Pdf downloaden
Pdf downloaden
Het kan erg handig zijn om een handtekening te kunnen vervalsen. Bovendien is het ook nog eens leuk om de fijne kneepjes van het zetten van handtekeningen te leren en kun je dan bijvoorbeeld handtekeningen van Marilyn Monroe of Benjamin Franklin uitdelen. Het vervalsen van een handtekening om anderen op te lichten is strafbaar, dus wees voorzichtig met de manier waarop je onderstaande technieken gebruikt. Wil je leren hoe je een handtekening perfect namaakt? Lees dan verder bij Stap 1.
Stappen
-
Leg een stuk calqueerpapier over het papier waarop de handtekening staat. Calqueerpapier is doorschijnend, waardoor je precies kunt zien wat er onder het papier geschreven is. Heb je geen calqueerpapier, dan kun je ook een ander soort dun papier gebruiken.
-
Trek de handtekening met een potlood over. Ga precies te werk en neem de tijd om alle lijnen, lussen en punten over te nemen. Zorg dat je niet trilt en dat je niet uitschiet. Let bij het overtrekken van de handtekening op de volgende dingen:
- De dikte van de lijnen. De ene persoon zet bij het zetten van een handtekening meer druk dan de andere, waardoor lijnen en lussen er bij sommige mensen breder of juist smaller uitzien.
- De helling van de handtekening. Let er tijdens het overtrekken van de handtekening op hoe schuin de handtekening gezet is en neem dit precies over.
- De manier waarop letters geschreven zijn. Maakt iemand bijvoorbeeld een haakje onderaan de letter t of bestaat deze uit twee rechte lijntjes? Dit soort details kunnen bepalend zijn voor de stijl van de handtekening.
-
Leg het calqueerpapier over het papier waarop je de handtekening wilt zetten. Zorg dat je hem zo neerlegt dat het lijkt alsof de handtekening rechtstreeks op het papier is gezet. Veel mensen zetten hun handtekening niet perfect recht. Wees dus niet bang het papier ietwat scheef te leggen.
-
Maak een afdruk van de handtekening. Gebruik een potlood om de lijnen van de handtekening nog eens over te trekken. Druk hierbij hard zodat er een afdruk van de handtekening op het onderste papier achterblijft. Zorg echter dat je het calqueerpapier niet scheurt en dat de afdruk niet té opvallend is.
- Als de afdruk te diep is, kan dit ertoe leiden dat je betrapt wordt en men de handtekening als vals bestempelt. Zorg dus dat je de afdruk zelf kunt zien, maar dat hij niet te diep en opvallend is.
-
Leg het calqueerpapier aan de kant en zet de handtekening met pen. Gebruik de afdruk die je zojuist gemaakt hebt om de handtekening te zetten. Zorg dat het er zo natuurlijk mogelijk uitziet door hem in één keer te zetten en niet voorzichtig lijntje voor lijntje neer te zetten.Advertentie
-
Kijk goed naar het origineel. Bekijk de handtekening goed en let vooral op de manier waarop hij gezet is. Iedereen zet zijn handtekening anders en als je niet goed kijkt hoe een specifieke handtekening gezet is, maak je al snel fouten. Let bij het bekijken van de handtekening vooral op de volgende factoren:
- Welke letters met elkaar verbonden zijn. Worden letters over elkaar geschreven of sluiten ze juist allemaal op elkaar aan?
- Bekijk de vorm van de letters. Zijn ze klein of groot? Met veel lussen of voornamelijk rechte lijnen? In schoolschrift of blokschrift?
- Let op de hoogte en het formaat van de lussen. Zijn ze breed en kort? Of juist lang en smal? Dit kan hét verschil maken tussen een goede en een slechte vervalsing.
- Bekijk de helling van de handtekening. Buigt de handtekening een bepaalde kant op? En zo ja, met welke hoek?
- Hoeveel ruimte neemt de handtekening in?
-
Probeer de handtekening eens ondersteboven te bekijken. Het kan helpen om de handtekening eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Analyseer hem bijvoorbeeld ondersteboven en alsof het een tekening is. Zo bekijk je de handtekening net iets objectiever en kun je hem vervalsen zoals hij is, zonder dat je eigen handschrift of manier van schrijven hier veel invloed op heeft.
-
Volg met een potlood de lijnen van de handtekening. Zo krijg je een gevoel hoe de handtekening gezet is en hoe het handschrift van de persoon van wie de handtekening is eruit ziet. Probeer erachter te komen hoe de persoon zijn of haar handtekening gezet heeft en maak je de bewegingen die hierbij horen eigen.
-
Oefen het zetten van de handtekening uit de losse pols. Nu je weet hoe de handtekening eruit ziet en hoe hij waarschijnlijk gezet is, kun je beginnen met oefenen. Het zal even duren voordat je de handtekening onder de knie hebt en hij daadwerkelijk op het origineel lijkt. Een handtekeningen vervalsen is nog niet zo makkelijk! [1] X Bron
- Let er bij het oefenen op welke fouten je maakt en wat de verschillen zijn tussen het origineel en de vervalsing. Hou hier bij je volgende poging rekening mee.
- Blijf oefenen tot het zetten van de handtekening natuurlijk aanvoelt en je vervalsing op het origineel lijkt.
-
Zet de handtekening op een zelfverzekerde manier. Zorg bij het zetten van de handtekening dat je overtuigd bent dat je een goede kopie maakt. Twijfel niet, maar zet de handtekening in één keer.Advertentie
-
Let goed op wat je schrijft. Veel beginnende vervalsers vergeten de originele handtekening goed te bekijken en letten niet goed op wat ze zelf op papier zetten. Als je je teveel richt op het origineel, zal de vervalste handtekening er bibberig en vreemd uitzien. Het is dan overduidelijk dat de handtekening vals is en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
- Heb je niet veel tijd om de handtekening te oefenen voordat je hem daadwerkelijk moet zetten, zorg dan in ieder geval dat je goed weet hoe het origineel eruitziet. Zet de handtekening vervolgens zo natuurlijk en aandachtig mogelijk.
-
Werk de handtekening niet bij. Een goede manier om een valse handtekening te herkennen is door te kijken of hij na het zetten nog is bijgewerkt. Er zijn namelijk niet veel mensen die hun eigen naam na het tekenen verbeteren of nog iets extra's toevoegen.
-
Zet de handtekening in één keer. Til je pen tijdens het zetten van de handtekening niet op, maar teken in één keer. Niemand pauzeert namelijk tijdens het ondertekenen van een document en dus zal het opvallen wanneer dit bij je vervalsing wel duidelijk het geval is. [2] X Bron
-
Zorg dat elke handtekening er net iets anders uitziet. Het is onmogelijk en onnatuurlijk om een handtekening elke keer exact hetzelfde te zetten. De ene keer zul je de pen harder op het papier drukken dan de andere en morgen maak je een lus misschien langer dan vandaag. Vooral als je calqueerpapier gebruikt is het belangrijk om geen exacte kopieën van de handtekening te maken, maar steeds details te veranderen.Advertentie
Tips
- Zorg dat je de handtekening een paar keer geoefend hebt voordat je hem daadwerkelijk zet.
- Bewaar het calqueerpapier; misschien komt het later nog van pas.
- Als iemand vermoedt dat de handtekening vervalst is, probeer dit dan weg te lachen.
- Heb je geen calqueerpapier, dan kan het helpen om het origineel overdag tegen een raam te drukken en normaal papier te gebruiken om de handtekening over te trekken.
Advertentie
Waarschuwingen
- Wees zelfverzekerd als je de handtekening zet en overhandigt. Als je nerveus overkomt, komt dat verdacht over.
- Zorg dat je je potlood bij het maken van een afdruk niet te hard op het papier drukt.
- Doe geen domme dingen en onthoud dat het vervalsen van een handtekening strafbaar is.
- Vervals geen handtekeningen van belangrijke personen zoals politici of de koning.
Advertentie
Benodigdheden
- Calqueerpapier
- De originele handtekening
- Een potlood
- Een pen
Bronnen
Over dit artikel
Deze pagina is 25.006 keer bekeken.
Advertentie