ze een relatie hebben opgebouwd.
    • Vrouwen zullen slechts zelden de hand schudden van of een knuffel geven aan een man. Sommige vrouwen in de middenklasse en de hogere klassen hebben zich aangepast door handschoenen te dragen zodat ze de strenge wet kunnen omzeilen die stelt dat vrouwen uitsluitend lichamelijk contact mogen hebben met mannelijke leden van hun familie.
  6. Ongeacht de strenge regels wat betreft de geslachten, is de Pakistaanse cultuur een bijzonder sociale en luidruchtige cultuur. Als je eenmaal een gesprek met de Salam-begroeting bent begonnen, kun je je voorbereiden op een lang gesprek over de gezondheid, de familie en het werk van je gesprekspartner. [6] Zorg dat je geïnteresseerd lijkt in het gesprek en probeer niemand te onderbreken, want dit wordt als onbeleefd beschouwd.
    Advertentie
Methode 2
Methode 2 van 2:

Een andere moslim begroeten

Pdf downloaden
  1. In moslimlanden zoals Pakistan wordt het als extreem onbeleefd beschouwd om een andere moslim niet te begroeten. Volgens de heilige tekst van de moslims, de Koran, is de Salam-begroeting reeds verplicht sinds de creatie en werd deze begroeting opgelegd door Allah. Wanneer je een andere moslim niet begroet met 'As-Salam-u-Alaikum', dan ga je in tegen de heilige schrift, wat immoreel en strafbaar is.
  2. In Pakistan wordt de cultuur gemandateerd en bepaald door de Koran, inclusief wie verantwoordelijk is om eerst te begroeten. Deze regels worden als heilig beschouwd en worden heel strikt nageleefd. In Pakistan zijn de regels om een begroeting aan te vangen onder andere:
    • De persoon die aankomt begroet de moslims die reeds aanwezig zijn.
    • De persoon die rijdt begroet de persoon die wandelt.
    • De persoon die wandelt begroet de persoon die zit.
    • De kleinere groep begroet de grotere groep.
    • De jongeren begroeten de aanwezige ouderen.
  3. Als je de begroeting niet eerst begon, dan wordt het als onaanvaardbaar beschouwd om niet naar behoren te reageren. [7] Volgens de Koran ben je als moslim verplicht om de Salam-begroeting terug te zeggen, ongeacht of de persoon in kwestie een moslim is of niet. Het niet beantwoorden van de Salam-begroeting gaat in tegen de heilige Koran.
    • Antwoord met 'wa Alaikum Assalam wa Rahmatullah'. Dit betekent 'Moge de vrede, genade en zegeningen van Allah van u zijn'.
    • Deze zin wordt uitgesproken als: 'waa-alie-kum-us-salam waa-rah-ma-tull-la-he.'
  4. In de Pakistaanse en andere moslimculturen worden ouderen heel erg gerespecteerd en je begroetingen moeten dit duidelijk maken. Als je een grote groep begroet dan moet je altijd beginnen met het begroeten van de aanwezige oudere mannen. Zelfs wanneer je zelf een oudere bent, als jij diegene bent die arriveert en de begroeting moet aanvangen, begin dan altijd met de oudste mannen van de groep. Als je onzeker bent over wie de oudste is, dan is het beter om je hoofd te buigen en de Salam-begroeting in het algemeen in de richting van de ouderen uit te spreken. [8] Dit wordt als bijzonder beleefd beschouwd en hierdoor zal je het respect krijgen van de groep.
  5. Nadat je de oudste man hebt begroet, dan is het volgens de Koran beter om de rest van de groep in aflopende volgorde te begroeten. Begroet de andere mannelijke leden van de groep en begroet daarna de aanwezige vrouwen. Huidige gebruiken moedigen aan om ook kinderen te begroeten zodat ze reeds op jonge leeftijd wennen aan de gebruiken van de Salam-begroeting. [9]
  6. In tegenstelling tot andere begroetingen is de Salam-begroeting in Pakistan echt het begin van een gesprek en niet slechts een terloops 'Hallo'. Eenmaal je de Salam-begroeting hebt aangevangen of deze beantwoord hebt, moet je het jezelf gemakkelijk maken en je voorbereiden op een lang en aangenaam gesprek over je gezondheid, je familie en je werk. Vermijd om uitsluitend over jezelf te praten en zorg ervoor dat je ook de andere personen vraagt naar zijn of haar werkzaamheden. [10]
    Advertentie

Tips

  • Als je je medeleven betuigt aan een persoon of een groep, begroet hen dan niet met de Salam-begroeting. Probeer in plaats daarvan zinnen te kiezen die de pijn van het verlies minimaliseren door te verwijzen naar de grote beloning van het eeuwige leven zoals in de Koran vermeld staat. [11]
  • Zorg ervoor dat je anderen respectvol begroet. Zeg bijvoorbeeld niet 'Gelukkig Kerstmis' als begroeting.
Advertentie

Waarschuwingen

  • Vermijd lichamelijk contact met vrouwen in Pakistan tenzij je deel uitmaakt van hun familie.
Advertentie

Over dit artikel

Deze pagina is 3.347 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie