PDF download Pdf downloaden PDF download Pdf downloaden

Van de vele hondenrassen die er zijn worden er maar weinig zo negatief gekarakteriseerd als de pitbull. Dit is een oneerlijk, onjuist stereotype van een ras dat ongelofelijk zacht en liefdevol kan zijn, met name wanneer het goed is grootgebracht. Zorgen voor een pitbull pup komt overeen met het zorgen voor puppy's van een ander ras. Je zult je puppy moeten voeren, verzorgen en trainen om te zorgen dat je een goede, sociale hond krijgt.

Methode 1
Methode 1 van 3:

Je pitbull pup trainen

PDF download Pdf downloaden
  1. Je moet je beginnen in te lezen over het trainen van je pitbull voordat je hem hebt. Op deze manier kun je je puppy direct trainen en socialiseren als je hem thuisgebracht hebt. Als je jouw pitbull van een goede fokker haalt, zal de fokker waarschijnlijk al begonnen zijn met het socialiseren van je puppy. Op deze manier is je puppy al blootgesteld aan nieuwe situaties, geluiden, mensen en dieren. [1]
    • Overweeg om een gekwalificeerde, ervaren hondentrainer in te huren om met je hond te werken en hem manieren te leren. [2]
  2. Leer je puppy een paar basiscommando's (zoals kom , zit en blijf ). Op deze manier kun je zijn aandacht direct afleiden wanneer je ziet dat je puppy slecht gedrag vertoont. Als je bijvoorbeeld ziet dat je puppy naar iemand toe rent en tegen hem opspringt, dan kun je hem snel het commando geven om te komen . Hij zal dan in plaats van tegen de persoon op te springen naar jou toe komen. [3]
    • Je puppy een paar simpele commando's aanleren kan hem ook veilig houden. Als hij iets gevaarlijks wil doen, zoals een drukke weg oversteken, dan kun je hem het commando geven om te zitten of te blijven zodat je naar hem toe kunt gaan.
  3. Veel puppy's zullen knabbelen of bijten wanneer ze spelen. Ze moeten leren niet te bijten, vooral wanneer ze spelen, zodat ze leren dat het nooit goed is om te bijten. Er zijn diverse manieren om bijtremmingen aan te leren. Maar vaak is het beslist “au” zeggen en dan stoppen met spelen een duidelijk signaal naar je pup dat bijten niet acceptabel is. [4]
    • In plaats van je puppy te laten spelen met je handen kun je speeltjes bieden en je pitbull leren om los te laten.
    • Je kunt ook je puppy direct nadat hij bijt apart zetten. Dit zal hem helpen tot rust te komen en hem duidelijk maken dat bijten niet acceptabel is.
  4. Word nooit boos op je pitbull wanneer je traint. Dieren begrijpen straffen niet en zullen in plaats daarvan leren om bang voor je te zijn. Puppy's zullen fouten maken wanneer ze nieuwe dingen leren, dus wees geduldig. Je moet altijd zoeken naar een reden om je puppy te prijzen, zelfs als het alleen voor kleine stapjes of resultaten is. [5]
    • Geef je puppy bijvoorbeeld wat lekkers wanneer hij rustig is, in plaats van hem te straffen wanneer hij opgewonden is.
  5. Je kunt je puppy bepaalde acties of opdrachten laten herhalen, met name als hij niet luisterde. Dit geeft een teken aan je pitbull dat hij iets niet goed deed en moet blijven proberen tot hij het wel goed doet. Laat hem rusten als hij het commando bijna onder de knie heeft. Geef je pitbull kansen in overvloed om jouw commando's op te volgen.
    • Je puppy moet eraan gewend raken dat jij zijn poten, oren, staart en lijf aanraakt. Dit geeft aan dat jij de baas bent en zal het gemakkelijker maken om de vacht van je puppy te verzorgen, medicijnen toe te dienen en zijn nagels te knippen.
    Advertentie
Methode 2
Methode 2 van 3:

Je pitbull pup verzorgen

PDF download Pdf downloaden
  1. Laat een identificatiechip inbrengen onder de huid van je pitbull en geef hem een halsband met een identificatiehanger. Dit zal het gemakkelijker maken om je pup terug te vinden wanneer je hem kwijtraakt. Pitbulls zijn goed in het ontsnappen uit hun tuinen, dus een chip is belangrijk. Waarschijnlijk is de pup al gechipt, aangezien dit sinds enkele jaren verplicht is bij elke pup. [6]
    • Zorg ervoor dat je tuin omheind is, het liefst met een dicht hek dat minstens 1.80 meter hoog is. Hekwerken kunnen beklommen worden en ze zijn geen visuele afwering voor andere dieren of mensen die jouw huisdier lastigvallen.
  2. Overleg met je dierenarts over een voersoort van hoge kwaliteit voor je pup. Vermijd commerciële voersoorten die ingrediënten benoemen van lage kwaliteit, zoals vleesbijproducten en granen. Kies in plaats daarvan een soort dat bovenaan de ingrediënten een vleessoort noemt. [7] Bied je puppy een aantal standaardmaaltijden gedurende de dag, in plaats van een volle voerbak de hele dag te laten staan.
    • Lees de verpakking of vraag je dierenarts over de hoeveelheid voer die je pup elke dag nodig heeft.
  3. Praat met de dierenarts over het steriliseren of castreren van je puppy om onverwachte nestjes te voorkomen en vraag om een wormenkuur voor je pup. Je pup zal ook de basisvaccinaties nodig hebben die alle pups krijgen, vanaf 8 weken. Een herhalingsvaccinatie moet 3 of 4 weken later gegeven worden. Eventuele andere vaccinaties die je dierenarts aanraadt zullen elk jaar herhaald moeten worden. [8]
    • Je puppy moet zijn eerste onderzoek door de dierenarts krijgen voordat je hem thuisbrengt. Zorg er daarna voor dat hij elk jaar een bezoek aan de dierenarts brengt.
    • Controleer de wetgeving over een vaccinatie voor rabiës. De meeste vaccins voor rabiës worden vanaf 12 weken gegeven en vaccinaties tegen de ziekte van Lyme beginnen met 9 weken, gevolgd door een herhaling 3 tot 4 weken later.
  4. Probeer je pup mee te nemen op korte wandelingen (minder dan 15 minuten) als hij jonger is dan 3 maanden. Je doet er goed aan hem minstens tweemaal daags meenemen op een wandeling, zelfs als hij nog pup is. Beweging is belangrijk om hem gezond te houden, energie te laten verbranden en hem gelukkig en betrokken te houden. Als je kunt, laat je puppy dan rennen in een gebied met veel ruimte. Dit geeft hem de vrijheid om rond te rennen.
    • Apporteren is een goede manier om met je pup te spelen terwijl hij ook meteen beweging krijgt. [9]
  5. Geef je puppy brokjes, speeltjes en lekkers tijdens trainingsoefeningen. Je kunt bijvoorbeeld lekkers begraven en je pitbull ze op laten graven. Dit geeft hem de kans om zijn energie te verbranden en zijn hersenen te activeren. Of je kunt hem laten spelen met puzzelspeeltjes die brokjes vrijgeven. Dit zal je pitbull ervan weerhouden om verveeld en vernielzuchtig te worden. [10]
    • Pitbulls zijn heel intelligent en kunnen vernielzuchtig worden als ze niets te doen krijgen. Laat je puppy niet te lang alleen. Als dat toch moet, laat hem dan in een afgesloten ruimte achter, zoals een bench of ren met genoeg speeltjes.
    Advertentie
Methode 3
Methode 3 van 3:

Je pitbull pup socialiseren

PDF download Pdf downloaden
  1. Begin zo vroeg mogelijk je pitbull te laten wennen aan verschillende mensen en dieren. Dit zal je pup helpen gewend te raken aan allerlei mensen en dieren. [11] Het beste moment om te beginnen met het socialiseren van je puppy is wanneer hij ongeveer 3 tot 5 weken oud is, tot wanneer hij 14 tot 16 weken oud is. In deze periode leert en absorbeert je pup gemakkelijk nieuwe informatie, wat hem zelfvertrouwen kan geven in zijn latere leven.
    • Geef je pitbull lekkers als beloning voor het begroeten van mensen. Je kunt anderen je puppy lekkers laten geven zodat hij mensen associeert met goede dingen.
    • Beloningen kunnen ook de aandacht van je puppy vasthouden rond luidruchtige of mogelijk beangstigende situaties zoals verkeer, skateboards en fietsen.
  2. Jouw pitbull puppy kan angstig zijn wanneer hij nieuwe mensen ontmoet of nieuwe situaties tegenkomt. Stel hem op zijn gemak door te beginnen met rustige, comfortabele situaties voordat je geleidelijk spannendere situaties introduceert. Let bij je pup op tekenen dat hij tevreden is. Dwing je hond nooit tot een interactie die hem lijkt te overweldigen of hem bang maakt. [12]
    • Als je puppy bijvoorbeeld angstig lijkt bij het ontmoeten van nieuwe mensen in het openbaar, probeer dan mensen aan hem voor te stellen in je huis. In deze omgeving kan je puppy zich meer op zijn gemak voelen. Uiteindelijk kun je hem aan nieuwe dingen blootstellen buiten je huis.
  3. Een van de beste manieren om je puppy te socialiseren is door een puppycursus te nemen met je pup. [13] Je kunt bijvoorbeeld een verantwoordelijke pitbull hondengroep vinden, of een algemene puppygroep, of een hondentherapie training. Deze cursussen kunnen je vaardigheden leren die je nodig hebt om je puppy commando's te leren en je puppy te helpen contact te maken met andere honden.
    • Je kunt beschikbare cursussen vinden bij de dierenbescherming, kynologenclubs, rasverenigingen en grote dierenwinkels. Je dierenarts kan je ook misschien cursussen aanbevelen. [14]
  4. Je moet altijd je puppy in de gaten houden wanneer hij met ander puppy's of honden speelt. Als je een probleem ziet, stop het gedrag dan voordat ze beginnen te vechten. Bijvoorbeeld spel dat teveel richting vechten gaat wanneer één puppy de huid van een ander pup bijt, [15] vooral als de bijtende pup zijn kop schudt en de ander tegen de grond houdt. [16] Als je het vechten gestopt hebt en de puppy's zijn gekalmeerd, beloon ze dan en laat ze weer spelen.
    • Houd, om een gevecht gemakkelijk te kunnen onderbreken, beide pups aan een lijn van 1.80 meter. Of houd fluitjes en spuitflessen bij de hand om snel een gevecht te kunnen onderbreken.
    • Als je puppy niet vaak met andere pups vecht, dan kun je commando's oefenen. Roep bijvoorbeeld je puppy naar je toe en beloon hem als hij gehoorzaamt.
    Advertentie

Tips

  • Veel fokkers verkopen hun puppy's als ze 8 weken oud zijn. Volgens de Raad van Beheer mogen pups pas met 12 weken bij de ouders weg.
  • Besteed elke dag tijd alleen met je pup. Behandel een pitbull pup vriendelijk en verantwoordelijk. Dit zal jullie band versterken.
Advertentie

Waarschuwingen

  • Houd elke hond altijd in de gaten met kinderen. Zorg ervoor dat kinderen van geschikte leeftijd weten hoe ze op de juiste manier met de pup of hond kunnen communiceren. Je kunt je pup aan de lijn houden zodat je de pup gemakkelijk weg kunt halen van de kinderen als dat nodig is.
  • Sla je hond nooit . Geweld tegen de pup zal alleen angst en wantrouwen vormen. Dit kan ervoor zorgen dat je puppy agressief wordt. Als je er moeite mee hebt om je pup te laten gehoorzamen, zoek dan hulp bij een professionele trainer.
Advertentie

Over dit artikel

Deze pagina is 2.823 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie