Pdf downloaden Pdf downloaden

Dwergschnauzers zijn populaire honden om een aantal redenen. Ze zijn goed met kinderen die oud genoeg zijn om te weten hoe ze met een hond om moeten gaan. Ze houden ervan om bij mensen te zijn en hebben veel energie, zelfs al zijn ze klein tot gemiddeld van formaat. Dit betekent dat dwergschnauzers ervan houden om te rennen en te spelen, en van constant gezelschap. Omdat ze gefokt zijn om stevig en onafhankelijk te zijn, zul je vier tot zes keer per jaar hun vacht moeten verzorgen. Als je je dwergschnauzer eenmaal gekozen hebt, leer dan hoe je voor hem moet zorgen. [1]

Deel 1
Deel 1 van 2:

Je dwergschnauzer kiezen

Pdf downloaden
  1. Onderzoek zijn persoonlijkheidseigenschappen en of hij past bij jouw omstandigheden voordat je een dwergschnauzer haalt. Een paar ras typische eigenschappen zijn dat ze fysiek energiek zijn en mentaal actief. Dwergschnauzers houden er ook niet van om langere tijd alleen gelaten te worden. [2]
    • Je moet ook overwegen hoeveel ruimte, beweging en aandacht een hond nodig heeft. Zorg ervoor dat je in zijn behoeften kan voorzien.
  2. Als je een volwassen dwergschnauzer zoekt, dan kun je die misschien vinden in een hondenopvang. Je kunt ook je dierenarts vragen naar dierenopvanghuizen die op bepaalde rassen gericht zijn en die misschien dwergschnauzers hebben die een thuis zoeken. Als je een puppy wilt, zoek dan contact met een paar fokkers en vraag over geplande nestjes. [3]
    • Als je een puppy haalt, onthoud dan dat hij maar een paar maanden puppy is, maar tot wel 20 jaar een volwassen hond.
  3. Controleer of de fokker de puppy's vanaf een jonge leeftijd socialiseert, waarbij hij ze blootstelt aan diverse waarnemingen en geluiden. Het is ook handig als de fokker de pups in huis groot brengt, zodat ze gewend zijn aan het reilen en zeilen van een huis. [4]
    • Als de pups in een buitenkennel worden grootgebracht, vraag dan hoeveel contact de pups hebben met dagelijkse stimuli zoals wasmachines, stofzuigers, haardrogers, mensen en huisdieren.
  4. Probeer je bij je bezoek niet af te laten schrikken door het blaffen van de ouders wanneer je aankomt. Dwergschnauzers zijn luidruchtige, goede waakhonden, die beschermend zijn naar hun pups. (Je zult je dwergschnauzer moeten leren hoe en wanneer blaffen ok is.) Zorg ervoor dat je de puppy's met hun moeder kunt zien. Als je haar niet kunt zien, neem dan geen pup van deze fokker. [5]
    • Ongeacht hoe goed het excuus of de reden is dat ze daar niet is, ga daar weg. Het is een klassiek waarschuwingssignaal van een broodfokker als de moeder niet beschikbaar is om te zien.
  5. Persoonlijkheid kan wel de meest belangrijke factoren zijn bij het kiezen van je hond. Als je er een haalt bij een fokker, luister dan naar de mening van de fokker en staar je niet blind op de schattigheid van een puppy. Fokkers zouden ook karaktertesten en genetische onderzoeksuitslagen beschikbaar moeten hebben. Andere belangrijke factoren om te overwegen wanneer je je dwergschnauzer uitzoekt zijn:
    • Vacht: Kies uit zwart, peper en zout (diverse tinten grijs), zwart met zilver en wit.
    • Geslacht: Mannetje of vrouwtje. Denk na of er veel honden van hetzelfde geslacht in je omgeving zijn (je zult waarschijnlijk het andere geslacht willen zodat ze vrienden kunnen worden, met name bij twee mannetjes).
    • Temperament: Zoek naar een puppy dat niet verlegen of overmatig dapper is, en dat rustig is rond diverse andere puppy's van een ander nest. Als de pup zich angstig in een hoek terugtrekt wanneer je hem voor het eerst benadert, dan kan hij bang zijn en geen vertrouwen hebben. Als de pup jou benadert, dan laat dat zien dat hij zelfvertrouwen heeft. [6]
  6. Als je een puppy gekozen hebt, dan zul je waarschijnlijk nog een paar weken moeten wachten tot hij klaar is om te verhuizen, als hij 8 of 9 weken oud is. De beste leeftijd om een puppy mee te nemen is tussen 10 en 12 weken. Op deze manier kan hij zijn eerste ronde van immunisering krijgen. Bovendien zal een betrokken fokker de puppy gesocialiseerd hebben door hem in contact met nieuwe mensen en vreemde honden te brengen, en gestart zijn met de zindelijkheidtraining tegen die tijd.
    • Je hebt reden om op je hoede te zijn als fokkers je de pup aanbieden wanneer je voelt dat het nog te jong is.
    Advertentie
Deel 2
Deel 2 van 2:

Voor je dwergschnauzer zorgen

Pdf downloaden
  1. Vraag je dierenarts om een hondenvoer en een hoeveelheid aan te raden voor je hond. Je zult een droge brok moeten zoeken van een gerenommeerd merk. Blijf in de tussentijd het voer geven dat je hond bij de fokker kreeg, en laat hem geleidelijk wennen aan een nieuw voer. Als je een puppy gekregen hebt, vraag de fokker dan om je voer voor vier tot vijf dagen te geven van het soort waar hij aan gewend is. Je kunt geleidelijk het voer dat jij je puppy wilt voeren erbij mengen, zodat je puppy een rustige overgang krijgt zonder maagproblemen. [7]
    • Dwergschnauzers zijn genetisch gevoelig voor een hoge cholesterol, wat ze ook vatbaar maakt voor een pijnlijke conditie met de naam alvleesklierontsteking.
    • Periodes van alvleesklierontsteking worden opgewekt door voer met veel vet, dus vermijd het om je dwergschnauzer vet voer te geven zoals worstjes, burgers of andere vetrijke vleessoorten. [8]
  2. Omdat dwergschnauzers bekend zijn om hun liefde voor eten, en gemakkelijk dikker worden, zul je ervoor moeten zorgen dat hij genoeg beweging krijgt om gezond te blijven. Je puppy zal drie tot vier keer per dag moeten eten en uitgelaten moeten worden na elke maaltijd, wandeling en elke twee tot drie uur tot hij moe gaat slapen aan het eind van de dag. Dit zal afnemen naar 1 tot 2 keer per dag en elke 4 tot 6 uur tegen de tijd dat hij 2 jaar oud is.
    • Als hij eenmaal volwassen is, moet je ervoor zorgen dat je dwergschnauzer een of twee keer per dag eet en minstens twee wandelingen van dertig minuten per dag krijgt. [9]
  3. Begin je puppy zindelijk te maken op de eerste dag in je huis, door hem te laten zien waar hij mag poepen en plassen en hem te prijzen wanneer hij dat doet. Wees niet bang om simpele zit oefeningen te proberen, zelfs met een jonge pup. Dwergschnauzers kunnen beginnen basiscommando's te leren vanaf hun 10e week. Ze zijn ook heel intelligent en zullen het snel oppakken.
    • Oefen geen druk uit op je hond tot het punt dat hij gefrustreerd raakt. Probeer het in plaats daarvan leuk te maken en hem mentaal te stimuleren terwijl je hem zindelijk maakt. [10]
  4. Jouw dwergschnauzer zal zich aanpassen aan een dagelijkse routine, maar alleen zolang jij tegemoet komt aan zijn biologische behoeften: om vaak te eten, zijn behoefte te doen na elke maaltijd, en elke dag genoeg beweging krijgen. [11] Voor het beste gedrag moet je tweemaal daags, 30 minuten per keer met hem wandelen, ervoor zorgend dat de wandeling eindigt voordat hij uitgeput is. Je moet hem ook mentaal stimuleren door spelletjes te spelen en trainingssessies op te nemen in de routine. Vergeet niet om je hond te belonen met lekkers.
    • Een simpele routine kan bestaan uit een ochtendwandeling, hem thuisbrengen, en dan spelen door hem te leren te reageren op zowel handgebaren als stemcommando's.
  5. Je dwergschnauzer moet naar de dierenarts voor zijn volledige serie vaccinaties om hem te beschermen tegen infectieziekten. Je dierenarts zal weten welke ziekten veel voorkomen en waar je hond tegen gevaccineerd moet worden. [12]
    • Je hond moet ook een microchip ingeplant krijgen. Dit is een permanente vorm van identificatie waarmee je bewijst dat je je hond bezit en het gemakkelijker maakt om je hond terug te vinden als hij verdwaald is. Het is ook verplicht in Nederland.
  6. Als je niet van plan bent om met je hond te fokken, praat dan met je dierenarts over de voordelen van sterilisatie of castratie. Het castreren van mannetjes neemt het risico weg van teelbalkanker en kan agressief of antisociaal gedrag voorkomen. Als het gedaan wordt voor het tweede seizoen, kan sterilisatie vrouwtjeshonden beschermen tegen borstkanker en neemt de mogelijkheid van baarmoederinfecties later in het leven weg. [13]
    • Omdat het laten helpen van je hond voorkomt dat je ongewenste puppy's hebt, hoef je daar niet voor te zorgen, geen thuis te vinden, en niet bij te dragen aan het grote aantal afgedankte honden.
    Advertentie

Tips

  • Dwergschnauzers zijn uitstekende honden als je beslist bent in je rol als leider. Gedurende hun leven zullen ze je leiderschap testen, maar als je een consequente, welwillende aanbieder en gezelschap blijft, zullen ze alles in hun macht doen om het jou naar de zin te maken. (Als je dat niet bent, dan zullen ze dat nog steeds proberen, maar zullen ze geen gelukkig gezelschap zijn.)
  • Als je van plan bent om je dwergschnauzer mee te laten doen aan officiële hondenshows, dan moet je geen witte nemen, want die zijn niet toegestaan op de shows. Dwergschnauzers met een witte vacht zijn niet conform de rasstandaard in Amerika. Volgens de FCI is de witte schnauzer echter wel een officiële kleur.
  • Dwergschnauzers zijn heel goed voor mensen met allergieën, maar moeten regelmatig gewassen worden en hebben meer vachtverzorging nodig dan honden die verharen.
  • Dwergschnauzers hebben professionele vachtverzorging nodig om hun vacht te plukken en in goede conditie te houden. Houd dit in gedachten wanneer je het kostenplaatje opmaakt voor het kopen van een dwergschnauzer.
  • Vermijd dit ras als je ongeduldig wordt wanneer een hond vaak blaft. Deze hond is erg luidruchtig, dus vermijdt dit ras als je deze eigenschap niet aankunt.
Advertentie

Bronnen

  1. http://dogtime.com/dog-breeds/miniature-schnauzer
  2. http://dogtime.com/dog-breeds/miniature-schnauzer
  3. http://dogtime.com/trending/229-adoption
  4. The Happy Puppy Handbook. Pippa Mattinson.Ebury Press
  5. The Happy Puppy Handbook. Pippa Mattinson.Ebury Press
  6. In Defence of Dogs. John Bradshaw. Penguin.
  7. The Happy Puppy Handbook. Pippa Mattinson.Ebury Press
  8. Small Animal Internal Medicine. Nelson & Couto. Mosby
  9. http://dogtime.com/dog-breeds/miniature-schnauzer
  1. The Happy Puppy Handbook. Pippa Mattinson. Ebury Press
  2. http://www.petco.com/Content/ArticleList/Article/30/1/285/Stress-and-the-Importance-of-Routine-for-Dogs.aspx
  3. Small Animal Internal Medicine. Nelson and Couto. Mosby
  4. Small Animal Internal Medicine. Nelson and Couto. Mosby

Over dit artikel

Deze pagina is 9.056 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie