PDF download Pdf downloaden PDF download Pdf downloaden

Laat je angst om een tampon te gebruiken tijdens het zwemmen je er niet van weerhouden om een te genieten van een zonnige dag in het zwembad of op het strand. Veel meisjes realiseren zich niet dat een tampon gebruiken als je aan het zwemmen bent niet anders is dan een tampon gebruiken tijdens je wiskundeles of een zondagse picknick. Hier is wat je doet.

Methode 1
Methode 1 van 2:

Je tampon inbrengen

PDF download Pdf downloaden
  1. Breng de tampon in zoals je altijd doet. Je moet je op je gemak voelen bij het gebruik van een tampon voordat je het zwembad ingaat. Om een tampon te gebruiken, haal je hem gewoon uit de verpakking, zoek je een comfortabele positie die je in staat stelt om de dikkere helft van de inbrenghuls je vagina in te brengen, druk dan de dunnere helft van de inbrenghuls in het bovenste stuk zover als het kan, en beweeg de tampon verder je vagina in. Zodra je voelt dat de tampon goed op zijn plek zit, verwijder je voorzichtig de inbrenghuls.
    • Je moet voelen dat de tampon helemaal de vagina ingaat en de inbrenghuls uit. Als je hem niet ver genoeg erin duwt, komt hij er met de inbrenghuls uit.
  2. Loop rond, zit en beweeg gewoon een beetje zodat je zeker weet dat je de tampon in je vagina niet voelt. Als het pijn doet of als je hem nog steeds voelt, probeer het dan nog eens of steek je vinger in je vagina om hem verder omhoog te duwen. Soms als je de tampon niet verder kunt duwen is je menstruatie bijna afgelopen. In dat geval moet je vermijden om het te hard te duwen als het teveel pijn doet.
Methode 2
Methode 2 van 2:

Zwemmen met een tampon

PDF download Pdf downloaden
  1. Dit is waarschijnlijk niet het goede moment om je goednieuwe lichtroze of helderwitte badpak te dragen. Kies een badpak met een donkerder kleur, voor het geval je lekt. Je kunt ook een badpak met een dikkere onderkant nemen, zodat je je minder bloot voelt. Kies gewoon iets waarin je je op je gemak voelt en dat niet teveel aandacht naar je onderkant trekt. Als je weet dat je minder kans hebt dat mensen zien dat je een beetje lekt, voel je je veel meer op je gemak.
  2. Het enige dat kan gebeuren is dat het touwtje van de tampon uit je ondergoed bungelt. Zorg ervoor dat je het goed in de onderkant van je badpak wegstopt en maak je geen zorgen. Als je dat heel graag wilt, kun je het touwtje een beetje bijknippen met een nagelschaartje, maar knip er niet teveel van af want anders wordt het moeilijk om het eruit te trekken. [1]
  3. Inlegkruisjes werken niet in het water. Helaas heb je niets om te voorkomen dat je in de onderkant van je badpak lekt, hoewel het water dat wel een beetje oplost. Je kunt ze alleen naar het zwembad aandoen als je weet dat je niet gaat zwemmen of als je je bikinibroekje niet laat zien (het inlegkruisje kan zichtbaar zijn).
  4. Als je wat extra bescherming wilt en je druk maakt over het water uitgaan en zonnen in alleen maar je badpak met een tampon in, kun je gewoon een gemakkelijke korte spijkerbroek aantrekken om je wat zekerder te voelen als je het water uitkomt.
  5. Hoewel je je tampon niet vaker hoeft te verwisselen als je aan het zwemmen bent, kun je het als je wat paranoïde bent over dat je hem moet verwisselen, of als je je ongemakkelijk voelt als je het water uitgaat, twee uur eerder wisselen als je dat wilt.
  6. Maak je niet zo druk over zwemmen met een tampon – iedereen doet het. Geniet van het zwemmen zonder je druk te maken over lekken! Zwemmen verlicht je krampen, geeft je wat beweging en laat je je beter en gelukkiger voelen over je menstruatie.

Tips

  • Houd een tampon 4 tot 8 uur in.
  • Gebruik een pleister of andere sporttape om het touwtje van de tampon ergens vast te plakken.
  • Als je je ongemakkelijk voelt bij het in het water dragen van een tampon, moet je een Sani-cup gebruiken.
  • Neem altijd meer tampons mee dan je nodig hebt. Je weet nooit wanneer je zwaarder vloeit of wanneer een vriendin iets nodig heeft - en wie weet – zelfs als je niet zwemt, neem er dan een paar mee!
  • Draag een tampon nooit meer dan 8 uur – dit kan tot het toxische schoksyndroom leiden.

Over dit artikel

Deze pagina is 3.725 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?