Pdf downloaden Pdf downloaden

Meerforel is een populaire vis om te vangen. De zoetwatervis heeft een donkergroen lichaam met lichtgele vlekken en houd van het koude, diepe water van meren. Wegen overbevissing is de natuurlijke populatie verminderd, maar ze worden vaak in meren gekweekt.

Deel 1
Deel 1 van 3:

Aas en visgerei uitkiezen

Pdf downloaden
  1. Dit is de beste hengel om mee op forel te vissen en biedt verschillende mogelijke technieken om je forel te vangen. De lichtere lijn heeft minder weerstand in het water, waardoor je lijn gemakkelijk naar de bodem van het meer kan worden gelaten. [1]
    • Sommige forellen kunnen meer dan 15 kg wegen, voor die vissen heb je een zwaardere hengel nodig. Als je weet dat je in een meer vist waar grote vissen leven, breng dan ook een zwaardere hengel mee.
    • Gebruik een open draaispoel met een dunne lijn. Zorg ervoor dat je de spoel in de juiste richting op de hengel plaatst.
    • Gebruik een nummer 6 of nummer 10 haak.
  2. Aangezien meerforel van verschillende soorten vissen leeft, kun je het beste aas kiezen dat het dichtst bij de voorkeur van de forel ligt. Als je niet zeker weet welk aas het beste is, vraag dat dan na in de lokale aas en visserijwinkel. Lokale vissers zullen je kunnen vertellen wat je moet gebruiken om meerforel te vangen in dat gebied. [2]
    • Klein, gewichtloos aas en spinners zijn doorgaans het beste kunstaas.
    • Voeg glimmend metaalfolie of kralen toe om de forel beter aan te trekken.
  3. Als je liever levend aas gebruikt, dan zijn deze drie opties doorgaans het beste. Vraag in de lokale visserijwinkel na wat de vissen in het gebied op het moment het lekkerst vinden. Vissen hebben verschillende voorkeuren in verschillende seizoenen en regio's. [3]
    Advertentie
Deel 2
Deel 2 van 3:

Effectieve technieken gebruiken

Pdf downloaden
  1. [4] Aangezien het vangen van meerforel afhankelijk is van het vinden van de juiste diepte, kan het investeren in een dieptevinder alle verschil maken. Meerforel zit het liefste in water van 11,5 graden Celsius. [5] De diept waarop ze zich bevinden en hun eetgewoonten veranderen op basis van het weer.
    • In de vroege lente en herfst zwemt meerforel op een diepte van 10,7 tot 13,7 m.
    • Later in de lente en in de zomer gaan ze dieper, naar 15,4 tot 19,8 m.
    • In koud weer, wanneer het meer bevroren is, zwemt de forel dichten bij het oppervlak, op een diepte van ca. 3 m.
  2. Deze techniek werkt het beste in gebieden waar de vis geconcentreerd is, probeer het dus als je in een meer met grote forelpopulatie vist. Probeer verschillende jigtechnieken en een voorn of een stuk zuigkarpervlees als aas. Laat de lijn tot bijna op de bodem van het meer vallen en werk dan langzaam omhoog, terwijl je de lijn jigt. Je jig imiteert dan een gewonde aasvis, wat de forel aantrekt. [6]
    • Er is geen speciale hengel of spoel nodig voor deze techniek. Zorg ervoor dat je een lichte jig gebruikt, slechts 15-20 gram.
    • Deze techniek werkt het beste vanuit een boot, in plaats van vanaf de kust.
  3. Trollen is een betere techniek om te gebruiken als de vissen niet samenscholen, maar verspreid zijn op verschillende plekken van het meer. Je trollt naar vis door je te verplaatsen om ze te vinden. Zorg ervoor dat je de dieptevinder gebruikt, en overweeg ook om een visvinder te gebruiken. Je kunt naar vis trollen vanaf een boot of vanaf de kust, zolang je de lijn diep genoeg kan werpen. Om naar vissen te trollen doe je het volgende: [7]
    • Gebruik een spoelhaspel of aasgooier in combinatie met elke gewenste hengel met een correct verzwaarde lijn. Bevestig een gewicht zodat je de juiste diepte kunt bereiken en de haak kan meetrekken zonder dat deze naar de oppervlakte komt. Het gewicht wordt bepaald door je snelheid en het seizoen. Gebruik een licht aas of spoon, of gebruik een levende voorn die door de lippen aan de haak zit.
    • Vaar je boot naar het midden van het meer en gebruik je dieptevinden en visvinder om een goed beginpunt te vinden. Begin op een lage snelheid met trollen als je de gewenste diepte hebt bereikt. Het is essentieel om heel langzaam te gaan.
  4. Grote forel zal langzaam weg zwemmen na in het aas gebeten te hebben. Je moet de lijn voelen en in de gaten houden om te weten wanneer je beet hebt. Kleine forel zal snel weg willen zwemmen, waardoor de lijn snel zal vibreren. Trek de hengel 31 tot 61 cm omhoog om de haak dieper in de forel te duwen als hij eenmaal heeft gebeten.
    • Haal de forel langzaam binnen, terwijl je de hengel boven je hoofd houdt.
    • Haal de forel van de haak af en plaats hem in een koelbox of terug in het water.
    Advertentie
Deel 3
Deel 3 van 3:

Meerforel vinden

Pdf downloaden
  1. De grootste concentratie meerforel is te vinden in Ontario, Canada, waar 25 % van de forelpopulatie van de wereld leeft. [8] Meerforel wordt doorgaans gevonden in meren tot in het diepe zuiden van Kentucky. Ze zijn tevens geïntroduceerd in meren in Europa, Azië en Zuid-Amerika.
    • Meerforel is zo populair bij vissers dat de natuurlijke populatie overbevist is. Vaak wordt meerforel in meren gekweekt om aan de vraag van vissers te voldoen. [9]
    • Omdat meerforel van koud water houdt, worden ze minder vaak gevonden in warmere gebieden, zoals in het zuiden van de VS.
  2. Meerforel zit het liefst waar het kouder is. Het is waarschijnlijker dat je een goed aantal forellen vindt in een diep, koud meer dan in een ondiep, warmer meer. Controleer wat in de regio de beste plaats is om op forel te gaan vissen, of vraag lokale vissers waar de diepste punten in de lokale meren liggen. [10]
  3. Je kunt in elk seizoen op forel vissen. Het is belangrijk om te weten waar ze zullen zijn in verschillende soorten weer. In de zomer, vind je forel in de diepste, koudste delen van het meer. Als het meer is bevroren, zijn ze dichter bij het oppervlak te vinden omdat de ondiepere wateren dan ook koud genoeg zijn.
    • Als je in een bepaald seizoen eenmaal een goede plek hebt gevonden om op forel te vissen, ga daar het volgende jaar dan naar terug, je vindt dan waarschijnlijk weer een goed aantal forellen.
    • Als er één periode genoemd moet worden waarin het het moeilijkste is om forel te vangen, dan is dat het midden van de zomer, wanneer het meer op zijn warmst is en de forel in de donkerste diepte zitten. Het is moeilijk om te bepalen waar de forel zit en om ze met je lijn te bereiken. [11]
  4. Forel wordt vaak gevonden nabij natuurlijker kloven en ravijnen, omdat het water daar doorgaans dieper en koeler os. Als je vanaf de kade vist, is het bijzonder handig om bij een kloof te gaan zitten, in plaats van ergens waar de helling geleidelijker is..
  5. Forel eet kleiner vissen en plankton, je kunt ze daarom vaak vinden onder een school kleinere vissen. [12] Ze wachter eronder tot een zwakkere vis dichtbij genoeg komt om op te eten. Deze kleinere vissen leven van waterplanten. Als je vanuit een boot vist, ga dan ergens liggen waar veel planten zijn en bekijk of de forel zich onder de kleinere vissen verschuilt.
    • Het kan heel handig zijn als je weet wat de eetgewoontes zijn van de kleinere aasvissen. Doe in een lokale visserijwinkel navraag naar de eetgewoontes van de lokale forel.
    Advertentie

Tips

  • Het is het beste om de uitgeworpen lijn met rust te laten totdat je beet hebt.
  • Precies werpen zal het aantal gevangen forel verhogen.
Advertentie

Waarschuwingen

  • Controleer de lokale wetten voordat je gaat vissen. Er zijn vaak visvergunningen nodig.
Advertentie

Benodigdheden

  • Hengel met spoel
  • Vislijn
  • Aas
  • Boot

Over dit artikel

Deze pagina is 2.341 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie