PDF download Pdf downloaden PDF download Pdf downloaden

Het bouwen van een website is een uitstekende manier om je ideeën en gedachten met de wereld te delen. Als je echter nog nooit een website gemaakt hebt, kan het nogal overweldigend lijken. Je hebt al die http-punt-nogwat en <tag dit=""> en <tag dat="">, en hoe krijg je er afbeeldingen en tekst op? Maak je geen zorgen, want met behulp van dit artikel zul je het bouwen van een website snel onder de knie krijgen.

Deel 1
Deel 1 van 4:

Je website ontwerpen

PDF download Pdf downloaden
  1. Kijk naar websites met een goede vormgeving en denk erover na waarom de vormgeving juist zo goed is. Meestal betekent dit dat de informatie, bronnen, links en pagina's op zo'n manier ingedeeld zijn dat het gemakkelijk te vinden en te gebruiken is. Om inspiratie op te doen voor de vormgeving van je eigen website, moet je kijken naar websites die ongeveer hetzelfde bieden. Zo krijg je ideeën waar je de verschillende soorten content onder kunt brengen.
    • Wees realistisch over wat je kunt.
    • Het belangrijkste is dat je website goed toegankelijk is. Als bepaalde informatie niet duidelijk zichtbaar op je website staat, zorg er dan voor dat bezoekers op een logische manier op die pagina kunnen komen.
    • Over het algemeen is het beter als je de vormgeving zo eenvoudig mogelijk houdt en je website zo weinig mogelijk pagina's geeft.
  2. Sla deze stap over als je al een vrij goed idee hebt waar je website over zal gaan. Als dat niet zo is, dan zijn hier wat tips om je te helpen erachter te komen. Ten eerste moet je begrijpen dat er miljarden internetgebruikers zijn en dat een groot deel daarvan een website heeft. Als je jezelf beperkt tot iets wat nog niet eerder gedaan is, zul je nooit kunnen beginnen.
    • Wanneer je het woord "Internet" hoort, wat is dan het eerste waar je aan denkt? Webshops? Muziek? Nieuws? Sociale media? Bloggen? Dat zijn allemaal goede ideeën om mee te beginnen.
    • Je zou een website over je favoriete band kunnen maken en een chatroom kunnen toevoegen waar mensen er met elkaar over kunnen praten.
    • Je kunt ook een website over je familie maken, maar wees erg voorzichtig als je dit doet. Het internet zit vol met onfrisse figuren en de informatie die je over je familie op je website zet kan tegen je gebruikt worden. Overweeg om je familiewebsite privé te maken door het te beveiligen met een wachtwoord.
    • Als je veel het nieuws leest of iets wilt dat minder beperkt is dan de traditionele media, bouw dan een website en voeg openbare feeds van nieuwsdiensten toe als Reuters, BBC, AP en anderen. Maak je eigen aangepaste verzameling van nieuwsberichten (wat ooit met een vreemde naam "krant" werd genoemd) en voeg alle nieuwsartikelen toe die je op het internet kunt vinden.
    • Als je creatief bent en graag schrijft, zou je een weblog kunnen beginnen waarop je over alles wat je maar wilt kunt schrijven. Je kunt dan een kring van vaste maandelijkse lezers opbouwen.
  3. Het bouwen van je website zal je tijd en mogelijk ook geld gaan kosten, dus stel voor beide een limiet vast en ga aan de slag. Je plan hoeft geen grote, ingewikkelde spreadsheet te zijn of een prachtige grafische presentatie, maar je moet op zijn minst nadenken over wat je website voor jou en je bezoekers betekent, wat je op je website zet en hoe je de verschillende pagina's indeelt.
  4. Er zijn een hoop verschillende soorten content, en bij elk type content zijn er weer andere aspecten waar je over na moet denken. Je zult erachter moeten komen wat het beste bij je website en je behoeften past. Denk onder andere over de volgende zaken na:
    • Een webshop. Als je spullen wilt verkopen, dan moet je erover nadenken hoe je de spullen voor de klant toegankelijk maakt. Als je maar relatief weinig hebt om te verkopen, dan zou je je webshop kunnen onderbrengen bij een speciale hostingdienst. Society6, Bol.com en CafePress zijn bekende en betrouwbare webshophosts waarbij je verschillende spullen kunt verkopen en je eigen prijzen kunt bepalen.
    • Media . Wil je video's op je website zetten? Muziek? Wil je je bestanden zelf hosten of dit ergens anders doen? YouTube en SoundCloud zijn goede websites om je bestanden te hosten, maar je moet bij het bouwen van je website ervoor zorgen dat deze soorten mediabestanden goed weergegeven worden.
    • Afbeeldingen . Ben je fotograaf? Kunstenaar? Als je van plan bent om je eigen werk op je website te zetten, dan kun je wellicht beter een formaat kiezen waardoor ze niet overgenomen kunnen worden door anderen. Zorg ervoor dat de afbeeldingen relatief klein zijn of verstopt zitten achter een stukje Flashcode. Zo kunnen ze niet gemakkelijk opgeslagen worden.
    • Widgets . Dit zijn kleine applicaties die op je website bepaalde taken uitvoeren. Meestal worden ze gebruikt om bij te houden wie je website bezoekt, waar bezoekers naar zoeken en waar ze vandaan komen. Er bestaan ook widgets om afspraken in te plannen, een kalender weer te geven, enzovoort. Kijk welke widgets voor jou handig zouden kunnen zijn en zorg ervoor dat je alleen widgets van betrouwbare websites gebruikt.
    • Contactgegevens . Wil je je contactgegevens op je website vermelden? Voor je eigen veiligheid is het beter om voorzichtig te zijn met de informatie die je op je website zet. Zet nooit je huisadres of het nummer van je huistelefoon op je website, want deze informatie kan gebruikt worden om je identiteit te stelen. Je zou een postbus kunnen aanvragen of een speciaal e-mailadres kunnen aanmaken waarop mensen je kunnen bereiken. Dit is handig als je geen zakelijk adres hebt.
  5. Voor de meeste mensen begint een website op de homepagina. Dit is de pagina die iedere bezoeker het eerst ziet wanneer hij of zij naar www.jouwwebsite.nl gaat. Maar waar gaan ze daarna heen? Als je de tijd neemt om erover na te denken hoe mensen je website gebruiken en waar ze op klikken, dan zul je het straks veel gemakkelijker hebben wanneer je knoppen en links voor de navigatie toevoegt.
  6. Smartphones en tablets zijn tegenwoordig erg populair om mee te internetten. Websites moeten dus ook zo gebouwd zijn dat ze met deze apparaten bekeken kunnen worden. Als je echt een website wilt maken die lange tijd meegaat en voor zoveel mogelijk gebruikers toegankelijk is, maak dan verschillende versies van je website bedoeld voor verschillende apparaten en browsers. Je kunt ook een interactieve website maken die zichzelf aanpast aan de situatie van de gebruiker.
    Advertentie
Deel 2
Deel 2 van 4:

Je website bouwen

PDF download Pdf downloaden
  1. Wanneer je een idee voor je website hebt en een plan hebt opgesteld voor het inrichten ervan, moet je vervolgens na gaan denken over hoe je je website gaat bouwen. De mogelijkheden lijken eindeloos, en mensen zullen proberen om je een "geweldig" softwareprogramma te verkopen of allerlei dingen die je "absoluut nodig hebt" op je site. In werkelijkheid zijn er maar enkele goede hulpmiddelen om een website te bouwen. Een daarvan zal het best passen bij jouw situatie en behoeften.
  2. Dit is de eerste mogelijkheid . Als je software hebt voor het bouwen van een website, zoals Adobe Dreamweaver, is het niet erg moeilijk om van het begin af aan een website te maken. Je zult waarschijnlijk zelf wat code moeten gebruiken, maar maak je daar geen zorgen over. HTML ziet er ingewikkeld uit, maar het is net als luisteren naar Shakespeare—in eerste instantie is het moeilijk, maar wanneer je er een beetje gevoel voor krijgt is het niet zo lastig meer.
    • Voordelen: met speciale software wordt het bouwen van een website gemakkelijker omdat je afbeeldingen, tekst, knoppen, video's en andere zaken kunt verslepen en op de juiste plaats kunt neerzetten. Je hoeft daarvoor meestal geen kennis van HTML te hebben. Met veel van deze softwareprogramma's kun je zelfs mobiele websites maken bedoeld voor smartphones en tablets. Dit is echt een uitstekende methode als je een eenvoudige persoonlijke website maakt.
    • Nadelen: je zult een aantal zaken moeten leren voordat je aan de slag kunt. Ook al hoef je geen HTML te kennen, je moet toch wel kennis hebben van enkele aspecten van het bouwen van een website, zoals de vormgeving. Dit is waarschijnlijk niet de beste optie als je niet veel tijd hebt. Het grootste nadeel is dat als je geen webdesigner bent je een website zou kunnen maken die pijn doet aan je ogen. Gelukkig hebben de meeste softwareprogramma's voor het bouwen van websites een aantal gratis sjablonen die je kunt gebruiken en kun je op het internet ook sjablonen vinden. Ken echter wel je beperkingen—als je die hebt.
  3. Dit is de tweede mogelijkheid . WordPress is bijvoorbeeld een uitstekende mogelijkheid voor het bouwen van een website. Je kunt er snel en gemakkelijk webpagina's en blogposts mee aanmaken, menu's mee inrichten, reacties van bezoekers mee toestaan en deze beheren. Bovendien zijn er duizenden thema's en plug-ins waar je uit kunt kiezen en die je gratis kunt gebruiken. Drupal en Joomla zijn ook goede contentmanagementsystemen. Wanneer je je CMS ergens gehost hebt, kun je je website van waar ook ter wereld aanpassen en beheren, zolang je maar een internetverbinding hebt.
    • Voordelen: erg gemakkelijk in het gebruik en je kunt het met één muisklik installeren en dus snel beginnen. Voor beginners zijn er veel opties, evenals voor gevorderde gebruikers.
    • Nadelen: sommige thema's hebben beperkingen en ze zijn niet allemaal gratis.
  4. Dit is de derde mogelijkheid . Als je hiervoor kiest, zul je HTML en CSS moeten gaan gebruiken. Er zijn manieren om je HTML-vaardigheden verder te ontwikkelen en meer functies en diepgang aan je website te geven. Als je een zakelijke website bouwt, dan zullen deze hulpmiddelen je helpen om je website de benodigde professionele, zakelijke uitstraling te geven.
    • Leer CSS. CSS staat voor "Cascading Style Sheets" ofwel losse stijlbladen om de vormgeving van een webpagina in vast te leggen. Met CSS kun je de vormgeving van een pagina op een flexibelere manier vastleggen en toevoegen aan de HMTL-code. Het is gemakkelijker om eenvoudige veranderingen in de vormgeving, zoals lettertypen, koppen en kleurencombinaties, op één plek door te voeren zodat de hele website in een keer aangepast wordt.
    • XHTML is een opmaaktaal gebaseerd op W3C-standaarden. Het is bijna identiek aan HTML, maar maakt gebruik van een striktere taalregels voor de geschreven code. Dit betekent dat er kleine veranderingen zijn in de manier waarop je de code neerschrijft.
    • Kijk eens naar HTML5. Dit is de vijfde herziening van de HTML-standaard, die uiteindelijk de plaats in zal nemen van de huidige HTML-versie (HTML4) en XHTML.
    • Leer een client-side scripttaal zoals JavaScript. Je hebt dan meer mogelijkheden om interactieve elementen aan je website toe te voegen, zoals grafieken, kaarten, enzovoort.
    • Leer een server-side scripttaal. PHP, ASP en JavaScript of VB Script of Python kunnen gebruikt worden om webpagina's er voor verschillende bezoekers weer op een andere manier uit te laten zien. Je kunt er ook forums mee maken en bewerken. Deze scripttalen kunnen je ook helpen om gegevens op te slaan over mensen die je site bezoeken, zoals de gebruikersnaam, instellingen en zelfs tijdelijke "winkelmandjes" voor webshops.
    • AJAX (Asynchronous JavaScript and XML) is een techniek waarbij een browser-sidetaal en een server-sidetaal worden gebruikt om een webpagina nieuwe informatie van de server te laten ophalen zonder dat de pagina ververst hoeft te worden. De gebruikerservaring wordt daardoor sterk verbeterd omdat gebruikers minder lang hoeven te wachten. Er wordt echter wel meer bandbreedte gebruikt. Voor een website die veel bezoekers krijgt, zoals een webshop, is dit een uitstekende oplossing.
  5. Dit is de vierde en laatste mogelijkheid . Als je het niet ziet zitten om je eigen website te ontwerpen en te bouwen of nieuwe opmaak- en programmeertalen te leren—vooral wanneer het om een ingewikkeldere website gaat—is het inhuren van een professional waarschijnlijk je beste optie. Voordat je iemand inhuurt, vraag je of je een portfolio van zijn of haar werk mag zien en controleer je zorgvuldig de referenties.
    Advertentie
Deel 3
Deel 3 van 4:

Je website testen en lanceren

PDF download Pdf downloaden
  1. Registreer je domeinnaam . Weet dat er strategieën zijn voor het kopen van een domeinnaam als je niet veel te besteden hebt. Bedenk een domeinnaam die gemakkelijk te onthouden en eenvoudig te spellen is. Als je voor een domeinnaam kiest die eindigt op .com of .nl zul je meer bezoekers krijgen, maar de meeste goede namen zijn al bezet. Wees dus creatief.
    • Als je een domeinnaam wilt registreren die op .nl eindigt, zorg dan dat je kiest voor een bedrijf dat aangesloten is bij de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Hier vind je een lijst van alle registrars die bij SIDN aangesloten zijn. GoDaddy is een betrouwbare dienst voor het registeren van domeinnamen die op .com eindigen. Doe onderzoek en bepaal de ideale naam voor je website. Wordpress heeft tevens een functie waarmee je een naam kunt gebruiken die aan hun site is vastgeplakt, bijvoorbeeld mijnwebsite.wordpress.com . Als de door jou gekozen naam ook beschikbaar is als .com-variant, laat men je dat bij het aanmelden weten.
    • Je kunt ook domeinnamen kopen die "geparkeerd" zijn of die online te koop aangeboden worden. Het is een goed idee om juridisch en financieel advies in te winnen voordat je een dure domeinnaam koopt.
  2. Het is verstandig om je website grondig te testen voordat je hem lanceert. Met de meeste softwareprogramma's voor het bouwen van websites kun je je website testen zonder deze online te hoeven zetten. Kijk naar ontbrekende tags, niet-werkende links, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en fouten in de vormgeving. Dit zijn allemaal aspecten die invloed kunnen hebben op het aantal bezoekers en de inkomsten die je met je website genereert. Je kunt ook een gratis, volledig functionerende sitemap laten maken die je binnen enkele minuten bij zoekmachines als Google kunt indienen.
  3. Wanneer je website af is, moet je de gebruiksvriendelijkheid ervan testen. Je kunt dit doen door enkele vrienden of familieleden te vragen om je website uit te proberen. Geef de tester een specifieke opdracht zoals "pas je profiel aan" of "koop een wollen trui op de koopjespagina". Ga achter de tester zitten en kijk toe hoe hij over je website navigeert. Help de tester niet. De kans is groot dat er gedeelten zijn waar je de navigatie moet verbeteren of instructies duidelijker moet maken. Je kunt ook een dienst als zurb.com gebruiken om je website door verschillende demografische groepen te laten testen, waarbij er aandacht wordt besteed aan de verschillende manieren waarop je website gebruikt kan worden. Tegenwoordig is het bij het testen van een website erg belangrijk welk apparaat of welke browser een bezoeker gebruikt. Je moet ervoor zorgen dat je website zowel met een desktop als een smartphone of tablet goed toegankelijk is.
    • Maak een lijstje van dingen die de gebruiker moeilijk of onlogisch lijkt te vinden.
  4. Kies een webhoster uit en upload je website. Je webhoster heeft wellicht een FTP-functie of je kunt je eigen FTP-programma downloaden, zoals FileZilla of CyberDuck. Als je een professional ingehuurd hebt om je website voor je te bouwen, dan zou hij dit voor je moeten kunnen doen (maar het is nog steeds een goed idee om vragen te stellen zodat je begrijpt wat er gebeurt).
    Advertentie
Deel 4
Deel 4 van 4:

Andere aandachtspunten bij het bouwen van een website

PDF download Pdf downloaden
  1. Als je dit doet om geld te verdienen, met welke ideeën zou je dan de meeste winst kunnen maken? In welke ideeën zou je de meeste tijd moeten steken? Welke ideeën lijken je leuk om uit te voeren? Je zult veel tijd kwijt zijn aan het werken aan je website, dus kies het idee waar je het meest enthousiast over bent (en dat tevens winstgevend en praktisch voor je is).
  2. Je kunt een website maken voor de lol, om geld mee te verdienen of een combinatie van de twee. Als je weet wat je verwachtingen zijn, zal het een stuk gemakkelijker zijn om je website te ontwerpen en de behaalde resultaten op een rijtje te zetten.
  3. Aan een informatieve website hoef je minder tijd te besteden, maar je hebt wel met meer concurrentie te maken omdat iedereen een dergelijke website kan beginnen. Om geld te verdienen met zo'n website bied je je bezoekers bepaalde informatie en en genereer je inkomsten uit de bezoekers die je krijgt door te adverteren, bijvoorbeeld met Google AdSense . Om AdSense optimaal in te zetten moet je doelgerichte teksten schrijven die interessant genoeg zijn zodat mensen je website bezoeken. Denk ook na welke zoekwoorden mensen gebruiken om naar de informatie te zoeken die jij aanbiedt, en verwerk deze zoekwoorden in je teksten. Overdrijf hier echter niet mee, of je teksten zullen eronder lijden waardoor je lezers ze niet meer interessant zullen vinden.
  4. Een commerciële website die producten verkoopt heeft meer aandacht en onderhoud nodig. Je zult moeten nadenken over verzendmogelijkheden, verkoop, belastingen, SSL (beveiligd versturen van gegevens), het bijhouden van de voorraad, en alle andere zaken waar iemand met een fysieke winkel ook mee te maken heeft. Wanneer je een webshop hebt, is het belangrijk om een systeem te hebben om vragen van klanten goed te kunnen beantwoorden en klachten snel af te kunnen handelen. Veel bedrijven hebben een telefonische klantenservice, die je als dat nodig is uit kunt besteden aan een buitenlands bedrijf.
    • Als je doel is om slechts een extra bron van inkomsten te hebben, dan kun je ook producten van anderen verkopen door middel van partnerprogramma's. Je kunt daarmee geld verdienen zonder in producten te hoeven investeren of je zorgen te hoeven maken over de verzending.
  5. Voor welke doelgroep is je website bedoeld? Voor marktonderzoek uit om meer over je doelgroep te weten te komen. Een paar dingen om te weten of te onderzoeken: Wat doen ze? Wat is hun leeftijd? Wat zijn hun andere interesses? Al deze informatie kan helpen om je website een stuk bruikbaarder voor bezoekers te maken. Neem echter niet aan dat je website zich slechts op één groep richt––let altijd op trends die aangeven dat andere soorten mensen ook geïnteresseerd raken, zodat je ook op hun interesses kunt inspelen en nieuwe mogelijkheden ten volle kunt benutten.
  6. Dit is nodig om erachter te komen of mensen zoeken naar onderwerpen die te maken hebben met jouw website, en kan tevens nuttig zijn om meer te weten te komen over je potentiële klanten. Door de moeite te nemen om veelgebruikte trefwoorden op je website te gebruiken kun je hoger scoren in de zoekresultaten van zoekmachines . Om gemakkelijker onderzoek te kunnen doen naar trefwoorden kun je gebruikmaken van bepaalde hulpmiddelen van Google (bijvoorbeeld google.nl/trends/ en google.com/insights/search/# ), Overture en andere softwareontwikkelaars.
    • Gebruik de gekozen trefwoorden in je teksten, maar gebruik er niet te veel. Dat gaat namelijk ten koste van de kwaliteit van je content.
    • Het maken van webpagina's die zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines zorgt ervoor dat je website gevonden wordt, wat eigenlijk nog belangrijker is dan de vormgeving. Wat heb je nu aan een website die geen bezoekers heeft?
  7. Nu je een website hebt, wil je natuurlijk bezoekers trekken. Laat ze dus weten dat je website bestaat.
    • Meld je website aan bij de belangrijkste zoekmachines. Er zijn websites die dit voor je doen, maar je kunt het ook zelf doen.
    • Vertel je vrienden erover. Tweet er steeds over, voeg het toe aan je statusupdates op Facebook, plaats afbeeldingen ervan op Flickr of voeg het toe aan je LinkedIn-account. Maak reclame voor je website op alle plekken die je maar kunt bedenken. Hoe meer bezoekers je website heeft, hoe beter.
    • Gebruik een e-mailadres met je eigen domeinnaam. Bezoek andere websites die jouw website op de een of andere manier aanvullen (niet ermee concurreren) en bied aan om links uit te wisselen of een gastblog te schrijven. Plaats bruikbare berichten op blogs en forums, en zet het adres van je website in je handtekening.
    • Maak gebruik van artikelmarketing. Soms is het schrijven van goede SEO-teksten en het plaatsen daarvan op een andere websites een handige manier om backlinks voor je website te genereren. Dit kan helpen om hoger te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines. Houd echter altijd de updates van zoekmachines in de gaten, want deze kunnen vaak invloed hebben op de door jou gebruikte zoekmachinestrategieën. Ze kunnen daardoor minder goed werken of ervoor zorgen dat je website lager in de zoekresultaten van zoekmachines komt te staan.
  8. 8
    Bied je bezoekers goede content en dienstverlening. Het is vooral belangrijk om naar je lezers en klanten te luisteren en te leren van hun ervaringen met jouw website.
    • Neem opbouwende feedback serieus. Andere bandleden, fans en vrienden hebben misschien ideeën om de navigatie gemakkelijker te maken.
    • Denk na over je doelgroep of markt: hun behoeften, hun frustraties en hun omstandigheden. Stel jezelf ten doel om hun leven gemakkelijker te maken of ze zo goed mogelijk te informeren.
    Advertentie

Tips

  • Mensen hebben vaak haast. Je hebt gemiddeld 3 tot 7 seconden om de aandacht van mensen te trekken, dus wees slim en denk goed na wat mensen het eerst zien wanneer ze op jouw website komen. Gebruik niet te veel grote afbeeldingen zodat je website snel laadt. Comprimeer ze als dat mogelijk is. Maak slechts spaarzaam gebruik van technieken als JavaScript, Flash en streaming media, en doe dit alleen als het belangrijk is voor de vormgeving van je website.
  • Als je een product verkoopt dat bezoekers via een zoekmachine zullen vinden, zorg er dan voor dat dat product het eerste is wat ze zien wanneer ze op je pagina komen. Hoe vaker een bezoeker ergens op moet klikken, hoe groter de kans is dat je bezoeker ergens anders heengaat.
  • Als je een professional inhuurt om een ingewikkelde website voor je te bouwen, onthoud dan dat programmeurs niet per definitie grafisch ontwerpers zijn. De opvallendste websites zijn gemaakt door of met de hulp van iemand die kennis heeft van grafisch ontwerpen. Het beste advies, vooral voor een professionele website, is om het juiste team van mensen in te schakelen om de klus te klaren. Webdesigners ontwerpen de vormgeving, webprogrammeurs houden zich bezig met de functionaliteit van de website, marketeers promoten de site en zorgen ervoor dat deze met zoekmachines goed te vinden is, en tekstschrijvers verzorgen de webteksten.
  • Bezoek populaire websites, zelfs al hebben ze een totaal ander onderwerp dan de jouwe, en gebruik ze als voorbeeld. Wat doen ze goed? Wat is er interessant aan hun lay-out, hun content en de navigatiemogelijkheden op de website? Neem relevante aspecten over van wat je leert tijdens het bekijken van deze sites en gebruik dit bij je eigen website. Pas het wel aan aan je eigen eisen.
  • Begin met eenvoudige dingen, oefen ermee en zoek dan manieren om je vaardigheden verder te ontwikkelen–zelfs als wat je maakt in het begin niet erg indrukwekkend is. Haast je niet door het proces heen.
  • Als je van plan bent om een product op je website te verkopen, dan moet je zorgen dat mensen op een veilige manier kunnen betalen. Zo kun je iDEAL laten integreren in je website of een gratis betaaldienst als PayPal gebruiken. Lees altijd aandachtig de kleine lettertjes. Als je voor betaling per creditcard kiest, weet dan dat veel creditcardmaatschappijen eisen dat jij garanties geeft voor zoekgeraakte of beschadigde artikelen die verzonden zijn (kijk dus ook naar verzekeringen).
Advertentie

Waarschuwingen

  • Schend nooit het vertrouwen van je bezoekers. Respecteer hun privacy. Spam, irritante pop-ups en irrelevante reclames zullen schadelijk zijn voor je geloofwaardigheid. Eén manier om geloofwaardig over te komen is het hebben van een heldere privacyverklaring. Zet op elke pagina van je website een duidelijk zichtbare link naar je privacyverklaring, evenals op alle plekken waar je je bezoekers om hun persoonlijke gegevens vraagt. Zet op je website je echte contactgegevens neer. Als je toch reclames op je website moet gebruiken, leg je bezoekers dan uit waarom dat is en laat ze zien je je best doet om hun bezoek zo plezierig mogelijk te maken. Zorg dat je het meent!
  • Als je content van een andere website gebruikt, of dit nu een afbeelding, wat JavaScript-code of iets anders is, vraag dan van tevoren toestemming en noem de naam van de persoon in kwestie. Als je dit niet doet, kan men schadevergoeding eisen en vragen of je de content in kwestie offline wilt halen.
  • Onthoud dat je nooit de gebruikersnaam en het wachtwoord van je account moet wissen. Als je je gegevens vergeet en ze niet meer kunt vinden, dan kun je wellicht helemaal niet meer aan je website werken. Nog belangrijker is het om je gegevens nooit aan anderen te geven (behalve het adres van je website).
  • Maak je niet te veel zorgen over alle adviezen die tegenwoordig gegeven worden over het promoten van websites. Er zit nuttig en betrouwbaar advies bij, maar veel ervan is dat niet. Marketing is geen wetenschap––het is een oneindig experiment dat voortdurend verandert. Jij weet zelf het beste of de promotiestrategieën die je ingezet hebt al dan niet werken. De allerbeste benadering is om te luisteren naar je bezoekers en te leren van hun ervaringen.
Advertentie

Over dit artikel

Deze pagina is 16.645 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie