Pdf downloaden
Pdf downloaden
Om de validiteit van een onderzoek te kunnen controleren is het noodzakelijk dat een onderzoeker altijd zijn bronnen overzichtelijk weergeeft. Hiervoor zijn een aantal mogelijke stijlen, namelijk; de APA-stijl, MLA-stijl en de Chicago-stijl. Voordat je Wikipedia gebruikt moet je je leraar of redacteur vragen of dit een acceptabele bron is, zo ja, dan moet je onderstaande stappen volgen als je Wikipedia citaten gebruikt.
Stappen
-
Begin je vermelding altijd met de titel van het Wikipedia artikel. Vermeld hierin geen citaten. Zet altijd een punt achter deze vermelding.
- Als je bijvoorbeeld een artikel over watermeloenen gebruikt, schrijf je het woord "Watermeloen."
-
Indien mogelijk moet je altijd de datum waarop het artikel geschreven is noteren. Dit moet in de maand, dag, jaar volgorde.
- Voor de meeste Wikipedia artikelen geldt dat er geen datum van publicatie te vinden is omdat de artikelen regelmatig bewerkt worden, in dat geval moet je n.d. (no date is geen datum) achter de vermelding zetten.
-
Schrijf de woorden "van Wikipedia." Hierbij wordt het woord Wikipedia schuingedrukt weergegeven. Voeg een punt toe.
-
Vervolgens noteer je de datum waarop je het artikel hebt gevonden. Gebruik de formulering "Opgeroepen op" gevolgd door de datum (maand, dag en jaar) waarop je het artikel hebt gevonden.
- Bijvoorbeeld, Opgeroepen op februari 4, 2013.
-
Uiteindelijk voeg je de link toe. Je krijgt dan dus "Opgeroepen op 4 februari 2013 van" gevolgd door de link naar het Wikipedia artikel.
- Om het eerder gegeven voorbeeld aan te houden, n.d. van Wikipedia. Opgeroepen op februari 4, 2013, van [1]
Advertentie
===Wikipedia citeren volgens de MLA-stijl
-
Begin met de titel van het artikel, tussen aanhalingstekens, je zet de punt voor het laatste aanhalingsteken.
-
Noem de naam van de bron, in dit geval Wikipedia, deze naam wordt schuingedrukt weergegeven.
-
Noem vervolgens de organisatie die achter de bron zit, in dit geval de Wikimedia Foundation. Zet een komma achter de naam van de organisatie.
-
Noteer de datum van publicatie, als je die kunt vinden. Dit doe je volgens het format; dag, maand (afkorting), en jaar gevolgd door een punt.
- Bijvoorbeeld, "4 feb. 2013" als de datum onbekend is noteer je "n.d." (no date betekent geen datum).
-
Noem het format van de bron, in dit geval dus internet, dus "Web."
-
De bronvermelding eindigt met de datum waarop de informatie gevonden is. Deze wordt in de dag, maand, jaar volgorde genoteerd met een punt erachter.
- Om het eerder gegeven voorbeeld aan te houden, "Watermeloen." Wikipedia. Wikimedia Foundation, 2 feb. 2013. Web. 4 feb. 2013.
Advertentie
-
Je begint met de naam van het artikel dat je wilt citeren. Gebruik hierbij geen cursief schrift of aanhalingstekens. Zet hier een punt achter.
-
Voeg de datum van publicatie toe, gevolgd door een punt. Gebruik het jaar alleen als dat beschikbaar is, anders gebruik je "n.d."
-
Voeg een link naar het artikel in kwestie toe.
-
Voeg de datum waarop je het artikel hebt geraadpleegd toe, deze datum zet je tussen haakjes. Gebruik hier ook het format, maand, dag, jaar gevolgd door een punt.
- Om het eerder gegeven voorbeeld aan te houden, "Watermeloen. n.d." http://en.wikipedia.org/wiki/Watermelon (geraadpleegd op februari 4, 2013).
Advertentie
Over dit artikel
Deze pagina is 6.246 keer bekeken.
Advertentie