Om je eigen Pokémon te maken kun je beginnen door een dier of object uit te kiezen om je ontwerp op te baseren. Geef je Pokémon dan een naam, element, en 1-2 unieke kenmerken om hem te onderscheiden van een normaal dier of object. Maak je concept vervolgens af door je Pokémon wat bewegingen en basisstatistieken te geven. Breng je Pokémon tot leven door een illustratie te maken of een online programma te gebruiken om een nep-Pokémonkaart voor je wezen te creëren. Als je hem helemaal af wilt maken, creëer dan 1-2 evoluties voor je wezen met dezelfde methodes. Er is geen verkeerde manier om een Pokémon te ontwerpen, dus wees creatief en beleef er wat plezier in!
Stappen
-
Schrijf de kenmerken van je Pokémon op voor je iets tekent. Wanneer het aankomt op het ontwerpen van personages is het meestal makkelijker om eerst een lijst eigenschappen te bedenken voor je iets tekent. Pak een pen of potlood en een vel papier. Brainstorm en schrijf je ideeën voor je Pokémon op. Op deze manier zal het veel makkelijker voor je zijn om te bedenken wat je toe moet voegen wanneer de tijd komt om je Pokémon te tekenen of creëren. [1] X Bron
- Als je dat wilt kun je je Pokémon ontwerpen door achterstevoren te werken. Als je wilt beginnen door te tekenen, schets dan je Pokémon en bedenk dan later een naam, bewegingen en een element.
-
Kies een wezen of object uit als basis van je ontwerp. De meeste Pokémon zijn gebaseerd op dieren of objecten die al bestaan in de echte wereld. Kies om je ontwerp te starten een dier dat je fascinerend vindt of een object waarvan je denkt dat het een goed fundament voor je creatie zou zijn uit. Houd het bij je eerste ontwerp bij simpele keuzes om het simpel te houden. Dit kan een rat, zeehond, of kip zijn als je een dier kiest. Als je een object kiest, dan kunnen een ijsblokje, boom, of tapijt allemaal goed als basis werken. [2] X Bron
- Je zou bijvoorbeeld kunnen beginnen met een vos als de basis van een Pokémon die op een dier is gebaseerd. Een punaise zou een interessant object voor een Pokémon kunnen zijn.
- Dierontwerpen in het spel komen van overal. Sandshrew is op een gordeldier gebaseerd, Rattata op een rat, en Ekans is duidelijk een slang. Voorbeelden gebaseerd op objecten zijn onder andere Geodude, een steen, en Magnemite, een schroef met twee magneten erop.
- Het overgrootste deel Pokémon zijn op dieren gebaseerd. Er zijn veel minder Pokémon die op objecten zijn gebaseerd, en het zal waarschijnlijk makkelijker voor je zijn om met een dier te beginnen.
-
Selecteer een element om de kleur van je Pokémon te bepalen. Elke Pokémon heeft een element nodig om zijn type te bepalen. Het element bepaalt de bewegingen, sterktes, zwaktes, en meestal de kleur van een Pokémon. Pokémon kunnen maar 1-2 types hebben, en deze types hoeven niet gerelateerd te zijn aan het object of dier waarop de Pokémon is gebaseerd -- hoewel het ook helemaal prima is als die wel gerelateerd zijn. Een Pokémon die gebaseerd is op een kip kan bijvoorbeeld een vuurtype zijn, ook al hebben kippen niks met vuur te maken. [3] X Bron
- Als je bijvoorbeeld een Pokémon geïnspireerd door een vos een giftype maakt, dan kan zijn vacht paars zijn en zijn ogen geel. Je zou een punaise-Pokémon een vliegende en staaltype kunnen maken, en hem vleugels en een gladde zilverkleur kunnen geven.
- Door de bijbehorende kleuren te gebruiken kunnen mensen automatisch iets over je Pokémon weten door er alleen maar naar te kijken. Als een egel-Pokémon felgeel is, dan kan de kijker automatisch aannemen dat hij een elektrisch type is.
Elementkleuren:
Vuur – Oranje, rood en geel
Water – Blauw en wit
Gras – Groen, bruin en geel
Elektrisch – Geel (meestal felgeel)
Psychisch – Het symbool is magenta, maar psychische Pokémon zijn vaak een verscheidenheid aan kleuren
Staal – Zilver, goud en wit
Normaal – Bruin, roze en wit
Fee – Roze en paars
Donker – Zwart, wit en donkerblauw
Vliegend – Het symbool is paars, maar vliegende Pokémon kunnen elke kleur hebben
Geest – Paars, zwart en magenta
Gif – Paars, donkergeel, en donkerrood
Ijs – Wit, zilver, en lichtblauw
Grond – Aardetinten, zoals bruin, geel, en grijs
Rots – Zwart, grijs, en wit
Draak – Het symbool is koningsblauw, maar ieder kleurenschema werkt (deze zijn meestal 3-4 kleuren)
Vechtend – Het symbool is rood, maar vechtende Pokémon kunnen elke kleur hebben
Insect – Groen, geel, en bruin
-
Bedenk een schattig of boos gezicht voor je wezen. Bijna elke Pokémon heeft of een schattig gezicht met ronde ogen, of een scherp gezicht met schuine ogen en stresslijntjes op het voorhoofd. Je Pokémon kan een glimlachend, verdrietig, grijnzend of helemaal geen mond hebben! Kies een gezichtsstijl om je Pokémon de persoonlijkheid en uitstraling te geven die je wilt. [4] X Bron
- Als je een vos-Pokémon er bijvoorbeeld intimiderend en eng uit wilt laten zien, dan kun je hem scherpe ogen geven die schuin naar zijn neus toe richten. Als je de punaise er speels of grappig uit wilt laten zien, dan kun je twee ronde ogen met kleine pupillen en een maffe glimlach tekenen.
- Kijk naar andere Pokémon om te zien hoe hun gezichten verschillen. Pikachu heeft ogen die wijd uit elkaar zitten en een simpele, ronde glimlach. Dit laat het er grappig en schattig uitzien. Tangela heeft maar twee simpele ogen met pupillen in het midden, waardoor het er simpel en mysterieus uitziet.
-
Voeg 1-2 kenmerken toe aan je Pokémon om hem uniek te maken. Geef je Pokémon 1-2 kenmerken die je dier of object meestal niet zou hebben om je Pokémon te onderscheiden van een normaal dier of object. Deze kunnen vleugels, een aureool, een extra paar armen, of een soort patroon of symbool zijn. Pikachu is bijvoorbeeld een rat, maar het heeft een hoekige staart en twee rode stippen op zijn wangen. Squirtle is een schildpad, maar heeft een pluizige staart die schildpadden meestal niet hebben. Kies interessante kenmerken uit, of houd het bij kenmerken die binnen je visie voor de Pokémon passen. [5] X Bron
- Je kunt je Pokémon ook iets laten vasthouden. Cubone draagt een klein botje bij zich, terwijl Farfetch'd rondloopt met een stuk prei.
- Je zou de gifvos bijvoorbeeld een rode streep aan de zijkant van zijn vacht kunnen geven, en een tweede paar oren. Je punaise-Pokémon zou een raar symbool op zijn voorhoofd en een klein paar armen kunnen hebben.
- De kenmerken van een Pokémon uiten vaak wat voor type het is. Elektrische Pokémon hebben vaak bliksemschichten of elektriciteit die van zich af komen, terwijl gif-Pokémon vaak omringd zijn door wolken, of er slijmerig uitzien.
Advertentie
-
Geef je Pokémon een naam op basis van het element en dier waarop het is gebaseerd. Er zijn geen vereisten bij het benoemen van een Pokémon, maar de meeste Pokémonnamen zijn aangepaste versies van de dieren of dingen waarop ze zijn gebaseerd. Rattata is bijvoorbeeld een rat, Zubat is een vleermuis, en Delphox is een vos. Speel met de spelling van je dier of object om iets schattigs of engs te bedenken dat de sfeer van je Pokémon overbrengt. [6] X Bron
- Kijk naar echte Pokémon als inspiratie om andere interessante manieren van het benoemen van je Pokémon te zien. Ekans is het woord 'snake' achterstevoren. Meowth is een wijziging van het geluid dat een kat maakt.
- Veel Pokémonnamen zijn een combinatie van de naam van het dier of object en een ander kenmerk of eigenschap. Venomoth is bijvoorbeeld een combinatie van 'venom' (gif) en 'moth' (mot). Lickitung is een combinatie van 'lick' (lik) en 'tongue' (tong).
- Sommige Pokémon zijn simpelweg naar hun uitstraling of belangrijkste emotie vernoemd. 'Farfetched' is iets wat ongelooflijk of belachelijk is. Farfetch'd, de Pokémon wiens naam gebaseerd is op het woord 'farfetched', loopt rond met een stuk prei en slaat mensen ermee. Ghastly is de naam van een griezelige geest-Pokémon.
- Een vos-Pokémon met giftype zou bijvoorbeeld 'Chemifox' of 'Furmynx' kunnen worden genoemd, terwijl de vliegende punaise-Pokémon bijvoorbeeld 'Shanx' of 'Pointer' genoemd zou kunnen worden.
-
Geef je Pokémon wat bewegingen op basis van zijn type. Iedere Pokémon kent ten minste 1 beweging, en iedere Pokémon kan maximaal 4 bewegingen kennen. Bewegingen hebben net zoals Pokémon ook elementen, en Pokémon krijgen een statistiekbonus van 50% voor het gebruiken van een beweging die hetzelfde is als de type van de Pokémon. Selecteer 1-4 bewegingen voor je Pokémon om te leren, en schrijf ze op. [7] X Bron
- Je kunt je gifpokémon misschien gifpoeder, gifstekel, zuur, en smog geven. Je punaise-Pokémon die een vliegtype heeft kan misschien een spiegelbeweging, prik-, boor-, en vliegende aanval hebben.
- 'Psychic Fangs' is bijvoorbeeld een psychische aanval. Dit betekent dat een Kadabra een bonus zal krijgen voor het gebruiken van deze beweging omdat Kadabra een psychische Pokémon is, maar dat Pikachu geen bonus zal krijgen omdat Pikachu een elektrische type is.
- Er zijn meer dan 700 bewegingen in Pokémon. Je kunt een complete lijst van deze bewegingen vinden bij https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/List_of_moves .
-
Selecteer basisstatistieken voor je Pokémon om hem af te maken. Basisstatistieken gaan over de cijfers die je Pokémon gebruikt om zijn gezondheid, schade, skill, en snelheid te bepalen. Probeer, terwijl je technisch gezien elk cijfer tussen de 1 en 255 voor je Pokémon kunt kiezen, je cijfers redelijk te houden voor je zelfgemaakte creatie. Het zal niet leuk zijn om je Pokémon met anderen te vergelijken of om met je zelfgemaakte kaart te spelen als je Pokémon veel te sterk is. [8] X Bron
- De basisstatistieken van je Pokémon worden hoger naarmate je Pokémon levelt en evolueert. Creëer een percentage of vast cijfer om toe te voegen aan de basisstatistieken van je Pokémon wanneer hij van level verhoogt of evolueert.
Basisstatistieken:
Hitpoints (HP) – De hoeveelheid schade die je Pokémon aankan voor hij flauwvalt.
Aanval – De hoeveelheid schade die je Pokémon met fysieke bewegingen aanricht.
Verdediging – Hoe sterk je Pokémon is in het verminderen van aanvalschade.
Speciale aanval – De hoeveelheid schade die je Pokémon aanricht wanneer hij een speciale beweging gebruikt.
Speciale verdediging – Hoe goed je Pokémon zich kan verdedigen tegen speciale bewegingen.
Snelheid – Hoe groot de kans is dat je Pokémon eerst aan zal vallen.
Advertentie
-
Maak tekeningen van je Pokémon om hem een uiterlijk te geven. Gebruik je eerste ontwerp om je illustratie vorm te geven. Voel je vrij om welk medium je dan ook het fijnst vindt te gebruiken, omdat er geen regels zijn voor het tekenen van Pokémon. Als algemene regel worden Pokémon ontworpen om simpel en goed herkenbaar te zijn. Gebruik vaste kleurenschema's en een vaste zwarte omlijning om je wezen wat definiëring te geven. [9] X Bron
- Je kunt een enkele tekening, of tientallen verschillende versies vanuit verschillende hoeken tekenen. Het is helemaal aan jou!
- Een simpele manier om te beginnen is om 'cartoon' en je dier of object in een online fotozoekopdracht op te zoeken. Gebruik een simpel cartoonontwerp als patroon voor je Pokémon, en voeg daaraan toe.
- Zo lang je blij bent met hoe je Pokémon eruit ziet zit je goed! Er is geen goede of verkeerde manier om dit te doen.
- Voor je vos-Pokémon kun je puntige oren en een scherp snuit tekenen. Voeg wat simpele poten toe, en voeg dan de extra kenmerken, zoals het extra paar oren en het patroon op de vacht toe. Voor je punaise-Pokémon kun je een simpele ovaal met een naald die eruit steekt tekenen. Voeg een gezicht toe waar je dat wilt, en teken dan wat vleugels die uit de achterkant ervan komen.
-
Maak een neppe Pokémonkaart met een digitale kaartenmaker. Neem je tekening en scan hem in een computer in . Zoek dan online naar een Pokémonkaartenmaker. Upload je foto in de kaartkunstsectie door op de 'upload'-knop te klikken. Typ dan je naam, statistieken, en bewegingen in om een digitale kopie van je Pokémonkaart te maken. [10] X Bron
- Je kunt een Pokémonkaartenmaker online bij https://www.mypokecard.com/en/ of https://www.pokecard.net/ vinden.
-
Gebruik je zelfgemaakte kaart in een dek om ermee te spelen. Wanneer je een zelfgemaakte kaart hebt gemaakt en deze aan een standaardkaart hebt geplakt, dan kun je hem in je favoriete dek stoppen om ermee te spelen. Shuffle hem simpelweg in met je standaarddek om van spellen met je Pokémon te genieten. Je kunt zelfs een heel dek uit zelfgemaakte Pokémonkaarten maken. Houd in gedachten dat je je nepkaarten alleen in informele spellen kunt gebruiken. [11] X Bron
- Je kunt zelfgemaakte kaarten niet in spellenwinkels of toernooien gebruiken.
- Als je niet met een vriend speelt, laat je tegenstander dan van tevoren weten dat je een zelfgemaakte kaart in je dek hebt.
-
Creëer evoluties als je je Pokémon helemaal af wilt maken. Wanneer een Pokémon een bepaald niveau behaalt evolueert het en wordt het een sterkere versie van zichzelf. Geëvolueerde versies zijn meestal groter en iets anders dan hun originele vormen. Maak 2-3 evoluties voor je Pokémon door dit gehele proces 2-3 keer te herhalen als je écht een authentieke Pokémon wilt maken! [12] X Bron
- Pikachu is bijvoorbeeld de basis-Pokémon, maar wanneer het evolueert wordt het Raichu. Het wordt oranje in plaats van geel, en de staart ervan wordt dunner en puntiger.
- Geëvolueerde versies zijn altijd sterker dan de originele versie van een Pokémon.
Tip: Het veranderen van de karakteristieken van je Pokémon kan zo simpel zijn als het veranderen van de kleur ervan. Je kunt er ook voor kiezen om je Pokémon extra armen of benen te geven, een nieuw gezichtskenmerk, of extra patronen op zijn lichaam.
-
Klaar!Advertentie
Bronnen
- ↑ https://www.digitalspy.com/videogames/pokemon/a811377/heres-how-the-pokemon-company-design-pokemon/
- ↑ https://youtu.be/gPFAApe8vvc?t=112
- ↑ https://youtu.be/gPFAApe8vvc?t=116
- ↑ https://www.gameinformer.com/b/features/archive/2017/08/10/heres-how-game-freak-designs-pokemon-creatures.aspx
- ↑ https://youtu.be/gPFAApe8vvc?t=132
- ↑ https://youtu.be/fzZexQuGQk4?t=147
- ↑ https://www.math.miami.edu/~jam/azure/compendium/teaching.htm
- ↑ https://www.dragonflycave.com/making-fake-pokemon
- ↑ https://www.ign.com/articles/2019/09/30/next-pokemon-anime-revealed-with-new-art-style-and-companion