PDF download Pdf downloaden PDF download Pdf downloaden

Nike-schoenen zijn populair onder namakers. Als je niet oplet, koop je voor je het weet een paar nepschoenen voor de prijs van de echte. Deze wikiHow geeft je tips om nep-Nikes te herkennen.

Methode 1
Methode 1 van 2:

Nikes online kopen

PDF download Pdf downloaden
  1. Let heel erg goed op als je Nikes op het internet koopt. Omdat je het product niet voor je hebt staan, is de kans dat je geld aan nepschoenen uitgeeft levensgroot. Doe het volgende om te voorkomen dat je neppers koopt:
    • Lees de beoordelingen op de website voordat je iets koopt. [1] Negatieve beoordelingen zijn een voor de hand liggende aanwijzing dat de verkoper niet betrouwbaar of fatsoenlijk is. Kijk ook hier goed uit, want sommige sites laten alleen de 'positieve' beoordelingen zien. Gebruik de zoekmachine van een derde partij en onderzoek daar de betrouwbaarheid in plaats van op de site van de verkoper zelf.
    • Zorg ervoor dat je tegen fraude bent beschermd. Sommige online websites bieden hun klanten een retourservice aan, ook al is de verkoper een derde partij voor de site. Als je zeker weet dat je je geld terugkrijgt, ben je gedekt voor het geval je nep-Nikes zou aanschaffen.
  2. Een stockfoto van een schoen ziet er misschien beter uit, maar het is niet waar je naar zou moeten kijken als je online schoenen wilt kopen. Een foto die overduidelijk bij iemand thuis is gemaakt maakt duidelijk dat het paar schoenen echt bestaat en dat de staat is zoals op de foto blijkt.
    • Probeer met de verkoper in contact te komen en vraag hem om een andere foto van de schoenen te maken met daarop ook iets waarop de datum staat. Vraag de verkoper bijvoorbeeld om een foto van de schoenen te maken naast de krant van vandaag.
  3. Echte demonstratiemodellen van Nike bestaan alleen in de US-maten 9, 10, 11, vrouwenmaat 7 en kindermaat 3,5. Speciaal gemaakte of varianten van Nike-schoenen bestaan niet.
    • Bekijk de hele voorraad van een verkoper. Om een of andere reden lijken namakers geen maten 9 of 13 of nog groter te verkopen.
    • Oudere Nikes, die niet meer worden gemaakt, zijn bijna nooit meer in alle maten te krijgen. Als je bijvoorbeeld naar een paar vintage Nikes zoekt en een site vindt, die nog 200 paar heeft, zijn het waarschijnlijk nepschoenen.
  4. Het is waarschijnlijk een nepschoen of een beschadigde schoen.
    • Over het algemeen kun je zeggen dat een Nike-schoen, die voor 50% wordt aangeboden, waarschijnlijk niet echt is. Een redelijke korting is realistischer, vooral als het om een 'limited edition - of vintage -schoen gaat.
    • Een verkoper zou de prijs heel hoog kunnen inzetten en je dan de kans geven om naar een belachelijk lage prijs af te dingen. Kijk goed uit, vooral omdat je, om de staat en het bestaan te verifiëren, niet over de schoen kunt beschikken.
    • Let op de inschatting van de verzendtijd. Als het tussen de 7 en 14 dagen duurt om je schoenen te bezorgen, komen ze waarschijnlijk uit China (een bekende oorsprong van nep-Nikes) of uit een ander ver land.
    • Als je je per se je Nikes online wilt bestellen, ga dan naar de website van het bedrijf zelf of naar een van de geautoriseerde [ Nike-verkooppunten. ]
  5. Het is bijna zeker dat elke schoen die beschikbaar is voordat het model officieel is opgeleverd een namaakschoen is.
    • Deze schoenen zien er misschien uit als een nieuw model, maar ze zijn waarschijnlijk speciaal opgemaakt om die indruk te wekken. Vroege foto's van nieuwe modellen stellen de namakers in staat om nepschoenen te maken zonder originelen om mee te vergelijken en veel mensen vallen dan ook voor de behoefte om eerder dan de rest van de wereld een paar schoenen in handen te krijgen.
  6. Als je de schoenen die je leuk vindt hebt gevonden, moet je nog meer doen om de echtheid vast te stellen.
    • Dubbelcheck bij Nike of bij een betrouwbaar verkooppunt of je schoenen hetzelfde zijn als die op een afbeelding van het origineel.
    • Vraag de verkoper om vast te stellen dat de schoen echt is. Je kunt ook om contactinformatie van de verkoper vragen als je meer informatie wilt.
    Advertentie
Methode 2
Methode 2 van 2:

Pik nep-Nikes er tussenuit

PDF download Pdf downloaden
  1. De meeste nep-Nikes zitten niet in een originele Nike-doos. Ze zijn vaak in plastic gewikkeld of zitten helemaal niet in een doos.
    • De meeste dozen van nep-Nikes zijn even snel in elkaar gelijmd en daarom niet zo stevig als de echte Nike-dozen.
  2. Als je eerder Nikes hebt gehad, vergelijk die dan met je nieuwe schoenen. Als de twee paren flink in kwaliteit verschillen, zijn je nieuwe schoenen waarschijnlijk niet echt en zouden zomaar na een paar dagen gebruik uit elkaar kunnen vallen.
    • Echte Nikes zijn altijd zachter en grijzer dan neppers. Dit komt omdat ze van echt leer gemaakt zijn, terwijl nep-Nikes van nagemaakt leer zijn gemaakt.
    • De middenzolen van nep-Nikes hebben vaak zichtbare puntjes van het productieproces, die je bij echte Nikes niet ziet.
    • Bekijk de veters. Echte Nikes zijn helemaal geveterd, terwijl bij nep-Nikes vaak een vetergat wordt overgeslagen.
  3. Elk paar echte Nikes is voorzien van een SKU-nummer dat overeenkomt met het SKU-nummer op de doos. Als de nummers niet overeenkomen zijn het waarschijnlijk nepschoenen.
    • Bekijk het label op de tong van de schoen. Makers van nagemaakte Nikes zetten vaak verlopen maatlabels aan de binnenkant van de schoen. Op een neplabel staat bijvoorbeeld dat de schoen in 2008 is ontworpen, terwijl Nike ze pas vanaf 2010 produceert.
  4. De zolen van de meeste Nike-sportschoenen voelen plasticachtig aan en hebben niet veel grip, terwijl echte Nikes goeie rubber zolen hebben.
    • De meeste nagemaakte Nikes passen niet goed bij hun maat. Vaak zijn ze een halve maat kleiner en aanmerkelijk smaller dan echte Nikes. Probeer dezelfde schoen bij een vertrouwd verkooppunt om een idee te krijgen van hoe hij voelt.
    Advertentie

Tips

  • Meld winkels of verkopers die nep-Nikes verkopen door naar Nike te e-mailen. Dit helpt om te voorkomen dat andere in de toekomst nagemaakte Nikes aanschaffen.
  • Vraag aan het personeel in een Nike-winkel je te helpen om vast te stellen of een schoen echt is of niet. Helaas in Nike niet verantwoordelijk voor schoenen die door derden of niet-geautoriseerde verkopers worden verkocht en kun je je geld niet van ze terugkrijgen.
Advertentie

Over dit artikel

Deze pagina is 23.730 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie