PDF download Pdf downloaden PDF download Pdf downloaden

Bij het resetten van je telefoon raak je per definitie alle gegevens op je telefoon kwijt. Je kunt die gegevens echter herstellen als je een back-up hebt. Dit wikiHow-artikel laat je zien hoe je je Androidtelefoon kunt resetten en je gegevens na afloop kunt herstellen met Google.

Deel 1
Deel 1 van 3:

Een back-up maken in Google Drive

PDF download Pdf downloaden
  1. Dit icoon in de vorm van een tandwiel kun je in de 'Snelle instellingen' of in de applade vinden.
  2. Deze optie kan een andere naam hebben als 'Back-up', afhankelijk van je merk telefoon of Androidversie. [1]
  3. Sla deze stap over als je een Pixeltelefoon hebt, want daarop hoef je deze extra stap niet te nemen.
    • Controleer terwijl je je in dit menu bevindt welk e-mailadres je gebruikt om de back-up te maken. Na het terugzetten van je telefoon naar de fabrieksinstellingen zul je in moeten loggen met dat e-mailadres om je gegevens te herstellen. De accountgegevens kun je bovenaan het scherm vinden.
  4. Naast dit schuifje kun je ook de datum en het tijdstip vinden van de laatste automatische back-up. Als er niets staat, ga dan door. Als je echter een recente back-up ziet die je wilt gebruiken, dan kun je het maken van een nieuwe back-up overslaan en je Androidtelefoon direct terugzetten naar de fabrieksinstellingen. [2]
    • Als het schuifje al in de Aan-positie staat, weet dan dat je Androidtelefoon automatisch back-ups maakt via wifi als hij ten minste twee uur inactief is en opgeladen wordt.
  5. Het kan zijn dat je je pincode of Androidwachtwoord in moet voeren om verder te gaan. Deze extra stap zorgt ervoor dat mensen die je pincode of wachtwoord niet weten niet bij je back-up kunnen.
    • Gegevens als je contactpersonen, berichten, algemene instellingen en app-instellingen worden opgeslagen bij de back-up.
    Advertentie
Deel 2
Deel 2 van 3:

Je Androidtelefoon resetten

PDF download Pdf downloaden
  1. Dit icoon in de vorm van een tandwiel kun je in de 'Snelle instellingen' of in de applade vinden.
  2. Deze optie kan een andere naam hebben als 'Back-up en resetten', afhankelijk van je merk telefoon of Androidversie.
  3. Door je telefoon te resetten worden alle gegevens van je telefoon verwijderd, waaronder foto’s, contactpersonen, berichten en appgegevens.
    • Dit menu-item kan ook de naam 'Terugzetten naar fabrieksinstellingen' hebben. Als je Android 5.0 – 8.0 gebruikt, dan kun je de volgende stap overslaan. [3]
  4. Je krijgt nu een pagina te zien met daarop alle gegevens die verwijderd worden, evenals alle accounts die ingelogd zijn op de telefoon.
  5. Het kan zijn dat je op Alles wissen moet tikken om het resetten te bevestigen en verder te gaan. Nadat je het resetten bevestigd hebt zal je telefoon alle huidige gegevens verwijderen en teruggezet worden naar de fabrieksinstellingen..
    • Als je een app gedownload hebt die problemen oplevert op je telefoon, dan zal die nu verwijderd worden zodat je Androidtelefoon weer prima werkt.
    Advertentie
Deel 3
Deel 3 van 3:

Een back-up herstellen met Google

PDF download Pdf downloaden
  1. Nadat je telefoon teruggezet is naar de fabrieksinstellingen zal hij helemaal leeg zijn en kun je hem weer helemaal opnieuw inrichten en instellen.
  2. Net zoals bij het instellen van een nieuwe Androidtelefoon zul je de taal moeten instellen die je op je telefoon wilt gebruiken. Gebruik het dropdownmenu onder het kopje 'Welkom' om een taal te kiezen en tik op Start om verder te gaan.
  3. Tik op Details naast elk punt om het document te lezen.
  4. Dit wordt pas actief wanneer je op 'Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord' hebt getikt.
  5. Na een moment zullen alle beschikbare netwerken verschijnen. Tik op een netwerk om hem te selecteren en in te loggen.
    • Tik op Volgende wanneer je het wachtwoord correct hebt ingevoerd en verbinding hebt gemaakt met het netwerk.
  6. Omdat je een Androidtoestel hebt moet je inloggen met je Google-account om verder te kunnen gaan.
    • Wanneer je je e-mailadres of telefoonnummer ingevoerd hebt tik je op Volgende om je wachtwoord in te voeren. Tik op Volgende wanneer je je wachtwoord ingevoerd hebt.
    • Als je tweestapsverificatie aan hebt staan, dan zul je de instructies op het scherm moeten volgen om jezelf te verifiëren.
  7. Wanneer je ingelogd bent met het Google-account dat de back-up bevat zul je gevraagd worden of je hem wilt gebruiken bij het herstellen van je telefoon.
    • Je zult je oude pincode in moeten voeren om toegang te krijgen tot de back-up.
    • Het kan even duren voordat de opgeslagen gegevens hersteld zijn.
  8. Afhankelijk van je provider kan het zijn dat je nog enkele stappen moet doorlopen om je Androidtelefoon in te stellen.
    Advertentie

Tips

Advertentie

Over dit artikel

Deze pagina is 7.578 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie