PDF download Pdf downloaden PDF download Pdf downloaden

Appen en chatten kan nog best lastig zijn, vooral als je allerlei vreemde leestekens moet gaan zitten ontcijferen. En een van de meest cryptische codes is zo’n vaag en mysterieus “...” als antwoord wanneer je met een meisje aan het appen bent. Wat betekent het nou precies als ze tussen haar zinnen door van die gedachtepuntjes (want zo heten ze officieel) gebruikt, of je zelfs zomaar uit het niets overvalt met zo’n “...” zonder verder iets te zeggen? Geen paniek, want wij zijn er om je hierbij te helpen. We hebben hieronder een heel simpele handleiding voor je samengesteld met de meest voorkomende betekenissen van gedachtepuntjes in een app- of chatbericht, hoe je erop kunt reageren, en wat ze in een aantal andere situaties zouden kunnen betekenen.

Dingen die je moet weten

  • Gedachtepuntjes betekenen vaak dat ze iets ongemakkelijk, genânt of vervelend vindt, maar het niet expliciet wil zeggen.
  • De “...” worden ook vaak gebruikt als reactie op flauwe grapjes of om sprakeloosheid uit te drukken.
  • Speel het spelletje mee als ze de “...” op een flirterige manier gebruikt, en vraag in andere contexten beleefd of ze kan uitleggen wat ze precies bedoelt.
  • Oudere mensen gebruiken “...” vaak om meerdere ideeën van elkaar te scheiden, en het symbool van de drie puntjes op je scherm geeft aan dat iemand bezig is een nieuw bericht te typen.
Methode 1
Methode 1 van 3:

Betekenissen van “...”

PDF download Pdf downloaden
  1. Die drie puntjes worden door meisjes vaak gebruikt om aan te geven dat ze iets genânt of ongemakkelijk vinden, zonder het rechtstreeks te zeggen. [1] Het geeft aan dat de ander vindt dat het gesprek een wat ongemakkelijke kant opgaat, en dat ze zich niet genoeg op haar gemak voelt om dat expliciet te zeggen.
    • Jij: “Hoeveel vriendjes heb jij eigenlijk al gehad?”
      Zij: “...”
  2. Soms heb je gewoon de woorden niet om uit te drukken wat voor gevoel iets je geeft. Dan neem je dus maar je toevlucht tot de “...” en laat je de puntjes voor je spreken. Het kan zijn dat ze je die puntjes gestuurd heeft omdat datgene waar jullie het over hadden, wat het ook was, gewoon te vreemd of te wild werd om er zelfs maar een antwoord op te kunnen bedenken.
    • Jij: “...Dus toen zei Linda tegen hem dat ze hem nooit meer wilde zien en toen heeft ze zijn auto gestolen!”
      Zij: “...”
  3. Het is net als wanneer iemand in het echte leven een flauwe grap maakt en jij niks anders kunt dan diegene gewoon uitdrukkingsloos aankijken. De grap was gewoon zo slecht dat hij niet eens een serieuze reactie waard was. Het is geen negatieve reactie, maar gewoon een die wil zeggen: “Daar heb je hem weer hoor, de sukkel.”
    • Jij: “Een raadselachtige kerst is een Quizmas.”
      Zij: “...”
  4. Het heeft alles te maken met wat ze wel willen, maar niet kán zeggen, ofwel omdat het te direct zou zijn, of wie weet zelfs ronduit onbeschoft. [2] Misschien heb je iets voorgesteld wat haar niks leek, of misschien heb je net iets gezegd wat een beetje flauw is en is dit een manier van haar om je dat beleefd te laten weten.
    • Jij: “Zin om vanavond naar het stadion te gaan?”
      Zij: “...”
      Zij: “Ja, dat zou kunnen…”
  5. Soms zijn gedachtepuntjes haar manier om jou een duwtje te geven. Ze wil graag dat je antwoordt, maar ze wil er niet rechtstreeks voor uitkomen en zeggen “Geef me antwoord!” Misschien heb je te lang gewacht om terug te appen, of misschien wil ze je gewoon even laten weten dat jij aan de beurt bent om iets te sturen. [3]
    • Zij: “Wat vind je van deze jurk?”
      Zij (even later): “...”
  6. Een puntjepuntjepuntje is niet altijd negatief. Soms wil ze iets flirterigs suggereren of jouw fantasie prikkelen, maar is het nog net wat te vroeg of zou het te direct zijn om het rechtstreeks te zeggen. [4]
    • Zij: “Je zou vanavond langs kunnen komen…”
    • Zij: “Was erg gezellig gisteravond…”
    Advertentie
Methode 2
Methode 2 van 3:

Hoe je kunt reageren

PDF download Pdf downloaden
  1. Als je gewoon grapjes maakte of een waanzinnig verhaal aan het vertellen was, maak je dan niet druk; die “...” is gewoon haar manier om het gesprek op gang te houden, ook als ze even niet goed weet wat ze moet zeggen. Ga verder met je verhaal, of houd het luchtig (en probeer intussen een betere grap te bedenken).
    • Zij: “...”
      Jij: “Dus de politie heeft haar gearresteerd en hij heeft zijn auto terug.”
      Zij: “Wauw, dit is wel het mafste verhaal wat ik ooit gehoord heb, niet te geloven.”
    • Zij: “...”
      Jij: “...en een hond die kan goochelen is een labracadabrador!”
      Zij: “Oké, daar heb ik wel om gelachen.”
  2. terug. Als je denkt dat ze je de “...” heeft gestuurd omdat het al even geleden is dat je gereageerd hebt, wacht dan niet langer! Pak de draad van het gesprek op waar jullie gebleven waren, en blijf praten. Je hoeft je heus niet al te erg te verontschuldigen; iedereen heeft het druk en je kunt niet aan één stuk door naar je telefoon zitten staren. Maar geef haar wel je tijd om haar te laten weten dat ze belangrijk voor je is.
    • “Oeps, sorry, ik had het even druk. Ja, die jurk ziet er geweldig uit!”
    • “Oh! Ja, ik zou graag naar die film gaan.
  3. Als zij verlegen doet en de dingen aan je verbeelding overlaat, antwoord dan op dezelfde manier om via de app te blijven flirten . Antwoord met dezelfde hoeveelheid energie en stuur haar zelf ook gedachtepuntjes om haar te laten zien dat je haar bericht snapt en dat jullie op dezelfde golflengte zitten.
    • Zij: “Wat ben jij vanavond van plan…”
      Jij: “Dat hangt ervan af… Waar heb jij zin in?”
  4. Gedachtepuntjes kunnen op ontelbaar veel uiteenlopende manieren gebruikt worden. Hints uit de context kunnen je daarbij een eind op weg helpen, maar soms zul je gewoon niet kunnen snappen wat ze nou eigenlijk bedoelt. Wees in zulke gevallen niet bang om het haar beleefd te vragen. Digitaal communiceren is lastig, alles bij elkaar, en we hebben allemaal zo nu en dan weleens wat extra uitleg nodig. [5]
    • “Sorry, heb ik iets verkeerds gezegd?”
    • “Wat bedoel je?”
    • “Ik begrijp eerlijk gezegd niet precies wat je probeert te zeggen. Kun je het misschien uitleggen?”
    Advertentie
Methode 3
Methode 3 van 3:

Andere mogelijke betekenissen

PDF download Pdf downloaden
  1. Het hangt samen met iemands generatie. Veel oudere mensen zijn gewend aan fysieke media zoals brieven en kaarten, waarop de ruimte vaak beperkt is, en ze zouden de gedachtepuntjes dus gebruiken om aan een nieuw idee te beginnen zonder op een nieuwe regel te hoeven starten. Die gewoonte is erin gebleven en nu doen deze mensen hetzelfde in app- of chatberichten, ook als het niet hoeft. Ze bedoelen er in dat geval helemaal niks negatiefs mee!
    • “Ik sprak je broer gisteren… Heb jij de krant nog gelezen?”
  2. Oorspronkelijk werden gedachtepuntjes gebruikt in geschreven teksten om een pauze na te bootsen of een gedachte die niet af is, of om een woord te vervangen of te onderdrukken. [6] In deze gevallen hoef je er meestal niks negatiefs achter te zoeken; de persoon in kwestie is waarschijnlijk gewoon gewend om duidelijk te communiceren of om op een meer gespreksachtige toon te schrijven.
    • “Ik vraag me af waarom ze dat zouden doen…”
    • “Ik heb het gevoel dat hij… boos is ofzo.”
    • “Ik ga niet herhalen wat ze precies zei, maar ze zei dat hij moest op...”
  3. Als je met iemand aan het appen of chatten bent en je ziet het symbool van de drie puntjes verschijnen (vaak in de vorm van drie dansende of knipperende puntjes), wil dat zeggen dat je gesprekspartner een nieuw bericht aan het typen is. Wacht gewoon even af en kijk dan wat hij of zij zegt!
    Advertentie

Over dit artikel

Deze pagina is 922 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie