Pdf downloaden
Pdf downloaden
Sjablonen zijn een verzameling stijlen en opmaakinstellingen, en ze kunnen je ladingen tijd schelen bij het maken van een nieuw document. Je kunt sjablonen vinden voor bijna elk soort document, van flyers tot cv's en verjaardagkaarten tot banners. Je kunt ook je eigen sjablonen maken om tijd te besparen bij het van de grond af opnieuw maken van documenten.
Stappen
-
Klik op de knop Bestand. Selecteer Nieuw uit het bestandsmenu. Hiermee open je een menu voor het selecteren van sjablonen. Een sjabloon is een verzameling stijlen en opmaakinstellingen. Elk document in Word is gebaseerd op een sjabloon. Maak je een nieuw, leeg document, dan wordt het sjabloon Leeg document gebruikt.
-
Blader door de sjablonen. Afhankelijk van je versie van Word, zal de indeling van dit menu anders zijn.
- In Word 2013 worden standaard de aanbevolen sjablonen getoond. Je kunt op Persoonlijk klikken om sjablonen te bekijken die je zelf hebt gemaakt (zie Deel 3). Je kunt ook het Zoekveld gebruiken om op zoek te gaan naar specifieke sjablonen of categorieën.
- In Word 2010 worden de standaardsjablonen bovenaan getoond, en eronder een lijst met sjablooncategorieën. Deze categorieën staan op de website van Microsoft. Je kunt ook het Zoekveld gebruiken om op zoek te gaan naar specifieke sjablonen. Eigen sjablonen staan in Mijn sjablonen, bovenin het venster.
- Je kunt een voorbeeld bekijken van elk sjabloon door erop te klikken. Word 2013 opent een nieuw venster met een voorbeeld van het sjabloon, en Word 2010 laat een voorbeeld zien aan de rechterkant van het sjabloonvenster.
-
Open het sjabloon. Heb je het sjabloon gevonden waar je naar zocht, klik dan op de knop Maken/Download. Het sjabloon wordt naar je pc gedownload, mits je beschikt over een actieve internetverbinding. Is het sjabloon gedownload, dan zal je nieuwe document worden geopend met het sjabloon van je keuze.
-
Vervang de sjabloongegevens door je content. Is het sjabloon geladen, dan kun je het gaan bewerken. Sjablonen worden vaak geleverd met tekst in tekstvakken en instructies over het gebruik ervan.
- Je kunt het sjabloon zo bewerken als je wilt, waaronder het wijzigen van de afbeeldingen, kleuren, lettertypes, stijlen, etc.
- Zorg dat je alle tekst van de tijdelijke aanduiding weghaalt voor je het document gaat versturen.
- Wijzigingen die je maakt hebben geen effect op het originele sjabloon. Je maakt je eigen bestand als het sjabloon is geladen. Zorg er wel voor dat je je eigen werk opslaat, net zoals je dat bij een gewoon document zou doen!
Advertentie
-
Klik op Bestand en selecteer Opties. Het toepassen van een sjabloon op een bestaand document zal de stijlen van dat sjabloon toepassen op je document, maar geen van de tekst of afbeeldingen van het sjabloon invoegen.
-
Selecteer Invoegtoepassingen uit het menu Opties. Dit vind je onderin de lijst met categorieën.
-
Klik op het menu Beheren. Dit menu vind je onderin het venster. Standaard geeft het 'COM -invoegtoepassingen' aan. Selecteer Sjablonen en klik op de knop Start. Hiermee open je het venster Sjablonen en Invoegtoepassingen.
-
Klik op Bijvoegen. Hiermee open je een bestandsverkenner om naar het sjabloon te zoeken welke je wilt toepassen. Je kunt alleen uit sjablonen kiezen die je hebt opgeslagen op je computer of netwerk, zoals sjablonen die je hebt gedownload van Microsoft of die door jezelf zijn gecreëerd.
-
Vink het vakje naast 'Stijlen van document automatisch bijwerken' aan. Hiermee weet je zeker dat de stijl van het sjabloon automatisch wordt toegepast op de inhoud van het document. Klik op de knop OK.
-
Bekijk je wijzigingen. Nadat je op OK hebt geklikt, zal je document de stijl overnemen van het sjabloon. Ben je er niet tevreden mee, druk dan op Ctrl+Z om dit ongedaan te maken, of volg de bovenstaande stappen om het 'Normale' sjabloon toe te passen. [1] X BronAdvertentie
-
Maak je eigen document. Het maken van je eigen sjabloon kan erg handig zijn als je vaak hetzelfde soort document maakt. Een aangepast sjabloon, speciaal bedoeld voor een specifieke taak, kan je enorm veel tijd schelen.
- Tijdens het creëren van je sjabloon, maak je het originele document op een zodanige manier op, dat je voor het volgende document gemakkelijk kunt herkennen welke secties moeten worden bijgewerkt. Bijvoorbeeld, bij een formulier plaats je een '<name>- markering' in plaats van de naam van de ontvanger, een '<date>-markering' in plaats van de datum, etc.
-
Klik op Bestand en selecteer Opslaan als. Klik op het drop-downmenu 'Opslaan als' onder de bestandsnaam. Selecteer een van de sjabloonformaten die passen bij dat wat je zoekt:
- Word Sjabloon – Hiermee creëer je een sjabloon dat compatibel is met Word 2007, 2010 en 2013.
- Word 97-2003 Sjabloon – Hiermee creëer je een sjabloon dat compatibel is met oudere versies van Word. Het kan zijn dat je wel wat van de toegepaste stijlen en opmaak kwijtraakt door incompatibiliteit.
-
Sla je sjabloon op. Geef het een geschikte naam, zodat je weet waar het voor bedoeld is. Dit is vooral belangrijk als je veel sjablonen maakt.
-
Maak een nieuw document met je sjabloon. Als je sjabloon gemaakt is, kun je het gaan gebruiken om nieuwe documenten te maken. Klik op Bestand en daarna op Nieuw. Je sjablonen worden weergegeven in het tabblad 'Persoonlijk' (Word 2013), of in 'Mijn sjablonen' (Word 2007 en 2010). [2] X BronAdvertentie
Tips
- Als dit de eerste keer is dat je sjablonen in Word gebruikt, dan zal je ze eerst moeten installeren. Dit doe je door een sjabloon te kiezen en op Ok te klikken om het te installeren en openen.
- Moet je sjablonen gaan installeren, zorg er dan voor dat je weet waar je installatieschijf van Microsoft Office is, omdat je erom gevraagd kan worden (dit komt bijna niet voor).
Advertentie
Bronnen
Over dit artikel
Deze pagina is 24.011 keer bekeken.
Advertentie