Pdf downloaden Pdf downloaden

Een puppy kopen kan gecompliceerd zijn, maar het is het zeker waard om een schattig nieuw lid aan je gezin toe te voegen. Je kunt op internet veel verkopers vinden, maar het is belangrijk dat je onderzoek doet. Kijk uit naar waarschuwingstekens op de websites van potentiële fokkers, zoals duidelijke spelfouten en afbeeldingen die van andere websites afkomstig zijn. Spreek persoonlijk of over de telefoon met de fokkers en vraag om referenties. Vertrouw fokkers die graag meer willen weten over jou en je capaciteit om voor een hond te zorgen. Doe je best om een betrouwbare fokker te vinden en vermijd het steunen van mishandeling van honden door bij een puppymolen te kopen. Overweeg voordat je online gaat kopen om een hond te adopteren uit een lokaal asiel of opvangcentrum.

Deel 1
Deel 1 van 3:

Online een betrouwbare fokker vinden

Pdf downloaden
  1. Overweeg om een fokker te zoeken die dichtbij genoeg is om een persoonlijk bezoek te brengen. Het bezoeken van de faciliteiten van een fokker is de beste manier om te bepalen hoe legitiem hij is. Vertrouw fokkers die je hun terrein met trots laten zien. [1]
    • Als hij de faciliteiten niet wilt laten zien of er niet trots op is, blijf dan uit de buurt.
    • Vraag om alle faciliteiten te bekijken wanneer je een bezoek brengt. Kijk uit naar schone leefomstandigheden en de algemene houding van de dieren om een idee te krijgen van de kwaliteit van de fokker. Honden moeten vriendelijk en sociaal zijn en moeten zich niet terugtrekken van jou of andere bezoekers.
    • Zorg ervoor dat er slechts één of een paar hondenrassen op de locatie worden gefokt. De fokker zou zich niet moeten specialiseren in meer dan een paar rassen en moet leefruimte bieden die overeenkomt met de afmeting en het ras van elke hond. [2]
    • De fokker moet kennis hebben over de karakteristieken van de rassen, evenals de geschiedenis en potentiële genetische aandoeningen en ontwikkelingsproblemen. Hij moet je openlijk en duidelijk kunnen helpen begrijpen wat voor een hond je koopt.
    • Vraag om een certificaat dat aanduidt dat de ouders van het nest waar jou hond waarschijnlijk uit zal komen genetisch zijn onderzocht op rasspecifieke problemen.
  2. Als je een fokker vindt die te ver weg is om te bezoeken, vraag dan om een telefoonnummer of bel het nummer dat op de website vermeld staat. Hoewel je in eerste instantie waarschijnlijk per e-mail zal communiceren, moet je nooit een puppy kopen zonder eerst direct met de fokker gesproken te hebben. [3]
    • Fokkers die in de eerste paar e-mails vragen om telefonisch contact of die hun huistelefoonnummer vermelden zijn het meest betrouwbaar. Zoek een fokker die makkelijk bereikbaar is en die open is over zijn contactinformatie.
    • Als er geen telefoonnummer wordt aangeboden, kun je zelf aanduiden dat je graag telefonisch contact wilt. Schrijf bijvoorbeeld: Ik zou graag telefonisch contact willen hebben. Ik voel mij meer op mijn gemak om een aankoop te doen nadat ik persoonlijk met u gesproken heb. Daarnaast heb ik veel vragen over het proces .
    • Controleer de regiocode met de locatie van de fokker. Als deze niet overeenkomen, zoek dan een andere fokker.
    • Wanneer je het eerste telefoontje pleegt, zeg dan niet in welk ras je geïnteresseerd bent. Puppymolens hebben doorgaans meerdere rassen beschikbaar, waardoor de fokker vaak niet weet over welk ras je informatie wil. Een betrouwbare fokkers zal daarentegen slechts één nestje per keer beschikbaar hebben, en zal dus direct weten over welk ras je informatie wilt.
  3. Wanneer je contact opneemt met een potentiële fokker, vraag dan om referenties van eerdere klanten. Zoek op hun website naar beoordelingen en andere referenties. Als er een pagina op sociale media is, bekijk dan de commentaren.
    • Probeer te vragen: Kan ik ergens beoordelingen van eerdere klanten vinden? Heeft u een lijst van referenties ter beschikking of kan u referenties bieden? Heeft u contact met asielen en opvangcentra in de omgeving? .
  4. Zoek online naar een dierenarts in de buurt van de fokker, en bel hem om te vragen of hij iets weet over de betreffende fokker. Overweeg ook om contact op te nemen met opvangcentra en trainers in de omgeving, om te vragen naar de kwaliteit en het fatsoen van de fokker.
    • Vraag ze of ze van de betreffende fokker hebben gehoord en of ze iets weten of zijn praktijken.
    • Vraag of ze aanbevelingen hebben, vooral als je onderzoek doet naar een fokker in je eigen omgeving.
  5. Wanneer je telefonisch met een fokker spreekt, let dan op de vragen die hij jou stelt. Vertrouw geen fokker die niet is geïnteresseerd in het verkrijgen van meer informatie over jou, aangezien deze vaker alleen maar geïnteresseerd zijn in geld. [4]
    • De fokker zou je moeten vragen of je ooit eerder een hond hebt gehad, waarom je een hond wilt kopen, wat de gezinsomstandigheden zijn en wie de primaire verzorger zal zijn.
  6. Neem geen genoegen met de foto's die op internet staan. Vraag de fokker om verschillende foto's van verschillende leeftijden. Vraag de fokker ook om met de hond ook een klein kaartje met jouw naam of de datum erop te fotograferen. [5]
    • Vraag om meerdere hoeken, zodat je kunt verifiëren dat het kaartje niet later aan de afbeelding is toegevoegd.
    • Sta erop om foto's te zien van de puppy bij zijn moeder. Betrouwbare fokkers hebben de moederhond altijd in de buurt. Puppymolens verzinnen daarentegen vaak excuusjes voor waarom ze de moeder niet kunnen tonen, om de nalatige omstandigheden waarin zij verkeert te verbergen.
    Advertentie
Deel 2
Deel 2 van 3:

Problemen vermijden

Pdf downloaden
  1. De makkelijkste manier om online oplichting te voorkomen is door te adopteren uit een lokaal asiel of rasspecifiek opvangcentrum. Adopteren, in plaats van online te kopen, elimineert alle risico's die geassocieerd worden met online aankopen, waaronder de diefstal van je geld en het nooit ontvangen van je hond. Daarnaast helpt adoptie om de overpopulatie van huisdieren terug te dringen en vermijd je het risico dat je steun geeft aan een puppymolen, waar dieren in slechte leefomstandigheden worden gehouden en massaal worden gefokt. [6]
  2. Bij het online zoeken naar een betrouwbare fokker zul je veel legitieme advertenties zien op websites waar men gratis advertenties kan plaatsen. Je moet deze advertenties echter extra goed controleren en zal er dus meer tijd aan kwijt zijn. Online oplichters plaatsen vaker advertenties op websites waar gratis kan worden geadverteerd, zoals Markplaats. [7]
  3. Online oplichter kopiëren en plakken meestal teksten van websites van officiële fokkers. Ze stelen ook foto's van legitieme websites, maar geven die onjuiste beschrijvingen. [8]
    • Kijk uit naar stukken tekst die inconsistent lijken, alsof de ene paragraaf van een legitieme site is gestolen en de volgende slecht geschreven is.
    • Kijk uit naar foto's met onjuiste beschrijvingen. Je ziet bijvoorbeeld een foto van een ras, maar in de omschrijving wordt een ander ras genoemd.
    • Controleer op watermerken op de foto's die door een legitieme fokker zijn geplaatst. Als het merk niet overeenkomt met de naam van de website die je bekijkt, neem dan contact op met de naam op het watermerk.
    • Kijk uit naar vervaagde plekken die watermerken kunnen verdoezelen.
  4. Pas op voor lage prijzen die ver onder de standaard voor het ras liggen. Zoek online naar verschillende fokkers en e-mail of bel ze om ze naar de prijzen te vragen. Bezoek een lokale dierenwinkel of bekijk hun website om een beter idee te krijgen van de standaard prijzen.
    • Als je uitschieter ziet, oftewel een prijs die ver onder de meeste anderen ligt, dan is het waarschijnlijk oplichterij.
  5. Als je vermoed dat een website frauduleus is, kun je dat in Nederland rapporteren aan de politie via 0900-8844. Je kunt fraude ook online melden via https://www.fraudehelpdesk.nl/fraude-melden/
    Advertentie
Deel 3
Deel 3 van 3:

De aankoop veilig afronden

Pdf downloaden
  1. Dergelijke bedrijven controleren de achtergrond van fokkers, onderzoeken de gezondheid van de puppy en zorgen ervoor dat de stamboom van de pup in orde is. Ze verzekeren ook dat de vaccinaties in orde zijn en helpen indien nodig met taalbarrières en transport.
    • Een legitiem puppyvinder bedrijf heeft een bewezen achtergrond, eerdere klanten waar je mee kunt praten en een pagina op sociale media waar je de commentaren kunt controleren.
    • Puppyvinders zijn geen tussenpersonen, ze houden dus geen geld vast totdat jij je puppy ontvangt om de transacties te beveiligen. Als een fokker of puppyvinder een dergelijke claim maakt, dan is het waarschijnlijk niet legitiem.
  2. De fokker moet een grondig contract inclusief gezondheidsgarantie leveren. Een goede fokker zal eisen dat je de hond terugbrengt als je er niet langer voor kan zorgen. Daarnaast zal hij documentatie leveren die bewijst dat de stamboom van de hond van is gecontroleerd op genetische afwijkingen en andere gezondheidsproblemen. [9]
  3. Een goede fokker biedt een garantie voor het geval je hond binnen een paar dagen na de overdracht tekenen van gezondheidsproblemen vertoont. Breng je nieuwe hond binnen 24 uur nadat je hem hebt opgehaald of getransporteerd naar de dierenarts voor controle. [10]
    • Vraag de fokker naar de garantie voordat je de aankoop afrondt. Als hij geen garantie biedt, zoek dan een andere fokker.
  4. Gebruik nooit een onbeveiligde transactieservice wanneer je een online aankoop doet. Als er iets misgaat, helpen deze services niet om je geld terug te krijgen. [11]
    • Gebruik je creditcard of een bankpas waarmee je een transactie kan terugvorderen.
    • Voordat je je creditcardnummer doorgeeft, moet je de fokker om zijn belastingnummer vragen. Bel het creditcardbedrijf of andere instelling om het nummer te verifiëren.
    Advertentie

Over dit artikel

Deze pagina is 739 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie