Pdf downloaden Pdf downloaden

Een Hydro Flask kun je erg snel en gemakkelijk schoonmaken. Het belangrijkste hulpmiddel om daarvoor in huis te halen is een flessenborstel. Je kunt een borstel gebruiken die speciaal voor de Hydro Flask bedoeld is, of een gewone flessenborstel voor babyflesjes. Het wordt aangeraden om je Hydro Flask dagelijks schoon te maken met zeep en heet water om hem te onderhouden, maar af en toe zul je de fles grondiger schoon moeten maken om bacteriën te doden en hardnekkige vlekken te verwijderen.

Methode 1
Methode 1 van 3:

Schoonmaken met afwasmiddel

Pdf downloaden
  1. Draai de dop los en haal hem van de fles. Als je Hydro Flask een rietje heeft, haal het rietje dan ook uit de dop.
    • Het is belangrijk dat je je Hydro Flask uit elkaar haalt voordat je hem schoonmaakt. Om je Hydro Flask goed schoon te maken zul je alle onderdelen moeten wassen, en niet alleen de buitenkant van de fles en de tuit.
    TIP VAN EEN DESKUNDIGE

    Marcus Shields

    Schoonmaakgoeroe en eigenaar van Maid Easy
    Marcus is eigenaar van Maid Easy, een schoonmaakbedrijf in Phoenix, Arizona dat woningen schoonmaakt. Zijn schoonmaakwortels dateren uit de tijd dat zijn oma huizen schoonmaakte voor mensen in de jaren '60 en '70. Na meer dan 10 jaar in de technologiebranche gewerkt te hebben keerde hij terug naar de schoonmaakbranche en richtte hij Maid Easy op om de beproefde schoonmaakmethoden van zijn familie door te geven aan huisbewoners in en om de stad Phoenix.
    Marcus Shields
    Schoonmaakgoeroe en eigenaar van Maid Easy

    Maak je Hydro Flask ongeveer een keer in de maand schoon. Marcus Shields van Maid Easy: "Maak je Hydro Flask voor de zekerheid ten minste een keer per maand schoon. Als je de fles niet vaak genoeg schoonmaakt, zal er schimmel onder de rubberen rand groeien. Het zal er erg vies uitzien wanneer je de rubberen rand eraf trekt."

  2. Gebruik een schone vaatdoek of spons om de buitenkant schoon te maken, evenals alle soorten doppen en de buitenkant van het rietje. Maak de binnenkant van de fles schoon met een flessenborstel.
    • Met een spons of doek kun je niet tot op de bodem van de fles komen, dus je zult een lange borstel moeten gebruiken. Een flessenborstel van de babyafdeling van een warenhuis werkt perfect.
    • Laat de dop niet in zeepsop weken. Door de dop een tijdje in zeepsop onder te dompelen kan er water in blijven zitten. [1]
    • Concentreer je vooral op de drinktuit, omdat dit de plek is waar snel bacteriën groeien. Gebruik een kleine flessenborstel of speenborstel om deze kleine oppervlakken schoon helpen te maken. [2]
    • Als je pijpenragers hebt, gebruik er dan eentje om de binnenkant van het rietje mee schoon te maken. Steek de pijpenrager gewoon in het ene uiteinde van het rietje en beweeg hem krachtig op en neer binnenin het rietje om alle resten te verwijderen. [3]
  3. Het is belangrijk om alle zeepresten weg te spoelen. Als er zeep in één van de onderdelen van je Hydro Flask blijft zitten, kunnen er zich daar resten ophopen. Dit is doorgaans niet slecht voor je, maar kan ervoor zorgen dat het water uit je fles vreemd smaakt. [4]
    • Laat kraanwater over de dop stromen en keer de dop dan om om het water ook over de onderkant te laten stromen. Draai de dop langzaam om onder de kraan om te zorgen dat hij grondig afgespoeld wordt.
    • Houd één van de open uiteinden van het rietje onder de stromende kraan om hem schoon te spoelen. Laat het water ongeveer 10 seconden door het rietje stromen, of totdat het spoelwater helder is.
  4. De Hydro Flip- en Wide Straw-doppen zijn de enige doppen die in de vaatwasser gewassen kunnen worden. De doppen en deksels van alle andere Hydro Flask-modellen moeten met de hand afgewassen worden. [5]
    • Weet dat als je deze doppen vaak in de vaatwasser wast het kan zijn dat ze minder lang meegaan. Was de doppen dus met de hand tijdens reguliere schoonmaakbeurten en gebruik de vaatwasser alleen om de doppen af en toe grondig schoon te maken. [6]
  5. Het kan zijn dat het langer duurt voordat de dop en het rietje droog zijn vanwege het schroefdraad, de afgesloten openingen en kleine hoekjes en kiertjes. Om te voorkomen dat er zich ziektekiemen en bacteriën ophopen laat je alle onderdelen volledig aan de lucht drogen voordat je ze weer gebruikt. [7]
    • De belangrijkste stap is om je fles grondig te laten drogen, dus sla deze stap niet over. [8]
    • Maak je Hydro Flask ‘s avonds schoon, zodat hij ‘s nachts kan drogen en je hem de volgende ochtend weer kunt gebruiken.
    Advertentie
Methode 2
Methode 2 van 3:

Azijn gebruiken om bacteriën te doden

Pdf downloaden
  1. Schud de azijn voorzichtig met ronddraaiende bewegingen door de fles om de binnenkant ervan met azijn te bedekken. Laat de azijn vijf minuten intrekken.
    • Je kunt je Hydro Flask ook voor ongeveer een vijfde deel met azijn vullen en voor de rest met water. Laat het mengsel een nachtje intrekken. [9]
    • Gedistilleerde witte azijn is het beste middel om je Hydro Flask goed schoon te maken. Andere chemicaliën als bleek en chloor kunnen de buitenkant van de fles beschadigen en kunnen ervoor zorgen dat het roestvrije staal gaat roesten. [10]
  2. Een flessenborstel werkt het beste om de binnenkant van de fles schoon te maken. Je kunt ermee bij lastige plekken komen en de borstel veroorzaakt meer wrijving dan een spons of vaatdoek.
    • Duw de haren van de borstel stevig tegen de binnenkant van de fles. Zorg dat je de fles helemaal tot op de bodem schoonmaakt en het gedeelte onder de bovenrand van de fles niet overslaat.
  3. Laat warm kraanwater in de fles stromen. Laat het water enkele keren door de fles spoelen en gooi het dan weg. Het kan zijn dat je dit twee of drie keer moet doen om de fles volledig af te spoelen.
  4. Gebruik een afdruiprek, of zet de fles schuin tegen de zijkant van de gootsteen. Er moet lucht in de fles kunnen stromen om te voorkomen dat er bacteriën in de fles groeien. [11]
    • Zorg dat je Hydro Flask ‘s ochtends klaar voor gebruik is door hem ‘s avonds schoon te maken en ‘s nachts te laten drogen.
    Advertentie
Methode 3
Methode 3 van 3:

Hardnekkige vlekken verwijderen met zuiveringszout

Pdf downloaden
  1. Doe het zuiveringszout in een kleine kom en roer er een beetje water doorheen. Je zou nu een dikke pasta moeten krijgen. [12]
    • Als het mengsel te dik is, voeg dan wat water toe om het te verdunnen. Als je te veel water gebruikt hebt en het mengsel te dun is, voeg dan wat meer zuiveringszout toe om het dikker te maken.
  2. Dompel een flessenborstel in de pasta en zorg dat de haren goed bedekt worden met de pasta. Schrob de binnenkant van je fles met de borstel. Pak hardnekkige vlekken aan door kleine ronddraaiende bewegingen te maken met de borstel.
    • Herhaal deze stap indien nodig. Het kan zijn dat je enkele pogingen moet doen om de vlek te verwijderen, dus maak je geen zorgen als het je bij de eerste poging niet direct lukt om de vlek te verwijderen.
  3. Vul de fles met warm kraanwater. Ga met de flessenborstel langs de binnenkant van de fles om de pasta van zuiveringszout los te weken. Spoel het water enkele keren in de fles en giet het er dan uit.
    • Vul de fles ongeveer voor de helft met water, doe de dop erop en schud de fles voorzichtig op en neer. Giet het water eruit en doe schoon water in de fles. Door de beweging worden de resten pasta verwijderd.
    • Wanneer er geen resten zuiveringszout meer in de fles zitten laat je warm water in de fles stromen, spoel je het water door de fles en giet je het er dan uit. Herhaal deze stap twee of drie keer of totdat het spoelwater helder is.
  4. Zet de fles in een afdruiprek, of zet hem schuin neer tegen een keukenmuur of de zijkant van de gootsteen. Zorg er gewoon voor dat er lucht in de fles kan stromen zodat er geen bacteriën in kunnen groeien. [13]
    • Maak je Hydro Flask ‘s avonds schoon zodat hij ‘s nachts kan drogen en hij de volgende dag weer klaar voor gebruik is.
    Advertentie

Tips

  • Maak de Hydro Flask dagelijks of na gebruik schoon om hem fris en schoon te houden.
Advertentie

Waarschuwingen

  • Stop je Hydro Flask niet in de vaatwasser. Door de warmte kunnen de isolerende laag en/of de beschermlaag aan de buitenkant beschadigd raken. [14]
Advertentie

Over dit artikel

Deze pagina is 3.492 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie