PDF download Pdf downloaden PDF download Pdf downloaden

Verkrachting voorkomen is niet de verantwoordelijkheid van de mensen die er het slachtoffer van worden, maar die van iedereen die zich aan verkrachting schuldig zou kunnen maken. Echter, het is net als met veel andere dingen in het leven: er is een aantal maatregelen dat men kan treffen om veiliger te blijven, zonder dat dat een negatieve invloed op ons leven hoeft uit te oefenen. Als je oprecht, op bewijs gestoeld advies wilt inwinnen, dan ben je hier aan het juiste adres. Begin bij Stap 1.

Deel 1
Deel 1 van 6:

Feiten die je moet kennen

PDF download Pdf downloaden
  • Verkrachters zijn niet wie jij denkt dat ze zijn. We denken meestal dat verkrachters willekeurige, enge mannen die zonder daar aanleiding toe te hebben vrouwen grijpen. Het is immers een stuk makkelijker om verkrachters in te beelden als onwerkelijke monsters uit de sprookjes en spookverhalen. Maar verkrachters zijn geen willekeurige mensen in bivakmutsen.
    • De meeste verkrachters, tussen de 65 en 85%, zijn op de een of de andere manier bekenden van de slachtoffers. [1] Zo kan het een kennis, vriend, intieme partner, echtgenoot of familielid zijn.
    • De meeste verkrachters zijn mannen; zo is het nu eenmaal. Daarmee is echter niet gezegd dat vrouwen geen verkrachters kunnen zijn. Dit is erg belangrijk om te beseffen. Vrouwen kunnen ook mannen verkrachten, en dat gebeurt ook. Als jij daar het slachtoffer van geworden bent hoef je heus je mond niet te houden, omdat je denkt dat het geen echte verkrachting was.
    • De meeste verkrachters zijn blank, onze vooroordelen ten spijt. Hoewel mensen van andere etniciteiten vaker gearresteerd en veroordeeld worden, geeft dat een verkeerd beeld van de werkelijkheid. De meeste ondervraagde slachtoffers van verkrachting omschrijven hun dader als blank. [2]
  • Kledingstijl, kapsel en gedrag spelen niet zo'n belangrijke rol als je wellicht denkt. Er is geen statistisch bewijs dat stelt dat je door een bepaald kapsel of een bepaalde kledingstijl een hoger risico loopt om verkracht te worden. Laat niemand je daarvan overtuigen; je mag je haar en de kleding dragen zoals je dat zelf wilt.
  • Verkrachting kan voor het slachtoffer ook orgasme of genot teweegbrengen. We hebben seksuele opwinding en orgasmes niet altijd zelf in de hand. Het kan zijn dat je lichaam gewoon reageert op de stimulus. Je hoeft je niet slecht te voelen, of te denken dat je niet verkracht bent omdat je lichamelijk op de aanranding gereageerd hebt.
  • Verkrachting vindt niet plaats waar jij denkt. De meeste verkrachtingen, zo'n 60%, gebeuren bij het slachtoffer of de dader thuis. Hoewel donkere parkeerplekken niet veilig zijn, en verkrachting ook daar plaats kan hebben, hoef je niet de hele tijd alleen maar aan zelfverdediging te denken.
  • Terugvechten kan je beschermen. Statistisch gezien zou je, in bepaalde situaties, terug moeten vechten. Hierdoor kun je er namelijk voor zorgen dat de verkrachter stopt. Dit is een beslissing die je zelf moet maten, maar als de verkrachter geen wapen bij zich heeft zou je zeker moeten overwegen om terug te vechten en weg te rennen.
  • Verkrachting gaat niet om seks; het gaat om macht. Het gaat er de verkrachter niet om seks te hebben die hij/zij anders nooit krijgt. Het gaat er niet om dat jij er te sexy uitziet, of dat je iets te flirterigs zegt. Verkrachting vervult voor de verkrachter de behoefte aan macht en controle. Hij/zij is boos of verdrietig, en soms kan er ook sprake zijn van een geestesziekte. Ook dat is waarom het zo moeilijk is om jezelf tegen verkrachting te beschermen.
  • Vind de gulden middenweg tussen basale veiligheid en het leiden van je leven. Verkrachting voorkomen is de verantwoordelijk van de verkrachters, niet meer en niet minder. Dat verkrachting plaatsvindt is echter een spijtig feit. Net zoals je je auto op slot moet doen in slechte buurten, en dat je op oudejaarsavond uit moet kijken voor dronken bestuurders, dien je ook onderstaand advies in je achterhoofd te houden—ook al zou de maatschappij betere voorlichting moeten geven over wat verkrachting precies is.
  • Verkrachting is nooit jouw schuld. Het maakt niet uit hoe jij je kleedt, hoe jij je gedraagt, of je al eerder seks gehad hebt, wie je verkrachter is, hoeveel je gedronken hebt, of wat dan ook: als je verkracht wordt is dat nooit jouw schuld. Het is de schuld van de verkrachter. Hij/zij heeft die beslissing gemaakt. Zelfs als jij niets van onderstaand advies opvolgt, verkracht worden is niet jouw schuld. Je bent ook niet verplicht om onderstaande stappen te volgen. Geef jezelf nooit de schuld.
Deel 2
Deel 2 van 6:

Veilig blijven als je uit gaat

PDF download Pdf downloaden
  1. Als je op een feestje of in de kroeg bent, let dan goed op als je drankjes van andere mensen accepteert. Het doet er niet toe of jij degene kent die je het drankje aanbiedt, of dat hij/zij eruit ziet als een supermodel—dat hoeft namelijk nog niet te betekenen dat hij/zij veilig is, of zelfs mentaal gezond. Helaas, omdat de kans groter is dat je verkracht wordt door iemand die je kent, is het ook verstandiger om geen drankjes van vrienden aan te nemen. De enige uitzondering hierop is als iemand je je een drankje aanbiedt, en je ziet dat de barkeeper het drankje voor je inschenkt en gelijk aan jou geeft.
    • Een goed persoon zal er begrip voor kunnen opbrengen dat jij je om je veiligheid bekommert. Neem het drankje aan en praat met hem/haar, maar drink er niet van. Bedank hem/haar voor het drankje, maar zeg iets als, "Een vriend(in) van me heeft vorig jaar een pilletje in haar drankje gehad, dus ik ben sindsdien extra voorzichtig." Dit hoeft niet eens waar te zijn, omdat de meeste mensen niet tegen jouw persoonlijke ervaring in zullen gaan.
  2. Zelfs een vriend(in) die ook drinkt kan je al beschermen, mits jullie bij elkaar blijven. Ga stappen met iemand die je vertrouwt, en wees ook betrouwbaar voor hem/haar. Het maatsjessysteem zorgt er niet alleen voor dat je avond leuker wordt, maar kan jullie veiligheid ook ten goede komen—en niet alleen in het voorkomen van verkrachting.
    • Samen uitgaan helpt jullie ook beschermen tegen diefstal, ontvoering, rijden onder invloed en andere dingen die jullie schade aan zouden kunnen brengen.
  3. Het doet er niet of jij je eigen drankje bestelt, of dat iemand anders dat voor je doet, let altijd op de barkeeper als hij/zij het drankje inschenkt. Altijd. Zelfs als je je eigen drankje haalt kan iemand anders er, in een moment van onoplettendheid, iets indoen. Wees alert.
  4. Zorg ervoor dat je je drankje altijd in de gaten houdt. Neem het met je mee naar het toilet toe. Laat je drankje niet op tafel staan als je iemand gaat bewijzen dat je veel beter kunt biljarten dan hij/zij. Houd je drankje in je hand, en zorg ervoor dat je het nooit uit het oog verliest.
  5. Zorg ervoor dat je de terugrit van tevoren geregeld hebt, zodat je niet om een onbekende, of mogelijk gevaarlijke kennis hoeft te rekenen. Vraag een vriend of die jou op zou willen komen halen, laat de barkeeper een taxi voor jou (alleen) bestellen, of neem een nuchtere vriend mee stappen. Dronken mensen naar huis brengen is een van de meest voorkomende technieken die verkrachters gebruiken.
  6. Binnenkort zullen er bekers en rietjes op de markt zijn die het je laten zien als je drankje gedrogeerd is. [3] Je kunt ook andere veiligheidsmaatregelen treffen, zoals het gebruik van de app circleof6 . Er zijn veel apps op de markt die je in staat stellen om een alarm in te schakelen, je vrienden te alarmeren als je hulp nodig hebt, of je familie in te lichten dat je veilig thuis aangekomen bent (en nog veel meer andere dingen, afhankelijk van welke app je gebruikt).
Deel 3
Deel 3 van 6:

Thuis veilig blijven

PDF download Pdf downloaden
  1. Als je 's avonds thuis komt, kijk dan even om je heen. Zie je iemand rondhangen bij de deur van je flat? Zie je verdachte auto's op de oprit? Zo ja, bel dan iemand om hulp; of bel een vriend(in) op om een gesprek te voeren tot je veilig in huis bent, en de deur vergrendeld hebt. Een goede vriend zal hier begrip voor hebben, zelfs al het al laat is.
  2. Omdat de meeste mensen verkracht worden door mensen die ze kennen kun je jezelf beschermen door niet alleen te zijn met mensen die je pijn zouden kunnen doen. Wees voorzichtig met nieuwe vrienden, en andere mensen die jouw vertrouwen nog niet helemaal gewonnen hebben—zoals buren. Ga niet alleen het huis van de nieuwe buren/vrienden in, en nodig ze ook niet uit als jij alleen in huis bent. Wacht tot je ze beter kent voordat je dit doet.
  3. Zorg ervoor dat je in huis een veilig plekje hebt waar je naartoe kunt gaan als je bang bent voor de dreiging van je familie. Overweeg bijvoorbeeld om een slot op je slaapkamerdeur te zetten, als je er reden toe hebt om te geloven dat je gevaar loopt.
    • Als je minderjarig bent dien je de Kinderbescherming te bellen als je echt denkt gevaar te lopen. Je kunt niet in een huis opgroeien dat niet veilig is. Dat je van je familie houdt is geen geldige reden om jezelf in gevaar te brengen.
    • Als je volwassen bent en denkt dat een echtgenoot of ander familielid je iets aan zou kunnen doen, neem dan contact op met een vriend of een blijf-van-mijn-lijf-huis. Neem je kinderen mee en ga weg tot de situatie opgelost is, of tot er een andere oplossing gevonden is.
  4. Laat het je familieleden weten als iemand jou iets ongewensts of slechts aandoet. Veel familieleden zullen bereid zijn om voor je op te komen, of om hulp in te schakelen; vaak beseffen ze zich echter niet wat er loos is. Dit kan een ontzettend enge ervaring zijn, maar familieleden die jou niet willen geloven, en er ook geen verder onderzoek naar willen doen, zijn jouw liefde niet waard.
  5. Om te voorkomen dat je verkracht wordt door iemand die je kent, kun je vaak niet meer doen dan op de signalen van onraad letten. Ga weg, of zoek hulp voordat de situatie escaleert en er een verkrachting plaats gaat vinden. Een gewelddadige relatie kan bijvoorbeeld gemakkelijk omslaan in verkrachting. En datzelfde geldt voor bepaalde familieleden. Kijk of je familieleden jou zover proberen te krijgen om je mond dicht te houden over lichamelijk of seksueel misbruik; dit kunnen ze bijvoorbeeld doen door de persoonlijke, speciale relatie tussen jullie te benadrukken, of door je wijs te maken dat niemand je gelooft of dat niemand denkt dat je slim bent. Als je verdacht, gevaarlijk of ongemakkelijk gedrag opmerkt, zoek dan onmiddellijk hulp .
    • Als minderjarige kun je contact opnemen met de Kinderbescherming, een leraar op school, een dokter, of een volwassene die je vertrouwt. Zij zullen je helpen de situatie te analyseren, en de hulp te vinden die jij nodig hebt.
    • Als je volwassen bent en te maken hebt met een gewelddadige relatie, of bang bent dat dat zal gaan gebeuren, neem dan contact op met een blijf-van-mijn-lijfhuis, of het steunpunt Huiselijk Geweld, of 112. Ook kun je contact opnemen met vrienden en familieleden. Het is altijd moeilijk om hulp te vragen, maar je zult versteld staan hoe graag mensen jou zullen willen helpen.


Deel 4
Deel 4 van 6:

Verkrachters een halt toeroepen

PDF download Pdf downloaden
  1. Veel verkrachters denken dat ze hun slachtoffers zonder slag of stoot kunnen overmannen. Ze zijn arrogant, en hebben het ook mis. Hoe meer jij tegenstribbelt, hoe groter de kans dat de aanrander op zal geven, en op zoek zal gaan naar een makkelijker doelwit. Zorg ervoor dat jij geen makkelijk doelwit bent. Probeer je koste wat kost te verdedigen, en maak gebruik van alles wat je in handen kunt krijgen—van je nagels en vuisten, tot alledaagse voorwerpen als stenen en paraplus.
    • Het goede nieuws is dat, in de Verenigde Staten in 2001, slechts 11% van de mogelijke verkrachters een wapen gebruikte in de poging tot verkrachting. [4] Dat betekent dat 9 van de 10 verkrachters zich net zo min bewapend hadden als jij. De celstraf is een stuk zwaarder als je een wapen gebruikt om iemand te verkrachten.
    • Als de verkrachter een wapen bij zich heeft, ga dan op je instincten af, en probeer de verkrachter te lezen. Als je de seksuele aanranding overleeft, dan heb je het juiste gedaan. [5]
  2. Als je vermoedt dat je achtervolgd wordt door een verkrachter, schroom dan niet om hem/haar te zeggen dat je terug zult vechten. Een informeel onderzoek naar verkrachters in de gevangenis bracht aan het licht dat de meerderheid het slachtoffer met rust zou laten als hij/zij zou dreigen om terug te vechten. Zeg, "Ga weg! Ik zal terugvechten als je nog dichterbij komt!" Verkrachters gaan op zoek naar gemakkelijke doelwitten; mensen die telefoneren tijdens het lopen, in hun tas graaien, etc. Als je laat zien dat je je niet zomaar gewonnen geeft, dan kun je de verkrachter afschrikken.
  3. Als een aanrander zijn/haar armen om je heenslaat, of te dichtbij komt, probeer hem/haar dan op een van deze twee plekken te knijpen: in de binnenkant van de bovenarm (tussen elleboog en oksel) of de binnenkant van het bovenbeen. Knijp hard; knijp alsof je leven ervan afhangt (dat zou namelijk kunnen!).
    • Probeer jezelf maar eens op een van deze plekken te knijpen. Dat doet pijn, of niet soms? En waarschijnlijk knijp je nog niet eens zo hard als je zou kunnen.
  4. Als de aanvaller een man is, dan kan een mep in de geslachtsdelen hem ontzettend veel pijn bezorgen. Zo veel zelfs dat het veel potentiële verkrachters ervan weerhoudt om hun bedoelingen voort te zetten. Als je belager een vrouw is, probeer je trap of mep dan op haar vulva of clitoris te richten—ook dat zal ontzettend veel pijn doen.
    • Een rechtstreekse mep in de schaamstreek zal de belager meestal onschadelijk maken. Als hij/zij kwetsbaar is na je aanval kun je hem/haar proberen voor op de keel te trappen (bij de adamsappel). Dat is extreem pijnlijk, en zou je genoeg tijd moeten geven om in je veiligheid te brengen.
  5. Probeer zo hard op zijn/haar tenen te trappen als je daar kans toe ziet. Als je zijn/haar vingers kunt pakken, probeer die dan zo hard mogelijk naar achteren te trekken. Mensen hebben veel zenuwuiteinden in vingers en tenen, waardoor een aanval daarop meer dan geschikt is om een aanval af te wenden.
Deel 5
Deel 5 van 6:

Handelen na de verkrachting

PDF download Pdf downloaden
  1. De verleiding om gelijk na het incident te gaan douchen is ontzettend groot, maar probeer die te weerstaan. Je bent lopend bewijsmateriaal; doe je kleding dus in een zak, en ga zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. Daar zul je op sporen onderzocht worden. Dit is ontzettend belangrijk als je een zaak op wilt bouwen, als je besluit om aangifte te doen.
  2. Zelfs als je de dader niet wilt vervolgen, zelfs als je niet wilt dat iemand erachter komt, zelfs als je je slecht voelt omdat je de dader kent—doe aangifte. Het is moeilijk om de verkrachting te herleven, en aangifte doen van verkrachting is daarom zelden eenvoudig—maar doe het toch. Zo bescherm je jezelf en anderen.
  3. Als je verkracht bent, zelfs als je geen aangifte wilt doen, moet je je laten testen op zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen. Dit is om je eigen gezondheid te waarborgen. Sommige infecties kunnen namelijk in de kiem gesmoord worden als je er snel genoeg bij bent.
  4. Nogmaals, zelfs als je de dader niet wilt vervolgen of aanklagen dien je voorzorgsmaatregelen te treffen voor je eigen gezondheid. Mensen die verkracht zijn lopen een verhoogd risico op depressie, suïcide, alcohol- en drugsmisbruik, en andere geestelijke gezondheidsproblemen, [6] zeker als ze niet tijdig hulp inschakelen. Neem contact op met een gespecialiseerde psycholoog, arts of therapeut. Zij zullen je kunnen helpen omgaan met de gevoelens die je voor je kiezen krijgt.
  5. Je zult voor jezelf moeten bepalen of je met je vrienden en familie wilt praten over de verkrachting. Onderzoek heeft uitgewezen dat de steun van dierbaren een gigantische rol speelt in jouw terugkeer naar "normaliteit". Echter, verkrachting is een diepe persoonlijke ervaring, en als je er niet over wilt praten hoef je dat natuurlijk niet te doen.
  6. Als je door iemand verkracht bent die je kent, doe dan alles wat je kunt om hem/haar uit de buurt te blijven. Hij/zij zou geen onderdeel van je leven meer uit mogen maken. Door voortdurend in de buurt van je verkrachter te zijn loop je een verhoogd risico op depressie, automutilatie en een nieuwe aanranding. Als je hem/haar niet wilt vervolgen, verhuis dan, vraag een straatverbod aan, of ga in gesprek met de Kinderbescherming als je minderjarig bent.
Deel 6
Deel 6 van 6:

Wat geldt als verkrachting?

PDF download Pdf downloaden
  1. Mensen die buiten bewustzijn zijn kunnen geen toestemming geven voor seks. Dit geldt ook voor seks die je je niet kunt herinneren omdat je buiten bewustzijn was, of bewusteloos. Dat je de "ervaring" niet meegemaakt hebt betekent niet dat je niet verkracht bent.
    • Voordat je iemand op deze manier van verkrachting beschuldigd dien je echter wel goed naar je eigen keuzes te kijken. Misbruik serieuze kwesties als deze niet omdat je spijt gekregen hebt van een beslissing die je zelf gemaakt hebt.
  2. Als iemand dronken is, is hij/zij niet in staat om toestemming te verlenen. Hij/zij is niet in staat om echt te begrijpen waar hij/zij toestemming voor verleent. Sommige mensen worden door alcohol echter té genegen, net zoals mensen die xtc gebruikt hebben denken dat ze van iedereen houden.
  3. Mannen kunnen ook verkracht worden door vrouwen. Sterker nog, op sommige plekken komt het zelfs net zo vaak voor als andersom. Als je een man bent, en gedwongen bent om seks te hebben met een vrouw, dan ben je verkracht; je hebt het wettelijke recht aan je zijde.
  4. 4
    Verkrachting is gedwongen orale seks. Dat je niet op de gebruikelijke manier gepenetreerd bent betekent nog niet dat je niet verkracht bent. Elk ongewenste seksuele contact is aanranding, en je dient ook daar aangifte van te doen.
  5. Zelfs als er geen wapen bij betrokken is, is verkrachting verkrachting. De autoriteiten dienen dit te beseffen. De misbruiker kan verschillende technieken toepassen om angst in te boezemen bij het slachtoffer, om te voorkomen dat hij/zij tegenstribbelt.
  6. Veel slachtoffers stribbelen niet tegen, uit angst voor lichamelijk letsel, chantage, of wat dan ook. Dat jij niet tegen gestribbeld hebt betekent niet dat je niet verkracht bent. Het gaat erom dat jij "nee" gezegd hebt. De autoriteiten zullen jouw bekommeringen om je veiligheid begrijpen.
  7. Zelfs als twee mensen getrouwd zijn hoeft dat niet te betekenen dat een vrouw altijd seks moet hebben met haar man, of andersom. In de meeste landen wordt dit wettelijk ondertekend. Als jouw echtgenoot je dwingt om seks te hebben, dan heb je het recht om aangifte te doen tegen hem/haar.
  8. Zelfs als jullie voorheen vrijwillige seks gehad hebben betekent dat niet dat alle seks tussen jullie vrijwillig hoeft te zijn (geweest). Je maakt nog steeds aanspraak op gerechtelijke bescherming, en hulp. Het gaat erom dat jij "nee" gezegd hebt.
  9. Over het algemeen wordt seks tussen een lerares en een leerling vergoelijkt. Echter, er zijn veel redenen waarom die seks misschien niet zo vrijwillig geweest is als het lijkt. Het belangrijkste is namelijk dat kinderen geen toestemming kunnen geven (ook niet als het tieners zijn). De jonge hersenen zijn nog niet ontwikkeld genoeg om de gevolgen ervan te kunnen overzien.
    • Zelfs als de leerling al wat ouder is, is het belangrijk om te begrijpen dat een docent zijn autoritaire positie kan misbruiken om een student tot seks te intimideren.
  10. 10
    Verkrachting is elke vorm van seks die jij niet wilt. Als puntje bij paaltje komt is verkrachting elke vorm van seks die jij niet wilt. "Nee" betekent "nee", dat dienen mensen te begrijpen. Mensen moeten ook leren inzien dat ze op zoek zijn naar een bewust en volmondig "ja", en niet naar de afwezigheid van "nee". Voor ieders veiligheid dienen we er samen aan te werken om toestemming te prioriteren, zodat verkrachting zo min mogelijk voor zal komen.

Tips

  • Als je een sleutel(bos) hebt, gebruik die dan. Steek je belager ermee in het oog.
  • Raak niet in paniek; hierdoor word je alleen maar een makkelijk doelwit.
  • Als de verkrachter ongewapend is en jou tot orale seks dwingt, bijt dan HARD . Als het bijten niet lukt, onthoud dan (als je een mannelijke belager hebt), "Grijp, Draai, en Trek." Dit gaat over de testikels. Het klinkt misschien vreemd, maar het kan je leven redden.
  • Je telefoon kan je beste vriend zijn als je aangevallen wordt. Zorg ervoor dat je de alarmnummers makkelijk kunt vinden in je telefoon, en dat je ook nummers van meerdere taxicentrales hebt.
  • Weet dat sommige schoenen het wegrennen bemoeilijken. Nu zou dit geen invloed moeten hebben op je kledingstijl, maar wees je er wel van bewust.
  • Bel de hulpdiensten voordat je vrienden en/of familie belt.
  • Als je een slecht gevoel hebt over een persoon, een feestje en/of een lokatie, vertrek dan onmiddellijk. Twijfel niet.
  • Als al het andere mislukt, en je door iemand gevolgd/belaagd wordt, schreeuw dan. Schreeuw zo hard als je kunt. Als er sprake is van (mogelijke) verkrachting, schop dan zoveel herrie als je kunt.
    • Schreeuw zo hard als je kunt, "Help!" of "Brand!" Schreeuw niet "Verkrachting!" of "Ik word aangerand!". Dit komt omdat er sprake kan zijn van het "omstandereffect": dit is een sociaal psychologisch fenomeen waarbij omstanders zich bewust zijn van een noodsituatie, maar niet te hulp schieten. In het geval van verkrachting zouden omstanders niet te hulp kunnen schieten omdat ze bang zijn om zelf aangevallen te worden.
  • Neem een mobiele telefoon mee. Als je het niet fijn vindt om alleen te lopen, bel dan een vriend/familielid op, of doe net alsof je aan het telefoneer bent. Loop doelgericht door, en spreek luid en duidelijk. Zeg iets als, "Zou je de deur van het slot willen halen voor me, ik ben er over drie minuutjes", of zeg in welke straat je loopt. Potentiële belagers kunnen hierdoor ontmoedigd raken, omdat ze weten dat iemand jouw terugkomst afwacht, dichtbij is, en de boel zou controleren als je binnen een paar minuten nog niet binnen bent.
  • Als hij/zij je vastgrijpt, draai je dan snel om en trap hem/haar tussen de benen. Dit werkt zowel bij mannen als bij vrouwen.
  • Praat er met je vrienden over als je denkt door iemand in de gaten gehouden te worden. Zeker als diegene van het andere geslacht is. Als je in een kleine gemeenschap woont, en hij/zij dat ook doet, dan is de kans groot dat mensen weten wat er met hem/haar aan de hand is.

Waarschuwingen

  • Als je iemand tot bloedens aan toe bijt, dan loop je het risico om een ziekte op te lopen. Dit kunnen seksueel overdraagbare aandoeningen zijn. Echter, de uitkomst zal niet anders zijn als de belager zonder condoom in jou geëjaculeerd heeft. Bijten kan ontzettend nuttig zijn als je probeert om verder lichamelijk misbruik te voorkomen. Bijten kan ook hygiënischer zijn als het succes boekt, omdat vaginale en rectale bloeding vaak voorkomt bij verkrachtingen. De scheurtjes in de anus of vagina verhogen het risico op SOA's, als die huidoppervlakken in aanraking komen met het sperma van de belager.
  • De "Grijp, Draai, en Trek"-methode werkt alleen als de belager een man is, en een sportbroekje of andere dunne kleding draagt. Bij een spijkerbroek o.i.d. zal het niet werken.
  • Deze tips kunnen niet garanderen dat een aanranding voorkomen wordt.

Over dit artikel

Deze pagina is 21.706 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?