Pdf downloaden Pdf downloaden

Ben je op zoek naar een gratis videobewerkingsprogramma? Deze wikiHow laat je zien hoe je video’s kunt bewerken met de gratis app CapCut. Veel mensen gebruiken deze app om video’s te bewerken voor TikTok, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. We laten je de meeste populaire en belangrijke functies zien. Het gaat dan om eenvoudige bewerkingstrucs als het navigeren door de app, evenals unieke functies als het toevoegen van achtergrondmuziek en filters.

Methode 1
Methode 1 van 4:

Beginnen met CapCut

Pdf downloaden
  1. CapCut is beschikbaar voor iPhones en Android-toestellen. Ga naar de Apple App store of Google Play Store om de app te downloaden.
  2. Tik vervolgens op de zoekbalk bovenaan het venster en typ 'CapCut'.
    • Als je een Androidtoestel met Google Play gebruikt, tik dan op de zoekblak bovenaan met de tekst 'Google Play' en typ 'CapCut'.
    • Tik in de zoekresultaten op de app met de naam 'CapCut - Video Editor'.
  3. De app is gratis te downloaden.
  4. Zo kun je de videoclips die je wilt bewerken openen in de app. Open de app en tik op de knop 'Nieuw project' bovenaan het scherm.
  5. Zo bevestig je dat de app toegang tot je foto’s nodig heeft. Tik in het volgende pop-upvenster op de knop die de app toegang geeft tot al je foto’s.
    • Je hoeft deze stap alleen de eerste keer dat je de app opent te doorlopen.
    Advertentie
Methode 2
Methode 2 van 4:

De interface leren kennen

Pdf downloaden
  1. Tik na het openen van de app op de knop 'Nieuw project'. Er zal een nieuw venster verschijnen met daarin alle video’s in je camerarol.
  2. Scrol door de nieuwe pagina met je camerarol om de video te zoeken die je aan je project wilt toevoegen. Tik op de miniatuurafbeelding van de video die je wilt gebruiken en tik op de Toevoegknop in de rechteronderhoek van het scherm.
    • Je kiest nu nog maar een enkele video uit. We zullen je in een latere stap uitleggen hoe je meerdere video’s kunt toevoegen.
  3. Na het uploaden van de eerste video zal CapCut je doorverwijzen naar de primaire interface. Dit is waar je de meeste tijd doorbrengt wanneer je de app gebruikt. Van boven naar beneden kun je hier het voorbeeldpaneel, de tijdlijn en de werkbalk vinden.
  4. Dit is de bovenste helft van het scherm en laat een voorbeeld zien van hoe je bewerkte video eruit zal zien.
  5. Deze bevinden zich in de onderste helft van het scherm. De tijdlijn bevindt zich onder het voorbeeldpaneel en is de plek waar je alle bewerkingen doet. De werkbalk helemaal onderaan het scherm bevat alle bewerkingshulpmiddelen als knippen, audio, tekst, stickers en effecten.
    Advertentie
Methode 3
Methode 3 van 4:

Eenvoudige bewerkingen uitvoeren

Pdf downloaden
  1. Als je een video bijsnijdt, wil dat zeggen dat je een stuk van het begin of het einde van je video haalt. Om het begin van je video korter te maken sleep je met je vinger van rechts naar links over de tijdlijn totdat de verticale lijn zich op het punt bevindt waar de video moet beginnen. De witte verticale lijn bevindt zich onder de afspeelknop. Tik vervolgens op de video en sleep de dikke witte lijn naar links naar de verticale lijn toe. De video begint nu op het punt waar de verticale witte lijn zich bevindt.
    • Bijsnijden betekent dat het gedeelte van de video dat zich tussen de dikke witte lijn en de verticale lijn bevond uit de video geknipt wordt.
    • Om het einde van je video bij te snijden voer je deze stap aan de rechterkant uit. Sleep de tijdlijn naar de plek waar de video moet eindigen. Tik dan op de video en versleep de dikke witte lijn naar rechts naar de verticale lijn.
  2. Als je meer video’s aan je project wilt toevoegen, gebruik dan het hulpmiddel voor samenvoegen. Tik op het witte plusteken rechts van de tijdlijn. Kies een tweede video uit, tik op de bijbehorende miniatuurafbeelding en tik in de rechteronderhoek op de Toevoegknop. Je zult de nieuwe video nu rechts van de eerste video in de tijdlijn zien staan.
    • Als je de chronologische volgorde van de video’s wilt veranderen, houd je vinger dan op een video in de tijdlijn en versleep hem naar de gewenste locatie. In dit geval plaats je de nieuwe video dus links van de oude video om de nieuwe video het eerst af te spelen.
  3. Om een video in twee stukken te knippen versleep je de tijdlijn tot de witte lijn zich op de plek bevindt waar de video geknipt moet worden. Tik op de video en vervolgens op het Knipicoon in de werkbalk. Het voorbeeldpaneel zal nu twee aparte video’s weergeven in plaats van een enkele video.
    • Dit kan een nuttige functie zijn als je een aparte video in het midden van een andere video wilt zetten. Knip de oorspronkelijke video op de plek waar de tweede video moet komen en gebruik dan het hulpmiddel voor samenvoegen om de tweede video toe te voegen. Sleep de nieuwe video naar de plek waar je de eerste video net in stukken geknipt hebt.
    Advertentie
Methode 4
Methode 4 van 4:

Ingewikkeldere bewerkingen uitvoeren

Pdf downloaden
  1. Het sneller of langzamer afspelen van een video is een populaire functie die veel mensen gebruiken voor hun TikTok-video’s. Tik op een video in je tijdlijn en tik dan op de knop met de tekst 'Snelheid' in de werkbalk – het icoon ziet eruit als een kleine cirkel in een grotere cirkel.
    • Bij het langzamer maken van je video moet je er rekening mee houden dat dit van invloed kan zijn op de kwaliteit van je video, afhankelijk van het aantal beelden per seconde. We raden aan om te zorgen dat je een video gebruikt met ten minste 60 of meer beelden per seconde, zodat de uiteindelijke video van goede kwaliteit is.
  2. CapCut heeft twee soorten snelheidsbewerkingen: 'Normaal' en 'Curve'. Tik op 'Normaal' om de hele video sneller of langzamer te maken. Je zult een schuifje zien met snelheden van 0,1x tot 100x. Versleep de blauwe cirkel gewoon hierlangs naar de gewenste snelheid en tik vervolgens op het vinkje rechtsonder.
    • Een snelheid onder de 1,0x betekent dat de video langzamer wordt en een snelheid boven de 1,0x betekent dat de video sneller wordt.
  3. Tik op 'Curve' om de snelheid van de video te laten variëren. Tik op een van de kant-en-klare sjablonen van CapCut of maak je eigen curve.
    • Tik om zelf een curve te maken op 'Aangepast' en pas de gele lijn aan door de vier stippen omhoog of naar beneden te slepen. Door een stip omhoog te slepen gaat de curve omhoog en wordt dat deel van de video sneller afgespeeld. Door een stip omlaag te slepen gaat de curve omlaag en wordt dat gedeelte langzamer afgespeeld. Tik wanneer je klaar bent op het vinkje rechtsonder.
  4. Om je video omgekeerd af te laten spelen tik je op de video en kies je in de werkbalk dan voor 'Omdraaien' – het icoon ziet eruit als een driehoek in een cirkel. [1]
  5. CapCut heeft vier mogelijkheden als je audio toe wilt voegen. Tik op 'Geluiden' voor muziek, 'Effecten' voor geluidseffecten, 'Extern' voor audio uit video’s uit je camerarol en 'Voice-over' om een voice-over op te nemen.
  6. Als je geluidseffecten of muziek toe wilt voegen, blader dan door de verschillende categorieën in CapCut en tik op een geluidseffect of liedje om een voorbeeld te horen. Wanneer je een effect of liedje vindt dat je toe wilt voegen tik je op de downloadknop naast het geluid in kwestie. Tik dan op de knop met het plusteken. Deze verschijnt op het scherm wanneer het downloaden klaar is.
    • Wees niet bang om een hoop verschillende opties te proberen totdat je er eentje vindt die precies past.
  7. Als je geluidseffecten of muziek toe wilt voegen, blader dan door de verschillende categorieën in CapCut en tik op een geluidseffect of liedje om een voorbeeld te horen. Wees niet bang om een hoop verschillende opties te proberen totdat je er eentje vindt die precies past.
  8. Als je op 'Extern' tikt, krijg je een pagina met alle video’s in je camerarol te zien. Tik op een video waarvan je de audio wilt gebruiken en tik vervolgens op 'Toevoegen' in de rechteronderhoek. De audio van die video wordt nu toegevoegd aan je project.
  9. Versleep de verticale lijn eerst naar de plek waar de voice-over moet beginnen. Tik op 'Voice-over' en houd vervolgens je vinger op het icoon met een blauwe cirkel en een microfoon om te beginnen met opnemen. Haal je vinger van het icoon om de opname te stoppen. Tik op het vinkje rechtsonder wanneer je klaar bent.
  10. De audio die je toevoegt zal onder de video in de tijdlijn te zien zijn. Tik op de audio en versleep hem naar de gewenste locatie in de tijdlijn. Je kunt de video ook bijsnijden, als je dat wilt. Kijk onder het kopje 'Eenvoudige bewerkingen uitvoeren' om te zien hoe je een video moet bijsnijden.
  11. Test je creatieve vaardigheden en voeg verschillende items aan je video toe. Tik in de werkbalk op icoontjes als 'Tekst', 'Stickers', 'Effecten' en 'Filters'. [2]
    • CapCut laat je deze effecten verslepen in de tijdlijn zodat je ze kunt verplaatsen en ze langer of korter kunt maken. Tik gewoon op het effect in de tijdlijn en pas het aan op dezelfde manier als je met een video doet.
  12. Tik op 'Tekst', typ iets en tik dan op de tekst in het voorbeeldpaneel. Nu kun je het uiterlijk van de tekst veranderen door te tikken op iconen in de werkbalk als 'Stijl' (kleur, lettertype, lettergrootte, etc.), 'Effecten', 'Bubbel' en 'Animatie'.
    • Tik om de tekst te verplaatsen op de tekst in het voorbeeldpaneel en versleep hem naar de gewenste locatie.
  13. CapCut heeft een hoop verschillende stickers die je toe kunt voegen aan je video. Tik op 'Stickers' en blader door de verschillende categorieën door naar links of naar rechts te vegen op het paneel met alle stickers. Tik op de sticker die je toe wilt voegen en tik vervolgens op het vinkje aan de rechterkant van het scherm.
    • Je kunt de stickers verplaatsen en de grootte aanpassen. Tik op de sticker in het voorbeeldpaneel en versleep hem of beweeg twee vingers over je scherm om de sticker kleiner of groter te maken.
  14. Je kunt kiezen uit 'Video-effecten' en 'Lichaamseffecten'. Bij een video-effect is het effect op het hele scherm te zien, terwijl een lichaamseffect de lichamen in je video herkent en het effect op die lichamen toegepast wordt. Probeer deze effecten uit en tik op het vinkje rechtsonder om ze toe te voegen.
  15. CapCut heeft tevens een hoop verschillende filters om de kleurstelling van je video te veranderen. Kies een categorie (zoals 'Eten', 'Films' of 'Retro') en tik op een filter in die categorie. Tik ook nu op het vinkje rechtsonder om het effect toe te voegen.
  16. Als je een bewerking gedaan hebt waar je niet tevreden mee bent, dan kun je die gemakkelijk ongedaan maken. Tik gewoon op het naar links wijzende pijltje boven de tijdlijn om de bewerking ongedaan te maken.
    Advertentie

Over dit artikel

Deze pagina is 19.518 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie