Pdf downloaden Pdf downloaden

Als je urenlang in een ijzeren buis op duizenden meters hoogte moet doorbrengen wil je je niet vervelen. Goed ingepakte handbagage is een van de enige dingen die de verveling kunnen bestrijden. wikiHow leert je hoe je een tas en een koffer als handbagage kunt inpakken zodat je alles bij de hand hebt om er een prettige vlucht van te kunnen maken.

Methode 1
Methode 1 van 2:

Een tas als handbagage inpakken

Pdf downloaden

Een tas kun je onder de stoel voor je kwijt, terwijl een koffertje of een grotere tas in het bagagevak boven je hoofd gestopt moet worden. Je mag meestal twee stukken handbagage meenemen. Maar je kunt er ook voor kiezen een grote koffer in te checken en een kleinere tas als handbagage mee te nemen. Als je wilt weten hoe je een koffertje dat als handbagage mee mag kunt inpakken, scroll dan naar Methode 2.

  1. Zorg dat de tas stevig is, makkelijk te dragen en dat alle noodzakelijke dingen erin passen. Maar let vooral goed op dat de tas de afmetingen heeft die door de luchtvaartmaatschappij worden toegestaan als handbagage. Kijk op de website van de maatschappij voor de afmetingen van de grootste tas die je mee mag nemen als handbagage. Als je met meerdere maatschappijen moet vliegen, zorg dan dat je een tas neemt van het kleinst toegestane formaat. Een goede manier om te weten of het zal passen is door te bedenken of hij onder de stoel voor je zal passen. [1]
    • Handbagage voor op vakantie: De ideale tas is er eentje met een groot hoofdvak en heel veel kleine vakjes. Vakjes zijn erg handig om je spullen uit elkaar te houden--een vakje voor je telefoon/portemonnee, eentje voor make-up, een voor je boek, enz. Een koerierstas of een schooltas zijn goede opties met veel ruimte en veel vakjes.
    • Handbagage voor op zakenreis: Zoals je misschien al had bedacht is een aktetas erg goed voor de zakenreiziger. Zoek er een die ook een band heeft om over je schouder te dragen, voor het geval je moet rennen om je vlucht te halen. Aktetassen met ingebouwde mappen en een vakje voor je telefoon/portemonnee, sleutels en dat soort dingen zijn helemaal geweldig.
    • Handbagage voor een kind/tiener/student: Denk aan een rugzak. Rugzakken zijn geweldig, want er kan een laptop in, boeken, tekenspullen en speelgoed. Omdat er ritsen inzitten blijft alles goed op zijn plek, zodat je je GameBoy of tablet niet kwijt kunt raken.
  2. Het is het beste om te beginnen met de allerbelangrijkste dingen, en dan pas verder te gaan met spullen ter vermaak of voor het werk. De allerbelangrijkste zaken zijn natuurlijk je paspoort, je portemonnee met creditcards en bankpasjes, je telefoon, je lader, eventuele medicijnen, en je vliegticket natuurlijk. Andere spullen die je misschien wilt inpakken zijn: [2]
    • Spullen voor je werk of school: bijvoorbeeld je laptop, telefoon, laders, aantekeningen, huiswerk, leerboeken, enz.
    • Entertainment: boeken, hoofdtelefoon en iPod, camera, spelcomputer, DVD's om op je laptop te kijken, tijdschriften, een reisgids van waar je heen gaat, speelgoed, enz.
    • Medicijnen en toiletartikelen: medicijnen kun je het beste bij de hand houden in het vliegtuig. Je kunt ook overwegen een extra paar contactlenzen, mondspoeling, enz. mee te nemen.
    • Spullen om beter te slapen: zoals een nekkussentje, oogmasker, oordopjes, enz. Opblaasbare nekkussens zijn het beste, want die nemen weinig ruimte in als ze leeg zijn.
  3. Als je midden in de nacht op een luchthaven strandt, of als je andere bagage kwijtraakt (wat hopelijk niet gebeurt), is het misschien handig als je wat andere items hebt meegenomen in het vliegtuig. Deze dingen kun je misschien in een apart tasje in je handbagage stoppen. Bijvoorbeeld:
    • Een tandenborstel en tandpasta, een kam of borstel, schoon ondergoed, sokken, deodorant.
  4. Met handbagage wordt nogal eens gesmeten, dus zorg dat je waardevolle spullen veilig zijn. Als je een laptop of tablet meeneemt, zorg dan voor een goede hoes.
  5. Onthou dat je veel vloeistoffen niet mee mag nemen in de cabine. Vloeistoffen moeten in verpakkingen van maximaal 100 ml zitten, en in een doorzichtige plastic zak van 1 liter worden verzameld. Elke passagier mag een zo'n zak meenemen. [3]
    • Je kunt grotere flessen in je bagage stoppen die je incheckt, of je kunt het kopen als je op je bestemming bent. Na de beveiligingscontrole kun je weer flessen water kopen.
  6. Je moet je paspoort en tickets minstens twee keer laten zien, dus hou ze op een plek waar je er makkelijk bij kunt. Doe de belangrijkste dingen het eerst in je tas, maar stop ze niet onderin.
    • Als je je laptop inpakt, zorg dan dat je hem er makkelijk uit kunt halen als je door de beveiligingscontrole heen moet. Meestal moet je laptop er namelijk uit voordat je tas gescand wordt. Dit geldt ook voor het plastic zakje met toiletartikelen.
  7. Als je alle essentiële spullen hebt ingepakt, stop dan spullen ter vermaak in je tas. Als je die er pas als laatste in doet, weet je hoeveel ruimte je nog over hebt. Stop je tas niet te vol -- het is niet fijn om met 12 kilo rond te moeten lopen. Zorg dat de ritsen van je tas (als je die hebt) nog dicht gaan, want anders kunnen er spullen uitvallen.
    • Doe onderzoek naar je luchtvaartmaatschappij. Sommige vliegtuigen hebben een entertainment-system, sommige hebben schermen waar films worden gedraaid, en sommige serveren niet eens meer een maaltijd. Dus pak afhankelijk daarvan spullen in om de tijd de doden.
  8. Het is altijd een goed idee om een jack of een vest mee te nemen, want het kan soms erg koud zijn in het vliegtuig. In het ergste geval kun je je vest of jack aan je tas vastknopen (of om je middel). [4]
    Advertentie
Methode 2
Methode 2 van 2:

Een koffertje als handbagage inpakken

Pdf downloaden
  1. Iedere luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen regels wat betreft de afmetingen van handbagage, maar de meeste maatschappijen stellen dat een koffertje maximaal ongeveer 55 x 40 x 20 cm mag zijn, inclusief handvaten en wieltjes. Kijk voor alle zekerheid op de website van je maatschappij voor de specifieke vereisten. [5]
    • Zoek een koffertje met maar twee wielen, want een koffertje met vier wielen heeft de neiging om alle kanten op te rollen (vooral als je hem loslaat als je met een bus naar het vliegtuig wordt gebracht). [6]
  2. Als je alles hebt neergelegd, deel het dan door twee. Denk aan lichtgewicht, want alles moet in dat kleine koffertje passen. Heb je echt drie broeken en 10 shirts nodig? De kans is groot van niet. Pak alleen in wat je echt nodig hebt. Probeer ook liever lichtere kleding te nemen die je in laagjes over elkaar kunt dragen. Een spijkerbroek is veel zwaarder dan een katoenen broek bijvoorbeeld.
    • Zorg dat de kleuren bij elkaar passen. Je hoeft minder mee te nemen als je verschillende combinaties kunt maken. Onthou dat zwart overal bij staat.
    • Als je het echt moeilijk vindt om minder kleding in te pakken, probeer dan de volgende regel: een blouse of overhemd kun je twee dagen dragen, en broeken of rokken drie dagen. Pas die regel toe op alles wat je klaar hebt liggen en kijk of je dan met minder toe kunt.
  3. Omdat je alleen handbagage meeneemt, mag je alleen flesjes van 100 ml meenemen, met een maximum van 1 liter. Je kunt ook een zakje maken met droge spullen zoals make-up, deodorant, etc. Grotere flessen kun je ook bij aankomst op je bestemming kopen, of je kunt de gratis spulletjes uit het hotel gebruiken.
  4. Draag de zwaarste kledingstukken als je het vliegtuig in gaat, dan hoef je die niet in je koffer te doen. Trek je spijkerbroek, jas of vest, en je zwaarste schoenen aan, dan heb je meer plek in je koffertje. [7]
  5. Je mag tenslotte twee stuks handbagage meenemen, een in het vak boven je hoofd (je koffertje) en eentje onder de stoel voor je. Kijk bij Methode 1 voor tips over het inpakken van een tas.
  6. Er zijn allerlei manieren om efficiënt in te pakken. Gebruik een methode, of probeer een combinatie. Zorg dat je alles wat er bij de beveiligingscontrole uit moet binnen handbereik hebt. Verschillende technieken zijn:
    • Oprollen: Maak van al je kleding kleine rolletjes. Zo bespaar je heel veel ruimte, vooral vergeleken met gewoon opvouwen. Je kleding kreukt ook minder snel. [8]
    • Compressiezakken: Deze zakken kun je bij huishoudelijke zaken zoals Blokker kopen. Stop je kleding erin, doe ze dicht en druk de lucht eruit. Bij sommige zakken kun je de lucht er met een stofzuiger nog verder uithalen. Je zult verbaasd zijn hoe klein je zakjes met kleding dan worden.
    • Stop alles in elkaar: Stop je sokken in je schoenen, jurken in hoeken en gaten--prop het helemaal vol. Het zal niet de meest georganiseerde koffer worden, maar je hebt wel alles bij je wat je nodig hebt. [9]
    Advertentie

Tips

  • Doe een velletje papier in je ingecheckte bagage met daarop je naam, adres, telefoonnummer en een adres waar je de komende tijd zult zijn. Als je bagagelabel er dan afvalt kunnen mensen er toch nog achter komen van wie de tas is.
  • Zorg dat je al je elektronica en genoeg geld bij je hebt voor noodgevallen.
  • Denk aan iets lekkers te eten voor tijdens de vlucht. Als het goed verpakt is en niet vloeibaar mag je het meestal wel meenemen.
  • Zorg dat je waterfles leeg is voor de controle, en vul hem weer bij een kraantje als je er langs bent.
  • Neem een dekentje of een vest mee als je het snel koud hebt.
  • Neem reservekleding mee voor het geval je ingecheckte bagage kwijtraakt.
  • Ken de regels van de luchtvaartmaatschappij. Bekijk ze voor je vertrekt op internet, dan kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Rol je kleren op - dat bespaart heel veel ruimte.
  • Turbulentie voel je het meest achterin. Boven de vleugels voel je het het minst, dus als je snel misselijk wordt moet je daar een stoel kiezen.
  • Drink veel water - de luchtvochtigheid in een vliegtuig is 15% minder dan normaal, dus daar droog je van uit.
Advertentie

Over dit artikel

Deze pagina is 6.103 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie