Pdf downloaden Pdf downloaden

Schoenen worden door de jaren heen steeds vaker nagemaakt. Sommige mensen vinden het fijn dat ze hierdoor een goed koopje kunnen scoren, maar bedrijven zoals Converse lijden onder deze praktijken. Nep All Stars zijn tegenwoordig amper meer van het echte product te onderscheiden. Er zijn echter een aantal dingen waar je op kunt letten als je wilt nagaan of je chucks echt of nep zijn.

Methode 1
Methode 1 van 2:

Bekijk de schoenen

Pdf downloaden
  1. Als je All Stars in een doos geleverd worden die duidelijk niet van Converse is, kan dit een teken zijn dat je met een namaakproduct te maken hebt. Nieuwe All Stars worden bovendien altijd geleverd met een prop papier in de schoenen en een dunne papierlaag om de schoenen heen. Ontbreken deze “typische” herkenningstekens, dan kan dit verdacht zijn. [1]
  2. In het geval van hoge All Stars is het de moeite waard om het logo op de zijkant van de schoen te bekijken. In het midden van de witte cirkel bevindt zich normaal gesproken een marineblauwe ster, die bij veel namaakschoenen een andere kleur heeft. Originele schoenen zijn bovendien altijd voorzien van de handtekening van Chuck Taylor. Ziet het logo er onscherp uit of zitten er inktvegen op? Dan heb je waarschijnlijk met namaakschoenen te maken.
    • All Stars zijn er in allerlei soorten, maten, stijlen en kleuren. Het logo is dan ook niet altijd blauw en soms is het logo op rubber in plaats van stof gedrukt.
    • Bekijk de ster zelf en kijk goed of hij scherp is afgedrukt.
  3. Op schoenen die voor 2008 gemaakt zijn, is het ®-teken onder de All Star-ster gedrukt. Als je dit teken op nieuwe schoenen ziet, kan dat een teken zijn dat de schoenen nep zijn. Bekijk ook het logo dat op de bovenkant van je schoen zit. Ook als het logo zelf er authentiek uitziet, kunnen er namelijk tekenen zijn dat de schoenen nep zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval als het logo onscherp is of scheef op de schoen is gedrukt. [2]
  4. Bovenaan de tong van de schoen zal het All Stars-logo gedrukt zijn. Als het logo er niet authentiek uitziet of niet scherp is, zijn je schoenen waarschijnlijk nep. Het logo is bovendien altijd op een los stukje stof gedrukt, wat vervolgens aan de tong vast gestikt is. Is dit niet het geval of laten de stiksels los, dan is dat een slecht teken.
    • Scheve of loshangende stiksels zijn over het algemeen een teken dat je met namaakschoenen te maken hebt. [3]
  5. Echte All Stars hebben een binnenzool waarop het woord Converse duidelijk is afgedrukt. Let hier ook goed op als je een tweedehands paar chucks koopt. Het logo zal in dit geval door slijtage wat vervaagd zijn, maar dit hoeft niet te betekenen dat je met namaakschoenen te maken hebt.
  6. Op de bovenrand van de zool is een dun krijtstreepje gedrukt. Dit hoort een feilloze rechte lijn te zijn. Als hij er onscherp uitziet of scheef over de zool loopt, is dat een slecht teken.
  7. De beste manier om te leren hoe All Stars eruit horen te zien, is door een paar echte All Stars in huis te halen. Koop deze het liefst voor de volle prijs van een vertrouwbare verkoper. Als je eenmaal een paar Converse-schoenen hebt, zul je zul je al snel precies weten waar je bij het kopen van je volgende paar op kunt letten.
    • Sla het koopje dat je gespot hebt op voor een volgende keer. Uiteindelijk zullen je echte All Stars immers aan vervanging toe zijn.
    Advertentie
Methode 2
Methode 2 van 2:

Kies een betrouwbare verkoper

Pdf downloaden
  1. Heb je online All Stars gevonden die wel erg goedkoop zijn, dan is de kans groot dat je met namaakschoenen te maken hebt. Vaak zijn deze schoenen een stuk goedkoper dan de authentieke Converse-variant en betaal je minder dan de helft van de originele prijs. Nep All Stars slijten echter een stuk sneller dan originele Converse-schoenen doordat ze andere materialen en constructiewijzes gebruiken.
    • Authentieke hoge All Stars kosten meestal tussen de €50 en €100. Converse-schoenen met bijzondere stijlen kunnen een iets hogere prijs hebben.
  2. Als je bij een verkoper alleen met cashgeld mag betalen, is dat een teken dat er iets niet in de haak is. Let ook online goed op wat je met je geld doet. Winkel alleen op betrouwbare, veilige websites waar je bij het betalen de code ( https:// ) in de adresbalk ziet staan. [4]
    • In veel browsers staat aan de linkerkant van je adresbalk een slotje wanneer je je op een veilige website bevindt. Dit slotje wil zeggen dat niemand zomaar je gegevens kan stelen.
    • Let goed op dat je na je bestelling een bevestigingsmail krijgt toegestuurd.
  3. Op vlooienmarkten en tweedehands verkoopsites is de kans op oplichting een stuk groter dan in winkelpanden. Laat je door een verkoper nooit naar een andere locatie brengen om goederen te bekijken. Dit is een duidelijk teken dat er iets niet pluis is. Wees voorzichtig en onthoud dat je veiligheid altijd belangrijker is dan het besparen van een paar tientjes. [5]
    • Vraag je af of de lage prijs de slechte kwaliteit van de schoenen waard is.
  4. Op rommelmarkten en tweedehands verkoopsites weet je nooit honderd procent zeker of je met namaakproducten te maken hebt. Je kunt dit echter simpelweg aan de verkoper vragen. Aan zijn of haar lichaamstaal kun je vaak al snel aflezen of je met een betrouwbare persoon te maken hebt.
    • Niet alle schoenen die op rommelmarkten verkocht worden zijn nep. Ga hier dan ook niet zomaar vanuit en stel simpelweg vragen om erachter te komen of je met authentieke of namaakproducten te maken hebt.
  5. Overweeg je All Stars uit het buitenland te bestellen, doe dit dan via een betrouwbare website of verkoper. Lees reviews van anderen over de site en de betreffende verkoper voordat je tot kopen overgaat. [6]
    • In veel vakantielanden proberen straatverkopers toeristen namaakproducten aan te smeren. Ga hier niet op in om te voorkomen dat je de producten op weg naar huis weer in moet leveren.
    Advertentie

Waarschuwingen

  • Diverse winkels verkopen schoenen die erg lijken op All Stars. Deze schoenen worden echter niet als namaakproducten beschouwd omdat er geen neplogo van Converse op afgedrukt is.
Advertentie

Over dit artikel

Deze pagina is 20.062 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie